Okategoriserade

Fredag nu igen:)

Oj vad det rullar på!!

Vi är ju på musiklek på torsdagar, och då sjunger vi alltid en sång som börjar med: ” Idag är det torsdag”,   dagen ändras ju efter vilken dag man har sin grupp förstås,;-) men vi är ju där torsdagar.

VARJE gång blir jag lika förvånad att det är torsdag nu IGEN  Shocked

 ??

Det går så fort!!!  I den här takten så är det ju jul snart, vilket iofs är trevligt, men ändå…

Perra blev alldeles trött när han insåg att min London resa infaller första advent…det innebär att det är HAN som måste fixa fram alla, (och det är mååånga, ) adventsljusstakar och stjärnor 🙂

För att inte tala om all städ som man måste göra innan, haha. Han kommer inte att få upp en enda sak på rätt plats, så vi får nog leva med sakerna på ”fel” plats i år ;).

 Han kanske kommer på nåt kreativt alternativ ?

( Nu en parantes, Idol är på TV:n och jag måste få säga att jag ÄLSKAR Jay!! Vilken röst, ihhhhh, underbar!! )

Igår när vi var på Spädislabbet, så fick vi vänta lite:

Jordan och Lovelia roade sig utan större problem:)

 De hittade en såndär tavla med bollar med kardborre ¨som man kastar. Bilden är kass, men tycker den ser rätt rolig ut ändå 🙂

Idag var jag på utvecklingssamtal med Novalie.

Hon hade ju med sig papper hem innan som vi kikat på och allt såg bra ut.

 De ´kryssar i på en skala från ”Novis” (som jag först trodde var Novalie, hon kallas så ibland, fast med betoningen på O  🙂 )   till ”expert” och de allra flesta kryssen satt faktiskt i Expert rutan  .

  Jag är såklart stolt som en tupp, det ska man vara över sina barn när de är duktiga!

Stolt är inte samma sak som att skryta, men det tror folk ofta och liksom ber om ursäkt för att de är stolta över sina kids.

 ” Inte för att skryta, men lillaP har redan lärt sig läsa..” 

Klart man är stolt 🙂

Novalie är ett mönsterbarn – jobbar bra, deltar fint i det hon ska, kan förklara och argumentera för sin sak, berättar och redovisar, skriver långa fina berättelser med alla bokstäver på raden, precis som man ska. Tar hand om alla och lyssnar och är en bra kompis 🙂

Japp, det är min unge det!  Hon är ju sån, så jag är inte ett dugg förvånad, en snällare och klokare unge får man leta efter. När syskonen får frågan:

 -Vem av alla dina syskon tycker du mest om??  så svarar alla  Novalie  Heart Shell

 , hon funkar ihop med alla!

Hon har alltid varit otroligt enkel att ha att göra med. Som bebis somnade hon så fort jag lade henne ifrån mig, och sen sov hon några timmar, och så har hon fortsatt .

Om man bara förklarar för henne så gillar hon läget.

Nu imorgon så ska hela hennes klass åka och bada, jag är inte helt positivt inställd till sådana ”påtvingade” aktiviteter,

måste jag säga.

Å ena sidan är det jättekul med aktiviteter, och jag känner många föräldar så det är kul, men å andra sidan….helgerna är fullbokade ändå…

Iaf, vi kan inte åka, för just i morgon ska vi på Personalfest med Perras jobb 🙂 och badet slutar när det börjar, och eftersom vi inte fick ta med syskon på badet( = jag kan inte åka ensam) och Perra ju bör vara där i egenskap av chef….så kan vi inte.

Hon blev såklart lite ledsen, men funderade en stund och insåg att det var inget att göra.

– Bara jag får gå på T s kalas på söndag så! 

Och det får hon ju 🙂   Det där är hon, bara man kan motivera sitt Nej, så har hon inga större problem med det.

Jo, ibland såklart, men hon är ju inte mer än människa 🙂

.

Sen har jag kommit på att det är November!!

Jaja jag vet att jag är lite sen och att halva månaden snart gått, men nu blev det ju plötsligt bråttom med julkort!

Barnen vill ha samma som alla år, att de klär på sig tomtekläder och sen ska de fotas. Jag försöker med att vi kan göra nåt annat, men NIX  det ska vara som vanligt.

  Ornaments 

Så vi får försöka oss på det iår igen då 🙂

Förra året såg ett av korten (av typ massor!!) ut såhär:

  Åh vad små de var!! Jordan är ju en pyttebebis och Lovelia och Trixie har åxå blivit stora på ett år 🙂

.

Japp, nu vet jag vad jag ska syssla med framöver….*måste ladda kamerabatterierna, hitta en plats, leta reda på en lampa, var är tomtekläderna? och…tja..:)* 

Det blir nog bra!

.

Bye bye med er nu 🙂 Ha en trevlig helg!!

.

Kommentarer

  1. Annelie Susanna

    Du har ett underbart liv och underbar familj (precis som jag ; ) )
    Det är så kul att läsa om dina dagliga bestyr och funderingar!
    Ha det så gott!

  2. Viktoria

    Jag har också insett att det är dags för julkortsfotografering men jag blir genomsvettig bara jag tänker på hela grejen med att klä upp alla och få dem att titta framåt och helst se glada ut samtidigt :-/

    Jag är allt lite avundsjuk på din Londonresa! London så här års, med all julskyltning, det är bara helt fantastiskt!

  3. Sussie

    Hej

    Vilket jättegulligt julkort från förra året 🙂 Ja det händer massor med barnen på ett år. De utvecklas och växer. Ibland vill man bara stoppa tiden!

    Ska bli kul att se hur Perra klarar av adventspyntet 😉 Jag längtar också till advent för julen är så härlig! Den kommer och lyser upp i mörkret och det är så himla mysigt att pyssla, baka, pynta och njuta av alla dofter och smaker.

    Ha en bra dag
    /Sussie

  4. Carola Nyström

    Roligt när man får höra att ens barn är duktiga!! Klart att man inte ska be om ursäkt för att man är stolt över sina barn! Jag har visserligen bara ett barn, men jag är stolt över henne som om jag hade 20 😀 .

    Julen ja, har börjat städa jag, men det hinner väl bli stökigt igen. 😀 men efter mitt motto så blir det jul hur än man gör! Jag vill hellre vara en glad och pigg mamma när det är jul, inte städa och feja så man är trött och grinig!

    Ha en skön lördag nu!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting