Okategoriserade

Jag är här:) och Gröna Lund

Det var inte meningen att det skulle bli ett så långt uppehåll! Men det har varit massa saker som gjort så tiden inte räckte till, och ganska tråkiga saker som inte är det minsta att skriva om 😜

Jag har suttit och skrivit, stirrat på texten kan vara en bättre beskrivning, för fasen vad knöligt det varit. Min master-text är i sin slutfas och jag måste sy ihop det. Eftersom jag valde en story som mycket hellre tagit 500 sidor i anspråk än ynka 50 så har det varit tajt hela vägen. Svettigt och plötsligt är jag inte det minsta nöjd med den:/ Blir så när man läser igenom den hundra gånger.

Den är fortfarande inte klar, och deadline är 3 maj. Hela tiden snurrar det i huvudet, ”Hur ska han få reda på det där på ett naturligt sätt? Hur ska de göra? Hur fan säger man? Vad hände?” Osv. Dessutom en MASSA research där i elfte timmen som jag inte alls sett komma. Jag svär, om någon har span på min sökhistorik så kommer polisen att knacka på inom kort. Gäller att inte bli fast för något anat heller så de kollar upp mig. Jag menar, tortyrmetoder… vilken tortyr är värst? Eller knarksöken:D

Jaja, det vore ju kul:)

Men lite annat än sånt har jag hunnit med, lite träning. TVÅ ynka pass, för ledaren var sjuk. Helt stört att man då inte tränar nåt annat kan man tänka? Men det fanns inget annat som det inte var kö på och att tänka själv gick inte:) Dessutom hade jag egentligen inte tid så det blev bra ändå. Men en kul sak var att vi var på pressvisning på Gröna Lund på torsdagen:D

Alltid kul att se vad de har för nyheter inför säsongen, och i år har de ändrat lite på sina biljetter. Man ska kunna boka för- eller eftermiddag för själva attraktionerna, men ändå kunna vara i parken hela dagen. Alltså bara åka under antingen förmiddagen eller eftermiddagen. Eller om man är riktigt åksugen kan man köpa biljett för hela dagen. Och om man inte vill åka alls så ska det finnas en biljett för det med. Jag har inga priser, men det finns på Gröna Lunds hemsida.

En grej som är cool är att Grönan fyller 140 år i år! Ett av världens äldsta nöjesfält faktiskt. Det firar dem genom att släppa en hemsida med all historia. En, eller kanske fler, tivolihistoriker har jobbat i två år, och man kommer kunna se alla attraktioner genom tiderna, alla artister, och hur Grönan förändrats år för år:) Jag älskar sånt, och kommer nörda ner mig när den släpps i maj.

Vi fick först lite information och fick också se alla artister, förutom de hemliga som inte släpps förrän framöver. Den sista så sent som i juli:) Hur spännande! Jag ser flera konserter jag vill se. Gissa en:)

Jamen såklart Westlife:) Det är ju ändå kult. Ett av de första och garanterat ett av de största pojkbanden. Numera med lite äldre pojkar:) Sen ser jag gärna Five finger death punch, Danny, Sator och kanske kommer de hemliga släppen bli måste-konserter? Syrran sa att hon vill också se Jack Johnson, en artist jag absolut inte har koll på, men kanske det:) Jag gillar ju konserter, och om jag bodde i Stockholms stad skulle jag skaffa mig ett guldkort på grönan:) Jag älskar också karuseller.

Nu blir det nog deras Gröna kort, så konserterna kan bli av.

Men i torsdags åkte vi såklart. Började storstilat med två åk på varandra i Monster.

Det är en magisk berg och dalbana! Otroligt smooth ride eftersom den hänger under rälsen, som Kvasten. Jag gillar inte när det är väldigt ryckigt och knyckigt, jag är rädd om min nacke. Det är Grönans senaste attraktion och jag hoppas den stannar för evigt:)

Jag måste också säga att så fort man lyfter blicken och ser sig omkring så är det så mycket fint överallt. Se bara på lampan ovanför skylten eller dekorationen intill. Även inne vid Monster är det så fint. Som nere i en tunnelbana i London på dåtiden❤️

Så fint! Jag är en sucker för detaljer, det är de som gör det. Jag kan stå länge och bara kika på sånt:)

Barnen, jag hade med mig Jamie, Jordan, Lovelia och Robban, de tyckte absolut att vi skulle åka längst fram gång två. Och jag som fått för mig att det var vidrigt fick så kalla fötter. Jamie åker inte, så vi var vi fyra. Och jag var så när att banga! Men, bakom oss stod två små tjejer, en halvmeter långa och smala som sugrör. Typ tio år eller så. Deras flin när jag sa att jag kanske inte vågade 😜 fick mig att skärpa mig. Herrgud hur läskigt kan det vara? Så med bankade hjärta satte jag mig, och insåg att det var ju längts fram man ska vara:D Sitter man i mitten så ser man inte var rälsen går, och kan omöjligt förutse rörelserna, men längst fram såg man. Underbart! Jag var i och för sig tvungen att blunda i skruvarna för annars blir jag så sjukt yr;) Men det gjorde jag även längre bak. Men har ni inte testat Monster så gör det! Den ser värre ut än vad den är, gillar man ber och dalbanor är den fantastisk.

En matnyhet är Smashed burgers, finns en smashed oomph som vegetariskt alternativ. Den finns nere på pontonen, och där var det himla mysigt.

Riktigt god:) Jag har inte ätit det förut, men Robban snackar ofta om det.

Vädret var verkligen av och på. Riktigt aprilväder deluxe. Strålade sol ena sekunden för att sen mulna ihop på nolltid, lite hagel, lite regn och så sol och varmt igen.

Det är vackert när man sitter vid vattnet. Så fint. Men lite kallt:) Jamie frös:)

Han vågar inte åka så mycket men testade på kättingflygaren, och den åkte han sen tre, kanske fyra gånger:) Jag blir lika stolt varenda gång som något av barnen övervinner en rädsla de har❤️ Det gör ju inget om man inte gillar att åka karuseller men om man gärna vill men inte vågar, så kan man behöva lite pushande och stöttande. Förra året vågade han följa med i Kvasten, men tyckte den var alldeles för läskig. Men det kommer nog. Jordan däremot åker ju allt. Fritt fall och Insane, just bring it on. En av mina favoriter är ändå Jetline.

Så snygg! Jag har alltid gillat berg och dalbanor, men sen hade jag en period när jag inte vågade helt plötsligt. Nu börjar jag ta tillbaka min åklust:) Jag är dock selektiv. Jag tänker inte åka fritt fall av något slag, och jag är högst tveksam till om jag någonsin kommer åka Insane…

Den snurrar för mycket och just snurrar är inte min grej.

Lustiga huset, det är Jamies grej och där gick vi ett antal gånger. Jag kan för mitt liv inte fatta det roliga med det, jag är less efter en gång:)

Jag hittade ett magnolia(?)träd i full blom också inne på grönan. Så fint när det blommar på bar gren.

Jag har fortfarande inte vant mig vid att det är ljust länge om kvällarna nu. Men det är ju helt ljuvligt! Nu fick vi en hagelskur på oss, och med den kom en tjusig regnbåge och visade sig.

Det är ett så märkligt fenomen:)

För barnen kommer en helt ny föreställning av Pettson och Findus spelas utanför deras hus. Jag älskar det, skulle kunna flytta dit om det inte var så att det är massa folk som vill komma in hela tiden;)

Pettson och jag har lite samma tänk, man ser till så det funkar, om det inte är helt normalt eller snyggt är sekundärt:D

Så länge det bara kommer skurar så funkar det ändå, det är ju värre med heldagsregn.

Jag hade klätt på mig lite dåligt, svårt när vädret varierar så mycket, så jag frös till sist. När vi gick härifrån så var jag riktigt kall, och blev inte varm ens med sätesvärmen i bilen:)

All info ni kan behöva finns på Gröna Lunds hemsida, så kolla där. Jag gillar att man förbokar, det blir lite mindre mycket folk då. För det är ju för mycket folk på alla nöjesparker, och det är nog det enda tråkiga med dem. Nu ligger Grönan i startgroparna för att bygga ut, på den parkering som ligger intill. Först tänkte jag att det är helt galet, ta bort de få parkeringar som finns….? Men i just den meningen låg också det kloka. Det är 150 parkeringar, och det kommer 15-16000 personer dit varje dag. Vi står aldrig där utan brukar parkera inne i stan och sen gå över bron och ut på Djurgården. Det blir en bit men det är vackert:)

Brukar ni åka till Gröna Lund? Ska ni åka i sommar?

Kommentarer

  1. Malin

    Nej skippar gröna lund o liknande. har ledsnat totalt på köer. o våra barn är inte så åksugna att de tycker det är värt att köa.

      1. G C Hemdal

        Jaha det var vecka 17, kom inte upp i mitt flöde först. Sökte jobb på Grönan en ggr, mkt märkligt jag fick vara Per Gessle, man skulle vara sin idol, inte sig själv!!!!!! Ska nog på Valborgs tivolit i Märsta nu!!!!!! 🎢 🎡

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting