Okategoriserade

Rumbiad och personalfest :)

Halloj 🙂

Åh jag är fortfarande proppmätt, vi åt så sent igår att jag inte hade behövt äta frukost…eller lunch eller middag, på flera dagar 😉

Det var ju personalfest med Syltkrukan, och vi var 14 personer. Min svärmor som ju är grundare av hela företaget, och hennes personal med respektive.

Det är ju så, att har man ett litet företag så är det förbannat svårt att ha anställda, för de kostar så makalöst mkt i arbetsgivaravgifter och försäkring och allt vad det är, det rör sig om STORA summor varje månad, så även om utrymme finns för att anställa fler så går det inte ihop sig ekonomiskt då.

Tyvärr , för jag hade ju inte haft nåt emot att Perra jobbade liiiiite mindre i de här stressiga perioderna 🙂

Och med mindre menar jag alltså, lite mindre än 10-12 timmar per dag, sju dagar i veckan under hela hösten…

.

Nu har de iaf fått tag i två ytterst kompetenta tjejer, som är suveräna på allt, de fattar direkt, och behöver bara informaras EN gång så kan de, till skillnad från annat löst folk de haft förr 😉

Dessutom är de jättetrevliga:)

.

Vi träffades 16.30, på det fula, vedervärdiga UKK, Uppsala Konsert och Kongress….även kallat Musikens hus.

Ni får tycka att jag gnäller, men allvarligt, är det här snyggt?

 Det ser ut som en korthus som ska falla ihop när som helst, och varför fattas det en bit där högst upp??? 

Inne är det ungefär lika fint som en vänthall på en större tågstation, med röda mattor, röda väggar, svarta barer med gula (!!) belysta fält, och röda rulltrappor:

   Ja, man ska fan inte vara höjdrädd ! Afraid

Det här är ett skrytbygge av extrema mått, nåt som Uppsala hade folkomröstning om och resultatet blev ett rungande NEJ vi vill inte ha skiten, lägg pengarna på nåt vettigare, men de styrande drev igenom det ändå.

Mot en hel stads vilja alltså…

.

Men skit samma, nu står eländet där, tar alldeles för lite folk och är rätt kasst i allmänhet, men igår hade vi iaf trevligt där, för vi såg på Owe Törnkvist, och hans Rumbiad.


Alla vet väl vem han är??

Nån som inte känner igen honom så kan jag lova att ni kan åtminstone refrängen till flera av hans låtar:

*Vart tog den lilla lilla loppan vägen??

*Dagny, kom hit och spill, wohoho Dagny, fem droppar till…..

*Det stod en varmkorv gubbe ner på Fyristorg , han måla korvarna svarta för han hade sorg, han hade låda på magen, det gillas inte av lagen……Varm korv boggie 🙂

* Rumba i Engelska parken

*Ett litet rött paket med vita snören.

Ja,  fast jag inte direkt tillhör den åldersgrupp som har vuxit upp med honom, så nog fasiken kände jag igen nästan varenda låt. Han är en ordvrängare av rang, den mannen.

Han är ju från Uppsala, och många av hans låtar har ju sitt ursprung här, det talas om Vittingeparken, Svartbäcksgatan och sådär, så det är ju så hemma på nåt vis 🙂

Jättekul!  Jag erkänner att det inte är min absoluta musiksmak, men det är trallvänligt 🙂

.

Efter de dryga två timmar det tog, så åkte vi till Restaurang Commedia, för middag.

  Det är en italiensk krog, där man aldrig behöver bli besviken på maten:)

Jag var så jäkla hungrig, hade ju inte ätit nåt sen lunch då jag åt en liten tallrik fil, men det kunde de ju råda bot på, och efter en bruschetta till förrätt, blev det fläskfilé och sen efterrätt på det, och sen….sen fanns det inte en chans att det skulle gå i ens en smula till ! 

Eating Pie  Som vanligt var det svårt att välja vad man skulle äta, allt låter ju gott! Jag valde länge mellan en grillad skaldjursallad eller kalvfilé eller kanske lamm??? Men till slut blev det hederlig fläskfilé  🙂 Safe, kanske… men gott.

.

Våra underbara tonårstjejer,  Janelle och Patricia var barnvakt hemma, och det skötte de med bravur, allt funkade strålande! Ingen var osams med någon, och inget hade gått överstyr utan allt rullat på.

Det enda som var , var att det blev stopp i avloppet i köket….??

Mysigt att ta reda på klockan halv ett på natten när vi rullat in hemma, men det var ganska lätt åtgärdat.

(Sa Perra, jag hade väldigt mkt annat att göra just då…smitare som jag är haha)

Orsaken var nog att de stekt hamburgare, och flera gånger hällt av flottet från pannan i slasken….det byggde väl på en finfin flottkaka där..Men nu har de lärt sig det 🙂

Jag ska gå och plocka reda på diskmaskinen nu, det blev ju lite knas med disken igår eftersom det inte gick att spola vatten…Men det är snart ikapp:)

.

Nästa helg ska det bli mer festande, för då ska vi fira Perras födelsedag, lite sent, men han hade inte tid i september när han fyllde 🙂

Det är märkligt, men först händer inget. Man går omkring och vardagen avlöses av ännu mer vardag, vecka ut och vecka in.

Och så plötsligt, blir det fest, fest, London, advent, Lucia, Jul!!!

Nice.

.

Fö så bestämdes det att nästa personalfest ska förläggas i Thailand, en månad, (mars´ 12), måste väl kallas ”Konferans” eller ”Teambuilding” eller nåt förstås, men vem bryr sig vad det heter?  🙂

Nu lär väl inte det bli verklighet, men man kan ju drömma lite;)

Nån som vet hur det rent praktiskt skulle funka med skolor OM man skulle dra iväg en månad under vårterminen??

.

Nej, nu måste jag ta tag i saker och ting här hemma, ska iväg och träna halv fem, så innan dess ska det vara klart.

Det ska bli sååå nice att få skaka på fläsket efter svullandet igår 🙂

Bye bye!!

.

Kommentarer

  1. Malin Bergvall

    Du har rätt, UKK ser ganska så trist ut en vanlig dag. Men en gång om året blommar det ut. Korridoren blir artist’s alley, sprudlande av kreativitet och konst. Rum blir slagfält når spelturneringar av alla de slag avgörs. Kameraminnen fylls till bredden med handgjorda och en del köpta kostymer i världsklass, glada lolitakläder och sköna människor. Rulltrapporna blir en knytpunkt som folk åker i för nöjes skull där man får överblick och kan leka gissa cosplayen. Överallt får man gratis kramar och alla tusentals besökare har för en helg blivit själsfränder.
    För mig är UKK lika med Uppcon, som är lika med glädje, Japan, manga och en uppsjö av nya vänner.
    Så med tanke på hur tråkigt det ser ut i vanliga fall kan du vara säker på att det är en Uppconare du pratar med om du ser att ögonen börjar tindra och du kanske får en spontan kram när du nämner UKK eller röda rulltrappor.
    Nästa gång är 3-5 juni, kom gärna och säg hej.

  2. Ami

    Men hua, de där trapporna vill inte jag åka i!!!!

    Vidareutbildning och studiebesök (!) kan ni väl kalla det…
    Behöver de mäjligen en till anställd just då? Och inte en som får va hemma och styra upp utan en som får följa med… 😉

  3. Fia

    Håller med dig om UKK. Det är verkligen förfärligt fult och inte mkt bättre invändigt.
    Kul med konsert! en liten Lassievarning men jag jobbade som barnflicka åt hans barnbarn för många år sen:) Jag har dock aldrig gillat honom som person även om jag uppskattar leken med språket.
    Ha en fortsatt trevlig vecka!

  4. Annapanna

    Ja, skrytbygge får det verkligen lov att kallas, UKK… Fast jag tycker att det ändå är rätt coolt utanpå! =) Men inuti, fy fanken, jag fick svindel och knip i magen bara av din bild med rulltrapporna!
    En månad i Thailand vore väl trevligt… Att bara trolla bort en hel marsmånad som ändå bara är mörker, slask och magsjukeperiod… =( Usch! Får väl se hur det blir, regeringen har ju på förslag att ta bort hemundervisningsmöjligheterna och jag tror att det så´n dispens man får söka för att vara borta så länge från skolan… Har inte riktigt koll på hur det går i frågan, faktiskt.
    Ha en skön vecka! Snart är det helg igen… =)

  5. Sofia

    Det finns ju svenska skolor i Thailand. Vet de som har gått där under ett par veckor-nån månads tid bara, dock fick de ställa sig i kö ganska tidigt. Men det funkade bra! Kanske inte lika bra mitt i en termin som i början, men ändå, skönt att komma i väg 🙂

  6. Emma

    Vilken härlig kväll ni verkar ha haft:) Vilken skön inställning till min fråga om du kommer sakna barnen. Klart att pappa tar hand om dem lika bra som du, de tvivla jag inte på!:)
    Det är kul att läsa din blogg, du blablablaar inte utan skriver intressant.
    Ni e en underbar familj. Hoppas ni får en bra vecka.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting