Okategoriserade

Börjar svara på era frågor :)

Grejen är att det visade sig vara hopplöst att kopiera frågorna Det är väl formateringar och skit jag inte får till men jag har ledsnat nu. Kopierade först och svarade på några men nu har jag bestämt mig för att screenshota frågorna. Hoppas det blir ok. Jag är också hänvisad till mobilen vilket jag velat undvika. Det är så mkt enklare att svara när man kan knattra på ett riktigt tangentbord men nu kör vi:)

Rebecca

Hur ser dina barns kontakt ut med sin pappa? Jag är inte ute efter något detaljerat svar, utan jag undrar mer om exempelvis de äldre barnen har kontakt med honom?

Svar: Oj, det här kan jag antingen svara superkort på, med ”I princip ingen kontakt alls”, men det känns som jag bör utveckla det lite:)

Först när han stack så var det ett och ett halv år då han träffade barnen 23 timmar, eller om det var 21 minns inte nu, men något av det. Ja, jag höll räkningen det var inte så svårt. Alltså det var totalt 21 eller 23 timmar på ett och ett halvt år. Han avvaktade ett domstolsbeslut tydligen, för där fick han igenom ett schema. Varannan söndag 10-18 under våren, en vecka dagtid på sommaren och varannan onsdag på vintern mellan 15-18. Notera gärna att jag aldrig nekat honom att träffa barnen utan tvärtom bad honom göra det.

Det där schemat gällde de fem minsta, och efter några gånger hoppade Novalie av en gång och sen blev hon liksom aldrig mera inräknad. De fyra minsta hade det där umgänget relativt regelbundet ändå, fram till pandemin. Då sa han att han inte kunde träffa dem förrän den var över, och alla vet ju hur lång pandemin var. Sen dess har det varit några gånger, senast dagen innan nyårsafton då de gick på bio. Sen dess har de alltså inte umgåtts, varken irl eller via sociala medier, sms eller liknande. Jag vet inte varför.

De äldsta träffar honom i princip aldrig. Janelle har inte träffat honom sen den dagen han drog, för tio år sen. Patricia några gånger men inte på flera år nu, Robban fick sparken från företaget för ett år sent och sen dess har de inte hörts, och Corrinda har försökt ha en relation med honom och jobbade lite där efter gymnasiet men när hon insåg att han bara var intresserad av henne som arbetskraft så slutade hon och sen dess har de nog inte hörts.

Så. Relationen är väldigt obefintlig.

  1. SvaraG C Hemdal Jag har frågat förut, varför det är samma mellanrum som mina barn först och sedan vartannat år med de fem yngsta, när ni bestämde antalet, ni hade inget med könen etc .
  2. SvaraG C Hemdal Jag pratar med min kille om pojknamn, då kommer jag på det GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JACK 5 år!!!!!!!!!!!!! ❤️ ✨ Vad stor du är!! Kram

SVAR: Vi har inte haft någon tanke på mellanrum mellan barnen utan de har kommit när det känts rätt. Vad gäller kön så blir det ju som det blir, så att det blev sex flickor och tre pojkar till sist är ju slumpen enbart. Eller genetiskt säkert.

Tack för grattis:)

.

.

Ekot

Hej, tack för bra blogg! Hur tänker du om klimat- och miljö, något du känner att du som person och ditt hushåll vill jobba på att förbättra för att bidra, ex köpa färre textiler, använda mindre bensin/diesel, äta mer veg eller ekologiskt, förbruka färre kosmetiska produkter eller välja de med bättre innehåll, sänka el- och vattenanvändning? Jag menar inte att du behöver försvara hur du lever, bara undrar om du tänker på att göra annorlunda. För övrigt, lycka till med ditt skrivande, ser fram emot att den dag jag kan läsa en bok av dig.

SVAR: Tack! Okej, samvetsfråga:D Jag månar om klimat och miljö men jag skulle absolut kunna bli väldigt mycket bättre på det. Jag försöker göra smarta val i vardagen, köper ofta varor med kort datum för att minska matsvinnet, handlar mycket på Matsmart av samma anledning, försöker göra flera saker om jag värmer upp ugnen, som baka bröd, göra müsli och lasagne samma kväll. Vi försöker samåka så ofta det går, antingen jag och syrran eller om jag ska köra ungar så får de ibland vänta lite för att samordna med någon annan. Jag vägrar att åka fram och tillbaka om det inte är väldigt viktigt.

Ekologiskt.. ja men där faller det lite. Jag gillar inte tråkiga bruna bananer och de ekologiska är ju ofta lite så, och sen är det helt ärligt en prisfråga. Jag har inte riktigt råd att handla ekologiskt hur jäkla illa det än är. Jag försöker om jag kan dock. Närproducerat däremot handlar jag ofta, som ägg, kött och grönsaker.

Vi handlar mycket kläder, men väldigt lite kastas iväg eller skickas tillbaka. Jag väljer noga innan jag handlar och har jag väl köpt ett plagg så blir det kvar, hos mig eller så går det ett varv i familjen. Ofta händer det att jag rensat ut plagg som sen hamnar hos tjejerna, ligger i olika lådor och sen efter några år har de ledsnat på det och rensar ut – och då tar jag tillbaka det:D Jag har väldigt mot kläder kvar sen jag var tonåring och ung vuxen. Modet då var ju generöst i storlekarna så det går utmärkt fast jag inte ser ut som förr i kroppen:)

Vi är ju många, men vi försöker ärva av varandra åt alla håll. Jag lämnar ofta iväg mina kläder sen till mamma, som hivar vidare till väninnor och hon får kläder av dem som åker vidare till oss:D Jag kastar aldrig något i soporna utan alla textilier återvinns. Antingen till second hand, eller som trasor edyl.

Elen försöker vi spara på, vi frös oss igenom hela vintern.

Hm vad var det mer? Jo kosmetika osv. Jag är inte superbra på innehåll, men ser till att det finns någon av de vanliga miljömärkningarna på tvättmedel osv, sånt och kosmetika får gärna vara svensk. Jag använder sällan starka kemikalier hemma utan husmorsknep:)

Nu blir det screenshots av frågorna, och svar på mobil.

NINNI: Tack! Har ingen koll på hur man blir nämndeman och en snabb googling gav svaret att det var alldeles för krångligt för att jag skulle orka Inte minst för att man måste gå med i nåt parti, även om man kunde går ur sen. Jag ser inget parti som något jag vill vara med i dessvärre. Speciellt inte i Uppsala, jag antar att man är nämndeman i sin egen stad? Om man inte absolut vill nåt annat tänker jag. Jag skulle mer än gärna vara den där enkla, raka medmänniskan som tar ner saker på jorden och ”talar med bönder på bönders vis” det som är så viktigt. Vara den som ställer de grundläggande frågorna, kräver de simpla svaren och som skiter i PK-saker. Jag skulle väl troligen bli vansinnig på allt långbänkstjafsande förvisso

Och alla idiotiska beslut som normala människor inte begriper ett skit av. Jag tror med andra ord inte att jag skulle bli långvarig som nämndeman, skulle antagligen få sparken för att jag är obekväm

MALIN: Jimpa och jag tränade ihop, och träffades alltså på Friskis. Vi var en stor grupp människor som alltid gick på samma pass och hade så kul. Vi tränar inte lika ofta ihop nu men ses ibland off Friskis och festar:) Jag frågade Jimpa om han möjligen visste om man kunde byta en spindelled på bilen billigare än den hutlösa summa jag bytt den andra för något år tidigare. Det visste han, och mycket mer Han kom snabbt att bli som en brorsa fast från en annan morsa

Och till alla som tycker det skulle vara perfekt att vi blev ett par, tänk om:) Jag har exakt noll sådana känslor för honom, men uppskattar honom enormt som en vän. En nära vän. Men inget mer Brorsan jag aldrig fick liksom 🙂

Lotta: det är den! Han heter Martin, no efternamn fortfarande och det kategoriseras in under Spänning, Action. Jag älskar Martin, han är den man jag skulle välja som man om han var riktig och om man fick välja Nu har han och jag haft en lång paus, det blir alltid så efter en avslutad kurs, då är jag less på honom. Han har ingen talan Men jag längtar efter honom nu:)

IH: jag kan inte tillägga något mer egentligen än vad Malin svarade om cirkelfys:) Du kan absolut köra det, och alla andra pass på Friskis, hur tränad eller otränad du än är. Det är bara att anpassa vikt, intensitet osv efter dig. Friskis är ett ställe för alla, så ingen tycker det är underligt eller illa vara om nån inte hänger med ”som man ska”. Alla är vi nybörjare i början:) Ett varningens ord bara – det är jäkligt lätt att tycka att det är rätt lätt, så man laddar på lite mer, och det känns bra. Då Dagen/dagarna efter kan det vara svårt att röra sig. Minns mitt första CF-pass, och syrrans och döttrarnas. Alla har varit helt ledbrutna efteråt. Så ta det lite lugnt 🙂

Skaffa vänner i vuxen ålder är ju bökigt alltså! Speciellt om man inte är en sådär kul och extrovert person som är ett socialt geni. Det är är enklare om man är i något sammanhang, som arbetskamrater, kurskompisar, hänger på öppna förskolan med kids i samma ålder osv. Men förutom det så finns det ju idag möjligheter via sociala medier. Finns en app som heter nåt typ Go friendly, för folk som söker vänner, där har en av mina tjejer hittar flera kompisar. Eller olika grupper på Facebook edyl.

Tack för att du följt med mig så länge, jag hoppas du fortsätter haka kvar

SANDRA: Nja:) Jag sa att jag ville ha sju barn innan vi ens blivit ihop. Han sa ett. Sen tänkte vi inte mer på det, vi var unga och barn fick vänta. Så bestämde vi oss för att det var dags och Janelle föddes. Då kunde jag inte för mitt liv begripa hur man skulle kunna älska en till lika mycket, Herrgud liksom:) Patricia kom året efter och det var ju bara mer kärlek. Vi var rätt nöjda, det var inte jättevanligt att ha fler än två då. Möjligen tre men en tjej som hade fyra i krokarna där vi bodde tyckte jag var helt galen Vi flyttade till hus för att det började bli dags att bestämma var vi skulle vi inför skolstart. En till tänkte vi oss, som blev tvillingar Jag är inte helt säker på att vi fortsatt om vi ”bara” fått en då, men nu klev vi på nåt vis över en gräns. Bilen blev för liten och det fanns nästan inga sjusitsiga om man inte importerade, så det blev en buss. Plötsligt fanns möjligheterna till fler barn bara där, och tja:)

Jag var förövrigt besviken i en hel minut när vi på ultraljudet fick tvillingbeskedet Vafan, jag skulle ju vara en lattemorsa med en bebis…hur skulle det gå med två?? Efter den där minuten bredde leendet ut sig på både in och utsidan. Tvillingar, fy fasen vad häftigt! Och jag har inte slutat le än 🙂

HELENA: haha… den var taskig!! Men om jag skulle sitta där med Johnny Depp redan så borde jag vara helt nöjd med det… så jag håller mig till honom! Men… skulle såklart hoppas att de kände varandra så jag iaf fick hänga lite med Jon Bon Jovi:) Skulle båda stå framför mig och säga : Pick meeee! Så skulle jag få rejäla problem

Just nu, så ligger dock Henry Cavill högst upp på min kändis-trånar-lista… (The Witcher, Superman bla) han är så löjligt jäkla stilig att det inte är klokt:)

Vem som driver mig till vansinne hemma är olika. Det är allihopainte samtidigt tack och lov, men det varierar.

Sämsta raggningsreplik…? Hm. Jag fattar ju sällan när nån raggar på migdet brukar kidsen få säga sen och då är det ju försent;) Men usel är det ju iaf när nån slyngel i 25-årsåldern(eller yngre ) tycker att man är het ”för att vara 50+…” Jamen tack för den då, pjuklarv

Husmorstips, jag kör med så många att jag inte har nån koll. Men vitlök vid öronvärk är toppen! Hacka den och vik in i en kompress, lägg mot örat och värken försvinner snabbt.

Jag har förutom Mirka kontakt med Tina. Sen har jag fler av de andra på mina sociala medier och det händer såklart att vi pratas, men jag kan inte kalla dem för vänner som jag gör med Mirka och Tina:)

BIGGAN: jag har inte sett dokumentären men jag såg större delen av rättegången som den grundar sig på. Jag har aldrig trott en sekund på Hearst, det är så mkt som inte stämmer. Jag tror inte att Johnny Depp är en ofelbar gud, men jag gillar honom. Tror inte han är våldsam men att han missbrukat ‍♀️ Han är rätt knepig men en makalös skådis. Och vass både på gitarr och sång:)

KARIN: jag blir kvar i Norberg, vi tar det ett år i taget. Nu är det mest för Jamies skull som har kompisar där. Men jag trivs fint. Minus en och annan person

Corrinda flyttade hem till sin pojkvän:)

Potatisen var det enda som växte ordentligt så det kommer jag absolut fortsätta med! Har fin lerjord där med massa daggmaskar så det är synd att inte utnyttja. Efter alla år …

Favorit drink? Jag dricker ju så sällan drinkar, det är supergott men alldeles för dyrt och lite när man är ute 🙂 Men Moijito är gott, eller strawberry daiquari eller valfri kaffedrink kanske? Nä. Jag måste dricka mer drinkar!

Öl är nog en simpel Staropramen, ibland en Guinness

Fan jag gillar ju inte matmen det finns ju massor jag tycker om när nån annan serverar det. Medelhavsmat är fint! Gillar skaldjur:) Oxfilé går alltid ner och tapas. Men jag äter ju som en fyrkant, bara samma skit hela tiden

Corrindas rum är det finaste i hela huset så jadå, det kommer någon ta över. Just nu lite oklart vem. Jag trodde det skulle bli slagsmål men alla är nöjda som det är tydligen, vilket är skönt. Jag är lite sugen på att ta det själv också 🙂 men då kommer jag offline från alla så det skulle inte funka nåt bra:)

Vanliga dagar när alla dragit iväg så äter jag frukost och dricker minst två koppar kaffe och läser bok. Helst ute i solen men ofta i soffan. Sen kör dagen igång på riktigt 🙂

Doris:) Hon är åtta år nu och det är galet. Jag har alltid velat ha hund men aldrig känt att tiden är rätt. Förrän då för åtta år sen. Jag insåg att det var då eller inte alls det skulle passa, och så hittade jag henne. Hon är mkt jobbigare än vad jag kunnat föreställa mig att en hund är, men också så tillför hon så mkt. Jag älskar henne innerligt. Kan inte säga om jag kommer skaffa fler hundar i mitt liv, men Doris förgyller det absolut ❤️

Postar iväg detta nu, och fortsätter med resten av frågorna 🙂

Kommentarer

  1. G C Hemdal

    Tack för de här svaren men könen gjorde alltså inte att det var stopp?! Robert som var en kille. Jag tvingades ju till både p piller spiral mm 🤔.. Och sedan skulle han ju skiljas och nästa kille hade redan två barn och vi var båda 45 år.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting