Allmänt

Den varmaste skolavslutningen någonsin!

Tror det iaf, men jag kan ju ha glömt nån . De sista åren har det varit kallt, regnigt och gråmulet, det vet jag med bestämdhet, så därför var det ju extra härligt att dagen idag fick bli så vacker!

Varmt som bara den, ute fläktade det lite, men inne i kyrkan….håhåhå..där stod luften still och det var hotter than hell. Fullt av folk som svettades åxå 🙂

Vi började dagen vid strax före 7, klev upp och väckte alla barnen.  Loppan och Trixie valde klänningar, och både Corrinda och Novalies klänningar fick jag korta av axelbanden på i sista sekunden..Jaja 🙂

Efter frukost så var vi iväg, i dubbla bilar eftersom Perra skulle vidare på dragracing, han tog Novalie och Corrinda i sin bil, Robban ville cykla.  Ja Robban ja…Han har vuxit 🙂 Jag var säker på att hans fina svartvit rutiga skjorta med lite silverglitter skulle passa, men han kom ut med den på sig och den såg ju för kul ut, alldeles för liten.. Ihhh, prova igenom flera skjortor och de finaste var för små!!  SKit åxå, men en svart med tryck på ryggen passade, och var helt ok tillsammans med vita kortbyxor, pust. Måste köpa några nya åt honom, för det är ju så fint med skjorta, och svalt på sommaren.

Jag svängde in på kyrkans parkering där det till synes var fullt, men jag vet att det brukar gå att knö in sig allra längst in, och det gick bra idag med 🙂

Jordan, den lilla stackaren , väckte vi precis innan vi skulle åka , han hade kunnat sova några timmar till…så han var seg och trött, och vällingflaskan känns som hans ständiga attribut…Jag lovar att han inte dricker så mkt välling som det verkar här ibland, han älskar den men tycker om riktig mat åxå 🙂

.

Vilka byxor blev det nu då, på lillprinsen???

Jo det blev faktiskt de vita, det kändes som skolavslutning, även om de mörkare hörde ihop med skjortan..

Jaha..okey, idag blev bilderna STORA..igår var de små. Fasiken åxå, jag ska sluta experimentera med storlekarna tror jag! Sorry…:)  Men å andra sidan får ni se mkt av mina sötnosar 😉

.

Småtjejernas klädval, Lovelias klänning hon fick från London i julas,från en affär som heter Next.

  Jag kör med blommig ram idag, dagen till ära .

Trixies är jättegammal, tror det är en Lingon&Blåbär sommarkollektion för många år sen:

  Skorna är hennes ”steppskor” 🙂 Gamla och okänt ursprung.

Första avslutningen var det Robert&Corrinda, och de kommer tågande från skolan efter Svenska flaggan, jätte  traditionsenligt och fint. Som vanligt, så finns det ju folk till allt, och just de här som ställer sig framför en för att DE ska få så bra bilder som möjligt , de blir jag så less på…Idag fräste jag åt en och knuffade lite på en annan 😉

Robban som ogärna är med på bild, fångad i farten:)

Syrran hans är ju däremot tvärtom, och älskar att synas och höras:)

  ”Hatten” hittade hon på H&M och skulle absolut ha, och den blev ju fin:) Sitter på ett diadem så den sitter fast bra.

Klänningen i sin helhet:

Vi brukar alltid sätta oss allra längst bak i kyrkan, det finns en altandörr där man kan gå in, och ut, för att svalka sig, eller ta med ett busigt barn som inte kan sitta still eller så. Dessutom så står det bord längs med hela väggen där barnen kan stå, och då ser dem.  I dag hade jag tagit med teleobjektivet så det blev fina bilder trots att vi satt långt bak:)  Men, det var så fruktansvärt varmt inne att jag trodde jag skulle svimma, på allvar. Jag svimmar aldrig, så kanske inte på fullaste allvar då, men näst intill. 😉 Inget syre alls.

Barnen sjöng några sånger, de får gå upp årskursvis och sjunga en eller två sånger, och så pratar rektorn lite, alldeles lagom på alla sätt och vis.

Efter ca 40 minuter var det slut och vi fick gå ut och andas lite….pust!

.

Robban ville hem direkt, och var sur och grinig, men fick väl cykla då, och Corrinda drog strax därefter. Ingen av dem tänkte kolla på Novalies avslutning minsann ..

Vi väntade ute på att nästa avslutning skulle börja, och att de barnen skulle komma tågande.

Ja flaskan är med….

Så kom Novalies grupp och tågade förbi oss och in, och vi intog våra platser längst bak. Den här gången så var ettorna först, och efter att de sjungit så gick vi faktiskt ut och väntade. Det kändes bara olidligt att vara där inne, och det är samma tal av rektor osv.

Novalie, i likadan klänning som Corrinda, fast en annan färg.

Novalies klass samlades utanför och deras gulliga lärare delade ut diplom:

.

Perra smet iväg redan när vi gick ut ur kyrkan, för att hinna upp till den där Dragracingen, och efter avslutningen så stod jag kvar och babblade en stund. Novalie och V ville leka, och det var lite turer om vart. De ville ju vara hos oss, för att kunna bada, men eftersom jag skulle på Patricias avslutning åxå, så fick de åka hem till V en stund, så skulle jag hämta där sen.

Packade in barnen i bilen, backade ut från min skuggiga hörna, och susade hemåt. Robban var redan där och hade tagit sig ett dopp och satt och torkade i solen. Härligt.

Vi drack en hel tillbringare saft, för efter att ha svettats i två gånger 40 minuter så har man lite vätskebrist…

Eftersom Jordan blivit väckt så tidigt så stoppade jag honom i säng, och Robban skulle hålla ögonen på honom medan jag och småtjejerna åkte iväg till Patricias avslutning. Sist så rymde ju Jordan när tvillingarna skulle hålla koll…men nu sov han så det kändes helt i sin ordning 🙂  Faktiskt så är de jätteduktiga på att hålla koll, och är kompetenta små barnvakter, det enda de inte gör är att byta bajsblöjor 😉

.

Parkerade på samma ställe, och travade upp mot kyrkan för att möta Patricia, hon hade smsat att hon behövde plåster.

Hon hade grymma skavsår av sina skor, på ovansidan av fötterna, det är ju remmar som skaver, och nu hade det gått hål så det blödde…aj.

Men vill man vara fin får man lida pin, och hon tog inte av sig skorna förrän vi var hemma 😉

 Dålig bild på en fin unge, med min klänning, lika som Corrindas och Novalies 🙂 Haha, vad vi kan matcha sen.. Fast jag tror att jag kanske ger den till Patricia.

Den här avslutningen var lite trist, inte så mkt sång utan mest massa stipendieutdelningar..eller , jag ska väl vara ärlig.

Jag avskyr ju rektorn. Allt hon sa lät falskt i mina öron, och hon var inte speciellt duktig på att tala inför publik…Blä.

Utan henne hade det kanske varit en annan femma:)

.

Efteråt så samlades alla nior klassvis för att säga hejdå och få sina betyg. Jag träffade på Patricias speciallärare i matte, en dam som hjälpt henne så otroligt mkt, utan henne hade det gått käpprätt åt skogen, då hade Patricia skitit i att ens försöka. Jag tackade henne så mycket för de här tre åren, och av nån anledning så blir jag alltid alldeles rörd och tårögd när jag pratar med henne. Hon är så snäll! 

Betygen delades ut, det kramades och togs gruppbilder, och sen gick vi hem.  Eller först via ICA och sen hämtade vi ju upp Novalie och V.

.

Hemma var det fullt av badande ungar, och jag kokade på en massa korv som de fick med bröd först och sen fick de fika. Är det skolavslutning så är det 🙂

.

Sen rullade dagen på, Novalie och V skulle på filmkväll hos en kompis så jag skjutsade dit dem, och så blev de hämtade av Vs pappa.

.

Jag har svettats idag. Och jag har inte orkat speciellt mkt idag 🙂 Mer än tre avslutningar , handla, laga lunch, städa, röja , läsa lite tidning och hjälpa Janelle och Justus med middagen som de lagade 🙂

Jag hade tänkt träna, men fick aldrig tid till det under dagen, det var barn som skulle badvaktas mest hela tiden, och på kvällen så orkade jag inte, det blev liksom aldrig svalare.

Det får bli en annan dag 🙂

.

Nu ska jag röja det sista och sen sova!

Ha en bra helg.

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Mikaela

    Kan någon stoppa en bulle i halsen på den där Mia?
    Mia om denna blogg stör dig så mycket varför läser du ens den då?
    Va bara tyst, vi andra älskar den! Tråkmåns! Ingen bryr sig om dina åsikter….

    Carola skit i skitsnacket. Vi andra älskar dig, din blogg och din familj 🙂
    Trixies klänning va så fin, en dröm!
    En liten fråga, hur länge var Jordans byxor vita? 😛
    Super söta barn har du 🙂
    Jätte kramar på er!
    Carola: Tack:) Jordans byxor är vita än!!!! Jag tog av dem direkt vi kom hem iofs..haha. Men jag äör lite imponerad att de inte blev smutsiga direkt..det lär bli så nästa gång….

  2. Leah

    Mia

    Vi är alla olika! Du klarar kanske med nöd dina två barn-men andra föräldrar klarar många fler, det beror på en rad faktorer, så som vilja, uppfostran, karaktär,ekonomi osv.Jag tycker att Carola och Perra verkar göra ett mycket bra arbete.

    Och skulle mitt liv sett annorlunda ut DVS om jag haft en bra man vid min sida, och ett större kontaktnät hade jag velat ha fler barn. Jag har två, men drömmer ständigt om fler-Carola och Perra har funnit sin väg, jag skulle gärna ha det som dem!

    Barn och familj är LIVET,enligt mig och i mina ögon är Carola och Perras fyllda till bredden av LIV och LYCKA!

  3. Mia

    Woooops, den visste var den tog.
    Ville bara säga vad jag tycker. Alla gör sina val men uppfattningen jag fått av dig känns verkligen som den stämmer till 100 % och det är absolut inte alla FamAnnorlunda mammorna jag syftar på.
    Jo jag har faktiskt varit hemma i flera år utan att finansera det med föräldrapenning nonstop. Någon skall ju betala för bidragen du får så på senare tid jobbar jag och varenda människa med mig.
    Carola: Jag vet faktiskt inte hur din uppfattning av mig är?? Jag är som jag är, och passar det inte så ber jag inte om ursäkt för det. Vad får dig att tro att jag varit hemma och snyltat på staten och fått bidrag i alla år ?? Du har tydligen missat att jag jobbat natt, för att kunna vara hemma med barnen? Och att vi då inte haft barnen på dagis utan fixat med våra arbeten så det funkat. Alltså inte legat samhället till last på minsta vis. Men som jag sa, du kommer aldrig någonsin att fatta, oavsett hur länge jag försöker förklara för du har din uppfattning klar, och tänker inte ens fundera på att tänka över om det kanske finns flera vägar att gå här i livet än din. Det är din förlust.

  4. TuvaLiten

    Å vad fina alla var! 🙂 Här är det skolavslutning på torsdag och vi hoppas på lika fint väder som ni hade.
    Älskar de 3 klänningarna, vart hade du hittat dom?

  5. Ann

    Det verkar inte som Mia har uppfattat att det finns två tonårsbarn i den här familjen och att de verkar vara helt normala. Tycker verkligen hon har lagt tid på dem med bla övningskörning, samtal, matlagning.tillsammans etc.
    Förstår fortfarande inte varför man läser bloggar som man inte gillar. Det är ju som att sitta och följa en serie på Tv som man tycker är kass.

  6. Mia

    Tycker nästan det är lite läskigt med folk som ynglar av sig som du och de andra annorlunda mammorna gör
    När den lille var på rymmen blev jag inte ett dugg förvånad och jag tror det händer en massa liknande hela tiden som du såklart inte skriver här.
    Finns ju ingen möjlighet i världen att barnen kan få den tid de behöver av en vuxen. Sen kan säkert syskonen finnas där för varandra men det är inte riktigt samma sak.
    Är tonårsmamma och tiden och uppmärksamheten mina två får nu är jag helt övertygad är grundläggande för deras vuxna liv.
    Tror säkert du är nöjd med livet.Hoppas det blir bra för dina barn och du fortsätter skriva efter den söta tiden då du kan klä dem.
    Carola: Och jag tycker det är läskigt med folk som tror att det enda rätta är deras väg… Jag har inga problem att klara av åtta barn, men du har det tydligen för de två barn du har. Trist för dig att du inte kan se att alla är olika. Vad det gäller Jordans rymning…ja, självklart hade det inte hänt om jag bara haft två barn, för då händer det ju aldrig olyckor osv…eller ?? Saker händer ju, oavsett om man har ett enda barn eller femton! Jag kan ge min högra hand på att dina barn gjort sig illa, eller kommit ifrån dig någon gång, och jag jag ge den vänstra på att de kommer att supa skallen i bitar en vacker dag åxå, oavsett hur mycket tid och engagemang du kan ge dem. Jag är HEMMA PÅ HELTID, är du det?? Jag finns där fär mina ungar varenda liten timme av dygnet, och det är du inte om du arbetar eller hur? Jag finns där för mina tonåringar när de kommer från skolan, varje dag. Mitt engagemang i mina barn är garanterat minst, antagligen betydligt större än ditt i dina två… Men det kommer du aldrig att inse.

  7. Carina

    Alla är jättefina i sina klänningar och skjortor.
    Och visst var det rätt med dom vita byxorna på Jordan dagen till ära.
    Kul att Robban gillar skjorta. Jag tycker det är roligt när dom klär upp sig lite lagom för tilfället. Tycker ofta man ser grabbar i dom vanliga T-shirtarna.
    Måste säga att Lovelia bara är SÅ SÖT i sin Londonklänning.

  8. Jane

    Fina bilder på fina barn 🙂 Beundrar hur du orkar med, tur att det bara är skolavslutningar 1 gång om året 😉
    Skönt att ni hade fint väder! Här regnade det när ”tåget” kom, tråkigt! Men det blev uppehåll när det var slut o alla samlades för fotografering iaf!! Ha en trevlig Pingstafton!! //Kram

  9. Ann

    Är så underbart att läsa din blogg som verkligen handlar om din vardag. Är så trött på bloggar som bara handlar om tävlingar och bloggerskorna får paket hela tiden och går omkring som vandrande reklampelare. Tack för en underbar blogg. fortsätt i samma anda kram

  10. Ida

    Vilka underbart söta barn ni har 😀
    Det vore skoj att få se en bild på alla syskonen tillsammans, kanske när nian kommit också 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting