Allmänt

Typiskt….

Klockan 03.30 natten till idag vaknade jag av det där ljudet man helst aldrig någonsin vill höra…det ytterst obehagliga och urkiga ljudet som barn gör precis innan de kräks…

Lovelia var det som var upphov till det, och jag var framme hos henne på två sekunder, men det som kom upp var ytterst lite. Jag var väldigt fundersam över vad som hände? Kräktes hon eller var det att hon satte i halsen? Slemmig?

Vad?  Gjorde iordning henne och hennes säng och vi somnade om. Fel – hon somnade jag låg på helspänn….och mkt riktigt så kom det igen en halvtimme senare en liten skvätt till. Ok, sjuk alltså.

Sen kunde ju inte jag sova, spärrade upp ögonen i mörkret vid varje liten suck och vridning….grejen var bara att vi ju hade TRE ungar i sovrummet, så det var svårt att höra vem av dem det var som lät 🙂

Loppan sov som en stock, och det var tungt att kliva upp vid halv sju när mobilen larmade….

Sen sov Lovelia, Trixie och Jordan som små grisar, trots att byggarna sågade och hamrade och grejade , Jordan vaknade vi d 9, men tjejerna sov till 10.30!!

Eftersom jag ju blir supergrinig när nån annan släpper iväg sina barn när ett syskon ligger hemma och kräks så fick Trixie vara hemma från kyrkis, och som hon sov så behövdes det nog:)

Skolbarnen gick iväg, men vi andra blev hemma.

När Lovelia vaknade så duschade vi av henne, hennes blöja var superblöt, och hon stod länge i det varma vatten och myste. Verkade piggelin. Ville inte ha nån rostad macka, och kräktes snart igen, mest slem.

.

Vi skulle ju bjuda byggarna på smörgåstårta, och det är ju inte så trevligt att sitta och äta med nån som kräks bakom ryggen på en, så vad skulle vi göra? Jag kunde inte vara uppe med henne, för jag ville ju inte springa genom köket och kryssa mellan gubbarna med en spyhink gärna….känns lite jobbigt.

Inte kunde hon vara i gillestugan heller för där var vi ju tvungna att äta, så vi tvingades återigen ta Janelles rum i besittning..Jag gillade det inte, men vi hade inget val, och där har Loppan och jag tillbringat dagen. Hon är inte pigg men inte jättesjuk, och nu på kvällen har hon ätit havrefras för det ville hon ha, och avslagen cola.

Janelle blev ju såklart skitsur för att vi occuperat hennes rum, och det fattar jag , men det blev verkligen värsta grejen, och sen åkte hon hem till Justus igen..

……..

Men om man skulle prata om nåt annat då kanske???? Nåt som är trevligare 🙂

Tydligen så ringde de från vår Öppna förskola idag när jag låg och halvslumrade med Loppan, och de vill att jag kommer dit på deras babycafé. För att prata om livspussel och många barn och hur vi får ihop det….Det var ett enhälligt önskemål från alla mammor som går dit, påstod Perra.

Jag är ingen talare, ingen debattör eller ens speciellt talför 😉 men som det verkade så skulle jag inte behöva göra så mkt mer än att svara på deras frågor, och det kan jag kanske klara av….kanske 🙂

Fast i ärlighetens namn så tycker jag det är svårt att svara på frågor med 🙂

Jag menar, folk som har ett barn, en bebis, eller möjligen nåt syskon hemma, tycker ju att det är så märkvärdigt med så många barn som vi har..medan jag tycker det är precis som vilken vanlig familj som helst 🙂

Men eftersom det är trevligt att vara efterfrågad så kommer jag såklart att säga ja:)

.

Sen har jag fått en annan spännande inbjudan åxå, som jag måste klura lite på, om jag vågar 🙂 men det tror jag väl, det verkar för kul för att säga nej till.Återkommer om det 🙂

.

Sen blev de ju såklart inte färdiga idag….*mutter* men i morgon då…Det är enbart småpyssel kvar nu, spisen ska på plats, kyl och frys på plats, och sen elen. Lite lister och sånt och sen så, klart.

Elektrikern har monterat in ett så fräckt urtag i vår köksö 🙂 Man trycker ner det helt i bänken, syns bara en liten rundel. Coolt 🙂 Dyrt som satan, tror det kostar 3000kr enbart för det urtaget, men vad fan, lite lyx och skrytgrejor måste man ju ha:) och alternativet var att montera urtagen på sidan, i extremt bra höjd för pilliga Jordan fingrar ..

.

Perra har hämtat stolarna vi hittade på Blocket, och så mkt kan man ju lugnt säga att de passar inte så vidare värst bra ihop direkt…hm. Men, skit samma, de är vita och det var prio ett, sen får vi ju se hur vi gör. Jag är ändå lite sugen på att måla massa olika i samma vita färg….Har tänkt på det många gånger när jag varit på Röda korset, det brukar stå så fina stolar där, men alltid i fulfuru … Jag vet ju att det blir fint, men drar mig lite för allt jobb… Å andra sidan är det rätt kul och avkopplande att måla. Ja vi får se:) 

.

Idag var det Påskfest på kyrkan, och den missade vi ju. Det är typiskt. Nu har vi varit på massor, men det är ändå lite extra mysigt där då, med folk som man sällan träffar. I morgon missar vi musikleken med Jordan åxå.

Jag tycker ändå att de små barnen har hållt sig någorlunda friska, det känns inte som att jag fått stanna hemma speciellt ofta för deras skull, det är mer skolungarna:) Men det kanske är de smås tur nu…hualigen. ta i trä..

.

Nu ska jag faktiskt ta och sova snart, missade ju några timmar i natt, och även om jag har legat och slumrat bredvid Loppan mest hela dagen så har jag inte sovit. Hon ligger i spjälsängen i Janelles rum 🙂 den som vi haft här till Jordan, det var den som var färdig och klar, och jag frågade om hon kunde tänka sig att sova där och hon strålade som en sol 🙂

Själv ligger jag i Janelles säng, och i min säng ligger Trixie. Övriga ungar ligger på sina platser 😉

Jaja, ska se hur natten blir, det vet man aldrig….

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Elise Andersson

    Godkväll Carola

    Jag bara undrar när din Novalie går och lägger sig på kvällarna?
    jag och min Alicia (fyller 9) har väldiga tvister om henne sovtider och jag skulle behöva lite råd/tips om hur du hade/har löst denna situationen.

    Tack på förhand
    /Elise + 5
    Carola svarar: Novalie ska lägga sig vid 20.00, men det är ok att vara uppe till 20.30. Corrinda, som ju bor i samma rum som Novalie , ska lägga sig 21, så i praktiken blir det oftast då som N kommer i säng med.. Så jag får väl säga senast 21 då:)

  2. tres

    jag tror så här, du och perra är väldigt lugna av er och stressar inte upp er i onödan och ni planerar och löser problem som uppstår… som många andra med mindre barn kanske får panik över för dom inte är vana med att vardagen flyter på utan problem och gör det de så kan dom enkelt och snabbt ringa en släkting som hjälper dom.
    när jag hade ett barn så tänkte jag shit, hur fan orkar dom som har fyra barn och hinner med allt. sen fick jag nummer två och då flöt vardagen och alla måsten på och man får det helt enkelt att fungera, man måste det lixsom.
    sen var jag gravid med tredje och pappan nojade och fattade inte hur vi skulle klara tre barn, men jag var bestämd och visste vi skulle klara tre barn och ännu mer, man får det att fungera om man inte stressar upp sig och kör sitt vanliga race och rutiner och löser problemen.
    det som för mig kan verka svårt är hur ni har råd att köpa julklappar till alla på en gång? blir ju alla på en gång då och en stor klumpsumma.
    hur ni har råd att låta alla barnen gå i olika saker som kyrkis och sporter?
    jag tycker ni är en kanon fin familj 🙂
    Carola svarar: Tack:) Nu är det såhär att Perra jobbar extremt mkt på höstarna, iom att det är säsong för bär då, så han tjänar ju mer då än under tex våren:) Alltså är julklapparna inga problem, vi lägger undan hela hösten till dem:) Kyrkis är nästan gratis, kostar typ 400kr/termin som max, för musiken och juniorer osv är det 100kr. Däremot är tennisen svindyr…och det svider. Men som tur är ska inte allas avgifter betalas samtidigt, utan det brukar vara nån per månad. Det är basket, tennis, dans, sånglektioner, gympa…pust:)

  3. Viktoria

    Jag har funderat på det där med köksstolar då vi är inne på att byta köksbord. Köpa nya stolar är ju svindyrt när man behöver så många! Jag tror det skulle vara jättefräckt med olika köksstolar, typ en av varje, om man bara målar dem i samma vita färg. Sen är det ju det där med målningen som känns som ett mindre kul projekt förstås.

    Hoppas ni får hålla er friska!

  4. ida

    Typiskt var ordet, sa Bull. Håller alla tummar och tår att det inte är magsjuka utan bara nåt skit hon fått i magen. Jag är expert på att förneka magsjuka när nån av mina blir dålig och det brukar funka 😉
    Lyllo dig som har ett fiiiint kök (snart)

  5. Annelie Susanna

    Klart man ska ha lite fräcka skrytgrejer i nytt kök =)
    Stackars lilla Lovelia!! skönt att hon vart piggare sen iaf 😉
    Apropå en helt annan sak, vet du att du var med i Aftonbladet? Dom har en liten ruta som heter: Vá saru saru?
    Och det var angående att du sa att du inte tänker på hur många barn du har men när du ser dom på kort allihop så ser du ju att dom är rätt många =)
    Carola svarar: Nej det hade jag ingen aning om!!! Hm..lät det korkat;)?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting