Okategoriserade

Vi kör en frågerunda då:)

Jag har mellan varven frågestunder på instagram, men när jag frågade så tyckte ni att det kunde vara roligt här med.

Så, fråga på:)

Jag säger det med en gång så har vi det sagt, jag kommer inte att svara på frågor jag av någon anledning inte vill svara på😅 Ni kan säkerligen genom att använda vett och etikett-tänket, sund förnuft och respekt förstå vad som är okej och inte. De flesta av er i alla fall.

Man får fråga nästan vad man vill men man får inte kräva ett svar, eller bli sur över att jag inte svarar. Man gör också bäst i att förstå att jag svarar utifrån vad jag tycker, tänker och känner. Inte vad som förväntas av mig av olika skäl, eller vad det nu kan vara. Lättkränkta bör undvika att ställa frågor:D

De spekulativa och gränslöst nyfikna frågorna kommer jag med stor säkerhet inte svara på😜 Knappast de som rör ekonomi, politik och sex heller. Ni vet vad som är ok:)

Men förutom det 😂 så fråga på!

Jag har inte riktigt tänkt ut vad som blir smartast, att svara i kommentarerna eller i ett samlat inlägg, kanske fler beroende på hur långa svar jag får feeling till:D Jag tror det blir i form av inlägg.

Ja, om det nu är så att ni har något ni vill fråga om såklart 😁

Kommentarer

 1. Ida

  Nu var det ju några år sen dina barn var små, men hur gick omställningen för dem att börja skolan efter att ha varit hemma i 6 år?

 2. Biggan

  Har du haft en fling med Mirkas ex, vad synd isf att du inte la in en stöt🙂 Tror knappast Mirka skulle brytt sig, var ju hon som lämnade honom. Men ingen gnäller om detta tydligen, man lämnar inte efter si och så år, man ska vara ihop fast bägge inte är kära längre osv. Men nu har ju han också gått vidare och gift sig, vad jag förstår träffar han inte heller barnen ofta. Har en vän som träffade hennes väns lämnade ex man, blev inga problem.

  1. Jenny

   Mår du inte bra Biggan? Behöver du en kram? Du verkar ha en tuff period i livet med tanke på vilken sorts kommentarer du lämnar här i Carolas blogg.

   1. Biggan

    Kan du utveckla vilka kommentarer du stör dig på. För att jag inte stryker C medhårs eller.. Visst, ska genast göra en skylt med Ner med männen.

 3. G C Hemdal

  Här uppe?! Malin Sandström?! Forssell?! Hon svarade inte på våra frågor men GRATTIS JORDAN. Alla killarna kunde väl inte vara på J Jack också 🤔. Robert var ju bra. Sirius urdåligt. Fråga min äldsta hon är ”namnkonsulent.. Jätteläskig fråga C fyller också 30/9 och lilla A skulle fylla 29/9, hur firar” man då??

 4. U

  Vad tycker du om Mirkas nya inkomstkälla (antar den enda då hon varken bloggar eller är speciellt aktiv på IG/FB) via OnlyFans?
  Är det sant att även hennes barn är aktiva där, hur hade du i så fall reagerat om någon av dina döttrar hade haft detta som inkomst?

  Om du inte vill svara på just dina känslor gällande Mirka och ev fler du känner, hur tänker du över lag om OF?

 5. Ninnie

  Du som, enligt min mening, har sunda och vettiga åsikter om det mesta skulle passa att vara nämndeman. Så många felaktiga beslut tas idag i svenska domstolar så det behövs verkligen fler som du som behöver påverka!

 6. I.H

  Hej! Några frågor från mig är:
  – Kan man börja gå på HIT och cirkelfys på friskis även om man är ganska otränad? Har precis köpt träningskort och är sugen på att testa passen, men är rädd att man ska stupa helt nu när man inte har tränat på ett tag!
  – Vad är dina bästa tips för att skaffa vänner i vuxen ålder? T.ex om man flyttar till en helt ny stad för ett jobb.

  Tack för en fin blogg, har läst den sedan jag tog studenten 2017 🙂

  1. Malin

   nu är ju inte jag Carola. Men jag leder cirkelfys, inte på friskis, men det låter som liknande pass när Carola beskriver dem.
   Jag får ofta just den frågan, ”måste jag vara tränad?” Nej självklart inte, det är ju det du ska bli😊 Just cirkelfys är väldigt lätt att anpassa, DU väljer vilken vikt DU vill använda och DU kör i DITT tempo, i alla fall på våra pass. Ledaren ska kunna hjälpa dig att anpassa. Berätta att du är nybörjare, fråga, fråga fråga. Och börja NU, när terminen börjar, då är det oftast fler nya och oftast börjar i alla fall vi med lite enklare övningar och krånglar sen till det mer under terminen, så mkt bättre att komm som nybörjare från början. Heja dig! 💪

 7. Sandra

  Hej! Har du (och din exman) alltid vetat att ni ville ha många barn?? För de är ju några år mellan äldsta tjejerna o tvillingarna 😊

   1. G C Hemdal

    Se min fråga, nästan fem år minus fyra månader. Min var ju ex mannen ”tvingade” mig att gå upp till heltid på jobbet för att öka föräldrapenningen därav så mkt glapp, förstår ni ett svar på frågan 🤔.

 8. Anna

  Vilket av dina barn skulle du ringa om…

  1. Du behöver låna pengar?
  2. Du vill fråga om relationsråd?
  3. Du behöver få höra sanningen, hur brutal den än må vara?
  4. Du vill skvallra?
  5. Du vill ha en rejäl utekväll?
  6. Din bil har gått sönder?
  7. Du behöver någon som medlar mellan dig och din mamma?
  8. Du vill ha smakråd vid klädköp?
  9. Du vill ha en text korrekturläst?
  10. Du vill få huset storstädat?
  11. Du vill få skjuts till Arlanda?
  12. Du vill bli bjuden på riktigt gott hemlagat käk?
  13. Du vill veta någon detalj som hände vid en familjesammankomst för en massa år sedan?
  14. Du vill skratta, riktigt högt och länge?
  15. Du vill titta på skräckfilm?

 9. Helena

  Den dagen när du sitter på beachen på Hawaii med Johnny Depp och bonjovi går förbi. vem kommer du titta mest på?

  Vad/vem i ditt hem driver dig till vansinne?

  Vilken är den sämsta raggningsreplik någon sagt till dig?

  Vilket är ditt bästa husmorstips?

  har du någon kontakt med någon annan än Mirka av deltagarna i familjen annorlunda?

 10. Karin

  Svårt att komma på bra frågor, men jag försöker komma på några 🤗
  Kommer du fortsätta stå säsong i Norberg, eller är du sugen på nån campingen närmare dig?
  Flyttade Corrinda hem till sin kille, eller har hon egen lägenhet?
  Kommer du odla lite potatis mm nästa år också?
  Vilken är din favoritdrink?
  Vilken är din favoritöl?
  Vilken är din favoritmat? (Förutom kvarg ☺️)
  Känslig fråga, jag vet 😔 Men kommer ni göra om rumsfördelningen nu när Corrinda har flyttat ut? Dvs kommer nån av de andra ta över hennes rum osv.
  En helt vanlig dag, vad brukar du göra på morgonen när alla givit sig iväg till sina skolor?
  Hur kom den söta lilla Doris in i ditt liv? Det är ju nåt jag borde minnas, men det är bortblåst från mitt minne 🤔

  Ha en fin dag 🤗

 11. C

  Många frågor men du behöver inte svara om du inte vill..
  • Vad gör Patricia, Robban och Novalie? Jobbar/pluggar?
  • Vilka barn bor kvar hemma?
  • Hur uttalar du Janelle? Jan-elle? Chanelle? uttalas e på slutet?
  • Om ditt ex skulle dö typ imorgon, utan testamente eller ett felaktigt som din pappas, hur skulle du då ställa dig till barnens arv?
  • Kollar du upp dina följare ibland, antar att du kan se ip-nummer?
  • Vem tror du att du är om 10 år?
  • Om du fick 3 önskningar, vad skulle du önska dig då? Du får inte önska fred på jorden, tillgång till mat och rent vatten för alla, eller utrota sjukdomar. Du får inte heller önska sommar året runt 😉
  • Har du någon gång råkat ut för en obehaglig stalker?
  • Skulle du kunna tänka dig att bli familjehem?

 12. Ekot

  Hej, tack för bra blogg! Hur tänker du om klimat- och miljö, något du känner att du som person och ditt hushåll vill jobba på att förbättra för att bidra, ex köpa färre textiler, använda mindre bensin/diesel, äta mer veg eller ekologiskt, förbruka färre kosmetiska produkter eller välja de med bättre innehåll, sänka el- och vattenanvändning? Jag menar inte att du behöver försvara hur du lever, bara undrar om du tänker på att göra annorlunda. För övrigt, lycka till med ditt skrivande, ser fram emot att den dag jag kan läsa en bok av dig.

 13. Agneta

  Det här är ingen fråga, vill bara flika in och säga. Att ni som följt Carola länge vet att hon
  inte skulle klä av sig på nätet. Vet att hon många gånger skrivit att hon inte är jätteförtjust i att vara lättklädd öht.Förlåt, jag vet det var frågestund!

 14. Anna

  Vad är din huvudsysselsättning? Alltså var kommer din huvudinkomst ifrån? Tänker du jobba med ngt som du nu studerat till? Vad jobbar dina barn med? Har de yngre önskeyrken?

 15. Malin

  * Vad tycker/anser du om OF? Är det något du skulle kunna använda dig av om det krisar i plånboken tex, som en extrainkomst typ?

  * Har du nåt inplanerat i höst/vinter, någon konsert eller resa eller nåt annat skoj?

  * hur får man en tonåring att städa sitt rum utan att behöva tjata hål i både hans och min skalle? 🙈😬

 16. Marianne

  Måste bara skriva även om inte du har nämnt det vid ett ord, Din svärmors sätt att beskriva blåbärsplockande thailändare i filmen på SVT, som några som alltid ler och aldrig gnäller utan jobbar dygnet runt för dåligt betalt, (även din f d man hänger på) är skrämmande. Inställningen och människosynen lyser igenom när dessa två tycker att snudd på slavarbete är helt ok. Visst dina barn skulle nog behöva en mer närvarande pappa och farmor, men du har helt klart dragit vinstlotten som har sluppit dessa två.

  1. Biggan

   Hon säger att Thailändskor är drivna och duktiga på att jobba, vilket dom är. De får även bättre betalt av att jobba i Sverige än lönerna i deras hemland, där de ofta måste prostituerad sig. Vad är problemet. Undrar iofs varför inte C och hennes ex barn kunde sommarjobba och plocka bären.

   1. Profilbild
    familjenannorlunda

    Tja… det kanske beror på att han eller hon inte vill ens prata med mig? Eller vad tror du? Det är DE som kapat alla band. Inte jag.

    1. Biggan

     Ingen aning. Kan ju knappast veta heller varför han fick nog och drog. Läste ett inlägg från dig ang namnval efter ert fjärde barn. Att Per inte ville ha fler, hur lyckades du övertala honom. Han borde dock steriliserat sig då om han kände så, trist..

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Eller så var det han som ändrade sig? Som övertalade mig? Det är ändå han som skaffat fler barn efter att vi skildes 🤷🏼‍♀️
      Ingen vet varför han drog, det är lite det som är hela grejen i det hela.

     2. Biggan

      Jag killgissar nu. Han kanske drog för att han inte var nöjd i ert förhållande och hade blivit kär i Thailändskan.Var det inte hon som jobbade på sylteriet och du tyckte bra om henne innan. Hon ville ha barn och han var kär. Tycker du ska börja dejta, livet är kort och det finns trevliga karlar, jag träffade en🙂 Du kan inte leva genom dina barn hela livet. Du kanske ska svara på de andra bloggläsarnasfrågor också om du bryr dig om dom. Önskar dig lycka till.

     3. Lina

      Men om man inte är nöjd med sitt förhållande då berättar man det för sin partner, pratar om det, jobbar på det, osv. Man lämnar inte ett väldigt långt förhållande 27 år tror jag det var bara för att man, för stunden, inte är nöjd med det. Det hade funnits så många andra alternativ, parterapi, jobba på förhållandet, ändra på saker, prata mer med varandra osv. Helt sinnessjukt, enligt mig, att lämna ett 27 år långt förhållande med 9 barn, även om man blir ”kär” i nån annan (vilket alla blir som har varit gifta/tillsammans länge, man blir naturligtvis lite förälskad i andra personer under 30-40-50 år tillsammans med samma person, men oftast så är det bara lust för stunden man känner, de flesta människor känner lust till andra människor någon gång under ett långt äktenskap/förhållande, men de flesta människor har också förmågan att tänka ”Jag lämnar inte min fru/make bara för jag för stunden känner lust till nån annan, det är viktigare att behålla mitt äktenskap och jobba på det istället”.

     4. K

      Håller med dig Lina, i allt du så fint och självklart skriver.
      Något så brutalt och fruktansvärt det Carola har fått uppleva. Tänker på hur C lät stackars mannen åka på semester sex veckor till Thailand pga depression och att ”vila upp sig”. Jag tänker bara att C hade behövt få lite omtanke och vila. Jag tänker att C var alldeles för skör, att inte då förstå, kunna se, vad som pågick. Jag tror på Carola och hennes lass hon drar ensam för barnen, det är mycket beundransvärt. Inte konstigt att vara ledsen när ett älskat barn flyttar. Carola och barnen är ju Familjen och Teamet, sedan det sorgliga inträffade.

     5. Biggan

      Släppte hon iväg sin man till Thailand😲 Är ju som att be om problem. Alla vet väl att Thailändskor är ute efter västerländska gubbar för pengar, love you long time. Han borde åkt på hälsohem ist, ev medicinera för depression. Skulle aldrig släppa iväg min karl dit, han vill nog inte jag åker till Gambia heller..

     6. Biggan

      Vilket svårläst kommentarsfält, aldrig sett tidigare. Nåväl, nähä, så man lämnar inte om man blivit kär i någon annan, man ska stanna kvar i ett sunkigt trist förhållande. Kan säga att jag önskar att mina föräldrar skulle skilt sig, man kunde känna den taskiga luften mellan dom och jag mådde dåligt av det. Däremot bör man sköta skilsmässan snyggt för barnens skull.

   2. Marianne

    Om man inte vill prostituera sig så är det helt ok att tvingas till oschyssta arbetsvillkor i Sverige för att man inte kan försörja sig i sitt hemland. Tror att de flesta vill stanna kvar där de har familj och anhöriga, sin egen kultur och språk. Slippa prostitution är ingen ursäkt för att de skall kunna behandlas illa här i Sverige. Tycker trollen ska ut i skogen och plocka blåbär istället, de orkar nog jobba dygnet runt för dåligt betalt och utan att gnälla.

    1. Biggan

     Tyvärr har de flesta röstat för detta, regeringen ville ju höja lönerna för att ta hit bärplockare men det blev ju ett jäkla liv. Rösta rätt nästa gång..

   3. Bluffe

    Har DU ens sett dokumentären? Tycker du, Biggan, att det är helt okej att importera arbetskraft från Thailand, ge dem usel lön och sen gotta sig åt att de jobbar SÅ flitigt från 06 på morgonen till 22 på kvällen? Varför kan man inte som svensk arbetsgivare erbjuda dem vettiga villkor, särskilt om de nu är drivna och duktiga?

    1. Biggan

     Ja, jag har sett dokumentären. Syltfabriken har väl importerat dessa en herrans massa år, har för mig att Carola var så nöjd med denna Toy innan hon snodde hennes karl. Som sagt hade regeringen på förslag att höja dessa löner för att de ska få komma hit och jobba. Det är mycket pengar för dessa mot hemlandet. Annars kan jag tycka att de som redan är i Sverige och uppluper Soc bidrag borde kunna kommenderas att plocka dessa bär ist för att bara pilla navelludd, en del vill ju inte ens lära sig svenska, en del är analfabeter. Att plocka bär är ju ingen hjärnkirurgi direkt. Hoppas ni även är medvetna om var era lågpriskläder är gjorda så de inte sitter någon stackars lågavlönad kvinna i Bengladesh och syr, gäller många, HM, Gekås vet inte hur det är med Cellbes.

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Kan verkligen inte sätta fingret på dig, Biggan, men att du är rasist framgår tydligt. Samtidigt talar du emot dig själv rätt bra. Oavsett så måste man skilja på sak och sak. Och Toy bodde i Sverige långt innan hon började jobba åt dem. Hon hade en annan man och ett annat arbete. Och jag tyckte mkt om henne, helt klart. Och ja, det gick över när hon ”snodde” min man, vem fan skulle inte ändra sig i det läget? Antar att du tror att du skulle vara storsint och nobel förstås 🤷‍♀️

     2. Biggan

      Vad är rasist för dig. Att man vill ha lite jäkla ordning i samhället. Eller du kanske tycker det är ok med dagliga skjutningar, sprängningar, våldtäkter osv. Vet inte vilket Sverige du vill att dina barn och barnbarn ska växa upp i. Att du inte blev orolig och satte ner foten när alla dessa Thaibruttor kom till honom och jobbade typ gratis..

     3. Profilbild
      familjenannorlunda

      Att man uttalar sig som dig, är ett tydligt tecken på rasism.
      Och vad det gäller att bli orolig när ”alla dessa Thaibruttor kom” så var jag inte det minsta orolig. Jag litade på honom till 100% och hade så gjort i alla år. Och han på mig. Det är ju grunden i ett sunt förhållande. Att det sen ändrades lägger jag i kategorien : Shit happens. Kärlek kan ta slut, så är det. Det är inte DET jag säger något om utan HUR han agerade när det inträffade. Hade han sagt: hej jag är kär i en annan, så hade det varit rakt och ärligt och jag hade kunnat acceptera det. Inte med glädje förstås för jag älskade honom. Men leva med någon som är kär i nån annan är inte kul. I stället valde han att göra precis allt fel. Så taskigt som möjligt, så svårt som möjligt och så fult som möjligt. Vilket resulterade i att han förstörde mig helt. I ett helt års tid så visste jag men han nekade, i stället så vände han på det så att det var mitt fel. Mitt fel att han kom hem senare, att han var sur, att han var tvungen till än det ena än det andra. Psykisk misshandel på en hög nivå istf att vara ärlig. Istf att ta sin del i det så skyllde han ifrån sig. Och blev elak. Det skedde subtilt så jag insåg inte direkt utan kände mig bara mer och mer dålig. Jag trodde jag gjorde fel och försökte fixa, krypa för honom, sopa banan så han skulle orka ta sig fram. För jag var samtidigt säker på att han var utbränd och deprimerad. Han nekade ju till otrohet. Tacksamt nog ändå så är jag en klok person och blev snart förbannad. Jag tar ingen skit, av någon. Absolut inte min man. Men när det kryper på subtilt är det svårt att förstå.
      Vad jag vill säga är att tilliten har alltid funnits, jag vet att han alltid varit mig trogen i alla år. Han är enkel att läsa och det hade jag märkt. Som jag märkte det här. Jag skulle aldrig vara ihop med någon jag inte litar på. Om det så var att ”skicka honom till Thailand” som du skrev nån annanstans. Och ja, jag hade hade ”fått ” åka till Gambia om jag velat. Har man valt varandra får man Fan lita på varann. Det är grunden.

    2. Biggan

     Googla, SD Har fått med sig de andra regeringspartierna på att höja bärplockarna löner fr o m oktober. Från 13000 till 26500 till att börja med. Heja SD, hoppas det slutas dalta med dom kriminella nu också.

     1. Emma Å

      Biggan, varför tycker du att det var Carola som skulle se till att hennes dåvarande man skötte sig??? Ska han inte se till det själv?

     2. Biggan

      Vet inte vad du menar men fattar ju inte heller varför man skaffar 9 barn. P måste jobba vad jag förstår mer än 9 till 5 för att dra runt denna familj. C är trött hemma med nattvak, amning mm. Ett förhållande behöver underhållas för att överleva, som en blomma behöver vatten, blåbär behöver regn osv. Tror inte det fanns tid el ork för dessa att t ex sätta sig ner med romantisk middag, levande ljus och verkligen hinna prata någon gång. P var väl trött när han kom hem sent och skulle upp tidigt. Sen tar han in som ni kallar lågavlönade Thailändskor. De är glada ihågen, glada för att komma hit och jobba, få lön. P skiner upp, han blir på bra humör. Hemma är bara en trött mamma och gapiga barn. P blir gubbsjuk, känner sig uppskattad och tänker med det nedre huvudet. Carola borde släppa detta nu, herregud hur länge sedan var det..

 17. Rebecca

  Hur ser dina barns kontakt ut med sin pappa? Jag är inte ute efter något detaljerat svar, utan jag undrar mer om exempelvis de äldre barnen har kontakt med honom? 🙂

 18. Rebecca

  Hur ser dina barns kontakt ut med sin pappa? Jag är inte ute efter något detaljerat svar, utan jag undrar mer om exempelvis de äldre barnen har kontakt med honom? 🙂

  1. G C Hemdal

   Jag har frågat förut, varför det är samma mellanrum som mina barn först och sedan vartannat år med de fem yngsta, när ni bestämde antalet, ni hade inget med könen etc 🤔.

   1. G C Hemdal

    🙏 Jag pratar med min kille om pojknamn, då kommer jag på det GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JACK 5 år!!!!!!!!!!!!! ❤️ 🎈 🎉 🎊 ✨ 🚀 Vad stor du är!! Kram 🤗

   2. Malin

    GC Hemdal. Varför skriver du alltid dina kommentarer som svar på andras kommentarer? Du måste klicka fel när du ska kommentera. Du ska trycka på ”kommentera” inte svara. Om det inte är ett svar på nån annans kommentar då så klart, men det är dina kommentarer oftast inte.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting