Okategoriserade

Buffel och båg

Jag sitter och väntar på att Boxer ska ringa upp mig. De skickade ett mail förra veckan om att det tyvärr pga ett systemfel blivit så att jag betalat för lite för mitt bredband, och därför skulle de nu höja det. Från 279kr/mån till 579kr/mån. Alltså mer än dubbla det. Fuck no.

Dessutom är det inget jävla systemfel! Det är ett pris jag förhandlade fram för ett år sen, som skulle gälla ett år. till den andra februari. Alltså ljuger de, vilket gör mig vansinnig. Jag tycker inte det är acceptabelt att företag ljuger. Mest troligt tänker de att jag antingen bara godtar en höjning på det dubbla, eller så tänker de att jag ringer och omförhandlar och på så vis binder de mig som kund ett år till. Jävla buffel och båg-taktik.

Jag tänker säga upp det, rakt av. Om de inte ger mig ett bättre erbjudande.

 

Ja…och så ringde de…:D

Jag hade surfat runt och insett att det kanske var i de siffrorna andra företag låg, men var ändå sur som ättika. Jag tycker det är orimligt dyrt faktist med både tv och bredband, det är något vi i princip måste ha idag. Inget funkar ju utan det. Rent så kan jag tycka att det är något som bara skulle ges till oss. Har nu världen blivit uppkopplad får de bjuda på det:D

Jaja, fattar att det inte funkar så. Efter att jag sagt att jag vill avsluta det hela för att det var åt helvete för dyrt, och han faktiskt la in en avbeställning, och jag insåg att det var kört så frågade jag om vad det skulle kosta att öka på bredbandet? Jamen då skulle det kosta åtta kronor mer. Men vafan?

Då blev valet: ska jag ha 100/100 för 423 kr eller ska jag ha 250/250 för 431kr/månaden?

En snabb koll innan hade berättat att jag inte fick billigare någon annanstans så då sa jag lite surt att jag kanske kunde tänka mig det då. Men! Jag frågade noga om jag fick ångra mig när jag kollat runt mer noga. Det fick jag såklart men ville ändå veta det, plus att jag ville att han skulle veta att jag skulle leta:D

Haha. Aldrig vika ner sig helt liksom. Jag avslutade också samtalet med att säga att han var trevlig men att priserna var åt helvete. Han tackade och höll med om priserna.

Om jag INTE ringt hade jag fått betala 579kr för 100/100 bredband. Så bara för att man ringer och tjafsar får man 156 kronor billigare. DET ÄR SÅ FULT! Jag lägger alltid in i min kalender att jag ska omförhandla om ett år, för jag vägrar att betala mer än nödvändigt. Jag har så förbannat mycket som pengarna ska räcka till så det är helt oacceptabelt. Låt inga abonnemang bara löpa på, utan kolla upp dem, för det finns nästan alltid en sänkning att få. Förvisso låser jag upp mig på ett år, vilket garanterat är en bonus för dem, men om det är det även för mig så är det ok.

Mitt Tv-abonnemang kostade mig 129kr/månaden och skulle nu gå upp till 299kr. Men nej. Aldrig. Jag kollar jag inte ens på tv speciellt ofta, det är streaming och det betalar man ju extra för de tjänsterna. Där fick jag istf 299kr nu det för 159kr…. (alltså 140kr mindre…..) så se till att ni omförhandlar och får det som en nykund skulle få.

Eller byt, för det lönar sig absolut inte att vara trogen kund idag, tvärtom. Jag har varit kund hos Boxer sen Jesus gick i kortbrallor, tror faktiskt vi haft dem sen de dök upp. Och det lönar sig inte det minsta.

Nu vill jag såklart veta om nån av er har ett billigare bredband? Berätta gärna så byter jag direkt:D

Och förresten, jag har inte koll på mina streamingtjänster, kan man omförhandla ner de priserna också? Måste genast kolla upp:)

Återkommer!

 

 

Kommentarer

  1. Marlene

    Jag har Bahnhof via fiber, betalar 269kr för 100/100. Har betalat samma pris i 10 år nu. Vet inte om jag har tur att dom inte har höjt men så länge samma summa kommer så betalar jag det 🙂 Aldrig några problem med uppkopplingen.

  2. G C Hemdal

    Annat ämne: Kollade en vlogg när Janelle fick Jack igår!!!!!! Du skrev om när hon föddes tvåggr tom men inget om Jack eller de andra barnens förlossningar. Snälla skriv det med tex när de fyller år. Skall skriva rent mina berättelser nu. Hennes slår ju allt!! Jag fick ont i magen usch vad läskigt det var att lyssna till 🙀.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har skrivit om alla barnens förlossningar mer än en gång 😅kanske inte senaste åren dock. Men det får bli när de fyller speciella år:)

  3. Monica Röstlund

    omförhandlade på Telia igår för tv och sportkanaler blev lite ein win +50 på ena stället och minus 100 på den andra tjänsten.
    jag blir så arg på papperstidningar jag har prenumeranter på lokaltidningen sedan jag var 18 tills nu 54 år priset bara ökar ock ökar. Förhandlade till mig ett skapligt pris men orkade inte fixa autogiro på engång och de har nåt konstigt betaldatum ca 17 och då kommer man inte ihåg det min tidning upphörde. nu fick sambon som aldrig prenumererat på någon tidning typ 99 kr/mån och jag hade 349 Hmmm sen är tidningen egentligen värdelös att ha men ändå något man är van vid. har givetvis även nättidning då jag behöver inte papperstidningen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lokaltidningen är enbart reklam nu för tiden och så tunn att den är löjlig. Jag har också alltid haft den tills jag blev ensam då tog jag bort den när de höjde priset. Läser den numera aldrig vilket gör mig lite ledsen för jag skulle vilja. Men det skrivs mest saker som jag redan läst nån annanstans redan, gamla nyheter är ju inget att ha😱

  4. Malin Össmar

    Vi betalar 349 för 100/100 när jag gick in och kollade… Såg på deras hemsida att de var kampanj nu med 50kr rabatt, ska nog ringa dom…haha Det heter Junet som vi har, bor i Småland så de kanske är något lokalt..

  5. Karin

    Har inte haft linjär tv dom senaste 10 åren. Ingenting vi saknar. Streamar om jag vill se något. Svtplay är ju gratis. Ibland har jag betalat någon månad för Netflix och även Tv4, fast står man ut med reklamen kan man ju se en del gratis. Biblioteket har ju en gratis streamingtjänst, 8 filmer i månaden.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tv är mindre och mindre men jag tycker om att ha en tablå att gå efter:) Men det kostar inga stora summor ändå. Jag har Viaplay och Showtime i mitt tv-abonnemang så det är helt ok:)
      Men bredbandet … 🥵

    2. Malin

      Gratis med svt?
      Dras som skatt!
      Vuxen med normalinkomst betalar ca 1200:-/person och år.
      I vår familj med tre vuxna totalt dras mer än 3000 per år! För något vi aldrig tittar på!

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Det är ju för hela tv-licensen, som de kallar nåt annat nu. Handlar väl om allt public service utbud även radio och sånt. Det är sura pengar men samtidigt det enda oberoende mediet vi har så jag tänker att de pengarna behövs för att kunna fortsätta finansiera objektiva opolitiska och icke reklamfinansierade nyheter och program. Extra viktigt idag dessutom.
        Jag håller dock med om att det är lite magstarkt att alla över 18 i ett hushåll betalar, samtidigt som alla behöver kunna få tillgång till oberoende media. Kluven där 🙂

        1. Malin

          oberoende, nja 😉
          Men hade räckt med en statlig tv kanal och en radiokanal.
          Produceras otroligt mycket rent ut sagt skit 🙈

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Ja det gör det. Jag tittar oerhört sällan på ettan och tvåan, men nyheterna där känns tryggast. SVT litar jag mest på. De ska vara objektiva och det är en del av vår tryckfrihet och åsiktsfrihet. Det ska vi vara rädda om och därför tycker jag det är ok att betala den där sura avgiften på skatten.
            Många länder som inte har det så och där det enkelt manipuleras via media. Kolla en aning österut bara, där ett helt land som börjar på R och slutar på yssland tror att deras president tänker på deras väl och ve, att de lever i en bra värld och att kriget i Ukraina är något som är nödvändigt. Inte bara en nyck av en president med storhetsvansinne som ju är sanningen.

  6. M

    Betalar ingenting för tv. Bredband till studentpris via Telenor 279 kr mån. En Apple TV och delar på streamingtjänster med vänner så blir inte många kronor per månad

  7. Malin

    Bredband? Trodde inte det fanns längre ens 😬
    Sjukt dyrt för att kunna se på tv nu för tiden. Har endast chromecast och flera streamingtjänster. Men det drar ju iväg i pris när man ”måste” ha flera olika! Har betalat 549kr i ett par år för Discovery+, insåg sedan att jag ALDRIG tittade på sport där, så bytte abonnemang till ett utan sport för 149kr! 🙌
    Men det var väl enbart mitt eget fel men ändå, bättre sent än aldrig att komma på det iaf 😃

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det heter väl bredband när det handlar om att ha internet:) Det är via fiber så inget uppringt modem 😂
      Jag har också haft så, sport eller andra kanaler som aldrig används 🙈

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det hittar inte jag! Letade igår igen och inget under 349kr, men det är mindre än vad boxer erbjöd så ska byta!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting