Okategoriserade

Härmed förklarar jag….

…att 2024:s träningsår är inlett:D

Jag har alltså varit och tränat och eftersom i princip hela december var väldigt si och så med det så har jag hat så ONT i hela kroppen. Varit seg och nacke/axlar har värkt, det kändes asjobbigt att gå i trappan upp/ner och motivationen har legat på noll. Lägg till att jag underhållit en stor familj med både matinköp, lagning, och inte minst – sällskap. Jag har inte haft tid. Och just det. Varit lite risig på det:D

Haha nä jag skojar, säkert nån som blir sur nu. Men det blev ju typ fler kommentarer om att jag skulle ha varit ute och festat SJUK än Gott nytt år-hälsningar…hm. Jag tar det en gång till: när jag är sjuk så stannar jag hemma. Det finns inga nyanser i det. Sjuk = hemma.

Covid fick alla att göra som jag alltid gjort, vilket var oerhört trevligt, men nu är vi tillbaka i gamla hjulspår. Smittskyddsläkarna säger att man kan gå och jobba/till skolan med lättare förkylning. Och eftersom jag inte ens hade en lättare förkylning trots att Jamie varit risig hela lovet, så har jag säkrat upp där. Ni kan vara 100% säkra på att jag inte går ut om jag är sjuk.

Men tillbaka till träningen, eller bristen på det. Det blir väldigt tydligt för mig när jag har uppehåll i den vad den verkligen betyder. För mig är den skillnaden mellan att ha värk och vara stel och less eller att vara smärtfri … hm minus träningsvärk då men den ser jag ändå som något positivt:D Det är en annan smärta. Även om den är väldigt jobbigt mellan varven:)

Alltså ska jag inte ha massa uppehåll. Nu har jag förutom att inte träna, även virkat, och då suttit i en knepig vinkel med huvudet så nacken tagit stryk, och bak i skuldrorna. Haha, ja ni hörde rätt. JAG – VIRKAT:)

Jag kan inte det. Eller jag virkade några dukar för 35 år sen eller så, sen glömde jag bort hur man gjorde. Under hösten så har ett obönhörligt sug smugit sig på och jag har velat virka! Letade länge efter min virknål men hittade den inte, förrän jag bestämde mig för att köpa en ny, då minsann dök den upp i en låda i förrådet. Den var väldigt liten, men tillsammans med ett nystan från Rusta började jag komma ihåg handgreppen. Typ luftmaskor och fasta maskor. Kanske det heter;) Hoppade med i nån grupp på Facebook med nybörjare, kollade lite på youtube och fick en tjockare virknål av mamma. Nu håller jag på med en mössa. Den kommer inte bli helt rak i kanterna för jag har ohyggligt svårt för att inte lägga till eller ta bort ett par maskor per varv men det skiter jag i. Jag har repat upp den tre gånger, det får räcka:D Hoppas att det inte syns så mycket när man syr ihop den, och gör det det så löser jag det med en McGyver-lösning. Troligen silvertejp;)

Mest troligt gör jag klart den här mössan, och sen ledsnar jag. Eller så blir det min nya grej. Jag gillar att pyssla och känner mig kreativ och husmoderlig när jag virkar:D

Kul men ger mig ont i nacken, så vi får se. Jag ska köra på med nackövningar nu tror jag, för jag hatar det verkligen, att ha ont i axlar/nacke ger mig i förlängningen huvudvärk och det är ju inte det minsta trevligt. Bah!

Vår favoritledare har ju varit borta i en hel månad. Nu är han tillbaka. På nåt knepigt schema men det blir nog bra till sist det med:D

 

När jag skulle åka iväg i dag så gick jag ut för att skotta. Herregud, det slutar liksom aldrig snöa ju:) Vi har haft syrrans bil här sen nyår då hon fick skjuts hem på natten, och sen inte behövt den. Jag har inte heller varit ute och kört så den har blivit kvar. Den är liten och lätt och eftersom väglaget är lite besvärligt och eftersom Erik Pelling inte anser att vi behöver snöröja så värst noga i Uppsala, så ville jag ha pappas bil. Numera Robbans faktiskt:D Den är 4-wheeldrive och guld i sånt här väder. Min stackare står översnöad sen innan jul, den måste jag tina fram och antingen köra med eller sätta på batteriladdaren så jag slipper bli stående med batteritorsk igen.

Eftersom Robban kom ut för att hjälpa mig skotta så bestämde vi att vi kör över bilen till syrran. Hon har suttit i möten typ hela tiden hela veckan(vad GÖR folk på alla jävla möten?) så jag har inte heller kunnat köra dit den och få skjuts hem. Jag har haft jäkligt ont i vristen, säkert brist på träning där med, så har inte kunnat gå långa sträckor, plus att jag är lat då;) Idag körde vi dubbla bilar dit och så körde jag hem Robban. Skönt att hon har sin bil på plats och skönt att vi bara har två här:D

Politikerna har alltså lånat pengar från snöröjningsbudgeten till att sanera PFas säger de, vilket är bullshit rakt av. De påstår att de ”hittade” PFas i marken vid ett brobygge som varit planerat och projekterat i evigheter, men de ”hittar” det när bron är nästan klar…..det rimmar väldigt falskt. Sånt kontrolleras det för innan och även under bygget. Tydligen går det också utmärkt att låna pengar från snöröjningen men att låna pengar TILL snöröjning från någon annanstans – det är omöjligt. Det har resulterat i att snön inte körs bort utan vi har HÖGA snövallar överallt. Gatorna är så smala att det är svårt att mötas. Sand har varit lite si och så med, salt vet jag inte men tveksamt. Cykelbanorna som det varit sån hype över sopsaltas normalt men inte nu, vilket innebär att det är svårt för cyklisterna också. Personligen tycker jag att det är galenskap att cykla i snö och kyla, men det är jag det;)

Nåväl. Det är allvarliga fel på Uppsalas politiker, det vet man om inte förr, så nu.

Med pappas bil gick det nästan som smort. Trots att den är stor och tung så slirade jag på vissa ställen, vilket i princip aldrig händer.Galet.

Men snön nu alltså! Snön är nästan som badskum. När jag sopade av de kanske två decimeter från bilen så flög den runt som dun, som maskrosfjun:) Ljuvligt!

Det är stadiga minusgrader nu vilket är najs, även om det säkert kommer plusgrader snart. Hoppas inte för det här är trevligare.

Nu har jag kommit hem, fått en dödsdom på min tvättmaskin av Jimpa, vilket jag visste men inte ville erkänna;) Jag måste köpa en ny, grattis på den. Not. Men svårt att klara sig utan.

Jag har duschat och druckit kaffe och nu sitter jag placerad i soffan, med huvudvärk som jag försöker bota med värmedyna på nacken, och väntar på Robban så vi kan kolla på Lost:D

Ha det så gott, så hörs vi snart:D

 

Kommentarer

  1. Camilla

    Åh vilken rolig utgift med tvättmaskin 🙃 Vi åkte på att köpa ny diskmaskin precis innan jul, kul utgift i juletid. Den höll garantitiden plus 5 månader, som det brukar vara nuförtiden 🙈

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nu pratar du ett språk jag inte riktigt behärskar 😅 ”virkar ihop ringen”? Menar du att du virkar ihop delarna på nåt vis istf att sy med nål?

      1. Karin

        Ja, du gör ju först det antal maskor som passar runt den skallen som mössan ska sitta på. Virkar ihop och fortsätter bara varv efter varv.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nämen lägg av! Det måste ju vara så mkt enklare!?? Istf att sitta och räkna antal jäkla maskor hela tiden… my god. Måste köpa mer garn 🙂 Tack 🙂

  2. Pia

    Virkning är min drog! Virkar och lyssnar på ljudbok. Det innebär förstås att vi har filtar till förbannelse, men jag gör också disktrasor som jag ger bort i parti och minut. Fantastisk avkoppling.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag blir lätt fanatisk när jag börjar med sånt här 😂🙈och exakt så, jag lyssnar på bok eller på nåt halvkasst tv-program jag inte behöver följa med så noga i 🙂

  3. Cecilia

    Imorgon hoppas jag kunna rulla in med tåget på Uppsala station 😃 sonen spelar innebandy i den stora, omtalade och efterlängtade Storvreta cupen! Ska bli roligt att se Uppsala igen (dottern vad där för några år sedan på samma cup) även om det förmodligen blir mest hotell/hallen jag ser.
    God fortsättning förresten!

  4. Birgitta S

    Virkning? Ja det var något nytt? 😂 sist jag gjorde det var nog i skolan. Snöröjning o prio på den har de inte. Här på Kungsholmen är cykelbanorna plogade med speciella plogare o sen eluppvärmda på de större gatorna tex St Eriksgatan. Trottoaren får du pulsa på bäst du kan. Tycker synd om äldre med rullator käpp mm . Likaså alla med barnvagnar. 😡

    1. Birgitta S

      Vilken idioti. Vi är numera 3 st i familjen men vissa kvällar går den 2g. Kläder handdukar lakan mm. Inte konstigt att man måste byta maskin typ var 5 e år.

  5. Karro

    Fick lära mig nyligen att ”vanliga tvättmaskiner” inte är gjorda för att gå mer än max en gång per dygn. Vill man att de ska gå oftare så behöver man köpa en sådan maskin som finns i tvättstugor för lägenheter. Jag blev så förbannad, vad är det för idioti och slit och släng samhälle. Vilken normal familj klarar sig att tvätta några gånger i veckan. Vi är fem i vår familj.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har hört nåt likande och det är så dumt! Jimpa var ändå imponerad att min hållit i typ åtta år… jag tror jag köpte nya sist när jag hade översvämning i källaren men är inte helt säker 🙈 Är det så är jag också impad och kommer köpa Electrolux igen :))

      1. Camilla

        Hej, Det finns maskiner som har en motor som gör att den inte ska köras ofta utan måste vila mellan varje tvätt, kommer nu inte ihåg vad den kallas. Men om man undviker den sorten så kan man köra flera tvättar på rad utan problem.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Aha! Ok INTE kolborst… jag tror jag ska leta efter en likadan jag har som ändå tvättat klockrent i typ 8 eller 9 år:) Trots att alla barn överbelastar den som om den vore en supermaskin:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting