Okategoriserade

Furuvik med 27 ungar :)

Japp, idag är jag på Furuvik, vi sitter på tåget dit just nu. Det är klassresa med Jamies klass, så vi har med oss 27 femteklassare. (11-12år)

Än så länge har vi alla med oss, vi är fem vuxna. Rent krasst är det fler vuxna per barn än vad jag någonsin är 5,4 barn per vuxen.

Jag älskar Furuvik med det är några år sen vi var där ju. Barnen är inte lika intresserad längre, och det är trist att åka med bara några. För att vara tydlig : jag är helt emot det sätt som de hanterade situationen då schimpanserna rymde i vintras. Jag kan för mitt liv inte begripa eller försvara att man sköt djuren. Det handlar inte om vilda galna apor utan om apor som dricker varm choklad och helst ville in i sitt hägn igen. Det var dit de sökte sig.

Jag tycker agerandet var pinsamt. Men ibland blir det fel. Nu blev det generalfel, och det är beklagligt. Man får lära sig av det och gå vidare, som en bättre variant. Över lag är parker som Furuvik viktiga för de har flera olika projekt för bland annat utrotningshotade djur. Sen kan man diskutera djur i fångenskap vilket inte är bra såklart, men man måste väga för-och nackdelar. Många djur är födda i fångenskap och då är ju skillnaden egentligen ingen jämtemot en häst eller hund. De skulle inte klara sig ensamma i vildmarken.

Men nu ska vi hit med klassen och det är ett gäng skapligt taggade ungar vi har med oss:) Jag sitter i ena änden av vagnen och killarna här spelar plötsligt Among us:)

Jag ska lura mig tillbaka och blunda nu, det blir en lång dag. Tanken sen är att möta upp Helen på Soultrain, så det kan bli kul:) Men all vila behövs

Lika bra att passa på när de inte kan gå nånstans

Ha en fin dag!

Kommentarer

 1. Anneli

  Jag minns resan till Bornholm där jag fick nöjet/ansvaret att vara med som förälder. Det var fina dagar tycker jag tra-la-la.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag har varit med på några resor förr men mest som extra-förälder. Sov kvar på nån, med en bebis 😂Funkade fint 🙂
   Det är kul!!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Haha jag vet! Men tror du inte att min Autokorrekt ändrar?? Jag skriver och kollar inte alltid och sen ser jag det fula 🙈sjukt pinsamt. Här hade jag inte ens kollat men det var samma på instagram. Tack iaf för att du säger till för nu ändrar jag! Fel är fel även om det inte är
   Mitt fel 🤭😜

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Ja tydligen:) Jag är rätt säker på att jag skrev EMOT, för jämtemot skriver jag aldrig. Det är svårt när jag skriver från
     Mobilen, då blir det fel hela tiden. Jag stavar sällan fel på datorn och aldrig någonsin med papper och penna. Jag KAN stava 🙌🏼men ibland blir det fort och fel, ibland lägger Autokorrekt sig i och ibland vet jag faktiskt inte vad som händer. Men skit samma, det är inget att bry sig i😂

     1. Malin

      Autokorrekt kan man bli galen på. Man skriver ett ord på 4 bokstäver, vips så ändrar den till ett på 8! 😟🤦‍♀️ tex. När jag skriver ”i” så ändrar den jätteofta till stort ”I”. Mitt i mening, sen när skriver vi så i svenska språket? Har för mig den varianten som fanns för länge sen lärde sig vilka ord man oftast använde osv och då rättade till dem. Men nuförtiden är den bara korkad.🙄

 2. Birgitta S

  Hej!
  Har inte varit på Furuvik sen jag var liten kanske 5-7 år. Det är mer än 40 år sen. Var där flera gånger med farmor o farfar. Skulle vara roligt att få se det igen. Hanteringen av chimpanserna var under all kritik vidrigt. Håller med dig fullständigt.
  Hoppas det blev en bra o trevlig utflykt. Ja 5.4 barn är inget för dig att hantera! 🤣

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting