Okategoriserade

Hemma och en usel idé;)

Tack för alla tips om medikamenter till Jamie:) Han gick till sist med på att jag krossade tabletten mellan två skedar, och sen äta det med yoghurt, medan han höll för näsan;) Det är smaken och konsistensen han inte klarar av, och att svälja stora bitar. Det mesta sitter i huvudet, men det är jobbigt. Men alla former av flytande går bort, de smakar för mycket och har en äcklig konsistens. Alla former av granulat går bort för det smakar och har konsistens. Jag är glad över att det här funkade, enklast så:)

Vi åkte hem efter en fantastiskt varm och skön torsdag, med 32+ grader, massa bad och sol. Jamie var i vattnet några gånger för att svalka av sig, och under Alvedonets verkan mådde han bra. Vi åkte vid halvåtta tiden och lämnade av kompisen hemma vid nio. Sen hem där ungarna inte kunde bry sig mindre om att vi kom hem;) men Doris blev glad i alla fall.😂 Patricia och Corrinda satt här hemma och snicksnackade så jag gjorde dem sällskap en stund. Det var alldeles för varm och skönt för att gå in, så när Patricia åkte hem och Corrinda gick och lade sig så satte jag mig ute med datorn och skrev.

Underbart underbart underbart! Jag älskar sommarnätter! Men redan nu är de mörkare och det gillar jag inte lika mycket… Brrr.

Fredag var det upp och hoppa och iväg på ett cirkelfyspass:) Som jag saknar träningen när jag är i väg. Jo, jag kan absolut köra på egen hand men det är inte alls lika roligt. Det går finfint att köra både fys och styrketräning utan redskap och gym, men som sagt – tråkigt. Jag körde ju backintervaller i alla fall. Men cirkelfys har en speciell plats i mitt hjärta ❤️

Sen hem och fixa ett samarbete och så duscha och göra mig i ordning för kvällen. Hade jag vetat hur den skulle sluta så hade jag tagit bilen;)

Vi cyklade ner, jag och syrran medan Corrinda åkte buss eller fick skjuts av Robban kanske. När vi kommit över det långa gärdet med motvind så började det regna, så vi tog en regnpaus på INGO.

Skickade bild till grabbarna som väntade:) Ser ni syrrans fina cykel ? Det är våran mormors, och mamma sa att den var typ 80 år gammal. Still going strong❤️

Regnet vräkte ner en stund, innan vi kunde fortsätta, en liten bit till, då det kom ännu ett ösregn. Ny paus:)

Som såklart skickades till killarna;)

Så var vi äntligen framme, hann in lagom innan det tredje ösregnet kom. Corrinda och hennes kompis kom under pågående fjärde eller femte ösregn och hon hade med sig ett paraply. Mitt bästa, som JAG sen fick vårdnaden om resten av kvällen:) Makalöst nog är det hemma😅

Hungriga som vargar, hade bara ätit en skål yoghurt efter träningen, och inget före…. Men beställde in mat och öl och snackade massor. En av killarna jobbar utomlands och det var intressant att höra om hans liv de senaste månaderna. Inte för att han haft så mycket till socialt liv, men spännande ändå:)

Matchen började, Sverige mot Belgien och första målet dömdes bort, såklart, det måste vara nån slags rekord i bortdömda mål i det här EM:et?? Men de vann till sist, och Corrinda började hojta om att jag sagt att jag skulle bjuda henne på en ubåt? Eh va? Nej, vafan, det är inte ens gott! Men jodå, hon envisades och jag vägrade. Nånstans där kom det in en massa jäger på bordet?

Jaha? Ibland gör man saker som man inte helt tänkt igenom, och det här var en sån sak.🤦‍♀️

Men skjut mig! Det ENDA som var kul med det här var att släppa ner jägern i bärsen, resten hade jag gärna varit utan. Det är för det första inte speciellt gott. Inte direkt äckligt heller, tyvärr, det hade hjälpt;) För det andra, att dra en jävla ubåt efter fyra och en halv öl är per automatik en usel idé. En riktigt riktigt värdelös idé och om jag någonsin ens andas om att dricka jäger, så hejda mig. (Kom ihåg det Helen!😂)

Tja, men sen gick det som det gick. Alla fattar:) Vi gick därifrån till Domkraft, en bar med finöl, där jag inte köpte någon men eftersom det togs in åtta strycken småglas med ölprovning, så smakade jag nog på alla åtta. Jösses… Och efter det skulle vi till ÓConnors men hamnade nån annanstans, inte helt säker på vad stället heter, men kan vara Terassen. Jag var vid det här laget SÅ trött att jag funderade på att lägga mig ner på soffan och sova lite. ”Ingen kommer ju se mig här” Nej, jag gjorde det inte, men jag sov sittandes en stund, tillräckligt för att nästan bli avhyst av vakten. Vaknade av att M klappade på mig och frågade om det var ok, och det var det ju, jag var bara stentrött. Men där nånstans började jag lessna, och önskade att jag var hemma, och inte hade en mils cykling hem….fy fan.

Stället stängde, jag tror det är klockan tre. Vi gick till våra cyklar och syrran fick den ljusa idén att köpa godis. Jo, det finns tydligen en öppen kiosk 😅 Hon hivade över nycklarna till alla sina lås på cykeln, och jag skulle öppna dem. Det tar emot att erkänna, men det fanns inte en chans i helvete att jag fick upp dem. Märkligt nog lyckades jag fibbla upp mitt eget kombinationslås? Men gick helt bet på vanliga lås.

Hon kom lallandes med godispåse och cola, och vi traskade hemåt, Fick sällskap av en trevlig kille som bjöd på pommes:) Nu mådde jag inte längre prima ballerina, men det hjälpte att äta.😅 Stort tack till honom:)

Det gick inte alltför snabbt hemåt, och när vi kom till vår skiljepunkt, där vi ska åt olika håll, så bestämde vi oss för att sitta en stund på busshållplatsen och snacka. Det är märkligt, vi är systrar och snackar hela tiden, men ändå har vi så förbannat mycket att säga:) Vi satt där och käkade godis och diskuterade livet, och … och det här är helt och hållet J.s fel, lyssnade på gamla, alltså GAMLA låtar, som Hallå du gamle indian. Vi hade haft en diskussion tidigare på dagen om vilken musik som passade i de olika områdena i stan. Gottsunda blev Hiphop och Tunabackar Du gamle indian. Eller: Jag är lapp och jag har mina renar. Det är en aning oroväckande att vi båda kunde hela första versen på den…:)

Givetvis med bildbevis till killarna….:)

Som undrade vad i hela friden vi höll på med klockan halv fem på morgonen…. Jag undrar mer hur Fan klockan kunde vara sex på morgonen när jag kom hem. Det tar typ en kvart att krypa hem härifrån;)

Men tja:)

Vi hade kul i alla fall, och det var skönt att sitta där, lagom svalt och godiset var gott:D

Väl hemma sen, så gled jag ur kläderna och på med nattlinnet, noterade att Jamie sov på soffan, och gick in för att lägga mig. Rullgardinen var uppe så jag skulle dra ner den, och kollar samtidigt ner i min säng. Där ligger Corrinda? Eh Va? Kollade ut i vardagsrummet, det måste ju vara Jamie som låg i min säng, för Corrinda ligger ALDRIG där… men nej, han låg på soffan. Kollade lite mer noga, och jo, det var hon. Fullt påklädd med täcket upp till öronen. Extremt förvånad och förvirrad funderade jag på vad jag skulle göra, väcka henne ? Men lallade istället runt sängen och lade mig på andra sidan. Funderade varenda gång sen som jag vaknade till på vad i hela friden hon gjorde där?

Svaret på det är att det vet inte hon heller😂 Hon kom hem före mig, och hade suttit och käkat falafel och kollat på serie,(bara antar att hon får kolla om de avsnitten😅) och sen sovit en stund i fåtöljen. Den där förbannade ubåten satte sina spår även hos henne. Och ja, jag är skadeglatt tacksam över det:)

Summan av det här är att jag var extremt jävla bakfull dagen efter. Och att det garanterat inte var så kul att det var värt det. Jag hatar att vara bakis, och jag hatar att vara så packad som jag var. Det händer oerhört sällan för jag har oftast hyfsad koll på gränserna. Men en ubåt välter även den mest stabila skutan. Tydligen.

Jag kommer inte göra om det😅 Eftertankens kranka blekhet och så vidare, men det är bara amatörmässigt att bli så full. Samma som att bränna sig i solen. Pinsamt. Det enda som är en aning bra i det hela är att man fungerar som ett extremt avskräckande exempel för barnen. Inte en enda av de yngre känner något som helst sug efter alkohol efter att ha sett mig:D

Nästa gång blir nog Em-finalen. Jag tror den är en söndag. Jag hoppas det, så det inte finns en möjlighet till sånt här svineri…. 😉

Idag mår jag fint igen! Suttit i solen hela dagen och läst, det har varit perfekt väder för det, och jag älskar verkligen att ibland bara göra ingenting. Patricia kom över med sitt monster, jag ska vara barnvakt när hon är på semester.

Så fin monstera! Min som jag köpte och vårdade ömt, till skillnad från alla mina andra blommor, den dog… Hoppas jag kan hålla liv i den här nu bara, annars får jag nog skäll…:)

I morgon är det träning igen, och sen är det nog inget mer på måste-agendan. Trixie och Novalie börjar sommarjobba, Lovelia är med ett par kompisar på västkusten hela veckan och det är bara Jordan och Jamie hemma. Jamie sover hos en kompis i natt förresten så lär inte se honom förrän morgon kväll. Jag hade eventuellt tänkt åka tillbaka till husvagnen måndag till onsdag, men det ska vara halvtråkig väder plus att vi är kattvakter till en grannes gullisar. Plus att jag inte ids, på torsdag har jag tider bokade så måste ändå vara hemma då. Det blir en förhoppningvis lugn vecka på hemmaplan, få se om vi hittar på något.

Nu ska jag sova! Ha en fin måndag 🙂

Kommentarer

  1. Astrid

    Älskar Jäger, eller Mummelman som vi köper i Tyskland. Sitter alltid gött. Men lätt att man dricker för många när man får feeling. Har typ slutat med vin och dricker nu mer mest öl och cava. Vet inte om det är åldern..haha.
    Men kul är det iaf när barnen blivit stor. Det blir det en frihets känsla på någevis. Älskar systers (mormor,mamma’s) cykel.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är nån lång text som jag inte egentligen har en aning om vad det står 😂 Jag kan be henne om en bild 🙂

  2. Karin

    Jag säger också, ALDRIG mer Jäger 🤮🤢😅
    Jag har t.o.m svårt för lukten av Jäger, vilket är lite synd, för det var ju himla gott att dricka Brandbil. Dvs Jäger och hallonsoda ☺️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Känner hur det vänder sig en aning i magen nu 😂😂 en av killarna drack Jögerbomb, en jäger i en red bull. Godare men … nä Fan 😬😂

  3. Inger

    Ja så det kan gå😅kommer ihåg ett gammalt revynummer med Roffe Bengtsson. Han o polarna hade varit på fest o Roffe kom inte ihåg så värst mycket utan frågar kompisarna
    ”Hade jag kul” o får till svar jo ”jasså hade jag de”
    Vad betyder ubåt förresten.. ..?

  4. Maria

    Herregud så skönt att läsa att man kan bli kalasfull ibland, även om det är av misstag, när ungarna är stora och klarar sig själva. Jag saknar det inte på riktigt men det känns rätt och bra att tänka att alla delar av livet, inklusive karatefylla, väntar på en till en annan tid. Sen skrattade jag onödigt mycket åt Jag är lapp och jag har mina renar. Lyssnade ni på Gulligullan och gummiboll också? Jokkmokks-Jocke ftw.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jadå, det finns en tid efter barnen😂😂 torr seriöst jag varit ute mer de sista åren nu än innan jag fick kids. Karatefyllorna är definitivt fler 🙈😂😅😎😜
      Jodå vi lyssnade på allt möjligt konstigt, med hänvisning till att det var vad som spelades i Tunabackar på dåtiden 😂

  5. Birgitta S

    Hej! Så går det som en av våra söner brukar säga! Jag är på landet o druckit vin o snackat med en granne tills nu. Vi har känt varandra ca ca 50 år. Men jäger ! Det är hårt förstår att du blev helt knäckt av det. Drack det någon gång som ung ca 20 efter det aldrig igen. Men med ålders rätt är det helt ok att parta loss o ta en skitdag . Även om det värsta är att vara bakis.
    Händer det bara någon gång under sommaren så får det hända. Må så gott!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det var hårt!! Och jag för klen, men tror den tog bra på alla. Eller jag hoppas det iaf 😂😂
      Hatar hatar hatar den där totala bakiskänslan 😱men förhoppningsvis är det långt mellan varven 😂😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting