Okategoriserade

I chock:) och Halloweenpumpor🎃

Jag har haft ett mĂ„l med min trĂ€ning i alla Ă„r. Eller, jo, det Ă€r ÄR ett mĂ„l, men jag har inte direkt trĂ€nat fokuserat mot det. Testat ibland, surat för att jag inte kan och sen bestĂ€mt mig för att öva mer, och sĂ„ rinner det ut i sanden. Jag pratar om helt vanliga pullups/chins. AlltsĂ„ att hĂ€nga i en stĂ„ng och dra sig upp med hakan över stĂ„ngen. Som Linda Hamilton i Terminator:) Det Ă€r en tuff övning i sig, mycket teknik i den, och sen underlĂ€ttar det nog om man Ă€r lĂ€tt. Jag vĂ€ger Ă€ndĂ„ en 65 kilo som ska dras uppĂ„t. 😅

I en dörrkarm nere i tvĂ€ttstugan har vi en sĂ„ndĂ€r stĂ„ng, som jag testar ibland och alltid misslyckas med. DĂ„ brukar jag köra nĂ„gra negativa chins, alltsĂ„ att man hoppar upp och sĂ€nker sig ner kontrollerat. Det kan jag göra. Idag sĂ„g jag den dĂ€r stĂ„ngen och tĂ€nkte att det var lĂ€nge sen jag testade, sĂ„ jag högg tag i den och innan jag lyfte sĂ„ kopplade jag pĂ„ hela bĂ„len och försökte fokusera pĂ„ musklerna i ryggen som ska jobba, sen drog jag uppĂ„t. Och hamnade med hakan över stĂ„ngen😂 WTF? Jag kan ju inte? Men idag kunde jag:) Jag testade en gĂ„ng till och det gick bra, sen gick jag upp med lite tvĂ€tt. Men, kĂ€nde att jag hade nog fuskat pĂ„ nĂ„t vis, sĂ„ jag mĂ„ste skutta ner och testa igen. Och jodĂ„ jag klarade ett par stycken.

Helt galet. Det blir inte en helt full pullups, för jag nÄr ner med fötterna i golvet och kan ha armarna lite böjda, men det har jag inte klarat förr heller, det Àr samma stÄng pÄ samma stÀlle, sÄ för mig gills de:)

Vi har ju trĂ€nat massa rörlighet och balans och Ă€ven koordination sista tiden. Jag kĂ€nner att jag Ă€r starkare och har mer balans i min högra sida som ju Ă€r den dĂ€r jag har skadan pĂ„ ischiasnerven Ă€n vad jag nĂ„gonsin haft förr. Inte lika stark som förr, men pĂ„ ett bĂ€ttre vis, svĂ„rt att förklara. Tydligen sĂ„ har vi kommit Ă„t de dĂ€r ryggmusklerna som jobbar i pullups ocksĂ„đŸ™Œ

Det hĂ€r var efter ett HIT-pass, av ett annorlunda slag mot vad vi brukar köra, sĂ„ jag var trött, men kĂ€nde mig Ă€ndĂ„ stabil:) Och, tja, det var jag tydligen. I morgon kanske det inte funkar lĂ€ngre, dĂ„ kanske jag vĂ€ger nĂ„gra hekto mer och sĂ„ Ă€r det kört 😉

Coolt:)

Jaha, vad annars? Inget direkt nytt under solen. NÄn blodig rackare, kanske det dÀr liket i min sÀng, har traskat runt i tvÀttstugan;)

Det Àr plast-fotspÄr som jag köpte pÄ EKO, och nÄgra av barnen blev skitskraja:) Innanför det vita draperiet Àr tvÀttstugan med duschen och dÀr sitter det ett draperi med ett par blodiga hÀnder, en blodig kropp och texten HELP ME skriven i blod:) Helt i Psychos anda. Jag Àlskar sÄnt hÀr, och det Àr ju tur att barnen uppskattar det. Hade kanske varit jobbigt annars;) Nu Àr de sÄ stora att det Àr riktigt kul att bÄde skrÀmma dem och att de kan skrÀmma mig.

Eller, de kan ju försöka:D Jag Ă€r inte speciellt lĂ€ttskrĂ€md. NĂ€r det gĂ€ller sĂ„nt hĂ€r dĂ„. SjĂ€lvklart blir jag rĂ€dd om nĂ„n kryper upp och skriker BU i örat pĂ„ mig, men det blir ju de flesta som har hörsel och intryck i behĂ„ll. Men jag skulle inte reagera med hjĂ€rtklappning pĂ„ blodiga fotspĂ„r i kĂ€llaren;) Kanske fĂ„r Ă€ta upp det hĂ€r nĂ„n gĂ„ng 


Jag har inte visat er vĂ„ra pumpor va? Börjar med Corrindas, som jag satt bredvid nĂ€r hon gjorde och assisterade en del vid sjĂ€lva suturerandet. AlltsĂ„ syendet:) Älskar den!

BÄde hon och jag hade druckit vin, jag drog ivÀg pÄ Soultrain sen medan hon fick svÄrare och svÄrare att peta in trÄden i hÄlen:)

Corrindas fÄr vÄrt första pris:)

Min blev skitful och trÄkig.

Jag behövde göra den för att fÄ loss pumpaköttet:) och hade noll inspiration.

Novalie fick skÀra den sista idag, helt oförberedd, men den blev söt:)

Vi har bakat tre pumpakakor och gjort tvÄ omgÄngar pumpasoppa, en till gör jag i morgon. Jag tror inte jag gett er recepten? Kanske gör ett eget inlÀgg med det dÄ:)

Jo, det gör jag!

Direkt, sÄ jag inte glömmer:) Hörs snart dÄ:)

Kommentarer

 1. Ekot

  HÀrligt nÀr trÀning ger resultat, bra att byta mellan olika sorter! SÀkert har operationen varit med och gjort det möjligt, vet du inte varit helt nöjd med den för utseendet, men Àr ju grymt att det funkar sÄ bra! Skulle du verkligen vÄga peta i benet mer nu nÀr du kommit Ànda hit?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Absolut. Den operationen Ă€r enkel med goda resultat. Man öppnar bara en ficka i knĂ€vecket och slĂ€pper in implantatet bakom muskeln. Sen Ă€r det klart 🙂 Jag tror att den skulle göra benet bĂ€ttre Ă€ven funktionsmĂ€ssigt, för den extra tyngden som blir hjĂ€lper till att ”hĂ„lla ner foten” Jag har sĂ„klart testat med viktband runt vristen nĂ€r lĂ€karen sa att det skulle bli för tungt, och det kĂ€nns sĂ„ jĂ€kla bra. SĂ„ bra att jag skulle kunna ha det dĂ€r viktbandet dĂ€r för alltid:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing