Okategoriserade

Husvagnen!

Äntligen fick vi ihop det så vi kunde komma iväg till vagnen, det är ett meck med olika viljor, önskemål, aktiviteter och väder:) Allt ska liksom klaffa. Man skulle kunna tänka sig att det är enklare att komma iväg när man bara har en unge med sig, som nu, mot de sju jag hade första åren, men icke det:D

Men igår hade jag väntat nog, och slängde ner lite saker och drog. Bara sådär:) Kom fram och fick ju ta tag i det som vi inte gjorde sist, vilket jag var beredd på. Det jag inte var beredd på var däremot att elen lagt av. Jag lokaliserade det snabbt till att det kommit in vatten i kopplingen in i vagnen, den syns nästan på bilden, längst bort, längst ner.

Hur det är möjligt vet jag inte, det har ALDRIG läckt in vatten där förr, och det är en vädergodkänd kontakt, som ska tåla typ allt. Men när jag lossade den så rann det ut vatten. Mkt märkligt. Jag fattade ju inte det här först, utan trodde att det var kylskåpet som lagt av. Det är gammalt och släpas ju fram och tillbaka varje år, så det vore inte konstigt. Men när jag bytte sladd så funkar det. Bara det att jag inte har elen direkt in i vagnen utan i förtältet och får ha en sladd ut genom dörren. Jag ska se om det funkar sen när det fått torka ut, men är inte helt säker, rann det in vatten en gång lär det göra det flera gånger.

Nåväl, jag höll på i flera timmar med att fixa elen, pumpa madrasser och ta fram/ stoppa undan saker. När vi ställde upp vagnen regnade det, och vi gjorde inget inne, mer än skitade ner då;) så jag har torkat golvet också. Lyft upp allt som är under sätena och ställt ut i förtältet och bäddat och grejat. Till sist var jag klar och efter att ha käkat en färdig grönsakslasagne så tog jag med kaffet ner till bryggan. Jag har noll kvällssol på min tomt här, vilket suger, men å andra sidan är det inte fel att gå de få meterna ner till stranden. Att sitta där i solnedgången, fötterna i vattnet och blicken på de få molnen, lyssna på ungar som badade – det är härligt. Jag kom på att det var fotboll och såg första halvleken där, sittandes på bryggan, ljuvligt.

Sen blev det lite ruggigt så jag gick upp, klädde på lite kläder och satte mig sen i vagnen.

I år, eller för den här gången i alla fall när det bara är jag och Jamie, så har jag gjort helt nytt. Jag brukar alltid bädda ner både fram och bak och sen får det vara så. Men nu lät jag det vara sittdel i fram och sen bäddade jag på varje soffa i bak, med mellanrummet kvar. Blev bra! Men till kvällen sen satte jag dit de bitar som gör så det blir en hel bädd, sofforna är ganska smala och med luftmadrass blev det högt, jag insåg att risken att ramla ur var stor:)

Det hade jag inte behövt oroa mig över, för min madrass läcker luft, så jag vaknade platt och hårt. Nu går det att sova bara på dynorna, men jag får ont av att det är för hårt, jag gillar att ligga som prinsessan på ärten ju:) Nu till i natt ska jag bädda om, jag tar Jamies madrass, för jag älskar luftmadrass, och han får den 140´s bäddmadrass vi brukar ha över hela, jag hoppas den funkar om jag viker den dubbel.

Men det är inte nu, det är alldeles för varmt. Faktum är det fläktar här, så det är långt ifrån olidligt, tvärtom är det väldigt skönt. Jag har suttit ute och jobbat, redigerat en film, skrivit manus, lagt på VoiceOver och musik, och ska snart börja med nästa, men behöver ladda telefonen. Jag letar skugga, och hittar den bakom vagnen. På förmiddagen är det lite på sidan, och eftermiddagen bakom. Eller så får man krypa upp nära grannen på framsidan, deras vagn ger skugga en lite bit, och är de inte där kan jag göra det. Men är de där vill jag inte sitta där och trycka:D

Det är deras tomt en bit bakom, på samma sätt som jag har en bit bakom min, men det är ju inte superkul att sitta och glo rakt in på grannen. Men nu är ingen av dem här och jag kan vara var jag vill:)

Till kvällen är det fotboll igen och kanske sitter jag där nere igen, ska ladda paddan så jag kan använda den. Faktum är att campingen, ÄNTLIGEN efter att ha pratat om det i flera år, fått ändan ur och numera finns det wifi här! Det underlättar enormt, på många vis, inte minst för att jobba, men även att se på tv:) Perfekt! De har också renoverat i det ena köket, det som jag inte använder, jag älskar det gamla, det var så på dåtiden när jag var liten och det är mycket charmigare än det nya, samma med toaletterna. Gillar inte det nya servicehuset, men det är bara jag. De har satt in en såndär snabbdiskmaskin, och för mig är det helt ovärt. Jag har bara lätta plasttallrikar/glas, förutom kaffekopparna, och besticken är iofs i stål, men plasten flyger omkring där inne. Jag testade en gång i Årsunda och fick sen fiska upp saker ur det heta vattnet;)

Jag har inget emot att handdiska, det gäller bara att inte samla på sig för mycket, som jag dessvärre gärna gör:D Förr diskade jag varje dag, ibland flera gånger om dagen, men nu är det varannan dag som mest. Är vi bara två blir det inte så mkt, plus att jag använder samma kaffekopp många gånger 😀

Den här gången ska vi äta korv. Jag har köpt korv och potatissallad och bröd, så det räcker alla dagar. Vi åker hem på torsdag, för på fredag ska vi ha en kompiskväll med våra gamla husvagnskompisar från barndomen:) det ser jag fram emot.

Jag funderade på att åka hem fredag men det var flera beläggningsarbeten längs vägen som tog sån förbannad tid att komma förbi, att jag tror, utan att veta, att det går enklare på kvällen. Kanske tänker helt galet, men tror det blir bra. Då hinner jag också träna på fredag, jag får spunk av att inte göra det. I hastigheten fick jag inte med mig just något som funkar att träna i heller, möjligen tunna shorts och en sport-bh… men jag är nu inte den som tränar i bh. Eller ens shorts:D Jag har långa tights och linne, av respekt. Jag tycker inte om att se massa hud på gymmet, det går väl an med ben som har shorts, men tjejer med rövkorta tights som knappt täcker skinkorna, och med en sport-bh till är alldeles för mycket jag inte vill se. Män i cykelbyxor och kort linne, eller ännu värre – bar överkropp är inte heller min grej:D

Hatar att veta att maskinerna eller golvet gnuggats mot nåns nakna kropp. Brrr. Sen är det ju svettigt även om man har mer kläder på sig, men det är annorlunda. Fråga mig inte varför:D

Nej, nu ska jag börja preppa lite för att gå till köket och laga mat, alltså bestämma om korven ska kokas, stekas eller bara micras.

Ha det härligt!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting