Okategoriserade

Ni som gör er egen müsli, eller kanske bakar bröd:)

Reklam och annonslänk för Matsmart

Jag ska snart sätta igång med en omgång müsli. Jag vet att ni är fler än jag som gör egen, och att ni gillar att ha i torkad frukt. Själv hävdar jag med en åsnans envishet att det inte är gott med torkade frukter, men min senaste passion är dadlar…torkade dadlar med smak… så nä, jag kanske måste omvärdera:)

Jag har ofta havregryn, olika nötter, frön och sen kanel och kakao i min. Men till er som gillar frukt, här kommer lite tips:

Torkad mango

Mango är ju sjukt gott, så det kanske jag borde prova!

Russin i små förpackningar gillar jag. Då kan man ta en och resten håller sig fina och oöppnade.

Plommon utan kärnor. Plommon är ju en klassiker för magar som behöver lite hjälp:)

Äppel päppel pirum parum🙂

Den skulle till och med jag kunna ha i:)

Nä, det finns så många olika torkade frukter, och nötblandningar osv att ni får kolla själva. Jag undrar om nån av er haft i de här bladningarna av nötter som är saltade? Det borde ju kunna vara rätt ok?

Jag kan också varmt rekommendera den här såpan … och ja, jag bytte abrupt spår nu:)

Jag älskar såpa! Det är ett universalmedel som heter duga:) Jag har en flaska på alla toaletter, tre, och i tvättstugan och garaget. Finns inget bättre 🙏

Sen har jag hittat en ny favorit i godishyllan 😬 det är karaktärsprövande:) Knoppers jag skojar inte, den är ruggig god. Inte så rackarns söt som mycket choklad är, och en given lördagsgodis-grej:)

Jag ser nu att Matsmart fått in så mycket nya saker, jag måste gå in och kolla vidare, gör det ni med! Här hittar ni hela sortimentet

Kommentarer

 1. Mammatilltvå

  Hej,
  Vill du berätta hur du gör din müsli så skulle jag bli så tacksam.
  Vill veta exakt hur, mängd och grader o tid i ugn.
  En som inte klarar sig utan recept.
  Nötter tål jag tyvärr inte men kan ta i lite annat ist och har man allt i ugnen?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ok, jag gör som följer: men mängderna är helt ungefärliga! Det gör du som du tycker blir bra, sorry 😂Det kommer inte bli fel hur du än gör!! Lovar 🙂
   Jag tar mest av havregryn, sprider ut det i ett jämntjockt lager på en plåt. Kanske en halv påse, 6-7-8dl, det som får plats. 1-2cm tjockt lager.
   Sen tar man det man vill, jag har pumpafrön, solsrosfrön och chia eller physsilliumfrön, strör ut ovanpå havregrynen så det känns bra. Kanske 1dl av varje, lite mindre av chia/physsillium.
   Sen kanel, mkt, för det är gott. Och gärna kakao, den siktar jag över, rätt mkt av den med, kanske 1 dl . Blanda! Noga:) Jag har en maskrossirap som jag gjort, men det går lika bra med honung. Smält om den inte är flytande och ringla över, och rör runt så det blir lite kladdigt och klumpar ihop sig. Jag har också ofta lika mkt oliv-eller rapsolja. Behövs det mer vätska, smaksak, så ringlar jag över vatten, lite i taget. Man kan med fördel krama ihop allt. Sen sprider du ut det jämnt över plåten, som bör ha kanter, och ställer in mitt i ugnen på 180grader i ca 12-15-20min. Olika på ugnar! Min är värdelös och ojämn, så jag får hålla koll, och behöver ta ut och röra om ibland. Du kan också steka allt i stekpanna, om du har mindre mängd. Då har du medelvärme och rör hela tiden, typ.
   Jag ska göra en sats de närmaste dagarna då kan jag mäta alla ingredienser.
   Men du väljer dina favoriter! Frukt, kokos, bara choklad eller vad du nu vill ha:)
   Allt in i ugnen !!

 2. Birgitta S

  Hej! Jag kanske måste tänka om o testa. Ratat dadlar o all torkad frukt bara sött o fastar i tänderna. Köper mkt fryst mango jordgubbar mm bär o äter i fil o youghurt.
  Så tack för tips!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing