Okategoriserade

VG;)

Kan inte låta bli att skratta lite över att jag på mina två sista inlämningar fått VG. Jag har gjort exakt som jag brukar, men inte ifrågasatt något… Dra egna slutsater;)

Ett VG är alltid trevligt, bättre än så blir det nämligen inte. Iaf inte där jag gått:)

Idag är jag så trött. Sovit rätt bra ändå, men alltså jag drömmer hela tiden. HELA TIDEN. Och det är sådana där filmdrömmar, de bara fortsätter och fortsätter, helt trovärdiga även om de är icke-trovärdiga. Jag vaknar, och vet att det var en dröm, men den är så verklig och bra att jag anstränger mig för att komma ihåg den. Vilket jag såklart inte gör sen ändå. Vaknar jag till så fortsätter jag drömma.

Det är kul på ett sätt, för jag gillar att drömma. Under så många år som småbarnsmamma så hann jag aldrig ner i drömsömn, att det nu är välkommet 🙂 Men samtidigt är det ju jobbigt. Att varenda morgon ha en film i huvudet som saknar slut, eller som tog slut men man minns inte. Det är mer kul än jobbigt i alla fall:)

Jag tränade vid halv tolv, och det var ett pass vi inte kört på länge, som är tufft. Redan efter det var jag slut, men då var det raka vägen hem, tanka på vägen, och sen käka och duscha. För att sen åka tillbaka till en av kidsens skola för att ha samtal. Jag fick skjuts av Robban faktiskt, vilket var supernajs. Det är så svårt att veta var man ska hitta en parkering inne i stan att det är hopplöst att tidsplanera. Ibland finns det utanför skolan, andra gånger får man gå långt. Nu släppte han av mig utanför och sen stod han där och väntade när jag kom ut igen:)

Hemma sen var det lite diskussioner och tjafs och jag ville helst bara krypa in under täcket och skita i allt. Men, när man är en ensam mamma så finns ju inte den möjligheten. Allt ligger på mig. Ibland saknar jag att ha en pappa till kidsen, men med det säger jag absolut inte att jag saknar den sämre föräldern. Glöm det;)

.

Och på tal om föräldrar:) Det här är en reflektion om dagens föräldrar. Är det bara jag som tycker det är extremt ointressant med sådana ”gender revels” alltså att avslöja könet på det väntade barnet i magen? När det ska skjutas konfettikanon, spräcka ballonger osv, med rosa eller blått i. Eller att man outar sin graviditet på exakt samma sätt som tusentals andra, sen ska det fotas resten av graviditeten med en hand på magen, eller en över och en under.

Eller dessa urtrista månadsbilder på bebisen med en siffra bredvid som skapats av byggklossar, muffins, rosor, nappar eller vad fasen det nu är som föräldern tycker är unikt.

Förlåt, jag kanske bara är så förbi den tiden, men fy fasen vad less jag är:) Kan man inte hitta på nåt nytt eller bara säga: Hey, vi ska ha barn, det är en flicka:)

Och less på föräldrar överlag för den delen;) Haha, surpuppan Carola liksom.

Men inte fasen gjorde jag så? Ni som hängt här länge kanske kommer ihåg? Jag har väl inte haft massa cliffhangers och hintat, eller fotat magen i underkläder och en skir negligé?

Nope. Magbilder har det varit, men inga jäkla gravidfotograferingar i långa svepande klänningar ute i en sjö eller på ett vintrigt gärde;) Jag tycker det är så fånigt. Speciellt när precis alla gör det. ALLA skulle göra en gipsavgjutning av sin gravidmage för några år sen, nu ska alla fotas i motljus med en klänning de aldrig skulle sätta på sig i vanliga fall. My god, så tramsigt:D

Jag har iofs inga bilder på mig själv på väggarna hemma, och skulle absolut inte sätta upp en svartvit bild på mig själv, naken med strategiskt placerade händer som täcker det mest intima, med gravidmagen i fokus. Jag tycker inte ens att gravida magar är speciellt vackert, det har jag aldrig gjort, det ser mer ut som en sprängfull ballong;)

Att VARA gravid däremot är något vackert, i sig, oavsett hur man ser ut eller mår. Men bilder på andras gravida kroppar är jag less på. Sen menar jag ju såklart inte att jag tycker att alla ska sluta för att jag inte gillar det, givetvis inte. Man gör som man själv vill. Men speciellt originellt är det inte 😉

Vet ni vad jag skulle vilja ha?

En tvättbjörn! Jag vet, det var udda, men jag har sett så många videos på dem nu på instagram, och de är ju helt bedårande. Jag vet att de är tjuvaktiga och säkert kan vara enerverade men de är ju så himla söta! Ljuvliga med sina fingrar som de använder som en människa. ♥

Jag tror inte det finns tvättbjörnar i Sverige? Inte ens på zoo väl? Jag tror också att jag har rätt när jag säger att de är en rätt invasiv art:D Men alltså, jämfört med exempelvis stora äckliga råttor, så är ju racoons underbara. Jag vet exakt vad jag skulle välja:D

Igår var himlen så här vacker, eller tja, det var ju ett moln som solen sken på så det blev lite coolt, men ändå:)

Nu ska jag leta reda på YouTube videon jag kollade på igår för att lära mig virka en socka. Det gick fint med tårna och ända fram till hälen, men där jag jag repat upp tre gånger nu. Eller igår kväll då om man ska vara noga. Får inte till det med att ta in maskor, men anar att det beror lite på att garnet jag har är flerfärgat, vilket gör det svårt att se maskorna.

Det ska jag pyssla med ett tag nu, medan jag lyssnar på ljudbok.

De här gjorde jag till Trixie:

Långt ifrån perfekta och absolut inte likadana;) sånt kräver ju att man dels kommer ihåg antal maskor och hur många varv, vilket jag inte gör, och dels att man sen ser hur många varv man gjort. Det gör jag inte heller:) Men hon är nöjd, de är exakt som hon ville ha dem och det är ju good enough.

Först ska jag hänga lite tvätt!

Hörs snart 🙂

Kommentarer

 1. samps

  tips ifall du måste ”leta reda” på fler youtubevideor du har sett men glömt bort nånstans på vägen, är du inloggad med googlekonto (vilket man väl mer eller mindre ”måste” vara numera, för att kunna kommentera osv?) så finns en visningshistorik att hitta gamla favoriter i (förutsatt att man var inloggad när man såg videon då) 🙂

 2. Agnethe

  Gravidfotografering i långa svepande klänningar ute i en sjö😂😂😂😂😂Har skrattat åt många såna! Så in i norden fjolliga! Jag har några instagramfavoriter som får mig att skratta varje gång dom lägger ut ett nytt inlägg. Lika larviga varje gång med sina tjocka ögonbryn, fotoshoppade långa ben och gigantiska läppar. Ofta iförda genomskinliga klänningar som visar deras gravidmagar. Dom menar allvar, och jag skrattar. Att alla liknar varandra är ett under. Bianca Ingrosso och Kim Kardashian har många tvillingsystrar!😅

 3. Cecilia

  Överraskningen är ju en del av väntan. Vem är det där inne? Oavsett älskar man ju hen oändligt.
  Nej, det räcker med firande när barnet har kommit och alla mår bra 😊 Grattis till fina resultat! Funderar själv på att plugga över sommaren. Så jag kan vara ”ledig” hemma med barnen hela sommaren

 4. Rille

  Jag kanske är gammaldags, men jag förstår inte ens vitsen med att ta reda på könet i förväg. Det känns lite som att tjuvöppna julklapparna före julafton. 😂 Men folk är så otåliga och verkar ha ett enormt kontrollbehov nu för tiden.

 5. Karin

  Vad duktig du är på virkning 👍🏼🤗
  Spännande att se sen de virkade sockorna, tror inte jag har sett såna förut 🤗
  Det är kul när man hittar ett nytt intresse.
  Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting