Okategoriserade

Älskar mellandagarna :)

Det är ju inte så många lediga dagar i år runt jul, julafton kan ju ligga bättre. Men de här dagarna mellan jul och nyår är ändå härliga. Det mesta i samhället går lite på halvfart vad det verkar som. Det är tyst i mailboxen, inte ens telefonsäljare verkar jobba Tacksam som fan över det faktiskt. Har varit så jagad av säljare hela hösten att jag till sist tystade okända nummer. Med den följden att jag missar en del men det har ordnat upp sig ändå. Jag har anmält mig till alla register som går nu och det börjar minska. Tar ju några månader innan de där spärrarna kickar in.

Jag hatar verkligen telefonförsäljare. Struntar i personen bakom som garanterat behöver ett jobb osv. Men de stör mig i min vardag, och eftersom jag dessutom lider av en släng av telefonfobi så är det inte kul när det ringer. Jag vet från säker källa att de ska följa ett pushigt säljigt manus, där de ska tjata. Ofta finns en högre medarbetare med på medhörning så gör man inte som man ska får man skäll. Det handlar om att sälja. Oavsett om kunden vill ha eller behöver, så kör man över och tvingar fram ett köp. Jag kan inte nånstans tycka att det ät varken etiskt eller trevligt. Tvärtom.

Jag har slutat försöka prata med dem. Svarar jag och det är en säljare så lägger jag bara på. Otrevligt ja. Men å andra sidan har jag inte bett dem ringa.‍♀️

Jaja, det var ett sidospår:)

Mellandagarna här lallar på. Vi går runt i myskläder eller pyjamas hela dagarna, vänder på dygnet – sover länge och är uppe sent, och det är så mysigt.

Corrinda och Zehro skulle åka hem i onsdags så jag körde dem till stationen. Åkte hem med tårar hängande i ögonfransarna för det är jobbigt att skiljas åt. Efter en stund messar hon, då står de fast i Arlanda och kommer missa sitt tåg från Stockholm. Växelfel eller spårfel eller vad det var, men still stod det. Länge. De hade inte köpt biljetter hela vägen så de skulle heller inte få ersättning för biljetterna utan vara tvungna att köpa nya. Som var svindyra. Och slut

Under över alla under så ställdes deras tåg från Stockholm in!! Pga vagnsbrist. Typ 20 min innan det ska gå. Det var ju bra i oturen men hallå? Vet man inte sånt tidigare? Varför chansa och låta folk släpa sig till stationen för att sen behöva åka hem eller boka om?

Jaja, Corrinda och Zehro klev av på Arlanda och slapp betala avgiften för att komma upp, det kostar 120kr/person. Men alla passagerarna slapp, så nån slags schyssthet finns det hos personalen 🙂

De tog en buss hem hit och jag hämtade dem igen.

Kul att få ett extra dygn med dem såklart men tråkigt att inte Sj kan meddela i tid. De hade massor att släpa på

De fick lite mat och sen spelade vi spel och kollade på film. Igår var det nytt försök.

De tog nu ett tåg härifrån så att de skulle vara på Stockholm C två timmar innan deras tåg gick. Dagen innan var det nog bara 40 min. Men det spelade ju ingen roll i det stora hela eftersom det blev inställt. Men nu säkrade de upp.

Jag skjutsade in dem i regn… jäkla skitväder!

Resan började bra med ett mess från SJ att tåget var sent pga sent vändande tåg. Men sen kom de iväg! Framme i Stockholm ropades tåg efter tåg ut som inställda och de kunde bara hålla tummarna för att deras skulle gå. Jag höll tummarna jag mer, inte för att jag inte vill ha dem här men för att när man gett sig iväg sådär är det så jäkla tråkigt att behöva återvända. En gång funkar ju men inte två. Dessutom är det ju tur att de kunde bo här, hade de bott på hotell hade det varit knöligare ju.

Jag har lite svårt att fatta varför saker som förr tillade prickfritt, som tågen och posten, numera ska vara som ett förbannat vågspel? Kommer tåget? Är de i tid? Får jag mitt paket? Kommer julkorten fram i år eller om tio år? Trots att man lagt på vanligt porto a 18kr? Arton spänn för att skicka ett vykort? Vad fan är det med PostJävlaNord? Som bevisligen inte sköter sitt jobb, efter vad som uppdagats i media sista tiden. Deras chauffören kastar paket som om de vore cyklande tidningsbud i USA… eller lägger paket på bilar som sen kör iväg. Allt för att de inte orkar gå ut? Då är det läge att byta jobb. Faktiskt.

Posten kom alltid fram för, man skickade något dagen innan och det ramlade ner i mottagarnas brevlåda dagen efter. Men så säljer man ut det. Inte ett bra beslut.

Samma med tågen, och bussarna för den delen! De rullade i alla väder förr, men nu är det spårfel, växelfel och fel på vagnarna. Corrindas vagn på vägen hit hade fel på nån balanskorg och gungade rejält, så de fick ersättning för det. Men illamåendet är svårt att ersätta…

Jag vet att det varit kris med tågen med nåt som var trasigt och att man kollade alla vagnar, vilket är BRA! En olycka vill man inte ha. Men var är det dagliga underhållet? Med ett sånt så vet man att vagnarna är schyssta, varje dag, året om. Man behöver inte ta varenda en ut trafik.

Nej, fan – det VAR BÄTTRE FÖRR!

Idag ska det dumsparas och gå med vinst överallt och det blir inte bra.

Till sist fick jag ett mess att allt gått bra, de var på tåget:)

Med alla ersättningar de får pga alla förseningarna så tror jag inte deras resa kostade många kronor. Det är bra för dem och uselt för företaget. Så i slutänden lönar det sig aldrig att snåla. Varken på tid eller pengar‍♀️

Månen har varit magisk. Med snön är det ännu coolare. Jag har inte varit ut idag men läste i en grupp vi har här ute i området, att det är svinhalt. Vi har en brant backe där bussen inte kom upp, och nån annan hade haft stora problem att ta sig över järnvägsövergången, blivit stående på spåren för det var så förbannat halt.

Uppsala kommuns budget för snöröjning är slut för året så tydligen snålar man in där med. Jättekul verkligen att det är så halt att det inte går att komma upp för en backe ens med dubbdäck…

Nä fy fan.

Jag ska ev ut och träffa kompisar ikväll, så får väl ta skorna med dubb då

Ikväll äter vi nog sista gången av julmaten, sen är den slut. Vi har ju inga konstigheter utan det har varit ägg, kött potatis, gratäng och lax kvar. igår stekte jag den kokta potatisen och skivade köttet och korvarna som var kvar och gjorde en pyttipanna av det. Idag finns det kvar av dem plus att man kan toppa med lite lax. Ingen är lyckligare än jag över att slippa laga mat:)

Jag är lite förkyld också. Det suger. Jamie har varit sjuk hela julen, med feber innan, sen en envis hosta och lite snorig. Så det är ju där jag plockat upp den. Jag är rätt ok, lite snuvig bara så tänker att det förhoppningvis ger sig till i morgon helst. Dödar bacillerna med alkohol ikväll tänkte jag

Sen har vi nyår kvar. För mig en dag som inte spelar nån roll alls. Jag gillar inte avslut och tycker inte att nystarter behöver ske en viss dag, så det är inget jag ser fram emot‍♀️ Jag tycker det sällan kommer något gott av ett nytt år, tvärtom är det bra saker som tar slut vid årskiftet ofta. Jag HOPPAS på ett bättre år än 2023 som var ett riktigt uselt år överlag. ✊

Jag hoppas att livet får rulla på, att alla får vara friska, att inga dåliga saker händer, att bra saker händer, att inflationen och lågkonjunkturen tar slut och att världsekonomin blir som förr. Jag vill att bensinen ska kosta 14kr/l och osten 49kr/kilot.

Jag hoppas också att Ukraina vinner kriget och att ryssen med maktvansinne och hans likar bara lägger sig ner och självdör, så har de gjort något bra för världen.

Jag hoppas att det för mig personligen får vara lugnt men gärna på ett positivt vis. Jag behöver ro i själen. Jag har haft det stökigt i många år nu och det börjar ta ut sin rätt. Jag önskar att det jag önskar ska bli verklighet

Vi firar hemmavid som vanligt 🙂

Jag återkommer om det! Nu ska jag återgå till att göra ingenting, jag blev inte riktigt färdig med det igår 🙂

Hörs snart 🙂

Kommentarer

  1. Frågande

    Du som alltid säger att man ska stanna hemma när man är sjuk, hur tänker du när du går ut och festar när du är förkyld? Dubbelmoral eller gäller den moralen bara andra?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej jag tycker inte det är dubbelmoral. Jag är lite snuvig, inget annat. Ingen är hemma för det och jag har heller aldrig sagt att man ska vara det. Det jag vill att folk undviker är att vara ute om man är SJUK. Dvs har varit magsjuka för en kvart sen, har feber eller är så förkylda att de mår dåligt av det. Är man sjuk är man hemma, det kommer jag vidhålla in i döden. Men är man lite snuvig – det kan man inte vara hemma för. Under covid var läget ett annat, då var jag hemma för minsta lilla, även om jag inte mådde dåligt, av den enkla anledningen att så var reglerna.
      Jag tror du fattar exakt hur jag menar, eller hur:)?

  2. Anna

    Frågan är om det verkligen var bättre förr? På 80-talet bodde jag i Knivsta och pendlade till Sthlm. Det var otaliga dagar vi stod på perrongen och väntade på sena och inställda tåg. Från år 1990 till 2000 jobbade jag på Posten som brevbärare. Kom alla brev fram? Svar nej. Vi delade ut en hel del julkort i januari då det inte hanns med före jul. Kanske inte var lika dåligt som nu men bra var det icke 😀

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nja tågen mellan Uppsala Stockholm har det ju varit si och så med i evigheter, det erkänner jag! Men övriga tåg känns som de varit ok?
      Posten var helt klart bättre förr, för även om julkorten kom i januari så KOM de ju fram i anslutning till julen;) Idag tappas allt möjligt bort på vägen, antar att de helt enkelt kastar det… Kan man langa paket hej vilt fast det står ömtåligt på det så kan man garanterat hiva post man inte ids/hinner dela ut.
      Men nej, du har rätt,allt var inte bättre förr 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting