Okategoriserade

Det här med småknott..:)

Jag kan verkligen inte minnas att det tog sån tid med småkids när mina var små, som det tar med Jack:)

Jag har verkligen inte hunnit ett dugg under de dagar han var här. Det beror ju på flera saker såklart, dels för att han inte har några saker här, inget rum där man kan skicka in honom och leka, och dels för att jag avsätter tid till honom på ett helt annat sätt än med mina barn😇

Egentligen tycker jag inte om det, missförstå mig rätt nu, jag ÄLSKAR att hänga med honom, men barn ska inte ha ens odelade uppmärksamhet hela tiden. De behöver ha lite tråkigt för att utveckla sin kreativitet. Jag tror stenhårt på att låta barn hänga med i vardagens sysslor. För den delens skull gillar jag inte att leka heller, en riktig chocker I know😂

Eller jo… jag leker ju massor, men inte med småbarn. Att sitta i sandlådan eller putta fart på gungor är så tråkigt att jag vägrar. 🙈 Mina har fått lära sig snabbt;) Att däremot hjälpa till med hushållssysslorna, där har jag låtit dem vara med. Att ta bort sin tallrik så fort man klarar av att gå med den själv har varit en absolut självklarhet till exempel. Och att hjälpa till att stoppa kläder i tvättmaskinen, eller bädda sängar, duka, laga mat, osv.

Med barnbarn känner jag att jag inte har lust att stressa runt hemma, utan jag sitter kvar i soffan och sällskapar framför PawPatrol. Eller hänger vid datorn för att hjälpa till när han kör fast. Han kräver det också på ett annat vis än vad mina barn gjort:) För att han inte är hemma och för att han inte har ett eget space.

Jag gillar att få ha honom här under flera dagar, för första dagen ägnas rätt mycket åt att testa. Mig då;) Det funkar ju inte, för jag blir arg eller sur, eller går bara därifrån, och så blir det lite ilskna tårar innan vi blir sams:D Så fort han blev arg eller ledsen så grät han stora krokodiltårar efter ”mammaaaaaaaa och paaaaaaaappaaaa” Vilket gick över i samma sekund som något roligt inträffade;) så det ’är inte på riktigt.

Dag två är helt annorlunda och mycket lugnare och rofyllt. Dag tre ännu mer och sen rullar det bara på.

Vi har spelat massa dataspel. Eller ett, men mycket. Ratchet och Clank.

Jack har föräldrar som jobbar med dataspelsutveckling och som spelar massor, vilket gör att han tror att JAG också kan. Jag suger på det, men nu har jag spelat mycket och det är fantastiskt roligt:D Jack tycker det är nästan lika roligt att titta på som att spela själv.

Han sover nere hos Jordan, och jag frågar varje gång om han vill sova inne hos mig eller nere och svaret är alltid ”Hos Jordan.” Jag tror att han tror att det är hans säng:D Jag har läst saga och sen suttit kvar med en ljudbok på till honom, Bamse var poppis. Mina egna ungar läste jag heller inte saga för på sängkanten så det är lite kul. Ingen av dem kunde låta bli att riva i sidorna så jag ledsnade snabbt;) Några av dem har haft ljudböcker på, men de allra flesta har bara gått in och lagt sig. Jag är inte speciellt mycket för långa avancerade, eller ens oavancerade kvällsrutiner, utan det har varit tandborstning och hopp i säng, och det har funkat suveränt. Jack vill inte ha täcke på när han sover. Jag försöker, för det ser ju extremt naket och kallt ut när det ligger en liten gosse där i så lite kläder som möjligt, utan täcke.

Men han vägrar och kastar bort täcket, det får helst inte ens ligga i fotänden. Om inte Doris ligger på det förstås:)

Jack har sovit bra och på morgnarna har han hängt med Robban som igår stekte pannkaka till frukost:)

Det har varit supermysigt! Han ville såklart inte åka hem när Janelle och Simon kom igår för att hämta honom, och det är ju ett fint betyg.❤️

Med lite tur får vi låna honom snart igen, och gärna lite länge. Även om de saknar honom hemma, det fattar ju jag med. Jag ska försöka i sommar igen att ta med honom ut till husvagnen. Det har hittills inte blivit av men det vore mysigt.

Nåväl. Jag har låtit allt annat vänta, och det inte bara för att Jack varit här, utan också för att jag är trött. Det är jag alltid, speciellt så här års, men jag är knepigt trött efter att jag var sjuk. Inte kunnat sova, (Merkurius stod visst i retrograd! Vad nu det betyder 😅men det påverkade säkert😂) och sen ont i benet, det friska, och nu när det gått över så känner jag mer från det skadade igen;) så det är som vanligt. Nu har jag huvudvärk sen i …. Hm, hela veckan tror jag. En knepig skitjobbig rackare som ligger i bakgrunden och liksom skaver. Inget som slår omkull en men jäklar vad drygt det är att ha ont hela tiden.

Det kan ha att göra med en övning vi gjorde i tisdags, en axelpress bakom huvudet. Det är det enda jag skulle kunna skylla på, rent muskulärt. Jag har klarat av att göra pressar edyl ovanför huvudet med lätta vikter nu, förr fick jag migränkänning/huvudvärk direkt. Men det här vete fan om jag tänker göra igen.

Det släpper inte heller, trots Ipren, Alvedon, värmekudde, massage och dessutom Ipren-salva.

Så kan det blir🤷‍♀️ Jag ser fram emot att träna i morgon, för då blir det en genomkörare av kroppen, blodet får rusa på och det brukar bli bättre. Håller tummarna för det:D

Jag hänger här i soffan, och läser, valde en serie med fem böcker tror jag, i genren Unga Vuxna, en fantasy. Efter första halvan av första boken tänkte jag att jag skiter i resten, men sen laddade jag ändå ner nummer två. Nu är jag på trean, fantasy är ju alltid en miljard sidor långa och tar en evighet att läsa:) Den är rätt bra, första hette Glastronen, tror jag. Jag läser alla mina böcker via Nextory och insåg häromdagen att jag har ett lite onödigt abonnemang. Jag har ett familjeabonnemang, men tror inte att det utnyttjas. Å andra sidan, så var inte kostnaden så mycket mer, så det får nog vara kvar. Mellan varven läser barnen massor, helst sommartid faktiskt, men just nu var det nog ingen mer än jag:)

Jag har haft Nextory sen de kom, vilket nog är många år nu. För MIG så blev de starten på att jag både började läsa och faktiskt skriva igen, efter alla småbarnsår då jag verkligen inte hade tid, eller ork. Jag lyssnade hellre på tystnaden om det råkade bli lugnt. 😅

Idag läser jag alltid två bäcker parallellt, en som jag läser på paddan och en som jag lyssnar på. Just nu lyssnar jag på Vingar av silver, tror jag det heter, av Läckberg. Den är sådär.

Japp, och nu ska jag snart samla ihop mig och gå och sova:)

Vi hörs snart igen! Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Jessica

  Det där med barn och hushållssysslor tror jag skarpt på. Alla mina barn har från mycket ung ålder suttit på köksbänken när jag lagat mat, dukat på och av border m m. Mitt barnbarn som är 5 år nu, har sen mycket liten suttit med mig i köket. Viktigaste uppgiften har hon haft: Akta inte ramla ner. Hon är vass på det och baka bullar 😀 Nu mer berättar hon vad som ska ner i degen och i vilken ordning, nåde mig om jag fuskar😂 Leka med barn kan jag inte för det är så tråkigt😀

 2. Johanna

  Tycker också det SÅ tråkigt att ”leka” med barnen. Fascineras över att folk gör det. Som i helgen. Hamnade spontant hemma hos en granne på gatan. En mamma och ett barn på 6 år. Jag va där med mitt barn, också 6 år. Då skulle denna väns pojk ha med oss mammor i deras lek. Och spelande av sällskapsspel. Man bara NEJ NEJ NEJ. Aldrig i livet att jag springer runt o leker ”varg” eller är med och spelar nåt spel och bygger Lego. Snälla nån. Barnen hade ju dessutom varandra. Men detta barn som vi var hos gav sig icke. Hans mamma skulle leka med honom oxh mitt barn -och hon gjorde det. Trots att jag va där, kaffet va upphällt. Ja du fattar: själv hade jag sett fram emot en timmes snickelisnack över en kopp kaffe. Men nej.
  Jag är som du-ungarna har fått hänga med hänga med i vardagen. Kreativitet flödar hos mina ungar. Spela sällskapsspel gör vi med dem. Men leka-nej. Vi har dock inga tv-spel. Avvikande förmodligen.
  Men håller med dig.
  Däremot läser vi på kvällarna. 13 åringen läser själv nu. Men 11 åringen vill fortfarande och 6 åringen såklart.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing