Okategoriserade

Vem Ă€r jag??đŸ€—

Man skulle kunna sÀga att jag gÄr frÄn klarhet till klarhet. Eller att jag mÄste slagit i skallen och blivit helt personlighetsförÀndrad;) Men jag tror faktiskt att jag mer ÄtergÄr till vad jag gjort förr, men inte haft tid för pÄ mÄnga Är. Jag vill bestÀmt minnas att jag pysslade pÄ med saker förr nÀmligen. Jag gjorde fina fotoalbum, planterade och kom till och med ihÄg att vattna:) Kanske inte gjorde sÄ mycket mer, det Àr lÀnge sen;)

I helgen sĂ„dde jag i alla fall. Heter det förkultivera? Ett jĂ€ttekonstigt ord 🙈

Man tager vad man haver Ă€r ju ett Wetterholmskt gammalt ordsprĂ„k och dĂ€rmed blev det paprika, frĂ„n en orange paprika vi hade till tacosen, tomater, Ă€ven de frĂ„n tacosen, som jag skivade och lade pĂ„ jorden bara, pumpakĂ€rnor som Ă€r frĂ„n Halloween, 2020
 men de tog sig förra Ă„ret sĂ„ jag hoppas pĂ„ det nu med:D Och sen hittade jag en pĂ„se broccolifrön. Ner med allt i Ă€ggkartonger med jord och sĂ„ vattna. Tar det sig sĂ„ blir jag happy, och tar det sig inte sĂ„ blir jag inte förvĂ„nad:)

Jag har flera pallkragar pĂ„ sidan av huset. De har funnits dĂ€r i 16 Ă„r, och jag har aldrig odlat. Mer Ă€n att vi planterade jordgubbar första Ă„ret och sen aldrig kom ihĂ„g att vattna. Man ser dem inte dĂ€r. SĂ„ planen nu Ă€r att flytta fram en, kanske tvĂ„, pĂ„ framsidan. Jag har en liten pallkrage dĂ€r redan, som jag har lite, eller vĂ€ldigt vĂ€ldigt mycket faktisk 😂 jordgubbsmynta i, den sprider sig som ogrĂ€s. Och nĂ„gonstans dĂ€r finns det en kinesisk vitlök ocksĂ„, och möjligen en basilika. Oklart. Mest mynta i alla fall:D Det skulle kunna funka.

Ungarna var mÀkta imponerade, men ingen var kanske mer impad Àn jag:D

Grejen Ă€r ju att jag gillar att pyssla. Men har verkligen inte haft tid under sĂ„ mĂ„nga Ă„r. Jag har valt bort det, och det har ocksĂ„ blivit ett jobbigt ”mĂ„ste” som hĂ€nger över en. Man borde, man ska, man mĂ„ste, man skulle osv. Inget lustfyllt alls.

Nu slÀpade jag och Robban fram den gamla diskbÀnken som fanns i tvÀttstugan förr och stÀllde den vid boden, ni ser den bakom Jack:)

Jaja granen ligger kvar dÀr ocksÄ, men sÄ Àr det. SÄ smÄningom försvinner den med:) Den lilla pallkragar ser ni ocksÄ.

Jag tÀnker att eftersom det Àr sÄ förbannat jÀvla obekvÀmt att sitta pÄ huk greja med plantor, eller stÄ dubbelvikt eller liknade, sÄ blir en bÀnk i bra arbetshöjd kanon. Kanske att den inte behöver stÄ just dÀr, men jag tycker det ser rÀtt ok ut:) Kan ju sÀtta upp en hylla ovanför dÀr det kan stÄ krukor och en sekatör;) Stylish!

Jack och Janelle kom hit igĂ„r, en snabbvisit. Me&i, klĂ€dföretaget som vi handlat sĂ„ mycket frĂ„n under Ă„ren, har gĂ„tt i konkurs. Nu var det en utförsĂ€ljning hos min sĂ€ljare som vi kikade pĂ„. Jag skulle inte ha nĂ„got hade jag bestĂ€mt men ville Ă€ndĂ„ snacka lite. Jag köpte heller inget sĂ„ jag Ă€r nöjd med min karaktĂ€r:) Janelle dĂ€remot köpte massor. Hon Ă€lskar klĂ€derna och anvĂ€nder dem hela tiden. Jag Ă€lskar dem ocksĂ„ men eftersom jag mestadels Ă€r hemma eller pĂ„ gymmet sĂ„ kĂ€nns det ovĂ€rt att slita pĂ„ demđŸ€Ł Barnen har haft massor under Ă„ren och det Ă€r mkt bra kvalitet:) sĂ„ Jack kommer kunna Ă€rva en hel del.

Och sĂ„ ska jag berĂ€tta om min blĂ„a tĂ„. Har ni samma Ă€ckel och obehag inför det som jag😂 sĂ„ kan ni sluta lĂ€sa nu:) Jag visar inga bilder iaf.

I höstas dansade jag pÄ Soultrain och snubbarna jag dansade med, höll sig ovanpÄ min tÄ. Det kÀnde jag inte dÀr och dÄ men morgonen efter nÀr jag tittade ner sÄ höll jag pÄ att fÄ panik. Det hÀr var gÄng tvÄ, sÄ första gÄngen blev stortÄn och de tvÄ nÀstkommande, lite blÄaktiga. Nu var min tÄnagel helt blÄ och allt var svullet och sÄg för jÀvligt ut. Jag trodde nageln skulle ramla av och i panik tejpade jag nÄgra varv runt och sen ville jag inte ens tÀnka pÄ det. Jag hade ont i ett par dagar och sen kÀndes det inget. Tejpen fick sitta tills den ramlade av nÄgra veckor senare. DÄ sÄg det bÀttre ut, svullnaden var borta och nageln lÄg platt mot tÄn igen. Men problemet kvarstÄr ju. Jag fattade att nageln kommer ramla av, frÄgan Àr bara nÀr.

Och NÄR intrĂ€ffade i förra veckan. Jag hade trĂ€nat och duschat och satt ute barfota. Viftade lite pĂ„ tĂ„rna sĂ„dĂ€r som man gör nĂ€r de Ă€r Ă­ frihet och kĂ€nde plötsligt hur nageln rörde pĂ„ sig
 AlltsĂ„ fy fan, jag har sĂ„ svĂ„rt för fötter och tĂ„naglar. Men efter att försökt ignorera sĂ„ insĂ„g jag den bittra sanningen: om inte jag gör det kommer ingen göra det 😅 sĂ„ jag mĂ„ste undersöka. Vid en koll kunde jag konstatera att nageln var lös pĂ„ tvĂ„ sidor medan den pĂ„ den tredje satt fast. Efter att ha samlat mod sĂ„ tog jag tag i den, jag kunde ju vika hela Ă„t sidan, inget satt kvar under den utan enbart pĂ„ ena sidan, och drog. Först vĂ€ldigt löst, sen sĂ„ hĂ„rt jag kunde. đŸ€ą Men den sitter dĂ€r den sitter. Till sist tog jag en sax och klippte av den. Kanten Ă€r kvar och sĂ„ drog jag en tejp över. Nageln under ser för jĂ€vligt ut. Halv och bucklig, jag kommer inte kunna visa den pĂ„ hela sommaren. Kommer inte kunna titta sjĂ€lv pĂ„ den ens ju.

SĂ„ dĂ€r Ă€r vi nu. PĂ„ ett sĂ€tt skönt att den Ă€r borta. PĂ„ ett annat sĂ„ Ă€ckligt att jag inte vet var jag ska ta vĂ€gen. Jag mĂ„ste ju ocksĂ„ pĂ„ nĂ„got vis fĂ„ bort den dĂ€r kanten, hur har jag inte kommit pĂ„ Ă€n. Det kommer göra ont och det kommer blöda. Det vet jag. Men man kan prokrastinera det lite. 😼

Jag Ă€r fortfarande helt förvĂ„nad över hur det kunde bli sĂ„dĂ€r av lite trampande fötter, men antar att det upprepade vĂ„ldet (😂) mot tĂ„n gjorde det. Jag ska skaffa skor med stĂ„lhĂ€tta, och se till att vara överst i dansen hĂ€danefter;)

Ja, sÄ nu kan ni sluta rysa:) Jag Àr extremt tÄlig nÀr det gÀller skador och liknande men tÄr, fötter, ögon och tÀnder Àr mina stora Ängestgrejor. DÀr krÀvs stÄlsÀttande deluxe innan jag kan hantera det.

Japp, sorry:) Nu ska jag gÄ och fixa i köket:) Hörs snart!

Kommentarer

 1. Majsan

  jag stötte min pektĂ„ höger fot i en tröskel för massa Ă„r sedan, vidrigt ont. Jag satte ocksĂ„ pĂ„ plĂ„ster och lĂ€t det sitta as-lĂ€nge, bytte vĂ€l nĂ€r det lossnade men poĂ€ngen Ă€r att nĂ€r nageln fĂ„tt en ny under sig ploppade den bort med plĂ„stret utan smĂ€rta av sig sjĂ€lv typ mjölktand som drar nĂ€r den Ă€r redo. VĂ„lda inte 🙂 nageln som Ă€r dĂ€r sen dess Ă€r tjockare Ă€n de andra men i övrigt inte knölig eller sĂ„, den kanske blir sĂ„ om man tar bort innan den Ă€r mogen? vet inte 🙂 men lĂ„t den ramla bort av sig sjĂ€lv.

 2. Ellinor Blomqvist

  Fötter Ă€r Ă€ckligt đŸ€źSĂ€tt pĂ„ ett plĂ„ster och blunda😘Odla Ă€r kul,iaf första mĂ„naden men sen ska det ut ocksĂ„ och dĂ€r tröttnar jag🙈Lycka till/Ellinor

 3. Helena

  Unna dig en fotvĂ„rd 😊 Kan rekommendera Irina pĂ„ Luthagen esplanaden hon Ă€r sĂ„Ă„Ă„ duktig. Du kan till o med dricka ett glas bubbel medans du njuter o blir ompysslad.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Omg! Nej 😂 Jag gillar inte att nĂ„n pillar med mina fötter heller 😂😂Det Ă€r verkligen inte min grej! Tacksamt
   Nog har jag fina fötter, inga förhĂ„rdnader eller konstiga tĂ„r. Förutom detta dĂ„ och att jag har ont av uttrampade hĂ€lkuddar, men det fĂ„r man ju leva med 😬

  2. Malin

   har varit pÄ fotvÄrd en gÄng. efter det fick jag nageltrÄng som till sist mÄste opereras. hon klippte naglarna för korta.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nej aldrig 😂 Mina fötter klarar jag inte av att överlĂ€mna till nĂ„n annan 😬FĂ„r panik av bara tanken 🙈

 4. Anna

  LÄt kanten/det som Àr kvar av den gamla nageln sitta kvar tills den ramlar bort av sig sjÀlv. Det kommer ta tid, men det kommer hÀnda. Du fÄr ha tejp över sÄ lÀnge.

 5. Birgitta S

  Hej! Förkultivera ? Numera vet jag vad det Ă€r men aldrig gjort + poĂ€ng till dig. Under mĂ„nga Ă„r trodde nog jag att det var nĂ„gon form av kulturđŸ€Ł

  1. G C Hemdal

   GĂ„r hela tiden nĂ€r det Ă€r gratis av LSS till medicinsk fotvĂ„rd. Han tog bort nageltrĂ„ng et!! Aldrig fĂ„tt đŸ„‚ đŸŸ dock!! Jack Ă€r jĂ€ttesöt, inga syskon pĂ„ vĂ€g??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing