Okategoriserade

Du blir vad du …doftar:)

Reklam och annonslänk för Sandett

Okey, hörrni, jag har en nygammal grej jag skulle vilja prata om:) Eteriska oljor. Alla har hört talas om dem, alla vet att det är bra grejor. Tror till och med de gamla romarna använde sig av dem:)

Eteriska oljor har använts i tusentals år i både hårvård, hudvård, för doften skull och för hälsan.

Men jag vill prata om moderna oljeblandningar, skapade för specifika ändamål.

Ni kanske har hört att man gärna ska låta sitt hem dofta nybakade bullar om man ska ha en visning inför en försäljning? Att doften ska ge potentiella köpare en känsla av att det är ett äkta, rustikt och pålitligt hem. Ett hem att trivas i. Grejen är att det funkar, hjärnan är ibland lättlurad:D

Skulle ni gilla att med hjälp av en doftolja känna mer av Passion, Självförtroende, mer Uppiggad, Glädje, Självkänsla eller Lugn?

Med Sandetts eteriska oljor är det enkelt:) Just nu och månaden ut är det ta 3 betala för 2:)

Bakgrunden till de här oljorna och varför de tagits fram är att grundaren själv, Christine, under många år kämpat med psykisk ohälsa, stark ångest och panikångest till följd av olika trauman, med efterföljande destruktivitet och även självhat. När hon hittade eteriska oljor fick de henne att må bättre, att börja läka.

Eteriska oljor är fantastiska på att hjälpa till att balansera och påverka våra känslor på ett positivt vis och på så vis skapa ett ökat välmående. Man doftar in dem, 3-4cm från flaskan ungefär 4-6 gånger per dag, eller när man känner att man behöver en liten påminnelse. I första hand är det inte doften som är betydelsefull, utan den effekt som oljorna har på dina känslor.

Ja, det låter som mumbojumbo, men det är inga konstigheter egentligen. Jag gillar de här väldigt mycket:)

Sandett ger dig även förståelse för Attraktionslagen: i korthet; Du drar till dig det du fokuserar på:) Jag skriver mer om det längre ner.

Den här lilla flaskan är fylld av en 100% naturlig oljeblanding, olika för olika ändamål.

I am energy ger energi och piggar upp, du känner dig stark och klar i huvudet, den innehåller pepparmynta, citronmeliss, citron och sandelträ.

I am love hjälper dig känna välmående och må bra i dig själv, känna tacksamhet och att vara just den du är.

Den innehåller jasmin, rose de mai, citronmeliss och rosenträ.

I am joy är en sprudlande oljeblandning som är perfekt när du vill känna extra lycka och glädje i vardagen. Innehåller apelsin, mandarin, citronmeliss och jasmin.

I am passion får dig att känna ännu mer passion – för livet, dig själv eller en partner. Innehåller Ros de mai, ylang ylang, sandelträ och litsea Cubeba

I am confidence laddar dig för dagen, ger driv, skärpa och balans. Hjälper dig känna dig trygg och stark i dig själv. Innehåller mandarin, patchouli, jasmin och lavendel.

I am calm är som ett djupt andetag:) Skapad för dig som är stressad och uppe i varv, den tar udden av ångest och rädsla och lugnar ner. Innehåller bergamott, lavendel, jasmin och neroli.

 

Så vad är då eteriska oljor och varför är de så bra?

Aromaterapi har de flesta av oss hört talas om, och det är vad användandet av eteriska oljor kallas, det är en form av helande som utnyttjar växters naturliga aromatiska beståndsdelar. Eteriska oljor förekommer i en mängd olika växtarter och utvinns oftast genom ångdestillering. Beroende på växt utvinns det ur kärnor, frön, bark, löv, blommor, trä, rötter eller kåda. Aromaterapi kan användas vid ex hudproblem, luftvägsbesvär, muskelsmärtor och emotionella besvär.

Eteriska oljor är växternas eget hormonsystem, som påverkar även vårt hormonsystem på ett positivt vis. Oljorna avger doftämnen som skyddar växten från insekter, sjukdomsangrepp och miljöpåverkan.

Den kemiska strukturen i eteriska oljor liknar den som både vi människor och även djur har, det gör att vi enkelt accepterar och identifierar de liknande fördelar som växterna får av oljan. Det kan vara lugnande, bakteriedödande, slemlösande osv.

Eteriska oljor har en låg fetthalt och är en typ av flyktig vätska med en komplex sammansättning. De innehåller flera hundra aktiv aämnen som kan påverka både vår sinnesstämning och vår kropp. De är starkt koncentrerade, och ska alltid användas med måtta.

Hur används eteriska oljor?

Ofta i massagebehandlingar och i bad då de har en avslappnande och helande effekt, men även i hud- och hårvård. Oljan kommer in genom huden, transporteras via blodet ut i kroppen till de olika organen. De har en välgörande effekt och kan även lindra en irriterad hud, motverka åldersfläckar och mycket mer.

Man kan även dofta in eteriska oljor som med de här som inte ska appliceras på huden eller intas på annat sätt.. Då transporteras de till lungorna där de tas upp i de små kapillärerna och förs vidare ut i kroppen där de gör nytta.

Attraktionslagen

Den har vi kanske också hört talas om, och inte tänkt så mycket mer på vad det egentligen är. Faktum är att det är en alldeles fysisk lag, liksom gravitationslagen och fungerar helt av sig själv. Man behöver inte TRO på den, utan den bara är där och funkar oavsett om vi tror på den eller inte. Tar vi gravitationslagen som ett enklare exempel så är den evig, och oföränderlig utan att vi behöver göra ett enda dugg, tacksamt nog för då hade det säkert blivit kaos:)

Attraktionslagen funkar på samma sätt, det är en universell lag som säger att alla energier som rör sig på samma sätt alltid dras till varandra. (Nån som nu börjar få flashbacks till fysiken i plugget??)

Kort och koncist kan man säga: det du tänker på drar du till dig. Tänk dig själv som en magnet. Är du ofta arg så drar du till dig andra arga personer, och är du en glad filur så blir folk i din omgivning glada. Det är inte så svårt egentligen.

Allt du tänker är vad som skapar ditt liv, och vill du ha en förändring så får du ändra dina tankar. Tänk på idrottarna som visualiserar hur de spränger målsnöret:)

 

Flaskan är tillräckligt liten för att enkelt rymmas i fickan, eller handväskan, kontorslådan, sängbordet – var du nu känner att du behöver ha den.

För att må riktigt bra så behöver man förstå sina känslor. Släppa fram dem. Kom ihåg att alla känslor gills och räknas, även de mindre roliga. Ilska och sorg är lika verkliga som glädje och kärlek. Ibland kan man behöva omprogrammera sig själv, sitt undermedvetna och förändra det gamla tankemönstret. Med hjälp av de här eteriska oljorna och attraktionslagen så kan man skapa det liv man vill och önskar.

Ja, alltså inte att man blir rik och berömd, eller att bilen inte går sönder eller kanske att man vinner på lotto. Men man kan helt klart visualisera och se sig själv med det man önskar att man hade. Som idrottarna.

Jag älskar när det doftar gott, och tvärtom har jag extremt svårt för saker som inte luktar gott. Det behöver inte dofta starkt av parfym för att jag ska vara nöjd, det kan vara jobbigt, men nytvättat till exempel – älskar det.

Jag tror till hundra procent på att dofterna är viktiga i vårt liv, dels för att det är av nöden tvunget för att kunna överleva – vi måste kunna känna på doften om något är dåligt exempelvis annars blir vi kanske jättesjuka, men också för att känna välmående. Jag är oerhört svag för män som luktar gott:D de får en guldstjärna redan innan jag sett dem och jag är mer välvilligt inställd till dem redan på förhand.

Doften av husvagn gör mig lugn och glad, doften av bebis får mig att smälta, doften av nytvättad eller soltorkad tvätt får mig på gott humör, och stalldoft gör mig nyfiken och intresserad. Jag har massor av exempel på doftminnen, på både ont och gott. Dofter är viktiga.

De här eteriska oljorna har olika dofter, och jag har använt dem alla i ett par veckor nu. Det är inte som att något världsomvälvande har inträffat, såklart det är ingen mirakelmedicin, men jag känner hur jag fokuserar om. Är jag sur och tjurig och tar några sniff på I am calm så sjunker stressen undan. Den får stå på nattduksbordet och så snosar jag in den innan jag ska sova, det är härligt. Sen sover jag inte så bra för jag har ont i min jäkla nervskada, men det är en annan femma.

Oljorna har sina olika egenskaper, noga framtagna och sammanvävda för just det ändamålet. Allt för att förstärka eller matta våra känslor, lugna och påverka våra sinnen positivt. Hjälpa till och skapa balans och harmoni.

En gåva från naturen till oss.

Läs mer på Sandett:)

Vill ni testa? Ja gör det! Jag har bara positivt att säga om de här, ni hittar dem HÄR

Glöm inte att det är Ta 3 betala för 2 månaden ut:D

Kommentarer

  1. Maria

    Det är tvärtom. Det får inte dofta nybakat eller annat försök att dofta gott, vid visning. Det inger misstanke om att säljaren försöker dölja andra dofter/lukter.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting