Allmänt

Otäckt!

I kväll när jag klev ur bilen vid skolan när vi skulle se på tvillingarnas teater så hörde vi massor av brandbilar som körde förbi..nära nära. Läskigt. De åkte inte åt vårt håll, så jag släppte det så fort de kommit utanför hörhåll, men fick höra när jag kom hem att det var ju en av Patricias kompisars hus om brunnit ner 🙁

http://www.unt.se/uppsala/radhusbrand-i-savja-1324549.aspx

Janelle är kompis med storebrorsan, som fyller år idag…. och det var ju med all säkerhet inte den födelsedag någon av dem tänkt sig!

Hela huset totalförstört, och en familj står plötsligt utan annat än kläderna de hade på sig, det är så jäkla otäckt!

Jag känner inte familjen mer än genom mina tjejer, men sänder en varm tanke till dem. <3

.

Usch, bränder är så fruktansvärda, så totala, så skoningslösa. Jag som tjatar på Patricia som hela tiden glömmer att slå av sin plattång…och att inte ställa datorn i sängen….Ibland tycker man ju själv att man är fjantig och tjatig, men det händer ju faktiskt att det man oroar sig för bli verklighet..

Hu.

.

Över till annat!!!

Min gnällige son har varit lite mindre gnällig idag  , och det tackar man ju för!

Vi klev upp, bytte blöja, nya kläder och så frukost och sen började gnället ;)Men inte lika intensivt som de sista dagarna.

När vi skulle hämta Trixie på kyrkis så ville tjejerna kika på lammen, de är i en hage precis intill kyrkan, så vi traskade dit.

Jordan var välklädd:

 Haha, dojorna är urgamla, men helt rätt i tiden ändå:) Jackan är ny, den kommer från D&J, det är nån barnklädsklubb som vi varit med i lite till och från, de har lite annorlunda kläder, och för det mesta INGA fordon på sina killkläder 🙂

Ni som läst hos mig länge vet att jag avskyr fordon på killarnas kläder. Jag fattar liksom inte det gulliga i en traktor på en bebiströja? När tjejerna har änglar och söta lamm och små prickar, så får killarna hållas med fula traktorer..Blä 😉

Men det brukar de inte ha på de här kläderna, på sin höjd lite söta monster, och faktiskt så har nog de monstren kommit i rymdskepp, men thats it. 

Som vanligt vill jag tillägga att jag inte är sponsrad av D&J. Jag blir så trött på bloggar där mer eller mindre vartenda inlägg är sponsrat på nåt vis. Där det inte hade skrivits nåt inlägg om det inte var för att det var spons.

Andra kanske gillar det, men jag läser bloggar för att människan bakom tangenterna på nåt vis intresserar mig, inte för att få reklam upptryckt i ansiktet.Värst är det när bloggaren i fråga låtsas som att det inte alls är sponsrat utan att det är inköpt för egna pengar…suck, det är att vara oärlig, och sånt gillar jag ju som bekant inte 🙂 Jag föredrar sanningen.

Så med det sagt, så kan jag förtälja att Jordans byxor kommer från Kappahl, eller Lindex, och bodyn är med Barbaskön från H&M, men snart för liten….typiskt nu när det är dags för korta ärmar igen..

.

Jordan gillade lammen väldigt mkt 🙂 Han storskrattade av glädje när de kom tillräckligt nära för att klappa, och han klappade dem försiktigt på både nosen och huvudet:)

Sorry för de stooooora bilderna, men jag orkade inte förminska dem….

.

När vi hade klappat  och matat dem med de mikroskopiskt stora bladen utanför hagen en lång stund så frös jag, det var kallt i vinden och jag hade bara en tunn  kofta, så då lockade jag med dem till bilen igen.

Lovelia och Trixie ville gå tillbaka i morgon, så vi får väl se hur vädret är 🙂

.

Hemma gav jag dem lite lunch, och sen röjde jag i köket , samtidigt som jag  pratade i telefonen:) och dumpade lillskrutt i säng för att sova middag, jag är ju multitasking 😉

När jag babblat klart så målade jag stolen, pallen och vitrinskåpet en vända till, lugnt och skönt, alldeles ensam i poolrummet 🙂 Tjejerna satt inne och kollade på TV, de blev osams om vem som skulle hämta vad ur brevlådan när posten kom….

Kom på att jag ju tänkt måla en (eller två) av tripptrappstolarna vita åxå…men det tar jag samtidigt med kökssoffan tror jag.

.

I brevlådan låg förresten ett brev från Vattenfall…de meddelade att de skulle stänga av vårt varmvatten. Fine, ok.

Men de har ingen direkt framförhållning, för de stängde av det nu ikväll till i morgon kväll!!!! Och det fick vi meddelande om IDAG. Jag kan säga att folk i närheten som har Facebook har ”Vattenfall” och ”idioter” väldigt frekvent i sina statusrader nu 😉

Jag håller med, såklart.

.

Efter målningen så var det nästan dags att laga middag, vi skulle ju iväg och kika på fyrornas föreställning.

Det blev snabblagad mat, köttfärssås, men inte på burk, det har vi fått nog av på ett tag 😉  utan hemlagad och så makaroner till det.

17.00 skulle Robban & Corrinda vara tillbaka på skolan, och hon åkte redan vid 15-tiden, för kompisarna var kvar.

Patricia fick ta hand om Jordan en stund, han är inte kul att ha med på sånt här! tills Perra kom hem.

Corrinda hade olika roller i de två föreställningar de gav, så hon ville att jag skulle gå på båda..och det gjorde jag såklart 🙂

Jag, Novalie (som sett det redan i skolan idag) Trixie och Lovelia åkte dit, och eftersom vi kom lite sent var det ju inte ledigt långt fram, men vi satte oss på en kant där det inte var nån bakom, så tjejerna skulle kunna stå upp på stolarna, annars ser de ju inget.

Det blev snabbt galet varmt i matsalen, det blir det alltid, och aldrig verkar de tänka på att ställa upp fönster och dörrar? Teatern var superbra, det handlade om olika landskap och man fick lära sig lite om dem. Corrinda älskar att spela teater så hon trivdes som fisken i vattnet 🙂 En dans gjorde hon och hennes kompisar åxå. Några av eleverna steppade! De var hur duktiga som helst, jag är så impad, och det låter så coolt 🙂

.

I slutet så började Lovelia krokna. Hon var blossande röd om kinderna och bara gäspade, så jag messade Perra som skulle komma till föreställning två och bad honom köra hem henne först, så det gjorde han.

Nu hade vi ju fördelen av att vara inne i matsalen redan, så till nästa omgång satt vi på första parkett 🙂

Skönt för tjejerna som slapp stå på stolarna och sträcka på halsarna i en timme:)

Novalie såg alltså TRE föreställningar idag och hon satt som en ljus och tyckte det var såååå bra 🙂 och ja, det var det !

Jag tänkte att jag skulle tycka det var trist andra gången, men tvärtom, det var roligt då med. Då lyckades vi sitta så precis att Robban kom framför oss, så vi såg honom bra åxå även om han mest var i kören. Några repliker hade han, och de gick utmärkt 🙂

.

När det var slut så åkte Perra hem för att tonåringarna skulle slippa barnvakta, och jag fick ta hand om massa kassar och väskor så de slapp ta det på cyklarna.

Hemma så gick jag ner till Patricia och satt och tragglade SO med henne, förklarade alla krångliga ord som lärarna envisas med och som hon har svårt för, och till slut så verkar det som att hon har koll….

Alltså, jag begriper inte riktigt, lärarna ger dem typ 100 instuderingsfrågor och säger att de ska kunna det. Men om de lär sig allt det så kan de ju med all säkerhet mer än läraren… Det är svårt att lära sig allt. Och det är väldigt mkt som är svävande och svårt att sätta fingret på. Jag säger bara TUR att jag inte går i skolan 🙂

Plugga skulle jag kunna göra, absolut, om det var nåt som intresserade mig, men sitta och lära en massa saker man inte fattar vitsen med….svårt!

.

Jaja, nu är det sovdags. Jag är fel i veckan, och tror att det är tisdag idag, det är den där lediga måndagen som ställer till det, men det är faktiskt så att det är torsdag imorgon, och det är ju musiklek!

Hur jag nu ska komma ihåg det …. hm 😉

Men det löser sig, nu är det sovdags!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Ulrika

  Usch ja, det är så otäckt med bränder.
  Sambon som är snickare jobbade med ett uthus som brunnit hos en familj. En natt brann bostadshuset ner till grunden, de hade åtminstone hunnit ut allihopa men utan kläder eller nånting. Så det blev till att rota igenom gömmorna här hemma. VI hade ju barnvagn, dottern plockade ner alla sina dockor med kläder, barnkläder osv.
  Även om försäkringsbolaget ordnar bostad osv så tar det tid innan man får ordnat massa. Och de stackars barnen…

  Tyvärr visade det sig att branden faktiskt varit anlagd och det gick åt skogen med alltihop. 🙁 SÅ himla ledsamt.

 2. Klokegård - Designa ditt Liv!

  Bränder är väldigt otäckt, och blir saker inte förstörda av eld så blir det förstört av röken.
  Jag har också köpt kläder från D&J och jag tyckte väldigt mycket om dom, både kvaliteten, utseendet och priset. Kul att ha lite annorlunda kläder till barnen.

  Önskar dig en fantastisk dag!

 3. Michaela Lejonberg

  Hua va läskigt med branden! En familj här i stan råkade ut för samma sak för 2 eller 3 år sen! Men det var en anlagd brand, 2 hus till i närheten blev påfjuttade men det tog sig inte där, men 3e huset tog sig snabbt och familjen blev utan allt! Äldsta dottern där skulle åka på skolresa utomlands dagen efter, men varken packning eller pass kunde räddas! Känns så orättvist när sånt händer!
  Det ruskiga var att det var ca 300m från vårt område och pyromanen hade gått från stan och mot vårt håll, men inte gått längre när han fjuttat på huset som totalförstördes!
  Idag är huset uppbyggt igen och är jättefint! Min pappa var där och installerade deras el och han sa att det verkligen var fint! De har byggt upp huset näst intill identiskt, bara inredning och färgen på utsidan och lite andra detaljer som skiljer!

  va roligt att teatern var så bra!

  Ha det så bra! Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing