Okategoriserade

En sån härligt grådaskig, blöt novemberdag!

Nu ska vi en gång för alla reda ut det här.😜

Folk som säger sig ”Älska hösten” med allt vad det innebär, framför allt de krispiga dagarna och de mysiga kvällarna under en pläd i soffan med tänd ljus och en serie.

Ni älskar de vackra dagarna på hösten. Det gör jag med. Ni älskar att lata er, det gör jag med. Men ni älskar knappast de här dagarna som är gråa, blöta och ruggiga. När det aldrig blir ljust, när man blir blöt in på bara skinnet av att sticka ut näsan genom dörren, och när man huttrande kryper in under den där filten av ren överlevnadsinstinkt.

Dagarna med hög klar luft, och solen som strålar, träden som skimrar i alla möjliga färger, och när det är friskt ute, jamen vem ogillar de dagarna? Samma med de dagar på vintern när det är vackert med sol och snö och några minus, samt vindstilla. Då känner man också livet i sig, som farbror Nilsson i Madicken sa:)

Men idag var det verkligen en såndär dag då det aldrig blev ljust. Regnet strilade och löven på marken gör så det bara bli halt och kladdigt. Doris ser ut som en rugguggla och katterna stryker sig mot fönstret när de ska in så det ser ut som en hel förskola stått och kladdat med vantarna på rutan 😜

Idag är det noll träning, igår var det två pass och det känns idag. Det var mycket axlar och armarna känns som de är av bly. Jag var orolig över att det skulle mynna ut i migrän som det så ofta gör, speciellt som jag hade en close encounter med det nyligen, så jag motade med värmedyna på axlarna i går kväll. Det verkar ha funkat🙏

Däremot har jag träningsvärk igen:) Det kommer David att skratta åt, han tycker inte att jag borde få det varenda gång, men det får jag ändå. Jag har ju i princip alltid träningsvärk nånstans, och alltid efter hans pass, speciellt de där lågintensiva. Sen körde jag ju ett HIT-pass också, och det var med ledaren som vi kör rörlighet och balans med, så det innebär att det förutom flåsiga övningar, även är kluriga. I en av dem igår, ett sk. ”Spindelsteg” som jag mycket väl vet hur man gör, men som han trixade till…så var jag helt jäkla lost. Fattade verkligen inte hur jag skulle göra 😂 Till sist så kom han och gjorde rörelsen bredvid mig, men inte ens då kunde jag få min kropp att röra sig som det var tänkt. Ibland är det fan hopplöst:)

Jag är mycket, men koordinerad hör inte dit:D

I morgon är planen ett lunchpass i gymmet och sen ett cirkelfys på kvällen. Ja, det kanske låter som mycket, men herrgud det är det enda som är roligt så här års:D

Annars då? Jo, Jimpa börjar bli klar hemma hos mamma, han har hjälpt henne renovera. Som tack för det fick han en lapp på rutan på sin bil. Två olika faktiskt. Som ifrågasatte varför han stod där, på gästparkeringen minsann. Efter den första fick han ett p-tillstånd av mamma som han lade i rutan… Hjälpte det? Nä.

Om svar anhålles också. Eller snarare KRÄVS… Jag skäms över folket som bor där. Det här är en 83 åring gubbe som alltså orkade ta sig ut i ösregn med en lapp och sätta den på rutan. Utan att orka titta efter, tillståndet låg precis intill…. 🤦‍♀️ Bara för att Jimpa har en skåpbil, så förutsatte de att det var nån som snikade åt sig några timmars gratisparkering. Inte som att det är fullt där heller direkt… Så, man får inte hälsa på folk om man har något annat än en sketen personbil, är ju summan av det hela. Jimpa ringde snällt upp och gubben sa att han fått ”indikationer på att bilen stod där ofta”.

”Ja, jag hjälper henne måla, får jag inte det?”

Det är tur att Jimpa är snällheten själv, jag hade ju fan fått frispel och gormat på gubben. Man ska inte behöva redovisa för övriga i huset vem och varför man besöker dem. En sak vore om det var av omtanke, men folket i det där huset är inte snälla mot varandra. Det är väldigt mycket som en skolgård i högstadiet med grupperingar och skitsnack. Jag och syrran ligger redan i onåd hos vissa. Av anledningar som verkligen inte är nåt att gnälla över, snarare tvärtom;)

Mamma trivs där, och har ju annat folk som är vettigt som hon hänger med, men jag får lite lätt stresspanik när vi ska dit. Jag hälsar glatt på alla, men sen vet man aldrig vad de snackar bakom ryggen på en. Som sagt, som en jävla sandlåda. Märkligt ändå att gamla människor inte har bättre vett än att hålla på att tjafsa.

Jaja, när Jimpa är klar med sitt så ska PECA`s måleri dit och tapetsera. PEtra och CArola alltså, som i jag och syrran:D Vi kör PECA`s måleri, arborist, inredning, snickeri, bageri, vingård, flyttfirma, coaching, terapeut osv osv osv:) Vi utökar vår verksamhet hela tiden;)

Mamma har valt en fondtapet som ska upp och det faller på vår lott. Det är roligt att tapetsera, när det går bra, så det kommer förhoppningvis gå finfint. Går det inte bra så får man väl svära en stund så löser det sig nog. 😂

Riktigt när vet jag inte, det är lite mkt just nu, men asap antar jag. Det är ju det märkliga med den här årstiden, man tappar ett stort antal timmar per dygn känns det som. På sommaren kan man lugnt dra igång diverse projekt efter middagen, men nu vill man mest gå och dra nåt gammal över sig efter tre-draget.😅

På lördag har jag en Me&i-visning hemma här, med lite kul rea:)

Jag ska göra ett evenemang på Facebook så om man vill vara med på distans så går det finfint. Återkommer med det, men det är på lördag 12/11 kl 13.30 om ni vill.

Men nu ska jag skriva lite bok. Jag blev alldeles överväldigad av mina kursares fina ord om texten hittills, så jag har gått och varit nöjd och glad lite för länge;) Men det fina med det är ju att mycket av skrivandet sker inne i huvudet när man gör annat. Så jag har stått i tvättstugan och funderat på bästa sättet att ta livet av någon framför en kamera, om det är så att inte alla brandmän vet hur ett människohjärta ser ut när det ligger på en bädd av is, eller hur man ska förklara närvaron av den där personen och vad faaaan ska Martin heta i efternamn? Det sista har jag funderat på i flera år;) Det ska vara perfekt, inte för kort eller långt, och eftersom jag valt att kalla honom vid förnamn, så får det inte vara ”för bra” så man hellre skulle kalla honom för efternamnet om man var hans polare/kollegor. Dessutom ska det vara skapligt amerikanskt men även svenskt. Jorrå, det är inte så enkelt:)

Dessutom så har alla mina ”förebilder” bra namn, som Jack Reacher, Will Trent, Joona Linna, Ethan Hunt osv. Min Martin kan inte vara sämre:) Varför han ens heter Martin liksom?? Det är ju inte direkt det fränaste namnet jag vet 😜

Nä, Hörrni! Vi höres 🙂

Kommentarer

 1. Karin

  Tips är att föreningen har gästlappar där det står vilken lägenhet lappen tillhör. Om det bara finns en eller två platser kan jag iofs förstå att det är irriterande om platsen ofta är tagen av hantverkare. Är kanske inte riktigt det sol platserna är avsedda för. Din mamma får väl engagemang ett a sig k styrelsen och påverka.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nu har de inte det, och eftersom de inte kommit på det själva så kommer de aldrig införa det.
   Det finns ett antal gästplatser och de tider Jimpa är där är
   de i princip alltid lediga. Han är inte hantverkare utan hjälper mamma med att renovera, bara för att han är snäll.
   Mamma ville engagera sig i styrelsen… skulle börja jobba på kontoret och såg fram emot det väldigt mkt. Sen gjorde hon och några andra boende i huset något så ofantligt dåligt som att ta ett eget beslut gällande att flytta på en flygel. För att den stod så till att solen och fukten från fönstren förstörde den, och för att de har akustikplattor i taket där, så det gick inte att spela. Plus att den tog massor av plats i matsalen som behövdes för att hålla avstånd under pandemin.
   Det blev ett förbannat rabalder. Och mynnade ut i att styrelsen avskedade folk till höger och vänster och sa till mamma att hon inte fick börja jobba.
   Flygeln mår bra där den står nu, den är stämd och spelas på av några av de boende samt att de haft dit en berömd erkänd pianist som haft konsert. En konsert som styrelsen vägrade delta i, och de vägrade lägga pengar på en blomma till honom. I stället satt en av dem i biblioteket tvärs emot och surade under konserten…
   På den nivån är det.
   Så den där föreningen suger.

   1. Rille

    Jag förstår verkligen inte vitsen med bostadsrätter, det är som om de tagit alla nackdelar med att bo i hyresrätt och i eget hus och slagit ihop dem.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Japp lite så. Var bättre förr 🙂 men framför allt att styrelsen på ett sånt där ställe anser sig, och agerar, allsmäktigt 😵‍💫

   2. Rille

    Det man ändå får ge den här surgubben är att han skrev sitt namn och telefonnummer och öppnade för dialog. Annars brukar anonyma lappar vara standard…

 2. Monica

  🙌🏽 Martin HAALAND så klart 😉 annars kan du låna mitt 😉 R…e! står i mailadressen ✌🏻✌🏻

  Sen vet jag inte om jag,…. kan el…..vågar skriva detta… Men jag gört!!

  JAG ÄLSKAR ÄLSKAR HÖSTEN! Inga måsten, å kan va hemma med gott samvete, osv å allt det där 😉 😅😂🤣

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag kan omöjligen låta honom heta som den förbaskade svenskdödaren Haaland😂 Jäkla kille att vara bra i fotboll 🙌🏼
   Om
   Hösten säger jag inget 🙈

 3. Ulrika

  Ja, exakt det du beskriver älskar jag! Det mörka, kravlösa och lite dystra. Inga ”måsten” utomhus, slippa tänka på ogräs, utemöbler och rabatter. Så skönt att komma in i myset när man väl varit ute. Så, ja, kan helt ärligt säga att jag älskar detta! Lider ej av mörkret, längtar ej till sommaren även om det är mysigt när den pågår, men känner då alltid ett längt till augusti med mörkare kvällar.

 4. Therese

  Ja alltså ”älska hösten” kan man säkert göra, jag tycker också att efter en kvav sommar är det ljuvligt med klar luft och trevligt med alla fina färger – och det ljuvliga och trevliga håller ju i sig i ungefär hela 3 dagar 😅 Sen är det ju helvetets mörker, regn från alla håll och de där fina löven ligger ju som en blöt nedtrampad sörja. Det som gör att man står ut nu är ju planeringen inför julen! Julklappar, pynt, presenter till nissedörren o.s.v. Hade jag inte det att glädjas över så skulle dessa höstmånader vara lika fruktansvärda som januari och februari – det är ju riktiga skitmånader! Blir så deprimerad då. Finns det något värre än att se upp i himlen dessa månader? Totalt färglöst. Även mars hörde till mina hatmånader förut, men nu har jag ett barn som fyller år då så det livar upp lite iaf. Men så fort barnen är vuxna (om ca 20 år 😅) så vill jag bo utomlands mellan 25 december och typ slutet på april gärna 😄

 5. Karin

  Fasen då, jag tänkte han skulle heta Karlsson i efternamn, Martin Karlsson det tyckte jag passade bra. Men… det låter ju inte speciellt amerikanskt 😆😅
  Så då sket det sig, det står still jag har inget bra förslag på efternamn till Martin 🤷🏼‍♀️

 6. Maria

  Martin Sneider?
  Martin Jennes?
  Martin Sand?
  Martin Birch?
  Martin Frost?
  Martin Drake, med tvisten att det ska uttalas på engelska som ”dräjk” och att han kallar sig Martin eftersom alla envisas med att reta honom för ”draken”. Samt att namnet kommer från en excentrisk farfarsfar som bytt efternamn från Munkner.
  Jag kan fortsätta om det behövs, hehe.

 7. Ewi

  Krohn, Richards, Kent, Green, Strom, Stein… 😊 Tycker det är kul klura. Ge mer ledtrådar om hur du vill ha det så fortsätter jag ramsa med allt som dyker upp i huvudet… 😂

 8. Agnethe

  Jag har egentligen ingen kommentar till inlägget. Bara att jag tycker om allt du skriver och att det fortfarande finns en äkta blogg att läsa varje dag. Instagram är roligt men mycket kortfattat, och jag gillar ord! Många ord som tillsammans ger mig författarens åsikter och tycke. Som får mig att tänka om och även ändra mig. Dina genomarbetade inlägg är en viktig del av min dag, Carola. Tack för att du skriver!

   1. G C Hemdal

    Ska vi hitta på till din fiktiva person?! Martin Melin?? Berätta om 🎄 🎁, du berättade aldrig om resor eller barn filosofin?! Varför åtta barn (nio med tvillingar) 😜 🤩 🤔

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting