Allmänt

Konstigt?

Lilla Lovelia…. jag fattar inte riktigt vad som är galet med henne, men frisk verkar hon inte vara. Eller jo, men det blir bakslag hela tiden.

Hon kräktes ju två små gånger natten mellan tisdag-onsdag, sen sov hon i 7 timmar, vaknade och var pigg men började kräkas igen i några timmar, sista gången vid 17-tiden. Sov gott hela natten till torsdagen. Var pigg hela torsdagen, men kräktes lite på fredag morgonen, och sen drack hon ett stort glas Oboy direkt efter som såklart kom upp lika snabbt. Sen var hon pigg igen, var ute och hoppade studsmatta, åt glass och mat, sov gott hela natten till lördag och var pigg hela dagen. Igår när jag skulle gå och lägga mig så hade hon kräkts i sömnen, och så två gånger till efter det??  Hon vaknade i morse, kräktes lite och sen åt hon frukost och har varit pigg mest hela dagen.  Vid middagen ville hon inte ha, drack lit eavslagen cola och så kräktes hon upp den.

Jag fattar fan ingenting?

Pigg som en mört, och så kräks hon?   Värdelöst!  Hon har ätit både glass och smörgås utan problem idag, men så vänder det.

Jaja, det kan ju vara så här, och jag vet att hon är rätt känslig, börjar hon så blir det ofta väldigt intensivt..eller tydligen utdraget då….

.

Nog pratat om det.

Det är himla härligt väder!!!! Strålande sol, som lockar ut allt och alla, ungarna är ute mest hela dagen, Perra har städat ur poolrummet och ställt ut utemöblerna, och vi har minsann hunnit premiärfika där 🙂

Han dammsög upp typ en hel kungsgran först, fick byta dammsugarpåse två gånger, haha.

En hel massa skräp bar han ut i bilen så ska han slänga det i morgon, skönt att bli av med det, för att inte tala om alla pantflaskor som legat och drällt i kassar i hela poolrummet!!!

Jag har hållts inne i köööket  jag:)  Och nu jäklar är det mesta på plats!  Jag har kastat en massa saker, en hel del har jag gett till svärmor som håller på att expandera sitt Bed and breakfast och behöver massa jox, och en flyttlåda har jag fyllt med udda porslin och saker vi har dubbelt (trippelt…) av som jag märkt med ”flytta hemifrån”

Det dröjer väl ett tag tills dess, men inte allt för länge….Hu  😉

.

Nu är det ”bara” vardagsrummet som ser ut som fan…där står allt som inte ska vara i köket, och hela städskåpet.

Ja alltså innehållet som var i det gamla städskåpet, som inte får rum i det nya…

Jag ska fundera ut en bra lösning på vart det ska ta vägen, men det mesta är sånt där bra-att-ha grejs, typ extra sulor, skosnören, batterier, snören, take away menyer osv…  😉  Tar mest tid att bära runt allt.

.

Bilder kommer!!!  Ska bara flytta alla tomma kartoner först….och lite annat 🙂

.

Jag har beställt en ny trappgrind åxå, ledsnade på att ingen enda grind här hemma motsvarade de krav vi hade, mest var det priset, det är ju inte klokt vad de ska ha betalt för de extra förlängningsdelarna!! Vi har så bred öppning där den ska sitta, hela 120 cm, och då blir utbudet begränsat.

Om man håller sig inom Sverige då  …..  Om man vidgar sina vyer och kikar längre bort, i Usa, så är det inga problem:)

Där finns det grindar för alla möjliga och omöjliga dörröppningar!! Höga, låga, med kattlucka 😉 you name it.  Dessutom hur billigt som helst!!  Tänkte att om grinden i sig kostar typ 250kr, så kan jag lugnt lägga runt 5-600 i frakt och då få en som funkar för oss till ett ok pris.

Ett litet problem blev det bara…de flesta butiker skickade inte till utlandet utan bara inom Usa  🙁

Bah. Skit.

Men, då kikade jag på London, och där minsann är det inga problem med att skicka, så nu är den beställt och ..( eh.. förhoppningsvis!!) betald 🙂

Lite krångligt att betala var det allt, med IBAN nummer och skit, men tror det blev rätt i slutänden 🙂

Nu hoppas jag att den är exakt som som jag vill!!!!  Återstår att se .

.

Nu ska jag nog gå och koka lite the,  och prata lite med Lovelia som ligger i fåtöljen intill och ser ledsen ut. Hon somnade efter att hon kräkts och nu är hon ju inte ett dugg trött, såklart. 

Lilla skruttan, kanske vill hon ha lite chaithe om jag frågar , det brukar hon gilla ??  Ska kolla med henne!

Ha det gott nu, alla som har påsklov önskar jag ett trevligt lov, och alla andra en trevlig måndag 🙂

,

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Kristin Svensson

    Hej!
    Det går sådan konstig magsjuka nu. På vårt dagis har flera stycken trott att barnen varit friska för dom bara kräkts någon gång och sedan har det börjat om igen. Har man otur blir det en ordentlig förkylning med hög feber efteråt. Mina barn hade sådan där magsjuka som din flicka och smittade ner oss andra också. Sedan förkylning och hög feber. sedan frisk någon dag sedan rejäl magsjuka igen då kräktes de i tre dygn var.
    Konstigt men hört flera som haft lika. Mysig familj ni verkar vara läser om er med förtjusning. / Kristin

  2. Missan

    Min 2-åring hade precis de där konstiga symptomen för några veckor sedan. Kräktes någon gång om dagen men var hur pigg som helst utöver det. Vi hade någon teori om att hon först kräkts för att hon fått nån bacilusk i sig, och att magen sedan hade svårt att vänja sig vid vanlig mat efter ett dygn med ”magsjukemat”. Hur som helst gick det över efter ca 4-5 dagar. Krya på lillan!

  3. Katie

    Lilla Loppan krya på dig <33 Hoppas du å mamma hade lite mys i soffan igår =)

    Jag har också haft magsjuka – usch INTE roligt! Vart riktigt jobbigt till slut, men jag spydde mest hela tiden. Hoppas du blir helt frisk snart!!!!!!!!!

    Hoppas ni har haft en bra dag familjen <3

    Kramizzar, Katie

  4. Ulle

    Mjölkprodukter är oftast för starkt för magen efter en körare med maginfluensa. Ingen mjölk eller glass, i så fall isglass. Små mängder vätska, lite rostbröd med kanske leverpastej på. Vätskeersättning, saft mm är viktigt. Se till att magen kommer igång igen som den ska innan ni saftar på med en hel frukost. Hoppas hon kryar på sig snart, det kan vara långvarigt de där maginfluenserna.

  5. Ida

    Jag blir så glad av att läsa din blogg, vore kul om du lade upp fler bilder på magen. Hoppas att lilla Lovelia snart mår lite bättre.

  6. Ida

    En grej med barn som kräks så där men verkar må bra är att de kan vara förstoppade. Det är fullt i tarmen och det man stoppar i sig kommer helt enkelt i retur.

  7. Rut

    Hon kanske har öppen magmun eller vad det heter?
    min kompis hade det när hon var mindre.
    Fin blogg förresten och fina barn 😀

  8. Jenny

    Om man ber snällt,kan du inte då lägga upp mer bilder på dig och din mage? Gravida kvinnor är ju typ det vackraste som finns!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting