Okategoriserade

Min lilla plats:)

Jag har länge finurlat på att jag behöver en plats, en plats där jag kan stänga en dörr om mig. Oftast så hänger jag i vardagsrummet, eller köket, och eftersom ungarna sällan kollar på TV längre, iaf inte där inne, så är jag skapligt i fred. Men Jamie tittar ofta på Youtube i vardagsrummet, eller så spelar han dator i mitt sovrum. Jag vet inte hur ni funkar men jag har svårt att låta bli att kika när det är något på tv, oavsett om jag vill se det eller ej. Det går skapligt om jag sätter i lurar och kör musik, men ibland vill jag bara få vara ifred, och det utan att lägga mig i sängen. Det är supernajs, men risken att somna är överhängande;)

Tidigare hade jag två spjälsängar och en växasäng inne i sovrummet, plus dubbelsängen. Sen byttes de ut mot två skrivbord med datorer på och nu är det bara ett. Mitt sovrum är en allmän avstjälpningsplats för mestadels min bråte, men även sånt som inte har nåt ställe. Jag har efter massor av år insett att det finns verkligen inte speciellt mkt förvaring i huset🙈 Jodå, ett helt garage, och klädkammare och matkällare nere, men de där sakerna man vill ha nära? Jag vill inte springa upp och ner i trappan för att hämta kläder eller saker:)

Röjer mellan varven och så hamnar det där inne sen igen. Jag har haft en klädställning med koftor och Hoodies, den har varit perfekt att ställa kassar under. Nu tog jag bort den. Här är hörnet som Gud glömde:)

Jag hade redan flyttat ut kassarna och korgarna som stod under:) Här kan man kanske ha en fåtölj, tänkte jag, och så blev jag glad när jag kom på att jag inte åkt iväg till tippen med min gamla trotjänare. Fåtöljen jag haft i så många år, som mamma klätt om två gånger, och som jag inte ens vet var den kommer ifrån från början:) Det jag vet till 100% är att den är sjukt bekväm. Här satt jag timmar med nyfödda tvillingar exempelvis.

Den har de senaste åren inte fått plats nånstans, och mest tjänat som avdumpningsställe nere i gillestugan. Som först Trixie och Lovelia delade, och nu Jordan och Jamie. Sen förra sommaren har den stått på högkant och varit på väg till tippen som sagt. Först ute i korridoren precis utanför deras rum, blockerade toadörren🙈 Sen ledsnade nån och drog in den i deras rum igen och där har den stått. Den var smutsig och katterna älskar att vässa klorna på den, den har alltid haft någon magnetisk förmåga.

Lite skrubb och gnugg med textiltvätt till bilklädsel senare så var den fin! Jag kanske klär om den framöver, eller inte. Just nu får den vara som den är, kanske med en filt i.

Ja. Väggen är hemsk. Det har stått en spjälsäng där och barnen har kastat ut vällingflaskor så de läckt över väggen:/ Sen har de suttit med skitiga fötter mot väggen när de spelet dator så det var svart. Fräscht not. Tapeten är papper och går verkligen inte att göra ren, jag har försökt. Smutsen är ju ingrodd också. Nu skrapade jag bort det översta lagret:D Det kliade så förbaskat i fingrarna efter att börja riva ner hela och tapetsera om! Men, det är ett jobb jag känner måste ske i sommar. Allt måste ut ur rummet och det är enklare att ställa det i uterummet än vardagsrummet.

Men det blev bra det här. Fast det är en aning trångt men det har det alltid varit. Oavsett spjälsängar, skrivbord eller fåtölj:D

Jag vände in skrivbordet i hörnet. Det har stått under hyllorna annars, och från början satt hyllorna över sängen, som jag sen vred på.

Nu kan jag sitta här och läsa eller skriva. Med dörren stängd om jag vill. Fötterna lägger man upp i sängen 🙂 Vill man så vrider man fåtöljen mot skrivbordet och så kan man se en serie eller så. Korgen är Doris, den köpte jag för att ha filtar i, men hon snodde den direkt. Det låg ett täcke i den och hon älskade att bädda i den stora sängen. Så då fick hon väl den då. Ett täcke och en filt och kuddar så hon kan bädda runt ordentligt. Här sover hon varje natt.

Det tog mig hela dagen:D Allt får efterverkningar, så det är inte bara att ta ut en sak och ställa in en annan, nej då. Det bäddades rent, sorterades i garderober, tvättades fåtölj, vägg och saker. Och rengjordes kardborreband.

Här kommer ett supertips för att göra ren just kardborreband. De har ju en tendens att dra åt sig allt möjligt bös och sen kan man inte få dem att fästa ihop. Det här är kardborren på fåtöljens sittdyna, som inte är med på bilden.

Full av hårstrån och ludd.

Om man är en luttrad förälder så kanske man har minst en luskam i stål hemma? En såndär typ:

Det är världens bästa när de kommer till att ta bort ludd! Man bara kammar igenom och lyfter enkelt bort det. Snabbt och enkelt. Extremt tillfredsställande 😎

Det går fint med en stålborste också men en sån här luskam är enkel att hantera och jobba med. Funkar på jackor och skor och överallt där man har kardborre. 👌

Mike Wazowski och James P Sullivan, aka Sulley, bor inne hos mig:)

Fråga mig inte varför, men de är här, ibland i husvagnen men kommer alltid tillbaka in till mig. Monsters Inc. Jag älskar dem:D

Jaha, så blev det alltså!

Jag ser verkligen fram emot att sätta klorna i det här rummet, det är verkligen på tiden och behövs. Men är rätt stolt över att jag motstod lusten att börja riva tapet där och då😅för jag har verkligen inte varken tid eller lust just nu. Jag har tapeter, som jag nog tänkte ha i vardagsrummet, men eventuellt sätter jag dem här i stället. Det är ju rysligt kul att tapetsera, när det går bra vill säga.

En ommöblering får räcka, och nu ska det sittas i fred där inne:D

Kommentarer

  1. Ekot

    Verkligen hög tid att du får ett rum för dig själv! Barn börjar bli större och några har flyttat. Spelhörna kanske kan hitta annan plats? Kul du visar bilder, tack. Fortsätt rensa så går det lättare när du ska måla/tapetsera senare

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting