Okategoriserade

Dubblat pass idag…

Och nu känner jag hur stelheten i musklerna kryper på 😅

Helt självförvållat såklart, man behöver inte dubbla men nu kände jag för det. Jag vill inte avstå något av passen🤷‍♀️ Första var på gymmet med ledare som körde tufft idag, och andra var ett HIT på gymmet med krångliga övningar, så det blir hjärngympa också:)

Mellan de två passen så hann jag med att sitta i solen och jäsa. Alltså det är nog det bästa jag vet, att kunna luta tillbaka stolen och låta solen värma ända in till skelettet. Det behövs efter en kall och lång vinter! Jag satt i mina träningskläder och vet att jag fick färg, som ger ränder som kommer bli svåra att få bort. Det är samma sak varje år:)

I min rabatt står den här rackaren.

Den fick jag förra påsken och sen ställde jag ut den i rabatten för jag tänkte att jag skulle gräva ner den. Men ångrade mig sen. Jag hade Shitloads av pärlhyacinter här förr, och de är så fina, tills de blommat över, då är det bara långa gröna strån som ligger överallt. Så, jag kanske grävde upp alla:D Kom på det och lät krukan ligga kvar, för det kändes fel att kasta den, tänkte att det kan jag göra när de frusit ihjäl i vinter i stället😜 Men, de behövde tydligen inte alls grävas ner, utan blommar så snyggt. Man ska inte överjobba saker, det är tydligt.

I samma rabatt, det är under vinrankan, så växer det några få tulpaner. De har jag inte grävt upp utan de har nog dött av ålder, det var nog mer förr vill jag minnas.

Men de växer PÅ varandra. Så onödigt. Ser mest bara stökigt ut:)

Jag ska kratta lite sen, och rensa ogräs, en gång, det är vad jag orkar med. Nån måtta får det vara:)

Massa sådana här har jag också lite överallt och ingenstans. Antingen i små grupper så här, eller enstaka.

Det är inget jag planterat utan de kommer upp år efter år, och antar att det är de som bodde här före oss som planterat. Ungefär allt jag någonsin grävt ner i jorden har dött🤷‍♀️ Med undantag för björnbärsbusken jag fick av syrran. Än, kanske man ska säga:) Jag är inte så road av trädgårdsskötsel. Jag har fullt upp med att klippa gräset någorlunda ofta, och jag för en evig kamp mot kirskålen. Den vinner kirskålen varenda år, men jag kör över den med gräsklipparen i alla fall. Förutom förra sommaren när jag tokledsnade och lät den växa.

Jag älskar att vara ute och jag gillar att greja med saker, men att underhålla det sen, det är Boring. Som att rensa ogräs. Det är ju mysigt och trevligt en gång, men så fort man avslutat så kan man ju börja om… Det gör mig stressad och på dåligt humör. Det är ju mer än nog med det mesta annat i mitt hushåll, som aldrig får hålla sig fint. Ogräs ute och inne är det disk, skor, kläder, tvätt, saker 😅

Jag satt först i solen i lä, men sen försvann den bakom träden så jag flyttade ut på uppfarten. Grannen håller på med något, lägger om taket typ, så det är massa gubbar där uppe. Jag satt med ryggen åt dem och skrev och grejade, och hur det än är… även fast jag inte alls behöver vara trevlig eller social med dem, så känns det jäkligt otrevligt att sitta med ryggen åt dem och ignorera 😅 Samtidigt som det skulle vara hur konstigt som helst om jag satt och log, hejade och vinkade till dem:D

Så for jag kunde flyttade jag upp igen, och det var skönt för det blåste lite och utan lä blev det kalla stela fingrar. Där av att jag sen med glädje lutade mig tillbaka och lät solen värma hela mig.

Igår klippte jag Doris. Äntligen är hon ganska stilla när jag ska klippa, förr var hon som en slingerbult och det krävdes massor av godis. Nu satt eller låg hon snällt. Hon blir som en annan hund med kort päls. Ser ut som en valp, och får jättelånga ben och pyttesmå öron. Alla skrattar lite åt henne först men säger att hon är fin och hon blir så nöjd:D Jag är ju långt ifrån en hundfrisör och det är hackigt och rätt fult på sina ställen men det brukar växa ut lite väldigt snabbt och då jämnar det till sig. Jag ska visa er, men hon ville absolut inte stå och posera för en bild när hopp var klar, då ville hon bara springa runt och rulla sig i gräset:)

Nu ska jag ta och borsta tänderna och krypa till kojs, vi hörs snart:)

Kommentarer

  1. Malin

    Investera i en gräsklippar-robot! Så värt det! Alltid kort och fin gräsmatta och man slipper ”ångesten” över att gräset börjar bli för långt och mååååste klippas osv.
    Även om jag muttrar på den flera gånger o veckan pga tex fastnar osv, så skulle jag aldrig kunna leva utan den! 😅 Tänker att tiden det tar att flytta den lite när det fastnar är minimalistisk motför vad det skulle ta att gå runt med en vanlig klippare. Då kan jag säga att jag har MYCKET mindre gräsmatta än vad du har!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Funderar på det, men är inte sugen på att köpa en, de är skapligt dyra 🙈 Könns som att så länge den andra funkar får den jobba. Och jamie 😎

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting