Okategoriserade

Kalas-lördag!

Ingen har väl missat att min förstfödda, Janelle, har fyllt 30 år:)

I går var det dags för kalas med släkt och vänner. Simon hade sitt 30-årskalas i hyrd lokal med smörgåstårta, och Janelle ville inte ha en repris på det, för då hade de lika gärna kunnat fira ihop. Han fyller i oktober och hon januari.

Simon tar examen i vår, och till sommaren ska vi ha stor fest för honom här hemma, det blir en total repris av Janelles examensfest däremot, och det ser vi alla fram emot. Nu ville hon fira med alla men lite enklare, och i stället för att lägga pengarna på en lokalhyra så frågade hon syrran om vi kunde vara där. Syrran bor ju i vårt gamla barndomshem, och det är perfekt för större sällskap. Det är ett stort kök och sen har mamma och pappa öppnat upp mellan två rum med ett valv, så man ser varandra även om man behöver dela upp sig på två rum. Här hos mig är det inte alls lika öppet. Däremot är mitt hus perfekt för sommarfester:D

Jag har varit där under veckan för att hjälpa till med att ta ner bord och stolar osv från vinden, möblera om lite och allmänt förbereda.

Eftersom jag var ute fredagkväll och bad en stilla bön om att må bra när jag vaknade, fast det snurrade lite oroväckande i huvudet när jag la mig, så var jag nöjd med att må fint när jag slog upp de ljusblå.:)

Varannan vatten och nej tack till alkohol efter midnatt lönar sig:D

Janelle och Simon kom dit vid lunch och fixade det som de vill ha det, och vi andra gäster klockan 15. Patricia kom förbi här och hämtade upp några, och Robban körde en bil. Vi hämtade upp mamma på vägen och hade med oss massa fikabröd och kaffebryggare:)

Vi möttes av marschaller i djupa snödrivor, och det är nog bland det finaste som finns, eld och snö:)

Gör sig däremot inte det minsta på bild.

Syrran hade frusit islyktor, så fint!

Vi dukade upp och folk minglade runt, Janelle bjöd runt på bubbel, och det var så mysigt. Vi kokade kaffe och hällde upp i termosar, och eftersom vi i vår familj har runt tio ”finserviser” så körde vi all in på det. Pyttesmå koppar, sköra och med öron som man omöjligt kan få in ens lillfingret i, men vacker är det:)

Jag hade bakat. Och det var definitivt inte något av det bästa jag gjort, snarare tvärtom. Det ena var vetebröd i långpanna som jag gjort förr och det var supergott. Nu blev det torrt. Det andra var rutorna till vänster med kokos på. De är svingoda men blev brända i botten 😆 Min ugn är inte superbra. Det är en bred spis med sina 90 centimeter, jag behövde ha fler stora plattor eftersom jag alltid lagar mat i minst två stora kastruller eller en kastrull och en stekpanna. Men förutom det är inte min spis speciellt fancy. Det är en SMEG och det är fancy, men det är deras budgetvariant 😉 Kostade ”bara” 29lax, för tretton år sen, och när spishällen fick en lång spricka kostade det 11 tusen att få en ny…sjukt. Ugnen är ojämn i värmen och har vid några tillfällen slutat fungera, oklart varför. När något händer nästa gång byter jag ut den, helst mot en gammal rackare med vanliga plattor, som man kan hamra hur mkt som helst på utan att de går sönder. I nuläget är jag så förbannat nojig med spisen att barnen suckar. ”Lägg inget där! Akta! Försiktigt! Smäll inte ner kastrullen! Dra inte stekpannan” osv …

Kanske borde jag ha två spisar bredvid varandra i stället 😀

Nåväl, tillbaka till kalaset. Det fanns fikabröd så det räckte och blev över.

Simon hade bakat en LJUVLIG prinsesstårta i långpanna. Jag älskar det, det är ett av de godaste bakverk jag vet, så jag kanske stod där och skar små munsbitar flera gånger:) De hade också bakat en svingod blåbärscheesecake, och syrran hade bakat några supergoda ingefärsrutor, Lovelia och Novalie hade bakat kolasnittar och sen fanns det lite bullar och kakor.

Syrran hade ett så gott te, vet inte vad det var, men det luktade så gott att jag hoppade kaffet till förmån för det. Det händer typ aldrig, men jag är inte helt förtjust i bryggkaffe 🙈 jag kör ju snabbkaffe normalt.

Vi hade klurat på vad vi skulle ge henne, det är ju kul med något man kommer ihåg. Till sist dök det upp ett magiskt escaperoom på instagram, och det var ju perfekt! Janelle är uppvuxen med Harry Potter, och fortfarande älskar hon det magiska.

Vi vet inte om det är kul, men det hoppas vi:)

En sån här present måste man ju förpacka med magisk stil, och vi fixade detta:

I paketet är det en piedestal som hon också fick, och sen den fina silverkvisten, hjärtana och den fina ugglan som fick hålla i presentkortet. Syrran har så mycket olika pysselsaker och givetvis hade hon lack och sigill. Lite elda på kanterna så det blev tjusigt, luktade satan dock;) och sen stämplar.

I kuvertet låg ett litet kuvert där vi skrivit var och så gav vi henne mobilen för att kika själv. Hon blev glad 🤗

I äventyren kunde man vara mellan 3-7 personer, det gick att lägga till nån, men på bekostnad av en lite mindre upplevelse, så vi gav henne för fyra personer. Antingen bjuder de med sig två, eller så får kompisarna betala själva och så kan de köra två gånger:)

Hon fick så fina presenter av alla, det var lyxiga handdukar, presentkort, armband, piedestal, doftljus och sånt. Vi hade också hittat en flaska med guldflingor i, så den fick hon också.

Jag kommer inte ihåg nu ifall det var bubbel eller inte🙈 men kul var det iaf:) Tror jag måste köpa en hem också, kanske ska vi tillsätta 24 karats guld i vårt eget vin också:)

Vi fikade i några timmar och sen städade vi i några timmar:) Och delade ut fikabröd till alla. Hjälptes åt att möblera tillbaka, bära upp saker på vinden och till sist var vi klara. Vi körde hem mamma, och sen blev det lite pizzaslicar till middag. Robban som ville ha, och köpte till oss alla:)

En supertrevlig eftermiddag med härligt umgänge. Simons familj är så enkla och lättsamma, det är alltid trevligt med dem. Vår familj är också enkel och lättsam så det är en bra match. Deras kompisar är likadana och det är kul att snackas med dem.

Samma konstellation plus dubbelt så många, det var några som inte kunde komma igår, blir det till sommaren:)

Maj, sa Janelle och jag sa aldrig i livet:D Jag har en konfirmand och en student i år så jag har absolut inte tid med en examensfest också då. Sist hade vi den mitt i sommaren så vi siktar på det.

Resten av lördagen tillbringades i vågrätt läge i soffan med LOST. Sista säsongen nu, och snurrigt som fan med tidshopp och parallella universum, knepiga övernaturliga saker osv. Men jag gillar den betydligt bättre än när jag såg den på tv när den kom.

I kväll blir det antingen det eller Reacher, men först ska jag till Willys och köpa ost:) Den kostade 69kr kilot:)

Var det förresten nån som såg mig på SVT i veckan?

Kommentarer

  1. Camilla

    Ja såg dig. Förstår att de ökade kostnaderna blir tufft för dig, men förstår inte hur du har råd att gå ut så ofta och dricka öl eller vad du nu dricker om du har svårt att få det att gå ihop ekonomiskt?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag visste att det skulle komma 🙈 Hur kan man?? Ja, men för det allra första, det är inte bara jag som kämpar, det finns många som lever i par med två rejäla löner som ändå inte har det lätt nu. Självklart är det alltid tuffare att vara ensam rent ekonomiskt. Nåt annat vore ju märkligt.
      Jag gör som jag alltid gjort, prioriterar. Det är viktigt för mig att få komma ut och bara ha kul, släppa allt och på så vis få en paus i mitt liv som ensam mamma. Alltså försöker jag prioritera det. Att gå ut på Soultrain blir sällan dyrt, det är inget inträde och med eget vin från egna druvor innanför västen så behöver man knappt nosa på en öl 🙂 Samma på puben, inget inträde. Så mina utekvällar blir inte speciellt kostsamma. 🤷🏼‍♀️
      De är en pytteliten post i alla utgifter som är och eftersom de gör mig glad så tycker jag det är värt det. Alla prioriterar olika, en del röker, andra köper trisslotter, nån spenderar pengar på böcker, en annan på bilar osv. Jag skulle inte gå ut om det inte rymdes i budgeten🤷🏼‍♀️
      Men faktum kvarstår att det är för jävla dyrt nu, och det är tufft. Nån öl här och var är dock inget jag står och faller med. Än så länge iaf ✊🏻

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag såg en rubrik om tacos men sen sa jag inget om det, antar att det är lite klippt och klistrat😂 Har faktiskt glömt kolla, fick klippet skickat av en kompis och mamma sa att det var två lite olika inslag på nyheterna.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting