Okategoriserade

Berättelsen om ett par fotbollsdojor:)

Jamie spelar fotboll. Jamie är också, tillsammans med sin bror, Jordan, en mästare på att slita ut både skor och kläder. Tjejerna och Robban har använt kläderna i evigheter, ofta har de kunnat gå i arv mellan alla barn, tills det kommer till Jordan:)

Förutom att de sliter kläder som om de vore cowboys så växer de också som ogräs. Jag svär på att Jordan blir en centimeter längre för varje gång jag ser honom. Ibland är han iväg med kompisar över en helg och när han kommer tillbaka har han växt Han är i Robbans längd snart och han är runt 183 cm. Enligt de beräkningar som görs på födelsevikt, längd och föräldrarnas dito ska båda ”småkillarna” hamna på nånstans 190cm.. De var tungviktare när de föddes, båda över fyra kilo, medan Robban kvalade in på 2,7kg. Det är ju enda skillnaden, för föräldrarna är ju samma för alla tre gossar. Vad det gäller Jordan har jag ingen anledning att misstro den beräknade slutlängden. Jamie har inte riktigt lagt in samma växtspurt men är lång.

Jag köper kläder till Jordan som han sen inte kan ha nästa månad, och då tar jag ändå i med storlekarna 🙂 Jamie kan ärva dem såklart men faktum kvarstår ju att även den äldre brodern behöver ha kläder på kroppen.

Och skor! Herrejävlars vad deras fötter växer! För bara nåt år sen hade vi en allmän storlek i familjen på 39. Det var perfekt för det fanns alltid några par i garaget om det var akut. Nu innan jul blev det total råpanik på vinterskor till killarna. Så det var ju bara att bita i det sura äpplet och köpa nya. Och några dagar senare behövde Jamie nya inneskor till fotbollen

Hans uteskor, dubbdojorna, köpte jag medvetet för stora och så la vi in sulor. Det funkade bra, tills skorna plötsligt sa upp sig i sömmen mellan ovandel och sula. En stor glipa. Fan. De spelar utomhus mycket fortfarande, det är föräldrar som skottar av planen….my god. Men det är härligt med engagemang, säger jag och låtsas ha fullt upp:) Hehe, nä men de gånger det behövs skottas så har jag faktiskt inte kunnat. Jag bor en bit ifrån också.

I alla fall. Han kan inte spela i trasiga skor där foten ramlar ut. Givetvis säger han inte till heller förrän kvällen innan match, så sista fick han spela med dem, och jag hoppas ingen såg dem.

I måndags tog jag med ungen för att köpa nya. Så surt. Syrran tyckte jag skulle ta med kvitto för skor ska hålla längre än så. Sant ju.

Jag letade. Och letade. Hittade kvitton på det mesta, men inte på skorna. Till sist hittade jag två från Decathlon där vi köper det mesta i sportväg. De var urblekta som fan gick knappt att urskilja något alls, men en koll på korttransaktionerna visade att det borde vara något av dem. Köpta i mars förvisso, inte augusti som jag trodde. Jag var nästan säker på att de kostade 649kr, de var nedsatta från över tusen. Summan jag hade transaktion på var 718 vilket borde stämma. Jag handlar nästan alltid ett eller två par fotbollsstrumpor när jag är där.

Åkte dit. Trodde aldrig jag skulle få igenom det. Pratade först med en tjej som lämnade över till en kille. Som kollade och försökte tyda kvittona, och fick det till att de var daterade 2021. Fan då, fel kvitton. Men svårt att se när de använder bläck som försvinner 😀

Han pratade med en annan tjej som sa att de borde kunna hitta det via min screenshot på transaktionen. Tog lite tid, men voilà! Där var den:)

Och jag fick tillbaka 649kr och gick in och köpte ett par nya för 699:D Kändes som att vinna på lotto:D

Jag har nu blivit medlem, det har jag aldrig orkat med att fixa när man står där vid kassan, och på nätet har jag nog aldrig beställt nåt. Men nu sparas kvittona både i medlemskapet och så får jag dem till min mail.

Jag hatar på ett sätt att ha dem på mail, samtidigt som det är smidigt som sjutton. Jag är av nån outgrundlig anledning rädd att slarva bort dem på mail…. Tjena Som att det vore enklare där än med en liten lapp.

Är ni duktiga på att spara kvitton?

Jag brukar vara det, men är sen sämre på att hålla ordning på dem. Nu letade jag på de tre ställen jag brukar lägga dem, utan att hitta. Till sist låg de på ett otippat ställe, som jag kom på precis innan jag skulle åka. Jag har haft en stor glasburk där jag lagt kvitton, men den var knökfull av gamla nu, så jag har flyttat över dem till en annan burk, för jag orkade inte leta igenom de som var äldre. Nu har jag den där glasburken ledig igen och kan köra årets kvitton där i:)

.

Jag tror att man har reklamationsrätt på just skor, kanske andra kläder med? i två år. Det var en tjej som sa att hon alltid gick tillbaka med sina om de inte var ok och även om butikerna försöker undvika det så hade hon så mycket koll att hon kunde argumentera för sin sak, och fick alltid byta. Jag ska bli sån:) Ska läsa på mer.

Det är sjukt med slit och släng. Och ett par gympaskor ska ju hålla. För resten! När jag köpte skorna till killarna så var de inte med, utan jag högg några i lämpliga storlekar. Vinterkängor är ju ingen fara om de blir lite stora, då man alltid kan ha ett par tjockare sockor i.

Jag stod och läste på lapparna var det var för skor, och noterade att det på några stod att de inte var till för att gå på asfalt med….? Öh ok? Hur fan ska man undvika det? Andra skulle man undvika grus. Jag tycker nog att det blivit lite fånigt. Ett par skor ska väl kunna användas på alla underlag? Vi snackar inte om special-skor utan helt vanliga kängor.

Jag har ett par, eller fler förresten, där mönstret i sulan är suveränt på att plocka upp grus med. Det kilar in sig mellan räfflorna och sen klickar det när man går. Man får sitta med en hovkrats och krafsa loss dem. Högst irriterande. Speciellt som det ligger tonvis av vintergröns kvar långt in på våren när man använder sina gympaskor.‍♀️ Det förstör ju sulan också när de där vassa grus, eller snarare småstenen, trycker sig in och gör hål i gummit. Jag kan inte minnas att det var ett problem förr.

Lovelia fick ju också punka på sina basketskor. Vart är världen på väg:)

Jaha, jag ska snart åka iväg och träna faktiskt. Har blivit så lite sånt, syrran är sjuk och jag har tagit den enkla vägen och struntat i det. Vädret har bidragit. Jag suger på att fickparkera och på den anläggningen där det funnits pass krävs det. De har dessutom inte plogat gatan bakom Friskis alls vad det ser ut. Alltså inte på hela vintern. Det är vallar, tjocka sjok och snö som man tar ett steg fram och glider tre bakåt. Inte ens bara två, utan tre! Med andra ord så har jag vilat:) Jag har haft ont i foten, så det är säkert inte dåligt egentligen, men jag trivs inte om jag inte får träna.

Idag och på fredag har jag iaf pass bokat. Den allra största anledningen är faktiskt att David, favoritledaren, inte haft några pass:/

Jag vet att det är en usel ursäkt, men det är en anledning i alla fall:)

Nu ser jag fram emot passet idag, ska sätta i motorvärmaren och kolla om bilen behöver skottas fram;)

Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Sofia

    Självklart ska du reklamera inom två år. Sparar alltid kvitton, och har reklamerat många saker. Konstigt nog har jag vissa saker som är 20 år gamla och håller fortfarande medan saker som jag köpte förra året redan gått sönder. Fundera på den 🙂 Ja, allt var inte bättre förr, men visst finns det en viss kvalitetsskillnad. Jag försöker dock alltid köpa bra kvalitet, men även de sakerna kan gå sönder. Ibland behöver man argumentera för sin sak, ibland inte, och då blir man nästan förvånad. Bra kundservice växer inte på träd, och de butiker som levererar på den punkten förtjänar mina pengar.

  2. Karin

    Jag har 4 söner och en dotter. Två av sönerna har stora fötter, den ena 48 och den andra 49.. dom bägge är även längst. 193 cm och 16-åringen 188 cm. Men han lär nog växa ytterligare centimetrar. Inte kul när skor och dyra vinterkängor, slalompjäxor och skridskor är för små efter en kort tid.

  3. Karin

    Men jag hoppas väl att småkillarna kommer bli mer än 19 cm ☺️
    Jag fick det tipset att ta längden barnet har när de är 2 år, dubbla den och på så sätt få fram längden på de som vuxna. Vissa säger dock den +5 cm på killar, och -5cm på tjejer.
    På våra har den stämt utan att plussa eller minska något 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting