Okategoriserade

Julen 2023 🎄

En sÄn mysig jul vi haft!

Under över alla under sÄ blev den ocksÄ VIT! Det hÀnder ju inte direkt varje Är. Fast jag borde vara stor nog att inte bry mig sÄ Àr det pÄ nÄgot vis mer riktigt mer magiskt, med en vit och snöfylld jul.

Solen visar sig ocksÄ och det Àr ju ljuvligt.

I Är var alla barnen hemma hÀr pÄ julafton, vilket gör det fullkomligt. Det Àr inte bra nÀr de Àr nÄn annanstans, sÄ Àr det bara och sÄ kommer det alltid vara. Sen fattar jag till 100% att det kanske behöver vara sÄ nÀr det finns slÀkt pÄ partnerns sida som ocksÄ firar jul, jag gör det. Men jag behöver inte tycka om det. Ni behöver inte kÀnna er krÀnkta över det.

KvÀllen innan julafton var Patricia hÀr och vi röjde och piffade, sen kikade vi pÄ film. Julaftons morgon samlades vi runt bordet och kÀkade julfrukost och sen lallade vi runt hemma, duschade, fixade oss, grejade. Vid tvÄ rullade Janelle, Simon och Jack in och strax efter det kom syrran och mamma. Vi drack glöggbubbel och kÀkade löjromschips

Löjligt gott, vi har Àtit det flera gÄnger under jul. Sen bestÀmde kidsen att det var dags för fotografering och snabbt fixades det fram en kamera och stativ och barnen radade upp sig.

Kan ni fatta att alla de hĂ€r Ă€r mina ❀

Det Ă€r helt makalöst vilka fina ungar jag har:) Och varenda gĂ„ng jag ser dem sĂ„ hĂ€r sĂ„ tĂ€nker jag att alla de som har Ă„sikter, som tror att man inte klarar av mĂ„nga barn, framför allt inte ensam, som förutsĂ€tter att det Ă€r kaos och panik, att barnen hamnar i utanförskap eller blir socialt missanpassade, att det Ă€r synd om dem
 Jag tĂ€nker att det Ă€r inte mina barn det Ă€r synd om, utan om de som inte fattar:) Mina barn behöver inte beklagas, tvĂ€rtom har de en trygghet och gemenskap i en familj som alltid finns dĂ€r. För min familj Ă€r just precis det – trygghet och massor av ovillkorlig kĂ€rlek. Man fĂ„r vara som man vill ❀

FrÄn vÀnster: Trixie 18, Janelle 29, Robban 23, Jordan 14, Jamie 12.

Nedre raden; Patricia 28, Corrinda 23, Lovelia 16, Novalie 20.

Den hÀr skaran ungar Àr omtyckta var de Àn gÄr, fÄr alltid beröm över hur trevliga de Àr, hur duktiga de Àr och de Àr stolta över varandra.

Jag strÀcker pÄ mig och klappar mig sjÀlv pÄ axeln:)

Sen fyllde vi pÄ med lite fler familjemedlemmar, partners, mormor och moster, och syskonbarn sÄklart:)

Och jag dÄ:)

Sen klÀmde vi ner oss i soffa, pÄ bÀnk och pÄ golvet och kollade pÄ Kalle Anka, sÄklart.

DĂ€refter Ă€r det dags att plocka fram maten, tillaga det sista och sen sĂ€tta sig till bords. Robban vill se Kan du vissla Johanna, och alla andra hatar det;) men det Ă€r viktigt för honom. Han sĂ„g den med morfar och av nĂ„n anledning Ă€r den speciell för honom. Personligen avskyr jag den för den Ă€r tragisk och man blir ledsen, men det Ă€r Ă€ndĂ„ perfekt för dĂ„ hinner vi precis bli klara i köket tills den Ă€r slut 🙂

Corrinda och Zehro köpte sushi-ingredienser och sen rullade vi det pÄ förmiddagen, sÄ jÀkla gott:)

Vi har anpassat julmaten, och har inte massa saker som ingen Àter, utan det Àr paté, köttbullar, prinskorvar, lax, kyckling, mera lax, lite sill, och nÄt mer. Men bara sÄnt som tycks om. Sushin var ny för i Är, men eftersom det Àr sÄ gott sÄ skulle vi kunna ha bara det:)

Jag klÀmde massor:)

Vi sitter lÀnge och Àter, och sen Àr det dags för tomten:)

Han Àr rolig som vanligt, men i Är var det rysligt varmt dÀr vid brasan:)

Massor av paket och ett gemytligt kaos utbrister nÀr paketen ska delas ut, det springs hit och dit.

Till sist lÀgrar sig ett lugn och paket öppnas, det Àr papper och snören överallt, katterna och Doris Àr i vÀgen och jag Àlskar att gÄ runt och kika pÄ de andra nÀr de öppnar. Alla var nöjda och glada och dÄ Àr jag det med. Syrran och jag öppnade vÄra paket sist av alla och fick sÄ mycket fint.

Efter lite röj av papper och saker, sÄ var det sÀngdags för Jack. De sover i mitt sovrum och jag flyttar ut pÄ soffan, enklast och behÀndigast sÄ. Vi andra samlades i köket och spelade spel i nÄgra timmar.

Runt midnatt avrundade vi kvÀllen, och de som skulle Äka hem gjorde det, och vi andra kröp till kojs.

Katterna Àr nöjda med alla kartonger som ligger utspridda, perfekt att ta en liten tupplur i.

Tofflorna köpte jag pÄ TGR för flera Är sen, och de anvÀnds flitigt under jul, de ligger i en korg i hallen för den som vill ha.

Juldagen Àr en repris av julafton pÄ mÄnga sÀtt. Frukost tillsammans innan Janelle och Simon packade ihop för att Äka till hans mamma och fira dÀr, medan vi andra samlades hemma hos mig igen. Plus Jimpa:)

Traditionellt firade vi alltid juldagen hos min mormor, med mat som kunde mÀtta ett helt kompani. Mormor var kokerska pÄ ett regemente sÄ liknelsen Àr fin:) NÀr mormor gick bort fick jag ta över den dagen, och eftersom det sen blev enklast att ha Àven julen hÀr sÄ har jag numera tvÄ dagar hÀr. Men med god hjÀlp av mamma och syrran och alla kidsen. Juldagen Àr den dag vi ocksÄ bjuder med andra, julafton Àr mer familjen.

Jag lagade ju stek och potatisgratÀng nÄgra dagar tidigare sÄ det var bara sÄsen som skulle göras och den överlÄter jag till mamma. Hon Àr mÀstare pÄ det. Stekarna var goda, men som vanligt rÀtt hÄrda, jag avskyr sÄnt kött och kommer inte laga stek pÄ lÀnge.

Vi enades om att förr var det aldrig sÄ, jag har lagat massor av stek under Ären och mamma Ànnu fler, och har samma upplevelse. Det Àr inte bra kött lÀngre. Beror sÀkert pÄ att de styckar för att fÄ ut sÄ mkt som möjligt som de kan kalla för finare saker Àn grytbitar.

Jaja, det var gott och alla blev mÀtta, och det finns massor av mat kvar:D

Lax, potatis, gratÀng, stek och lite annat. Med lite tur behöver jag inte laga mat förrÀn till nyÄr:)

Vi Ät i timmar, sen spelade vi spel, och snackade och hade det trevligt. Underbart med sÄdana kvÀllar.

Corrinda och Zehro drog ivĂ€g ut pĂ„ galej, med Sara som kom förbi en svĂ€ng först. Det verkar ha varit sĂ„dĂ€r men rĂ€tt kul. Men nĂ€r det serveras enbart grogg bestĂ„ende av en spritsort och en juice eller red bull
 dĂ„ kĂ€nner jag att det börjar barka Ă„t fel hĂ„ll. AlltsĂ„, det var vad som fanns att vĂ€lja pĂ„.

De var i skaplig form i gÄr morse i alla fall:) Och annandagen spenderades med att hasa runt i mysklÀder och kolla pÄ film. Patricia kom förbi och hÀngde lite med syrran, och vi hann spela lite spel ocksÄ.

MÄnen skojar man inte bort. Inte snön heller. Jag har skottat flera gÄnger, och igÄr Àven hos grannen som vi var kattvakt hos. DÀr var det knÀdjupt och jag tyckte inte det kÀndes ok att han skulle komma hem till det. Jag var helt slut sen, att bara sitta still och Àta har sina nackdelar;)

Idag Àr det dags för Corrinda att Äka tillbaka till SkÄnelandet, och jag hatar det. Det Àr alldeles för lÄngt bort och jag har saknat henne vÀldigt mycket. Hon Àr en glÀdjespridare som fattas mig.

Det kommer bli tomt i huset, och det kommer vara sorgligt. Nu dröjer det sÀkert ett tag tills hon kommer upp igen. SÄ dumt det hÀr med att trÀffa en kille lÄngt bort. Nog för att han Àr en fin kille, men det vore ju bÀttre om han bott i Uppsala:D

Jaja, det Àr som det Àr. Nu ska jag ta pÄ skor och gÄ en vÀnda med Doris:) Hoppas att ni har haft en fin jul, och att ni gjort den till er. Inte stressat, inte pressat utan bara tagit det lugnt. Haha, som att det skulle ske, men sÄ gott det gÄr:)

Vi hörs snart igen đŸ€— God fortsĂ€ttning pĂ„ er:)

Kommentarer

  1. G C Hemdal

    Vi har tvĂ„ födelsedagar i december nu sĂ„ haft fullt upp med det ocksĂ„!! 🎄 har bestĂ„tt av uppesittarkvĂ€ll en, fira med familjen och exet. Dock försvinner ju svĂ€rsonen đŸ€”. Sedan killens dotter och Annandagen gick Ă„t att streama David Batra 😄😃. NyĂ„r hoppas man pĂ„ kompisens landstĂ€lle. God fortsĂ€ttning till er alla!!

  2. Lisa frÄn SkÄne

    SÄ fin familj du har förstÄr att du Àr stolt över dom och det ska du vara som ensam fostrat alla barnen. Ja det dÀr med att ha barnen lÄngt bort Àr inte lÀtt led och var ledsen nÀr ett av barnen flyttade frÄn SkÄne till Norrland för att studera men efter 12 Är dÀr flyttade hon till Stockholm sÄ det kÀndes lite nÀrmre vi ara att gilla lÀget och ta vara pÄ stunderna man ses. God fortsÀttning önskar jag dig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting