Allmänt

Robert..

…stod på tur…eller otur 😉

Jag tänker fan inte ens slösa ord på att skriva mer om det, men klart är att vi är invaderade av virus 🙁

Jordan har iaf mått bra idag, men väldigt snorig och hostig..hostade så nu på kvällen att jag till slut gick in och gav honom lite Mollipect… Resultatet???   😉

Torka, torka torka….  Såklart.  Vad trodde jag?  Men det var enda gången idag , hittills som han returnerat nåt, så jag är glad ändå .  Always look at the bright side of life..tada tada dadada  🙂

.

Idag har såklart inte solen strålat som de sista dagarna, när jag kände mig tillräckligt klar inne för att med gott samvete kunna sitta ute..men bitvis var det väldigt skönt ändå.

En av våra grannar körde förbi, lugnt och fint, och jag blev så glad att nån iaf tar det lugnt här på gatan, men så stannade de vid dockvagnen och trehjulingen, klev ur och LYFTE in dem på vår tomt..

Jag ropade, ytterst trevligt, att de står där för att folk kör så fort, men då flinade han bara, slog ut med armarna för att riktigt visa hur jäkla korkad han  tyckte jag var och fortsatte bära in det , jag hojtade då att de ska stå där, och jag ställer tillbaka dem, och till slut ylade jag att han var då inte en schysst granne direkt..

Satan så förbannad jag var!

Och givetvis gick jag och ställde tillbaka det, så han såg det nog i backspegeln.

.

Vad är grejen?? De står inte mitt i gatan utan det är inga som helst problem att svänga förbi dem, kör man lugnt och fint så störs man inte. Om man tycker att de hindrar framfarten så kör man för fort.

Grannen i fråga bor dessutom längst upp på gatan, i andra änden, och där finns det en utfart till…varför han ska åka FORT över en hel villagata full med barn  och djur när han kan vrida ratten åt andra hållet och köra ut på stora vägen direkt, det övergår mitt förstånd.

Men just det ja, han har alltid kört åt det här hållet, så det kan man inte ändra på.

Jag erkänner, jag känner mig som en satkärring, som nån redo för Grannfejden, men jag känner ändå att det är inte klokt att folk inte kan sakta in!  Vi har så många barn på den här gatan, och de flesta är små, utan koll på trafiken, och ingen förälder kan hålla 100% koll på sitt barn hela tiden. De kan smita. Och bli påkörda. Men vem bryr sig, det händer ju inte mig…så verkar mentaliteten vara just nu.

Vi har ändå staket runt hela vår tomt vilket de flesta andra inte har…

Nej, skit samma, jag tänker släpa ut min dockvagn varje dag, så får de väl lyfta in den då..

Jag har skickat in en begäran om sådana där fula blomlådor åxå, vi ska få två i ena änden av gatan tydligen, men då kommer alla att köra den här vägen för att slippa dem….så det behövs här med.

Bah, grannar…. 🙁

.

Perra har levererat i Stockholm idag, och sen kom han hem och fixade massor, less på att sitta still 🙂

Han bar ut en massa grejor i bilen som hans mamma ska ha, sen släpade vi upp den vedervärdigt tunga avhärdargrejen som stått nere i pannrummet och tagit plats. Sånt måste bort!  Men oj så tung den var…full med salt..

Sen gav han sig på att skura badrummet 🙂

Det och vardagsrummet är fulla med byggdamm, jag tror att barnens rum klarade sig bra, jag har iaf inte märkt att det skulle vara nåt, men å andra sidan har jag knappt varit in där 🙂

Vardagsrum och badrum var vi ju och sprang i hela tiden.

Nu är badrummet våttorkat från golv till tak, och det luktade svagt av klorin när jag var in där nyss, underbart.

De stackars övervintrade pelargonerna åkte ut från fönstret där de bott i många långa månader, och nu står de och ser skrangliga ut ute 🙂 De tar sig nog, får man hoppas. Annars är det inte långt till Plantagen 😉

.

Jag har i flera dagar grejat i vardagsrummet, men nu fick Perra bära ner allt som skulle ner, och det som skulle ut, och det som skulle nån annanstans, så nu har jag dammtorkat överallt en gång iaf. Det behövs nog flera gånger.

Ska tvätta soffans överdrag åxå, och alla filtar och kuddar de drar ju åt sig damm nåt makalöst.

Dammsuget är det, men inte våttorkat, så det blir morgondagens mission.

.

Jag invigde ugnen idag 🙂

Med delikatessen fiskpinnar, men även med lax till oss med bättre smaklökar..

Det blev alldeles utmärkt, den godast lax jag ätit på evigheter 😉

Ugnen är rolig ,. för den har en fläkt som slår på, och sen av när den tycker att det är dags. Perra stod och försökte stänga av fläktkåpan länge och väl, innan jag upplyste honom om hur det var .

.

Jag hittade en bakform idag.

Den köpte jag,till vårt bröllop, för jag och min syster tänkte baka egna tårtor.

Hon är superduktig på sånt, medan jag är bara hyfsad;)

Bakformen gör så att det blir en hålighet i mitten som man sen kan fylla med nåt, och vi hade så stora planer.

Fanci Fill Cake Pan set

Visst ser det coolt ut?  Vi träffades hemma hos syster yster för att provbaka..och resultatet blev….två sockerkakshögar!

Hm..men vad nu då? På´t igen bara,  men samma resultat… Det blev så jäkla fult att vi inte kunde annat än skratta!

Tre olika recept på sockerkaka provade vi, och nåt mer, men icke sa nicke, det ville sig inte.

Så jag fick beställa ist 😀

Men nu känns det som att jag måste prova igen!  Jag ska ge mig på det nån dag här framöver, och om det inte blir bra, så skickar jag iväg den! Till Mirka kanske 🙂

Jag återkommer om detta..!

.

Nu är det dags att hoppa i säng och se hur natten blir, man vågar liksom inte säga att man ska sova, för då blir det väl tvärtom 😉

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Malin, endast 6 barns mamam

    Då gör jag en ko-vändning och frågar var du köpt tårtformen??
    Carola svarar: jaadu..det kommer jag ju inte ihåg..men de finns på kakburken.se och tårtdekor.se
    🙂

  2. Neta

    Men är det så jäkla smart att ställa ut leksaker på gatan? Tänk om nån annans unge lyckas smita ut i ett obevakat ögonblick och blir frestad att leka med dom då kan olyckan också vara framme. Och då blir det utan tvekan ditt fel.
    Om var och en håller reda på sina egna ungar och ser till att dom inte leker/cyklar på gatan innan dom klarar det själva så kan ju inget hända.
    Jag skulle också flytta grejerna om jag bodde där och till slut slänga dom om dom inte försvann därifrån. Leksaker, cyklar, dockvagnar och barn hör defenitivt inte hemma på en gata där det kör bilar. Du bor vid en gata för biltrafik, det ÄR 50 i stan kan du inte acceptera det så flytta!
    Lek inte polis!!
    Carola svarar: Mina barn leker inte på gatan! Men det händer att de GÅR på gatan, eller kanske tom smiter..(gäller den minsta bara). Jag skiter i att folk blir förbannade, för de skiter i att jag bett dem sänka farten. Att säga att jag ska flytta för att jag inte kan acceptera det, är enbart löjligt. Gubbarna på kommunen som pysslar med sånt här, är alldeles trötta över att det ska ta sån tiiid, för det ska upp skyltar överallt om att det är 30 på sådana här gator. Jag vet att det inte är världens bästa sätt, men just nu är det det sättet som vi tillämpar, i väntan på blomlådor.. Jag kanske ska byta ut leksakerna mot gräsklipparen? Den har ju motor och borde höra hemma på en gata:)

  3. Mia

    http://www.plapro.se/cms/index.php/produkter/farthinder/51-pp-farthinder

    De ”små” plastfarthindren är skitsmidiga, de ser absolut inte mycket ur för världen, men JÖSSES vad man flyger över dem om man inte saktar ner.
    Jag upplever dessa små ”värre” än stora feta asfalterade hinder.

    De här e ju smidiga på så sätt att man slipper värsta projektet med att få dit dem. Visserligen blir det ju ett projekt ändå, men inte att gräva, asfaltera osv… 🙂

    Jag har ansökt om dessa för nåt år sen på vår gata, men inte hört ett piss än 🙁
    Carola svarar: Tack för länken, den är sparad, smart ju:)

  4. Emelie

    Ska ni gifta er? =) Och hur är det, är du gravid? Du nämner aldrig nåt om det, slänger bara in en kommentar då och då. Man blir ju fruktansvärt nyfiken *ler*. Vilken månad är du i isånafall och blir det barn nummer 9 eller är jag fel ute? Vore kul med en liten rapport om det inte är för mycket begärt =) Ta hand om er och stå på dig om fartdårarna!!
    Carola svarar: Nej, vi gifte oss för fyra år sen:) Och ja, jag är gravid med vårt nionde barn:) I vecka…ehrm..26?? 27?? Eller nåt sånt;)

  5. Madde

    Förstår din tanke,ja retar upp mej som fan ja me på folk som kör som tokar. Meeen man få inte ställa saker så nära vägen,de är inte riktigt lagligt heller :/ å du vil väl inte få nån åthutning av farbro blå. Sn så kan de ju faktiskt vara farligt om man tänker så att nån kommer å tvärvejar för de står nått,å så är nån på andra sidan,ja de låter långsökt MEN de kan ju orsaka en större olycka. Hoppas de löser sej. Å ha en riktigt Glad Påsk 🙂
    Carola svarar: Det är kanske inte lagligt, men det är det inte att köra 70 där heller;) Det syns lång väg och står inte i vägen så ingen ska behöva köra åt skogen pga det men OM, då jäklar gick det fort…
    Glad påsk:)

  6. Camilla 30 år & 8 barnsmamma

    Hej hej

    Det där med blomlådor tycker jag var en bra ide.
    Man tycker ju att man inte ska behöva ha sånt om folk fattar att dom ska köra lungt.

    Här har flera satt ut både barn cyklar och riktiga barnvagnar..tomma såklart vi väg kanten,men det är endå vissa som skiter i det..

    Hoppas att allt är bra med magen..
    Ha en jätte bra dag
    Mvh Camilla

  7. mammasvanlind

    I vissa kommuner finns det restriktioner på hur blomlådorna ska stå, avstånd, storlek mm, mm som man kan hämta ut och sen ställer man ut egna. Jag har en vännina som gjorde det på sin gata då hon tröttnat på busåkning. Ingen kan säga något om det om man gjort efter kommunens rekomendationer. Kolla upp det om det känns intressant. Glad Påsk!

  8. Michaela Lejonberg

    Usch för sjuka barn!
    Walther fick bli hemma från dagis idag för att han hostar och har nästan ingen röst, igår kväll verkade han ha ont i halsen men det verkar ha blivit bättre, för nu är han inne på macka nr 2 till frukost!
    Sicken granne ni har, trögfattad eller vaddå? Fortsätt ditt race, vill någon ta dit grannfejden så låt dom göra det för ditt syfte med det hela är ju gott… även om dina grannar inte håller med!

    Ta upp problemen med kommunen eller vägverket!
    Kram

  9. Trollmorsan

    Hoppas att ni får upp något hinder… Tycker dock det är tragiskt att inte bilister tänker mer på andra och kör försiktigt…väldigt trist….

    Ha en toppen dag idag!
    Kram en 8-barns mamma

  10. Ulle

    Vi har gula ”band” som vi lägger på vägen som farthinder, gör att det guppar till lite och saktar in trafiken. Men man måste markera med reflexer på sidorna, hör med vägverket.

  11. Karina

    Jag har för mig att man inte får ställa saker sådär på vägen, varken som farthinder eller ”skrämsel” (alltså som om det vore småbarn i närheten av leksakerna). Så kontakta kommunen och ansök om farthinder istället! Sicksack-blomlådor eller dylikt

  12. Malin med Tilde, Nora o Ellen

    Man kan be om tillstånd från kommunen att få ställa ut hinder i vägbanan, några av grannarna lite längre bort har fått bygga två gigantiska blomlådor (som måste märkas ut ordentligt enligt lagen) och har i vägbanan. Fungerar jättebra! (funderar själv på att skaffa ett sådant tillstånd för att sätta ut några till…)

  13. Anna B

    Hoppas du fick sova i natt. Det gjorde inte jag, men inte pga kräkbarn, bara snurrbarn och egen övertrötthet pga jobbet. Ville hoppa in och önska er en glad kräkfri påsk!

  14. Hannah

    Fast din granne har rätt, du kan inte ta lagen i dina egna händer. Även om du har småbarn. Gatan är ett offentligt rum, och så länge han inte kör för fort har han all rätt att köra där. Utan att du ställer saker i vägen.
    Sen kan det tyckas onödigt att han inte åker åt andra hållet, men ändå…
    Carola svarar: Han kör ju för fort! Och offenltigt borde innebära även för mig och mina saker:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting