Huset

Före-bilder på köket!

Sådär ja, nu har jag förminskat och grejat med bilderna från hur köket såg ut, för inte alls länge sen:)

But nooo more 🙂 Tack och lov…..

Redo??  Här kommer de!

Börjar med ett från ena hörnet, jag står i öppningen till vardagsrummet:

Det är ju då alltså matplatsen, och så den finfina bänken och skåpen i taket som ramar in själva arbetsytan, en väldigt vanlig lösning på kök förr. Vårt hus är byggt 1966.

Om  bänken varit bredare så hade det gått att arbeta vid den utan att slå pannan i överskåpen…

Nästa bild, vrider kameran lite, men står kvar på samma ställe. Lägg märke till den lilla killen som är fullt upptagen med att ”hjälpa till” 🙂 Väggen som delar av rummet består av kyl, frys,skafferi och städskåp, och bakom det hade vi som synes mest skräp;) Innan så stod det tre byråar här åxå.

Dörren som syns längst bak till höger är in till Lovelia och Trixies rum.

Här står jag i hörnet nere vid kökssoffan:

Och här vrider jag kameran så att jag fotar det ställe jag stod på i de första bilderna:

Det vita skåpet/skåpen var mörkgröna och stod kvar när vi flyttade hit, men jag målade de vita när jag väntade Lovelia, sommaren 07. Vi vet inte var vi ska göra av dem nu…..ev blir de kvar, ev inte…

Dörren till vänster om skåpet är in till Robbans rum.

När man går runt bänken, så såg det ut såhär:

Själva arbetsytan, och den är inte alls dum, men funkar inger vidare om man är fler än en som lagar mat, då blir det trångt. Ja det saknas en lådfront överst, den ramlade bort för ett år sen eller så, och hur vi än limmat och tvingat och spikat/skruvat så har den ramlat bort igen, så till slut fick det vara….

Från dörröppningen blev det såhär:

  Jordan sopar…. 🙂

Ställer man sig med ryggen mot diskbänken ser man kyl och frys:

… och skafferiet.

Ber om ursäkt att jag blandar hej vilt mellan nutid och dåtid 🙂

Det SÅG ut så här, och i mitt huvud är det ju fortfarande såhär, men i verkligheten är ju allt urblåst och sen uppbyggt på nytt! Men det är svårt att skriva rätt….

Vrider man lite så ser man städskåpen:

  Och vem sitter där??? Jordan såklart 🙂

Här syns dörren in till vardagsrummet åxå. Matplatsen är bakom bänken.

Ute i hallen, som alltså var utanför själva köket såg det ut på det här viset:

  Toadörren, trappan ner till hallen till vänster.

Vrider lite och ser dörren in till Lovelia och Trixie och sen den in till Corrinda och Novalie, den med grind.

I taket ovanför dörren hänger ett urgammalt larm, som vi aldrig haft inkopplat, men som vi inte vågat plocka ner då det var el i det….men nu är det väck:=)

Jaha, sen vrider man lite till då:

Och då ser man in i Corrinda och Novalies rum, och sen är det gången bakom kyl och frys, där vi hade byråar förr.

Om man går in i den gången så ser man det här:

Dörrarna in till vardagrummet, matplatsen och en del av väggen. Bakom mig är dörren in till Robbans rum och till vänster ur bild är de vita skåpen.

Alltså har vi gått ett helt varv i det som var vårt kök!!!!

.

Det var FÖRE bilderna 🙂

Hoppas att det blev begripligt?? 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Ida

  Å vad kul det ska bli att se efterbilerna! Om jag fattat rätt så har ni rivit väggen med kyl och frys och alltså fått en bred öppning in till köket?

 2. Lina

  Skriv din kommentar här!Tack för en jättefin blogg!Jag läser alla dina inlägg,skriver sällan kommentarer tyvärr.Måste bara säga att jag älskar dina långa inlägg,sluta inte med dom!Kul med en lite rundvandring i erat gamla kök,hoppas snart på att få se det NYA köket,det ska blir spännande,kanske en rundvandring i resten av huset går att fixa oxå;)När du har fått ordning på sladdarna såklart.För väldigt länge sedan så skrev du att du hade ett namnsmycke med alla barnns namn på,har jag rätt eller är jag ute och cyklar?Om du har ett sånt kan du inte lägga ut en bild på det.Jag har 5 barn,skulle gärna vilja ha ett sånt namnsmycke men vet inte hur jag ska få till det med allas namn.stor kram till dig och din underbara familj!

 3. Linda

  Bra bilder- kändes som jag var på en rundvandring =)
  spännande att se efterbilderna!!!! elller vägen-dit bilder =)
  nu har vi köpt radhus och ska renovera kök- hade lovat mig själv att aldrig flytta till ett renoveringshus efter att vi renoverat lägenheten… =/ haha så det kan bli.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting