Okategoriserade

Slut på det vackra?

God … öht? Torsdag va? Det här med skollov och röda dagar ställer till det i min inte allt för stabila kalender:)

Men visst är det torsdag idag. Dagen innan jag för TRETTIO ÅR sen blev mamma för första gången! Hur är det ens möjligt? Jag ser ju i spegeln att jag börjar bli en gammal rugguggla, det hänger i fejset på sätt det inte gjorde bara för ett tag sen och i håret ploppar det upp kritvita strån:) Jag tycker det är rätt fint än så länge, jag har inte haft mer än något grått, fast vitt, strå här och var och de har jag för det mesta ryckt bort eftersom de liksom haft Professor Kalkyl-status. Stått rakt ut:D

Jag rycker fortfarande bort dem för det stör mig en del, men än så länge är det ok. Fejset däremot … kanske måste fundera på kemikalier;)

Men, Janelle fyller alltså trettio år i morgon, och det tänker jag ta mer om senare.

Nu skulle jag prata om vädret. Jag är ju ändå svensk 🙂

Vi har haft en otroligt vacker period nu, med ett avbrott för ösregn och att allt töade bort. Men förutom det har det varit snö i mängder länge. Och det är härligt! Jag som alltid är neggo runt vintern och säger att jag hatar den, går inte det när det är snö och vackert. Det är ju drygt att skotta förstås, men snön har varit lätt och fluffig. Makalöst. Sen att jag knappt varit ute är en annan femma:D Doris har frusit så, och inte varit speciellt sugen på att lämna tomten.

Vi har ju en stor tomt där hon får gå ut som hon vill, och hon är helt nöjd med det. Där kan hon sträcka ut i galopp om hon vill, och det gör hon så fort det kommer en bil körande, då tävlar hon:D

Hon har fullt sjå att täcka upp och snosa av sitt revir så längre promenader har inte varit aktuellt. Nu funkar det inte så bra heller för nu får hon snökokor i tassarna och det hatar hon.

Det finns skor för hundar ja … men hon vägrar det.

Nu har vi gått från massa minus till plusgrader och det drippelidroppar både här och var. Helt onödigt eftersom det ska bli tio minus igen snart. Men det kanske är slut på den här ljuvligt vackra perioden nu? Jag är ändå glad att jag haft vett att njuta av den. Inifrån:D

Jag har haft ont i den stukade foten och börjar bli mer än lovligt less på det. Tycker inte om att gå när det är halt tack vare det. Väldigt ojämnt underlag, som oplogade, valliga vägar är rena döden för en instabil fotled. Kollade bakåt i mina bilder och konstaterar att det var i maj jag stukade den. Nån av er sa då att ni haft problem i över ett år och jag tänkte Tjena, säkert;)

Och så verkar det ju bli för både mig och Lovelia som stukade sin en månad innan. Hon har så ont mellan varven att hon inte kan spela basket, inte ens träna. I hennes fall har vi kollat upp foten med röntgen så där vet vi ju att inget är fel, mer än att det var en kraftig stukning.

I mitt fall så är jag rädd för att det är mina flyttade senor som fått på käften, men vill inte kolla upp det för jag är en klassisk struts:D Jag tror det är stukningen, och den i sig beror helt klart på operationen för aldrig någonsin tidigare i livet har jag vrickat till nån av fötterna det minsta lilla. Läkaren varande för det, att det var större risk nu. Och med tanke på att senorna förr satt som två spjut och stabiliserade i sidled, men nu är flyttade frampå foten så fattar jag ju. Men det får gärna gå över. För oss båda.

Igår körde jag 250 stycken mountainclimbers (en övning) på gymmet och idag har jag ont, det vet jag att jag får och borde kanske låta bli, men samtidigt vill jag utmana.

Jaja. Såhär vackert var det igår utanför Friskis.

Himlen har haft så vackra färger nu när det varit snö. Normalt så här års brukar vi gå runt i nåt ärtsoppsliknande, allt är grådaskigt och enfärgat. Det här gör gott för själen.

Det här med:

Såg den här skylten på bilen framför och skrattade gott. Det är schysst ändå att varna bakomvarande bilister ju.

Sådana här dekaler är ofta så töntiga, plumpa, och det gillar inte jag, det är i mina ögon usel humor. Det här däremot är kul.

I tisdags hade jag en deadline i skolan, och precis alla andra deadlines vi haft har varit klockan 23.59. Första gångerna kollar man ju noga, en del skolor har vid midnatt, andra runt 17.00. När det alltid varit midnatt så kollar man inte längre. Döm om min förvåning när jag skulle lämna in, dagen för deadline klockan 21-ish. Ja man lämnar alltid in i sista sekunden för man kan komma på saker man vill ändra:D Och dessutom öppnar inte forumen förrän nån dag innan.

Stort med röda bokstäver står det att uppgiften är försenad. WTF?? Jo för då var klockslaget satt till 07.00 helt plötsligt. Aldrig varit med om och eftersom min handledare tydligt uttryckt att jag har för mycket åsikter om kursen och bör håll truten vågade jag inte helt hojta om det. Men skrev en kommentar till inlämningen att det var underligt att tiden var ändrad helt utan förvarning. Bad inte om ursäkt för att jag var sen men konstaterade att jag var det. Tog väl tio minuter så kom en uppdatering i forumet med ny tid, nämligen midnatt.

Vet inte om det var fler som reagerat eller om det var min ”förtjänst”:) Sånt där ogillar jag, tycker det är oproffsigt och slappt.

En annan sak som är oproffsigt är Friskis. Om man missat sitt pass så får man ett mail och ett mess klockan 01.00 på natten om det. Tack för den liksom, kan ni inte ställa om den tiden? Anläggningarna stänger 22.00, men förr fick man en notis direkt efter att det passet var avslutat.

Jag missade det inte, men plötsligt så har de, utan att meddela tydligt, ändrat så man måste logga in fem minuter innan passet börjar. Före pandemin var det tio minuter, som sen togs bort så vi har haft noll. Det är skönt för då slipper man hetsa. Vi är i princip alltid där tio minuter innan som senast men ibland händer det oförväntade saker, eller man fastnar i trafiken. Den här gången loggade jag in fyra minuter i, i tron att jag hade gott om tid. Så jag blev svinsur. Dessutom ett på natten när jag var på väg i säng. Inte bra.

Mitt i natten kommer bara obehagliga och jobbiga saker, inte ett mess om en missad bokning. Det borde man inte behöva vara geni för att begripa.

Att jag inte är ett geni kan man lugnt säga:)

Jag är väldigt envis i vad jag tycker om och inte, i det mesta och så även gällande saker man äter.

Kokos är råäckligt, tills jag för några år sen ändrade mig till att det var jättegott. Samma sak med torkad frukt som jag absolut inte stoppat i munnen, och nu dreglar jag lite efter både den torkade mangon på Willys och har gjort egna äppelringar i ugnen….

Senast på den här listan är – majonnäs …

Jag tycker INTE om majjo.

Det är smörigt, simmigt, slajmigt och surt. Eller vad det nu är. Burken ovan köpte jag för länge sen efter att ungarna tjatade om att de skulle ha det till något, vad minns jag inte. De har inte använt den:D

Igår var syrran och jag på Citygross och råkade kanske hittade sandwich med tonfiskröra för 25 kronor för två. Vi hade tränat, var skithungriga och tog en sån. Konstaterade båda två att den där röran alltid var så god men att ingen av oss kunde få till den. Genialiskt nog läste vi på lappen. Majjo … Det visste jag iofs, hon med, men hade förträngt det.

Väl hemma kunde jag inte släppa tanken på det, och var fortfarande svinhungrig, så googlade upp ett recept, det lät ungefär som det som stått på lappen, minus alla konserveringsmedel, stabiliseringsmedel och förtjockningsmedel då;)

Tog fram min stora burk med majonnäs och gjorde så här:

Hackad rödlök blandades med avrunnen tonfisk på burk. Blandade i majjo och creme fraiche, lite citron från flaska, salt och peppar. Smakade av. Skar två skivor av mitt egna vörtbröd och voila!

Jag tycker om majonnäs:D

Ser ju inte så gott ut direkt, men det smakade precis som det skulle. Jag kan numera alltså göra den där supergoda tonfiskröran och det kommer jag med stor sannolikhet föräta mig på 😀

.

Idag har jag två sjuklingar hemma, Lovelia med feber och halsont och Jordan med vad jag tror är öroninflammation. Det är ju jäkligt märkligt att ungen ALDRIG haft minsta problem med öronen, men nu, fjorton år gammal, då minsann.Han har fått krossad vitlök inlindat i kompress mot örat, men sa i morse att det var i båda öronen nu. Bara ena igår. Han sover men ska få på båda senare. Vitlök är grejen om det är en ÖIF. Vi får se var det barkar.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning, alltså försöka måla på en slags fasad, som det är nu skrämmer jag mig själv i spegeln, hehe.

Vi hörs alldeles snart igen!

Kommentarer

  1. Pia

    Jag som bor i Spanien gör ofta tonfiskröra. Hatar verkligen majonnäs men här kommer ett recept, liknande ditt men med lite mer ingredienser. Avrunnen tonfisk, rödlök finhackad, dill, hackad hårdkokt ägg, salt, svartpeppar, några stänk citronjuice. sabroso

    1. Malin

      Det är väldigt enkelt att stänga av ljudet eller aviseringar över natten. Man behöver inte ens ha telefonen i sovrummet på natten. Så slipper man bli störd. Finns väldigt många studier som visar att vi sover bättre om den inte är i rummet.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Det skulle man kunna göra, men det funkar inte för mig. Jag har alltid på ljudlöst, men har mobilen som larm för att den är trevligare än min klockradio:) Och sen har jag under många år behövt vara anträffbar dygnet runt. Det är som det är med det:)

        1. Malin

          vi har våra telefoner en våning ner på natten. om de ringer så hör vi det, och det är väldigt sällan vi skulle behöva nås akut. Men vi slipper störas av andra aviseringar, samt att den stör bara av att finnas tillgänglig. om jag vaknar på natten o har svårt att sova skulle jag säkerligen ta upp den o börja skrolla.
          om jag sover borta o det inte finns en klockradio, vilket det ju aldrig gör, så vill jag ju ha telefonen bredvid för att kunna se vad klockan är om jag vaknar, eller ställa väckning, och vips har jag öppnat instagram. ska nog skaffa en liten batteriklocka att ta med.
          Men det är så klart en vanesak att inte ta upp telefonen.
          Men i vårt hus, inga skärmar i sovrum, vi läser pappersböcker också. gammaldags va? 😁🙈 Men vi sover väldigt bra, både barn o vuxna. Söner 9 o 12 år. Så ännu inte några tonårsbarn som är ute o dräller på nätter som behöver kunna nå oss. 12 åringen skulle gärna vilja flytta sin dator till sitt sovrum, men vi vill kunna ha lite koll så de sitter i vårt ”kontor” o spelar.
          Fick alldeles nyss ett mail från doktor.se om tonåringars sömn. Där var tipsen bla. ha dator i ett annat rum än sovrum, sluta med skärm en timme innan sänggående, mobil i annat rum på natten. Då kände jag bara att check, check, check, vi fortsätter som vi gör. Så hjälper vi vår snart tonåring på bästa sätt att få sova 8-9 timmar per natt som de ska. Vårt ”problem” med honom är att han älskar att läsa, så vi måste se till att han inte läser för sent inpå natten. Men det får vi nog se som ett lyxproblem. 😊

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Det är bra att det funkar fint för er:) Jag har mamma och syster som är ensamma, och mina barn som flyttat hemifrån, plus de som bor hemma men inte är hemma för ögonblicket, alla de måste jag kunna nås av i en nödsituation.
            Men jag har inga problem med att ha mobilen, surfplattan osv i sovrummet, jag sover som en stock. Förutom när jag inte gör det 😉 och så har jag varit hela livet, och det har inte funnits mobiler hela mitt liv 🙂
            Men alla gör som det passar en själv. Och om Friskis bara ställde om sina notiser är allt bra. Det är sällan jag lagt mig när de kommer, vid 01, men jag blir förbannad som fasen när de upplyser mig om ett pass jag missat… ett halvt dygn senare, mitt i natten. Det är slött och dålig stil helt enkelt 😱

          2. Lisa

            Jag har lagt in dotterns och mina föräldrars nummer som favoriter. Mellan typ kl 22 och 07 är det bara samtal och sms från dem som låter, alla andra aviseringar och dyl är tysta.

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag har lagt alla barn så att de alltid hörs. Förbigås i nödsituation eller vad det kan heta. Jag störs sällan av något nattetid. Men det är grejen att Friskis som är ett svenskt företag i Sverige låter sina aviseringar om missade pass tidigare under dagen gå ut till folk klockan 01.00.
            Det är en principsak.

  2. Lana

    Tonfisk i olja (avrunnen), creme fraiche, finhackad purjolök, hackad dill, citron peppar. citron att pressa över Supergott på macka

  3. Karin

    Ja! Vitlök i onda öron är toppen. Använde alltid det när barnen var små och hade öronvärk. Även min öronvärk försvann en sommar för länge sedan – med hjälp av vitlök! Bästa huskuren.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting