Okategoriserade

OM lördagen:)

Sådär ja! Ny vecka, och så även påsklov:) Vilket för min del innebär inga tidiga morgnar när ingen ska väckas.

Om det inte hade varit så att Novalie missat bussen och behövde skjuts till jobbet:D Halv åtta, alltså bara en halvtimme senare än larmet ringer vanligtvis, så knackade hon på och frågade om jag möjligen kunde köra henne för bussen hade varit tidig. I min värld så går jag till bussen i god tid innan den går. Dvs står det att bussen går 8.10 från ändhållplatsen, som är tre hållplatser bort, så är jag på min hållplats 8.08, som senast. Det innebär att man får vänta några minuter men hellre det än stressa och behöva springa. Eller missa den.

Men inget av mina barn gör som jag, utan alla går hemifrån när bussen ska gå från ändhållplatsen 🤷‍♀️oftast går det bra tydligen. Men inte idag, så det var bara att kliva upp och ge sig ut och skrapa rutor. Det tillhör verkligen något av det mest värdelösa man kan ta tid för när man ska iväg, oavsett tid. Skrapa rutor. Jag brukar alltid ha motorvärmare i med kupévärmare som tinar upp frosten men vet jag inte att jag ska iväg är det ju svårt:)

Nåväl, hon lämnades av i god tid innan hon började och jag fick ändå en vacker körtur i strålade morgonsol. Det kunde varit värre start på dagen:)

I lördags var vi ju ute och svängde de lurviga. Jag har insett att jag mesta tiden är på dansgolvet och att det är väldigt kul:) Efter att inte ha dansat alls på en herrans massa år så är det härligt att återerövra dansgolvet. Haha. Jag är inte direkt någon smidig dansös men skit samma, det är fasen ingen annan heller;)

Eftersom Soultrain inte började förrän nio så bestämde vi för att ses hos Helen sju och Robban körde mig dit. En annan kompis var också där, en blast from the past på sätt och vis. Inte för Helen för de har ju haft kontakt under alla år, men jag hade inte träffat honom på massor av år förrän nu i höstas. Jordens trevligaste kille🙌 Bra på att gör hotshots också 🙂

När jag lade ut bilden på instagram klagade folk på för lite grädde 😂men det är högst medvetet för att man ska kunna få i sig den i ett svep utan att grädden bildar ett lock som sen gör så kaffet rinner längs hakan och gallianon sätter sig på tvären:D

Det här är så löjligt gott! Första gången jag drack hotshots var på en kollegas möhippa, på nittiotalet när de uppfanns, typ. Hotshotsen, inte möhippor:) Vi beställde in shot på shot, tror vi kom upp i sju stycken rakt efter varandra, bordet var fullt av småglas och alla torkade sig om hakorna:D

Överlag är kaffedrinkar väldigt gott, det måste ju bero på att man kombinerar mina favoritsmaker helt klart. (Nähä??) Jag älskar en riktigt fin Irish coffee också men whisky är svårare att få i sig än en söt likör.

Efter några timmars häng, snack och musik så åkte vi ner på stan, mötte upp med en kille till på vägen och sen ramlade vi in på BJ. Typ först:D Så lite folk när vi kom, men det är bra då hinner man snacka lite till innan de höjer på musiken. Mera shots

Med massa grädde 🙂 =svårare att dricka men inte omöjliga. Vi hann med att studera folk också, och diskutera hur vi trodde de hörde ihop. Det är ju så roligt att titta på folk! Nu spanade vi in ett par som vi garanterat var säkra på hörde ihop, de satt nära varandra, och glodde i varsin mobil. Höll säkert på att snacka med resten av kompisarna. Så kom en kille till och satte sig lika nära tjejen som den andra killen och vi blev konfunderade. Hallå här? Baserat på avståndet de två första hade, eller tja, bristen på avstånd snarare, så borde de vara ett par. Men den nya killen då? 😂 Jag vet, men fasen så kul det är att spekulera:) Vi glömde bort de där rätt snabbt ändå och begav oss ut på dansgolvet och där blev vi kvar. Natten lång:)

Robban kom och hämtade mig som vanligt, vilket är så skönt, en riktigt klippa.❤️

Söndagen sen då. Jag var trött, men mådde fint. Men så trött:D Merparten av dagen satt jag med essän, och nu är den klar. Vilket är bra för det är deadline idag. Jag är ena stunden nöjd med den för att i nästa börja tvivla på mig själv. Just nu är den innehållsmässigt ok tror jag, men jag har ett parti som jag kanske egentligen borde flytta på, men samtidigt kanske inte. Tror att jag bestämt mig för att behålla det som det är. Essäer är ju lite kluriga och beror en del på vem det är som läser den sen. Min handledare jag hade i kursen Essäistik och kritik gillade mitt sätt att skriva, medan jag inte riktigt vet hur min nuvarande handledare tänker. Det i sig har ingen större betydelse för hur jag skriver, för det är snarlikt, jag har ju min egen stil:)

Det ska vara diskuterande och analyserande samtidigt som det gärna får vara lite humor. Jag är en aning besviken på att jag inte fått in så mkt humor som jag önskat, men det har inte funnits utrymme i den här. Den behöver inte vara humoristiskt men det är så jag gillar det bäst:)

Nåväl, det blir som det blir, jag ska läsa igenom den i eftermiddag och ändra lite. Samt försöka fatta hur i helvete en källförteckning ska se ut egentligen 🤣 Man kan tycka att efter så många års universitetsutbildning borde man ha lärt sig det, ja. Men saken är den att vi ofta, typ alltid, kunnat referera i löpande text. Enkelt när man ska hänvisa till böcker edyl. Nu har jag bara massa länkar och det är alldeles för fult i texten. I går kväll funderade jag allvarligt på att ta bort allt som krävde källa😅 men jag var trött också, tänker att det går bättre idag.

Först ska jag träna! Sen hoppas jag på att solen hänger kvar framåt eftermiddagen så jag kan sitta ute en stund. Vi gjorde det igår, Doris och jag.

Hon älskar ju solen lika mycket som sin matte, och att få ligga så här och spana är hennes bästa.

Jag satt intill med kaffet.

Alltså det här med snöstorm i slutet av mars har sina positiva saker ändå, och det är att vi fått en riktig vårvinter. Sådär som det kan upplevas när man är i fjällen. Solen som strålar, fåglarna kvittrar och det droppar från taken. Det är ljuvligt! Allt går åt rätt håll, livet är på väg tillbaka och jag njuter. Det är så vackert.

Vanligen här i Uppsala så har vi slask, blask och elände hela hösten och vintern fram till efter jul nångång då det kommer snö. Jag är av åsikten att är det inte fullt med snö på julafton så behöver det inte komma nån alls🙈 Vädergudarna skiter i det. Vi får snö och tö i omgångar. Slask och blask avlöser varandra och sen övergår det i vår och mer och mer värme. Det smyger på. När vi har snö som nu blir det så markant att det är en ny årstid på gång och det är mysigt. Jag kan ta den där snön om man får såhär:)

Vi är kattvakter denna vecka. De har kattlucka så vi går dit och sällskapar lite, ger mat och öppnar den på morgonen och stänger på kvällen. Himla smidigt ändå! Jag har ju funderat på kattlucka i alla år men tänkt att det måste dra. Men det verkar inte så:) Så kanske måste jag fundera på riktigt nu om vi ska ha en, det vore ju najs att slippa släppa in och ut de gapiga rackarna 24/7.

Men först lite träning som sagt. Det är ändå bästa sättet att starta en vecka på🤗 Idag ett pass i gymmet med David, få se vad han hittat på. Det brukar vara lågintensivt vilket alltid är asjobbigt, men ibland gör han nåt helt annat.

Jaja, vi hörs om ett tag igen, jag ska visa er vad jag gjorde häromdagen 🙂 Ha en fin start på veckan !

Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

    Njuter hämningslöst,snö på altangolvet,strålande sol som reflekterar i snön,en filt,en stol och kaffe,livet återvänder👍👏☀️🙏

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting