Okategoriserade

Tomt hemma:)

Jag kunde inte sova i natt. Helt omöjligt. Först låg jag och läste hur länge som helst, i väntan på att bli trött, men det hände ju inte. Sen löste jag åttatusen sudoku på mobilen, kollade instagram, löste ännu fler sudokun och när jag hörde Trixies larm vid kvart i sex, gav jag upp. Klev upp och gick på toa, och tänkte vara uppe. Men var ju så trött att jag nästan vinglade, så återvände till sängen. Lyckades somna och sov tre timmar. Fy farao. Så dagen har varit seg.

Dessutom var jag typ ensam hemma. Lovelia är på västkusten, Novalie och Trixie började sina sommarjobb, Robban jobbar, och Corrinda och Patricia åkte på en roadtrip till Skåne. Jamie sov borta. Jordan var över hos katterna vi är kattvakt åt. Jag ar tvungen att messa vår familjechat och be om en SitRep. Alltså Situation Report:D Det ramlade in bilder från alla, och genast kändes det bättre. Jag är inte van att vara ensam, det är bara så. Jag har haft barn runt mig sen Janelle föddes för 28 år sen, och i och med pandemin så var det alltid någon hemma, ofta flera stycken som hade Teams-lektioner.

Jag trivs med att vara ensam om jag vet att de kommer hem snart:) När jag hört i från dem kunde jag ägna mig åt annat, som att röja och städa lite. Inte så mycket dock för det orkade jag inte. Det är liksom ingen ide, det blir stökigt direkt igen. Man kan skura och skrubba så det skiner i köket och så lägga ifrån sig disktrasan för att gå på toa. Och komma tillbaka till ett smärre kaos. Så är det. Mitt liv:D

Jag satt ute och käkade frukost/lunch/mellis och läste bok, och messade med folk.

Jag tycker så mycket om att hör av er, både här och på Instagram, och jag älskar verkligen alla våra små konversationer där. Det är ju lite enklare att snicksnacka på instagram:) Så det tar en del tid, även om det är bara roligt. Däremot är jag rätt less på själva instagram för ögonblicket. De krånglar så jäkla mycket, gör om och testar saker som jag inte vill ha. Nu är min bakgrund svart och jag HATAR svart bakgrund. Alla som tror att det bara är att ändra temat – nej det funkar inte. Jag har ett företagskonto, vet inte om det är därför men jag kan inte välja mellan ljust eller mörkt tema😣

Svart bakgrund ger mig flimmer och migrän. Tack för det, liksom.

Nåväl, jag försöker bita ihop och vänta ut det! Hoppas på att folk klagar, för jag kan då inte komma i kontakt med dem på nåt vettigt vis, det vet jag sen det blev kapat. Bah.

Rätt vad det var fick jag bråttom. Vi skulle träna, och eftersom det är O-ringen här, med Shitloads av folk överallt, så åkte vi i god tid. En bro är avstängd så det var bara en väg att välja på. O -ringen…. Det är ju kul att det händer något i stan, men måste det alltid vara saker jag är extremt ointresserad av;) ? Orientering liksom …jag har fortfarande trauma efter all förbannad orientering vi tvingades göra i högstadiet. Varenda idrottslektion skulle vi ta oss till andra änden av stan för att sen gå samma jäkla bana, med samma tråkiga karta och leta efter samma jäkla kontroller som alla gömde och rev ner. Jättekul. Verkligen. Jag var scout och kunde utan problem släppas loss i en okänd skog med en karta och ta mig och min patrull hem, safe and sound, men att orientera i stadsskogen var en omöjlighet. Springa skulle man göra också. Som att jag springer om inte nån jagar en…. Nä, tack.

Därför lockar ju inte direkt O-ringen även om jag fattar att det är en kul grej. Men det är för mycket folk på för liten yta, jag får lite klaustrofobi bara av att köra förbi campingen. Eller alltså, det finns ju flera… men den vi körde förbi för att ta oss till träningen var enorm. Och inte en toalett i sikte, jag får panik över mindre. Misstänker att det står en radda bajamajor nånstans, och det minskar inte direkt paniken. Jag är fri från min emetofobi (kräkfobi) men drabbas ibland av återfall, och även av bacillskräck. Bajamajor är något av det vidrigaste jag vet. Speciellt om det inte finns rinnande vatten och tvål i direkt anslutning, utan man är hänvisad till den där alkogel-rengöringen ….urk.

Nu behöver jag ju inte få ångest över det här, jag behöver inte sätta min fot på den där campingen, men det är folk överallt. Syrran, som är ovanligt positiv till det här, misstänker att hon är positiv i smyg till orientering, tycker jag är fånig. Och det är jag ju:D

Vi tog oss förbi! Och in på Friskis, och sen mötte vi upp en kompis och så körde vi ett pass med instruktör. Yazdan. Älskar Yazdan! Ser så enkelt ut, är så jobbigt! Idag var det kondition och styrka, och jag var andfådd efter en övning. Bara att bita ihop:)

Det har varit kvavt idag, och det bidrog ju till den totala utmattningen, så där så det snurrade fint i huvudet. Även bakfyllan och den sömnlösa natten gjorde ju sitt till.

Syrran upplyste mig om att vi ska ses på lördag igen. Herregud! Jag måste kanske koppla upp mig på ett elektrolytdropp för rehab:) Sen skrev en kompis att det var Soultrain på fredag också och hon förutsatte att jag var där…🥳 Det var ju rasande trevligt sist, så jo, det vore ju kul. Kanske får scanna alla skolfotokataloger i förväg isf, så jag inte behöver fundera ihjäl mig på folk:D Kanske inte alla som läste det, men sist så träffade jag ju på en kille som var så sjukt bekant. Jag såg ju på honom att han kände igen mig, och vi gjorde samtidigt den där ni vet- när man lyfter ögonbrynen och handen åker upp automatiskt för att hälsa, innan jag ens noterat att jag inte visste vem han var. Fast det visste jag ju, det tog bara skitlång tid att komma på det. Eller, okey då, jag var tvungen att fråga honom:D Och klockorna ringde till dagen efter när jag kollat i skolkatalogen. Vi gick i parallellklasser i ett antal år, hur många vete fasen. En av de söta killarna, så varför han kände igen mig är obegripligt. Jag var inte direkt en av de söta tjejerna 😂

Nåväl, det visar sig framåt fredag hur det blir.

I morgon ska syrran och jag shoppa! Jag älskar ju mitt Cellbes, men behöver lite annat som de inte har. Och syrran behöver något som inte är svart;) Men mest troligt kommer hon hem med en svart Top, likadan som de andra hon har 🙂 och jag kommer hem med typ en keps eller skosnören eller nåt.🤷‍♀️

Det blir kul! Sen är det träning på kvällen och match, mot England tror jag. Jimpa ska komma och greja i mitt badrum, det ska målas om tak och fönster. Jag antar att jag bör plocka undan typ allt så stackarn kommer fram. Lite får man ju lov att anstränga sig:D Han kanske kan övertalas att kolla på fotbollen också, det vet man aldrig.

Nä Hörrni! Dags att göra kaffe, vi hörs snart:)

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Antagligen inte, om jag inte befunnit mig i övergångsåldern sen jag var barn 🤷🏼‍♀️
      Det finns ingen anledning till det, mer än att månen påverkar och det allmänna måendet.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Förmodligen inte 🤷🏼‍♀️ Jag dricker kaffe alla kvällar men det är bara ibland jag inte kan sova 😎 Det är bara så ibland:)

  1. Anna

    Som inbiten orienterare kan jag inte låta bli att lämna en kommentar. Orientering i skolan och orientering som idrott är två olika saker. Det går inte att jämföra. Många idrottslärare kan knappt mer om orientering än eleverna. Man använder gamla kartor som inte stämmer, har inte tillräcklig kunskap för att lägga bra banor och sätta kontrollerna rätt. Då är det svårt att göra det intressant för eleverna.

    Jag har full förståelse för att det är rörigt i stan den här veckan, 15 000 orienterare på besök går inte obemärkt förbi. Jag är en av dem. Campingen är enkel och primitiv, det vet alla som bokar en plats där. Grejen är det sociala, att bo med sina klubbkompisar, träffa bekanta från andra klubbar.
    För mig är orientering den häftigaste av idrotter. Den är fysiskt tuff, du behöver vara skärpt för att klara din bana. Nästan alla kan vara med. Det finns tävlingsklasser från 10 år till 95(!) och motionsbanor i olika längd och svårighet.

    På torsdag går en etapp i din stadsdel. Gå dit, ställ dig vid upploppet och betrakta de som springer. Hur elitlöpare springer sida vid sida med ungdomar och motionärer. Förundras över alla funktionärer i gula tröjor som jobbar ideellt.

    Skulle du bli nyfiken på att testa en bana finns det motionsbanor att köpa. Jag kan visa dig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha nej tack 🙂 Jag är tacksam över erbjudandet, men avstår 🙂
      Jodå jag fattar att orientering i skolan är milsvid skillnad mot riktig, men det är ändå sabbat. Jag KAN, men ser verkligen inte tjusningen i det. Tycker inte om att gå tipspromenader heller 😂 det där att leta efter saker … inte min grej.
      Jag tror det är superkul när man är med i ett sånt där stort sammanhang, utan minsta tvivel 🙂
      Det är bara inte min grej:)
      Och jag kommer definitivt inte se på något av det, utan hålla mig så långt bort jag kan 🙂 Men nu hejar jag på dig 🙌🏼🙌🏼🤗

  2. Jenny

    Jag har under de senaste dagarna roat mig med att läsa gamla blogginlägg från dig. Ungefär från den tiden då du blev själv med barnen. Har följt dig sen familjen annorlunda men inte reflekterat över att det gått så många år! Blir också otroligt tydligt hur du kämpat och slitit när man läser tillbaka i tiden så. Du är fantastisk! Tänk vilken tur för dina barn att de har dig ❤️ Och vad mycket du pluggat genom åren! Hade helt glömt bort att du utbildade dig till hälsocoach. Är det något du funderar på att plocka upp igen? Så kul att nu att du utbildar dig inom något som redan är ditt jobb, att skriva, och det gör du med den äran. Är övertygad om att du kommer släppa en bok en dag! Så mysigt att fått följa dig och dina fina ungar! Kan inte riktigt förstå att Jamie är 11 år, han var ju så liten alldeles nyss. Kram och tack för bästa bloggen ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh wow! Tack snälla för alla fina ord. Vad roligt att du läst tillbaka 🙂 Patricia gjorde det för ett tag sen och kom och berättade och pratade om massor. Saker jag glömt och saker jag mindes allt för väl.
      Själv har jag hamnat på vissa blogginlägg men får ofta lite ont i själen av dem, om de är från den jobbiga tiden… annars är det bara roligt!
      Jo, jag har pluggat mkt:) älskar det ju! Hälsocoach är något jag skulle vilja ta upp och fräscha upp och även komplettera för att sen kanske kunna bidra med något inom det. Hälsa och träning ligger mig så varmt om hjärtat och att kunna vara med och förebygga ohälsa vore fint!
      Men helst vill jag ju få möjligheten att skriva 🤗 På alla sätt!

      Stort tack för det här, det kommer sitta med mig länge ❤️

  3. Karin

    Själv ska jag på kalas imorgon, till dottern, hon fyller år nu när jag låg sjuk i covid.
    Så då blev kalaset flyttat, sen ska jag givetvis kolla på fotboll på kvällen 👍🏼🤗
    Så det kommer bli en bra tisdag 🤗

    1. G C Hemdal

      Hur mår JAMIE?! Man blev rädd för du var tyst i fyra dagar. Ska någon resa utomlands? Ge mig tänka på tips ich hur man packar väskan. Pengar intyg mm.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting