Allmänt

Vad är det för fel på folk??

Skilja på mitt och ditt, det är tydligen skitsvårt! Allt jag kan ta, allt jag kan bära med mig, oavsett om jag måste bryta upp ett lås först, det är mitt…? Eller???

.

Perra var precis till skolan för att hämta Novalies cykel som stod kvar där…och jadå, den är borta… Kvar på marken låg det uppbrutna låset och kedjan till det….

Alltså,. jag blir så satans förbannat jävla skitarg! *sorry för fula ord*

.

Ja självklart ska man inte lämna sin cykel, men man ska då fan inte stjäla en heller, eller hur?

Dagens samhälle är det ju stora fel på.

Funderar på vilken cykel i ordningen det här blir som stjäls för oss…och det är väl typ den femte eller sjätte…på några år. Alla låsta, utanför skolan.

.

Hörde av en annan mamma att hennes dotter fått sin cykel totalt massakrerad där för ett tag sen, alltså att de har jobbat stenhårt på att verkligen ta sönder den i sina beståndsdelar, och de förövarna blev sedda, och det var några tonårstjejer och en kille….. Som inte fått lära sig mitt och ditt och rätt och fel hemifrån tydligen.

Den cykeln, liksom Novalies var en liten barncykel…vad har man för hjärta om man gör så?

.

Om nåt av våra barn skulle göra nåt dylikt….. Ja jäklar vad de skulle få jobba och tjäna ihop pengar till att ersätta det hela, antagligen skulle jag låta dem åka dit och be om ursäkt personligen åxå….. Det ska kännas att man gjort fel så man tänker efter en extra gång innan man gör det igen!!

.

Nej nu ska jag baka klart, vi ska ha gatfest 🙂 men var tvungen att gorma av mig lite!!!

Ha en toppendag i solen och värmen:)

.

(Jag skrev detta tidigare idag men glömde trycka på publicera tydligen..så jag gör det nu då:)  )

Kommentarer

  1. Michaela Lejonberg

    Fy fan va irriterande när folk gör så!
    Walther blev av med sin sparkcykel i förra sommaren, den stod parkerad utanför vårt fönster, docck olåst, men ändå!

    Att man sen kan ha mage som i erat fall BRYTA upp låset och ta cykeln! Man tycker att ett lås man inte har nyckel till inte hör till mig! Men den som tog Novalies cykel tänkte uppenbarligen inte på det viset! Sorgligt! Inte roligt när man måste köpa nya cyklar heller!

    Kramar till er!

  2. Neta

    Ja ni bor ju, eller skolan ligger ju iaf i Uppsalas mest kriminellt belastade stadsdel så det är väl inte så smart att lämna cykeln heller då.
    Men jag håller med dig det är fär djävligt som det blivit.
    Jag är ingen utlänningshatare men vid vårt bad här i Björklinge såg vi igår kväll flera barn till ”nysvenskar” som sprang vind för våg och ”lånade” leksaker från filtar mednas folk var i och badade. Ingen vuxen i dessa barns närhet rörde ett finger.
    En utländsk unge vattnade en annan och den som blev våt skrek i högan sky tills hans mamma kom till undsättning då fortsätter ungen att slänga vatten på både pojken och hans mor, dom vart verkligen dyblöta särskilt hon som var ordentligt påklädd. När vi sen gick såg vi den ”elake” ungen och hans familj, dom satt så dom såg alltsammans.
    Få väl en massa skit nu men det blir oroligt där det bor en massa utlänningar, det ser vi väl tydligt i Uppsala.
    Carola: Men vi bor ju inte i nåt direkt kriminellt drabbat område?? Tvärtom så är ju Bergsbrunna lugnt, Sävja däremot, strax intill är ju annorlunda. Skolan ligger ju i Uppsävja och det är inte heller mkt busliv här, mer än ibland, när skitungarna som hänger i Sävja går på turné hittåt. Det brukar vara lugnt att lämna sin cykel vid skolan nån natt, men nu var det inte så…..Jag ska vrida öronen på den som snott denh…..ska bara hitta dem först :…

  3. Ewi

    Köp cykel från Biltema tillsammans med det lås som de rekommenderar. Då kommer det med en försäkring som kostar typ 195kr/år, med låset, vilket innebär att du får en exakt likadan NY cykel om den första blir stulen med detta ”superlås”.

  4. Johanna:)

    IDIOTFOLK SOM GÖR SÅDANA KNASIGA SAKER!
    Jag saknar brist på bättre ord..

    Men usch 🙁
    Min mamma har blivit av med sex(!) cyklar på Uppsala tågstation när hon bodde där..Gott om cykeltjuvar i Uppsala?

    Men hoppas,hoppas att Novalie får tillbaka sin cykel, och tur att det inte var en helt ny cykel(Inte för att jag har någon aning om det, men jag gissar på att den inte var helt ny)!

  5. Johanna

    Så jäkla trist, förstår att du blir skitarg 🙁 Stackars Novalie… Hjärtlösa och ouppfostrade snorungar som gör detta *grrr*

    Hoppas ni har haft en kul kväll på Gatufesten 🙂

    Kram o hej

  6. Stina

    Hej!

    Min son har inte blivit av med sin cykel, men väl sin flagga som vi nyligen hade köpt till honom! Han har nyss fyllt 4 år och jag förstår inte varför det är så roligt att stjäla från ett barn! Några osnutna snorungar passade på att ta den när vi var till Måns Ols och åt tillsammans med mina svärföräldrar. Ingen av oss hann se när det hände.

    Jag hoppas att Novalie får tillbaka sin cykel!

  7. Anki

    Hej, vad tråkit för din dotter! Min son blev ochså av med sin cykel i dag, på skolan. Han lämna den där i går för han tog bussen till mormor och i dag var den borta. Den ända som var kvar var cykelhjälmen södertrampad och låset. Har ni någonsin fått tillbaka någon cykel? Polisanmäler ni det? Detta är första gången för oss så jag vet inte riktigt vad man ska göra.

    Gillar verkligen din blogg. Jag gillar att du pratar om ALLT.

    MVH Anki

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting