Allmänt

Så var det näste man till rakning..

..eller om man så vill, nästa kräkunge.

Jag brukar försöka låta bli att skriva så mkt om magsjukor och sånt,för jag tycker själv inte att det är det mest trevliga man kan läsa om i folks bloggar 😉

Men nu känns det som att det mesta kretsar runt ” Vart är kräkhinken?!” här hemma 😉

Lovelia verkar, ta extremt mkt i trä, pigg, hon har ätit som man ska och har mått bra ända sen sist.

Tack för era råd, jag är helt övertygad om att det inte rör sig om nån allergi eller förstoppning, utan en helt vanlig sketen jäkla magsjuka, som faktiskt borde förbjudas i lag!  Man kan helt rätt bli tillfälligt laktosintolerant efter att ha varit sjuk så här, och jag brukar undvika mjölk och sånt, men det är svårt med glassen när syskonen ska ha en 🙂

Och den gick ju i utan problem, och stannade kvar 🙂

Välling har hon inte fått på hela tiden, men ska eventuellt få majsvälling nu ikväll.

.

Men….igår kväll så kräktes ju Jordan….  🙁

Lika plötsligt som Lovelia, men inte helt oväntat, han har inte direkt undvikit henne, eller hennes vattenflaskor edyl…Jo självklart har jag försökt, men han är som en iller, en klättrande sådan och ser han en flaska så bara måste

han ha den…oavsett om han inte får. Kanske ännu mer då..hehe.

Vi tog in en vagn som han fick ligga i…

  ..och man kan ju konstatera att han missuppfattade det där med hinkens användningsområde 🙂

Han var jättesur för att han inte fick nån välling, det här är vällingtunnan nummer ett, och hela natten har han klagat över det..

Även när flaskan är tom så vill han ha den och ligga och snutta på. Man önskar ju att han ville ha en vanlig napp ist, men nope, flaska ska det vara 🙂

Frampå morgonkvisten fick han en flaska med lite vatten i och sen somnade han och sov till 12.00!!!

Lovelia sov ju massor hon med, så det hör väl till kanske.

.

Sen har han varit ömsom pigg , ömsom ynklig och ledsen. Började dagen med att vara skithungrig, och gick och krävde en bit bröd , stod där framför skafferiet, öppnade dörren och drog fram påsen med bröd…Ja vad gör man?  Klart han fick en formfranska, som såklart kom upp efter en stund..

Majsvälling har han druckit och faktiskt fått behålla det mesta av, lika med vattnet, men det kan ju vara tillfälligt.

Loppan var dålig till och från i så många dagar, så jag har liksom ställt in mig på samma nu.

.

Jag har haft honom i vagnen i vardagsrummet, han har velat ligga där själv, och sovit eller kollat på Barnkanalen, som han aldrig gillar annars, så nog är han sjuk allt.

.

Det fina med det är att jag fått igång en röjning av vardagsrummet 🙂  Det har kommit in en jäkla massa byggdamm här, och eftersom vi haft allmän stapling av lådor och möbler här inne så har det inte gått att städa så bra.

Nu har jag flyttat en skänk till ett hörn där den nog får stå, och fyllt den med kokböcker….ihhh vi har massor!

Och väldigt många bakböcker….Muffins, kladdkakor, småkakor, tårtor + dekorationstips, långpannebak osv…Jag borde baka mer:)

Nu är ju min nya fina ugn hela 90 cm bred, istf en vanlig som ä r60, så jag måste klura på hur jag ska få till recepten?

Dubblera eller 1½, eller nåt helt annat kanske 😉  Gällande långpannebak då, antar att en sockerkaka är en sockerkaka även i en 90cm bred ugn 🙂  Eller?

.

Igår blev det extra spännande när jag satt och skulle förkovra mig i hur man använder denna tjusiga sak, för jag insåg plötsligt att ugnen inte funkade!  Plattorna funkar, och vi har lagat mat flera gånger, men ugnen har jag inte haft tid att testa…och nu ville den inte!

Klurade, läste, funderade, ringde till elektrikern, samt mailade till Bagaren och Kocken där vi beställt den ifrån,  det kändes väldigt märkligt om den skulle vara trasig, mer som att det var nån transportsäkring som satt kvar eller nåt…

Fick svar idag, och de rekommenderade att man kollade så man inte hade nån automatiskt timer på som gör att ugnen slår på sig med fördröjning….Man kan nämligen ställa in ugnen på att den ska gå igång ett visst klockslag och sen av, man behöver inte ens vara hemma för att laga mat 🙂

Kunde jag iofs på min gamla skrutt åxå, men använde det aldrig..

Jomen visst var det så. Jordan var ju där och pillade på alla knappar det första han gjorde, och hade lyckats ställa in den.. Men det var ju en trevlig lösning på problemet  🙂 Hade varit tungt att behöva skicka tillbaka den, eller ännu värre, till Italien för reparation….

.

Jaja, nu väntar jag på att Perra ska komma hem, han har varit på styrelsemöte hela dagen, och jag börjar bli väldigt hungrig….Jordan vill äta om jag gör det, så jag får vackert vänta tills jag får nån som tittar till honom.

Inget av de andra barnen är så intresserade av att passa honom, och jag är inte ett dugg intresserad av att de ska göra det heller 😉

.

Nu började Äntligen hemma, så jag ska väl slöglo på det en stund, det är ju ändå ett mysigt program  🙂

.

Höres och synes 🙂

Bye bye

Kommentarer

  1. Linda

    Vi har också en stor ugn, när jag bakar i långpanna så använder jag en långpanna till vanlig ugn (sparade den från gammla spisen) och ställer den på gallret. Ibland gör jag 1.1/2 och använder den stora långpannan.

  2. Ida

    Aha, magsjuka alltså:(
    Det där med vagn till sjuka småttingar är ju bara superbra, det köra jg också jämt. HOPPAS nu att ingen mer blir sjuk!!!

  3. Maria

    Trevlig blogg Carola! Tänkte bara berätta att mina 2 pojkar var dåliga till o från i 3 veckor, kräkts lite då o då o haft diarré lite då o då. På barnakuten i Uppsala har de sagt att detta tydligen inte är en vanlig kräksjuka utan ett virus som sätter sig i magen, en förkylning. Tydligen MASSOR av barn som lider av samma… Drygt som tusan är det iallafall! Tillråga på allt har en av mina fått vattkoppor nu också. Jaja, sommar o friska barn är efterlängtade! Ha det gott!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting