Okategoriserade

Så var det 2024:)

Nyår kom och gick, vi hade supertrevligt hela dagen och kvällen:)

Jag fortsätter klaga lite över att jag lagar mat hela tiden fast jag nog är den som ogillar det mest av alla;) men det blev en jäkla god mat:) Vi hade köpt fläskytterfilé som jag sen bara saltade och pepprade runtom och sen brynte på i stekpanna. Flyttade över de hela bitarna i en stekgryta och lät dem koka färdiga i lite vatten och buljongtärningar. Gjorde sås av stekskyn/kokvattnet och det blev så förbannat gott! Ett mört kött med smak i sig själv och sås to die for. Till det skalade och skivade jag, och Simon som var min andreman i köket, fem kilo potatis som vi sen smälte smör, blandade vitlök i och rörde runt i potatisskivorna innan vi staplade dem i snygga rader i två ugnsformar. Snyggt som sjutton och svingott.

Brysselkålen är ett intern skämt:)

Jag har i alla år ratat all slags kål men med tiden insett att en del ju går att äta, helst inte kokt dock. Absolut inte brysselkål som ser så gulliga ut men luktar apa. Nu tänkte vi att vi skivar i dem råa i salladen. Och det var ju varken hiss eller diss. Bara … grönt. När vi skulle ha dekoration på fatet så hivade vi fram dem igen, och det ser ju tämligen bedrövligt ut:D

Fläskytterfilé har jag inte heller gillat, första gången jag åt det var det så o-gott. Jag tror att jag trodde att det skulle vara som fläskfilé och det är det ju inte alls. När jag accepterat att det är mer som en fläskkotlett i konsistens går det utmärkt:) Det är ju ett suveränt kött! Numera kommer jag köpa det så fort det är bra pris.

Vitlöksbröd och sallad och voila hade vi en huvudrätt som det nästintill blev taberas på.

Till efterrätt blev det fruktsallad grädde och glass och maränger. Det är ju inte jättegott men ganska kul, maränger alltså:)

Vi hade det supertrevligt, det är ju typ familjen, och extended family – ohana. Det hade önskats att vi skulle spela spel men det hann vi absolut inte med. Grevinnan och betjänten däremot – det är mitt absoluta måste. Jag VILL se den, och alla har insett att det inte går att tumma på:)

Jaha, sen då. Sen sänkte sig en tysthet över huset. De här dagarna mellan jul och trettondagshelgen är ju väldigt softa, tror jag sa det tidigare. Jag blev förvånad när jag fick en avisering från nån posttjänst vilket det nu var, inte postnord, att de levererat ett paket. Idag? tänkte jag men insåg sen att det ju är vanlig vardag idag.

Barnen har jullov och i och med det så flyter jag bara med här hemma. Det bästa med det jag pysslar med om dagarna är ju att jag kan göra det när som helst. Jag behöver inte upp i ottan, eller prestera vissa timmar under dagen utan jag kan ta det som det faller sig bäst. Idag har jag exempelvis spelat in material här på eftermiddagen, och ska nu sätta mig och skriva fiction. Älskar den flexibiliteten.

Eller förresten vill kanske Robban ha hjälp att skotta, han ska på bio och det har snöat massor såklart. Han får inte köra ut om han inte skottar först, det är en absolut regel jag har. Men det bryter vi mot både han och jag för man hinner inte alltid;)

Jag har ju varit inne hela dagen och inte tränat på evigheter så jag gört! PÅ torsdag har jag bokat träning, det ska bli underbart, och på fredag ska jag ut med killarna och svira det ska bli lika underbart det:D

Nu ska jag skotta! Hörs snart då:)

 

Kommentarer

  1. Ann

    ett tips till sommaren🙂
    skär tjocka skivor av fläskytterfile och banka med kötthammare och grilla dom , det blir väldigt gott.

  2. Marie

    Fläskytterfilé är ett påhittat ord för en styckningsdetalj som inte finns .. det är en benfri fläskkotlett . Stek brysselkål ihop med lök blir knaprigt o gott .

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Härligt att du sa det jag trodde men inte vågar säga 😂😂 Jag tycker det är väldigt mkt fläskkotlett över den
      Men då har jag ju rätt 🙂 Fast den är godare 😅

  3. Agneta

    Du skrev att köttsteken ni lagade vid jul inte blev så bra. Jag har en stek i frysen som behöver tillagas. Jag tänker att den kanske blir bättre om man äter den samma dag man steker den?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Alltså det spelar ingen roll. Är köttet hårt eller den är dåligt styckad spelar det ingen roll. Mamma har gjort grytbitar på samma slags kött som fått koka både länge eller kort och det är samma resultat.
      Det är ju ingen fara med att låta en stek ligga. Dessutom var eländet lika hårt på den bit jag skar bort och provsmakade direkt 🤷🏼‍♀️
      Men vissa bitar av den var tydligen fantastiska, syrran fattar inte alls vad vi pratar om för hon fick de fina partierna 😂
      Det är olika från bit till bit och går inte att se på nåt vis från början:/

    2. G C Hemdal

      Ja annars blir den dålig och man fick ont i magen!! Nu ngt fint: OHANA betyder familj. Familj betyder att ingen lämnas utanför eller glöms bort!! 🧒 💙 🐕

    3. Lm

      varför skulle den vara bättre samma dag. ordentligt tillagad är stek gott dagarna efter också. Långsamt stekt i svag värme i ugn med lite gottigt att pensla med och lite god sky så blir det så gott…även som pålägg/ kallskuret dagarna efter.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting