Okategoriserade

Nä hörrni! Nu får ni sluta 🤣

Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur NÅGON kan bli stött och känna sig kränkt av att man skojar om dialekter.

Jag skrev : ”Att mina barnbarn kommer bräka på skånska … gulligt såklart:) men kom igen.”

Flertalet hakade upp sig på detta hemska. Både här och på andra sidor. Och jag känner bara … men vafan 🤷🏼‍♀️😳

Dialekter är något jag tycker mycket om. Jag fascineras av hur vi kan ha så många olika i vårt till ytan ganska lilla land. Vi har flera olika dialekter som ingen begriper som inte talar dem, som älvdalsmål och pitemål. Så har vi bla norrländska och skånska som är enkelt att förstå, så länge de inte använder sina egna varianter av ord.

Det här är ju inget jag hittar på😂

”Traditionellt” hånas ju många dialekter, gnällbältet i Mellansverige, den grötiga skånskan och den sävliga norrländskan. Göteborgskan. Värmländskan. Och så vi i Uppsala som får skit för våra e istf ä. Den spanska reven rev en annan rev, ni vet. Vi får också en släng av sleven för att vi pratar den snobbiga stockholmskan. Vi har även lite röck, tröck, lös, och bös som gärna påpekas.

Alla dialekter har sitt eget, det är det som gör dem unika!

Att jag skojar om att mina eventuella barnbarn kommer bräka på skånska är väl för sjutton inget att ens kommentera? Att ta illa vid sig sen och känna sig kränkt? Då har man för lite att bry sig om i livet och bör skaffa sig en hobby eller nåt 😅

Jag kan lugna er med att jag inte bryr mig om vilken dialekt någon människa talar. Men att skoja, det får man. Jag tänker i mitt stilla sinne att alla fattar det, men blir förvånad över att så inte verkar vara fallet. Och nästan lite fundersam över hur man kan bli kränkt över en sån generell sak?

Det kan inte vara lätt att vara så lättstött😳

Någonstans anar jag att det bara är en ursäkt att få skriva något buttert. Få ut något som skaver. Gör er själva en tjänst då och ta reda på vad som skaver och åtgärda det. Skulle det vara så att ni efter att ha rannsakat er själva ändå anser att det är för jävligt att jag säger att skåningar bräker…? Ja men då kan ni lägga till Lättkränkt på er lista med personlighetsdrag🤷🏼‍♀️

Jag för egen del kan inte bry mig mindre om någon hånar min dialekt. 🤦‍♀️ Varför skulle jag? Det är den dialekt jag talar, vad ska jag göra åt det🤷🏼‍♀️

Jag tycker man kan vara stolt över det man är. Jag är upplänning, mina släktingar är värmlänningar och smålänningar och vännerna finns från norr till söder med tillhörande dialekt. Det är ibland en salig blandning av dialekter och vad gör väl det? Mer än att det är mysigt 🙂

Fan, var stolta över er dialekt och sluta bli kränkta över att någon skojar om den. Eller någon annans för det är ju inte säkert att man är skåning för att ta illa vid sig av att någon skojar om skånska😝

Shit, den dagen man slutar skoja då blir det tråkigt! Idag är så många så snarstuckna och lättkränkta att det känns väldigt onödigt. Orka reagera på trötta gamla skämt, för det är ju inte som att jag hittade på det helt på egen hand, tog det ur luften 😅

Säger det igen för att alla ska förstå: jag älskar dialekter! Alla dialekter, för alla har något som gör dem fina. Jag bryr mig inte det minsta om vilka dialekter mina eventuella framtida barnbarn har 😂

Men handen på hjärtat nu…? Vilken dialekt tycker ni är fulast? 😜 Haha nä jag skojar bara:) Förlåt till de lättkränkta, ni andra fattar nog ❤️

Ha en fin kväll nu ska jag laga middag! På egna potatisar!! Aldrig gjort förr 🙂

.

Kommentarer

 1. Pia

  är det ditt exs familj som är med i svt ”blåbärskrisen”? Usch såg det och fattar inte hur (ursäkta språket) kärringen får hålla på…

  1. Biggan

   Och hur länge ska det pratas skit om barnens pappa och farmor. Det första man lär sig vid en skilsmässa, prata inte skit om den andre föräldern. Såvida den inte är pedofil, mördare osv. Kan inte vara kul för barnen..

   1. Profilbild
    familjenannorlunda

    Jag förstår att du inte begriper skillnaden på skitsnack och att vara ärlig. Av någon inte så konstig anledning 😇framgår det ganska direkt. Är det något mer negativt du behöver häva ur dig så gör det direkt så har du det gjort liksom, så kan du kanske börja läka sen. Herrgud så ilsken

    1. Biggan

     Hade inte läst din blogg innan Bloggbevakning. Kollade om det stämde, att du inte kunde glädjas över att dottern flyttat till Skåne med Zorro och var orolig över att ev barnbarn skulle bräka. Kollade lite gamla inlägg, du har skrivit mkt negativt om exet. Jag blev också lämnad, han tog inte barnen. Fick sälja radhuset osv. Jobba heltid och lämna barnen på förskola, hemska tanke eller..

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jasså det tycker du att jag har. Ja, det tycker inte jag. Däremot har jag berättat om hur jag har det, hur barnen har det. Jag tänker inte vara en kvinna som skyddar en man som beter sig illa. Du får gärna göra det om du vill men jag tänker på mina barn först och främst. För deras skull har jag valt att vara ärlig, för att de ska ha någon som de vet talar sanning. Om deras pappa brytt sig om att förklara ens det minsta lilla om varför han gjorde som han gjorde så hade jag inte behövt säga något. Men att allt ändras över en natt och ingen säger något funkar ju inte direkt. Han har alltså inte sagt ett LJUD till barnen utan han bara drog.
      Jag har ALDRIG sagt att förskola generellt är dåligt! Men det är till för föräldern och inte för barnet. Behöver föräldrarna förskola så är det så. Barn behöver det inte 🤷🏼‍♀️
      Jag är jätteglad för Corrindas skull såklart, men var det verkligen det jag skrev om? Nej, det var MINA känslor. Som sådana som du sen ska pissa på.
      Att hon får leva med sin kärlek är fantastisk. För henne. För mig är det sorgligt att inte få ha henne nära. Det kan väl ändå inte vara så svårt att fatta?
      Och glöm det där med bräka på skånska, det är bara barnsligt att bli kränkt över 😝
      .
      Jag har bloggat i sexton år, jag tror nog jag har en skaplig blandning av det mesta. Men allt är relativt, vill man tycka att jag är en usel människa så kommer man inte se något annat🤷🏼‍♀️
      Men det finns garanterat 😂

     2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Som de som följt bloggen vet, så har jag gjort det. Men nu bor de i Solna pga jobb och skola så det går inte längre.
      Varför skulle jag tycka illa vara att han går på förskola? Fattar folk verkligen inte skillnaden på att ha sina barn där för att man själv måste jobba och att ha dem på förskola för att man inte vill(?) ha dem hemma när man är hemma med syskon?

   2. Helena

    Biggan, undrar om vi läser samma blogg. Men jag kan inte hitta något inlägg där hon snackar skit om P med familj….men upplys mig gärna vart du har läst det.

 2. ML

  Vad tycker du om Only Fans då? Spännande och höra ditt ställningstagande angående det forumet.

  Du som har synpunkter om det mesta😎

    1. Pela

     Jag förstår att Carola tyckte att att frågan ställdes på ett lite tråkigt sätt. Anledningen till frågan förstår vi väl alla annars hade du/ni väl aldrig frågat Carola om Only fans.

    2. Profilbild
     familjenannorlunda

     Det handlar kanske inte om att göra mig nöjd, utan om att hålla en trevlig ton. Jag uppfattade frågan som att jag som minsann har åsikter om allt och alla väl kunde svara på vad jag tycker om OF. Det anser jag är ett ganska otrevligt sätt att fråga på. Krävande och hånfullt🤷🏼‍♀️

   1. Sj

    😂😂😂😂 Herregud. Man kan ju undra om någon på C har stannat i barnnivå på ”svar-på-tal” 🙈
    Jag tror ditt liv hade varit bättre utan din blogg. Skriva om dödsboupptäckning och att barn flyttar hemifrån – INGEN får kommentera ifrågasättande om det. Fine. Men detta? Hur mycket tror du att du kan kontrollera kommentarsfältet egentligen?

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Tja i praktiken helt. 🤷🏼‍♀️ Jag kan stänga av det, eller godkänna alla kommentarer helt godtyckligt om jag vill 😂🤷🏼‍♀️ Så jo, jag kontrollerar till 100%. Om jag väljer det. Men jag väljer oavsett alltid att svara på det jag vill, och känner är relevant.
     För info så släpper jag fram alla kommentarer. Men väljer alltså vilka jag vill svara på.

  1. Biggan

   Jag skulle också vilja veta vad du tycker om OF. Är det något du också kan tänka dig. Stackars barn till M, jag skulle skämmas ihjäl om jag var dom. Varför skaffa sjuttielva barn om man inte har råd, blir ju ingen pension sedan heller. Tror de att deras män aldrig skulle kunna lämna dem eller handlar det om att de inte vill jobba..

   1. Maja S

    Biggan o ML:

    Jag skulle vilja veta varför ni sitter bakom en skärm och skriver en massa strunt om saker ni inte har ett dugg med att göra.
    🤮🤮🤮

    1. Biggan

     Jag sitter framför en skärm, vet inte hur du gör. Vad är strunt, får man inte ställa frågor samt ifrågasätta på denna bloggen. Vilken konstig blogg isf.

     1. Agneta

      Jag menar, är du den Biggan som brukar skriva hos bla M Wollin. Som jag typ sett upp till, alltid kommenterat vettigt. Är det här verkligen samma person?

 3. Anna

  Jag är gymnasielärare i svenska, och under momentet ”språkvariation” brukar mina elever få genomföra mini-undersökningar om vilka attityder det finns till olika dialekter/sociolekter. Gotländska och norrländska brukar rankas som vacker, och skånska och stockholmska som ful. Det återkommer år efter år, oavsett elevgrupp. 😊

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag blir inte förvånad:) Jag tyckte absolut inte om varken skånska eller gotländska förr, tyckte de var grötiga och fula. Men det har ändrats med åren och nu tycker jag det är så mysigt med dialekter. Alla är inte vackra men de har en säregen charm. 🤗

 4. Birgitta s

  Hej! Förstår exakt vad du menar har släkt o vänner från norr till söder o självklart har vi alla våran dialekt. Egna potatisar nu blir jag impad!
  Må så gott kram !

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting