Allmänt

Kristi Himmelsfärd

Det låter ganska vackert, eller hur 🙂

Janelle tillbringar dagen på Grönan, det är kyrkan som bjuder sina konfirmand-hjälpledare på en dag där. De åkte vid 12 och kommer hem med tåget , bussen hem gick så tidigt tyckte de. Senaste smset var att hon gillade musiken i DiscoJet, det var visst Rammstain  🙂  45 minuters kö till den där nya trä berg och dalbanan…jojo.

Vi ska försöka tajma en dag när det är lite folk där när vi ska åka med familjen…kanske i november??  Fast då är det ju inte så värst mkt action där för övrigt förstås 😉  Förra året var det skitdrygt, massa köer, otrevlig personal och otåliga ungar som var less på kö och folk som trängdes…Så det borde bara kunna bli bättre 🙂

.

Jag sov länge i morse, Perra är ju betydligt mer morgonpigg än jag så när Jordan vaknade vid 8.30 eller så, så har även han sovit klart. Han klev upp och började greja med poolen!

Vi har ägnat de två senaste dagarna åt att fylla den…så här såg den ut i tisdagskväll:

Lite, lite vatten på botten 🙂

Nu är den full !

Idag har han kopplat på solfångarna så de kan börja värma upp vattnet, vi startade på +13 och efter några timmar var det +15….så lite mer värme så badar ungarna snart!

Förra året var de i när det var 16 grader, men Corrinda gjorde ett tappert försök i dag innan vi kopplade på solfångarna och det var omöjligt att kliva i. Hade hon hoppat hade det ju funkat, men det vågade hon inte  🙂

Tur det, snacka om köldchock..

.

Jordan, den besvärliga skitungen, han har redan doppat halva sig.. Det gjorde han när vattnet var 3 dm högt ungefär, då klättrade han hela vägen ner på stegen, blötte ner sig till midjan och sen klättrade han hela vägen upp, och låtsades som ingenting när jag tittade argt på honom.

Bytte kläder på honom och sen ägnade jag en stund åt att sätta upp grindar, se till att dörrarna till poolrummet är stängda, och att vardagsrumsdörren har en grind…Man blir ju aningens orolig för den här sommaren…

.

Idag var han med mig i poolrummet när jag målade, och då kastade han i en fem, sex insexnycklar i vattnet..gahh!

.

Ungarna har skurat av vatten slidebanan vi köpte förra året, plockat bort sniglar…saltat på dem som var utan skal, oavsett om det var mördarsniglar eller vanligs skogsvarianter..Mig kvittar det vilket, de är säkert lika äckliga att kliva på misstänker jag..HU.

Jag är inte speciellt kräsmagad, men mördarsniglar får det att vända sig i magen, jag ryser och tycker de är fruktansvärt äckliga!  Så barnen får salta dem bäst de vill 🙂

.

Sen åkte de på magen, och knäna och hade superkul där i den renskurade banan, solen sken ju, men det var ganska blåsigt.

Så nu börjar trädgården se ut som på sommaren…leksaker, kläder, handdukar, skor, dockor, hattar, vattengevär osv ….överallt!! Överallt!!! 

Ser ut som fan.

.

Bara för det så införde vi ansvarsområden:) Helt inspirerade av Tina i Älvdalen:).

Vi gör våra försök mellan varven när vi vuxna ledsnar på att plocka och städa efter en skock ungar, och nu har de fått ett varsitt område de ska ansvara för i en vecka. Badrum, Hall, Toa+hall nere, Tvätt, Gillestuga och Ute+poolrum.

Det de ska göra tar max tio minuter per dag, det rör sig om att plocka undan och hänga upp, så det vore väl själva tusan om de ska gnälla.

Men det gör ju otroligt mkt om jag och Perra slipper plocka , plocka, plocka!  Bara det här med att alla droppar tomma toarullar på golvet i badrummet???  Eller inte kan hänga upp sina blöta handdukar?? Eller ställa skorna i skohyllan?

Jaja, det visar sig hur det går, men de brukar vara duktiga ett tag iaf 😉

Den här hemma som är duktigast på att städa och plocka just nu är Trixie 🙂 Hon städar sitt och Lovelias rum varje kväll, för hon kan inte sova om det är stökigt, och hon fick ansvar för hallen, och där är det superfint 🙂

De andra var duktiga de med. Jordan och Lovelia är befriade från egna områden, men speciellt Loppan ska ju tas med där det passar .

.

Jag gjorde paj till middag, med gårdagens resten från grillen, och sen hämtade jag rabarber från baksidan och gjorde en fikapaj åxå, som vi åt med vispad grädde (handvispad, måste jag påpeka..haha) och supergod vaniljglass.

.

Perra fyllde bussen med alla grovsopor vi samlat i carporten och åkte till soptippen, så nu är det bara till att börja fylla på igen 😉 Vi har en massa pantflaskor att roa oss med nån dag åxå, och sen står det mängder av kassar med kläder i garaget som ska till Röda korset edyl.

.

Vi har haft en ganska lugn men ändå produktiv dag här hemma 🙂

Hoppas ni andra haft det bra ni med!!!

.

Nu ska jag leta reda på mobilsladden som Janelle lånat…hm..och sen köra lite barn i säng, så vi hörs vidare i morgon:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Viktoria

    Ansvarsområden är toppen. Förutom det vanliga plocka-undan-på-kvällen så kör vi storstädning på söndagsförmiddagarna. Alla vet exakt vad de ska göra och huset är skinande rent på ca 1-1½ timme. (Då snackar vi dammtorkade kryddburkar och golvlister, den nivån!)

    Jag har funderat på att köpa en sån där vatten-slide-bana, men jag trodde inte de höll mer än en säsong.

    Jag avskyr också sniglar. Jag trampade på en när jag var ute barfota en sen sommarkväll och det glömmer jag aldrig 🙁
    Carola : Uäck!! Trampa på en snigel är en fasa, så jag tittar ner hela tiden när jag går barfota 😉 Vår vattenbana har legat ihopknölad under snön i en stor hög hela vintern… Vi hängde upp den på tork i höstas, och sen glömde vi den…men den verkar hålla, lite silvertejp på nåt hål bara 🙂

  2. Ida

    Din blogg är verkligen bra, tack för att du delar med dig av det som händer i er familj. Ni är min favoritfamilj från Familjen Annorlunda 😀
    Tack!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting