Baka BrödOkategoriseradeRecept

Det är fredag:) och recept på pumpa-bröd

Veckan gick som vanligt snabbt, och helgen lär ju inte ens märkas av innan den är slut. Jag ska svira hela helgen!

I kväll är det först Soultrain, och det ska bli roligt. Sist hade vi superkul och en av oss hittade minsann en snubbe. Det var dessvärre inte jag eller dessbättre kanske 🙂 Det var inte heller syrran för hon var inte med. Så behöver ni inte spekulera:D

Nu vet jag inte riktigt vilka vi bli ikväll, men det spelar inte så stor roll, det bli kul ändå. Jag har tränat så lite den här veckan att jag har ett uppdämt behov av att röra på mig, och det är ju tur att ingen annan heller kan dansa;) Överlag alltså, det är så trångt på det där dansgolvet att det funkar utmärkt med att trampa runt på stället. Men det är ju ändå rörelse.

På lördagen sen gäller det att nyktra till snabbt för då ska jag och Helen gå och se Danny. Det var en pandemi som kom i vägen för det, och jag hade inte valt det här datumet själv. Det är kvällen då det firas Halloween och med tanke på det vill jag helst vara hemma. Men jag har ställföreträdare i Robban som får vara jour för att hämta vid behov, och Novalie som får se till att allt flyter hemma. Danny skulle komma till Uppsala så det var meningen att det skulle bli en enkel grej för oss, bara åka bussen dit och hem. Men i stället är det på Cirkus i Stockholm, vilket kräver ett par timmar i restid. Det är som det är, vi kommer åka tåg och buss antar jag. Ingen koll riktigt på hur man tar sig dit kommunalt, vi har alltid åkt bil. Men, eftersom det är en partykväll i kväll så får bilen stå i morgon. Det är sen gammalt.

Apropå Halloween.

I USA som ju är därifrån vi hämtat den traditionen, så är det alltid Halloween den 31 oktober. Men, nu har jag förstått att de, i alla fall delvis, firar den sista lördagen i oktober. Vilket ju såklart är klokt, eftersom det ska ut och gås Bus eller godis, och festas på diverse fester. Jag vet att åsikterna är delade gällande Halloween, men jag uppskattar allt som gör hösten lite mindre tråkig, och det enda som kan hända när man firar saker är att man varit lite glad:) Och det är ju aldrig fel.

Vi har vår All Helgona, och det ska man inte blanda ihop. Men att bli sur och bitter för att ungar och annat löst folk, som jag då, vill skoja till hösten lite med Halloween tycker jag är småsint. Man ska, som Halloweenfirande, även respektera All Helgona, såklart. Ömsesidig respekt kommer man som allra längst med. Man kan inte gilla alla men man kan respektera andra.

(Inte alla förstås, jag respekterar exempelvis inte Ebba Busch för hon är en skata rent generellt, och Erik Pelling går inte heller att respektera 😉 Maktfullkomliga och maktmissbrukare kan inte respekteras. Haha, så fick jag det sagt också;))

Jag har bakat små pumpor:)

Jag vill minnas att jag gjort det nån gång för länge sen, men nu såg jag att Janelle och Simon gjorde i trolldeg så jag kom ihåg det. Jag skulle ändå baka en omgång tekakor så då dubblade jag degen och tog en tredjedel till de här. Rullade degen till bollar i stället för att platta ut dem och snurrade snöre runt innan den fick jäsa gång två på plåten.

Var onödigt enkelt, men tog lite tid. Men ungarna tyckte det var superkul och blev svårt impade av min konstnärlighet 😉

Jag använde samma recept som till tekakorna:

Och det blev så bra:) Perfekta små kuvertbröd till en Halloweendukning. Tekakorna har seglat upp som en riktig favorit hemma. Det är kul och lite märkligt, för de gånger jag köpt så äts de inte direkt upp. Men det är väl för allt i världen bra betyg åt min bakning förstås:)

Jag ska skära pumpor nu, och sen baka en pumpapaj. Den ser ungarna fram emot varje år. Jag ska visa er sen, men kan säga att jag använder ett recept på morotskaka, och byter bara ut morötter mot pumpa som jag kokat mjuk och kramat ur lite vätska ur.

Japp, återkommer med det:) Ha en fin fredag !

Kommentarer

 1. Skånetös

  Här är också tekakor på favoritlistan. Blev less på att rulla bullar, köpte runda mått på IKEA (Lättbakad, 5 olika stl) så nu kavlar jag ut degen lagom tjock och tar ut tekakor. Går mycket fortare! 🙂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Men blir det inte som med typ pepparkakor då, att man måste kavla om
   Flera gånger ? Eller rullar du kanske ihop de sista bitarna till bullar?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing