AllmäntGraviditet

Piercing, staket och ogräs

Vilket superhärligt väder det var idag!!! Perfekt på alla sätt och vis, underbart!

Jag började utedagen med att sitta i skuggan och titta på när Perra klippte gräset, och småtjejerna och Jordan hoppade studsmatta, sämre kan man ha det .

.

Sen blev jag rastlös, och funderade på vad jag skulle hitta på??  Tvätta stod inte så högt på min lista över vad jag ville göra, så det fick bli rensa ogräs. Det är ju aptrist!

När jag frivilligt går och rensar, då har jag tråkigt, på allvar 😉

Men, för några år sen så gjorde vi en rabatt runt en stor granstubbe, jag låg där och kröp i flera dagar. Först byggde jag en mur runt, sen lade vi på markduk, sen sand och sen prima finfin svindyr jord, och så planterade jag efter konstens alla regler. Tänkte att det  skulle vara BARA blommor och jord i den där rabatten, men av nån anledning så växer det frodigt tjockt gräs där, i massor. Gräset som på övriga gräsmattan växer rätt kasst, men där minsann….*sur*

Tistlar och maskrosor trivs där de med, men inte alls så som gräset, och det ser bara fult ut.

Nu har jag suttit på en pall där , flyttat runt pallen och ryckt upp gräs 🙂  Skittrist, men det blev ju finare. Nu ska jag leta reda på mera markduk och lägga dit och sen på med sten…utan större förhoppningar om att det kommer vara gräsfritt men ändå… Det värsta är bara att jag har massor av tulpanlökar i jorden där, nånstans, som väl dör då…men vad tusan – lite svinn får man väl räkna med 🙂

.

Sen stod Perra och funderade på soptunnorna…Vi har ju problem med att sopgubbarna inte orkar dra ut vår stooora tunna med pyttehjul på vintern, och då skiter de i att tömma den 🙁 Jag har tjafsat massor med sopchefen om att få en större tunna med större hjul, men nix, det går inte alls det. Fattar fortfarande inte varför, eftersom problemet är deras, det är tungt att dra när hjulen borrar ner sig…men men.. Jag ska på honom igen till vintern 😉  Vi skottar noga men det är ju aningens svårt att ha bar asfalt när det snöar som det gjort sista åren…

Vi har funderat på att flytta ut den utanför staketet, så de bara  behöver dra den en kort bit, ( jäkla slöa sopgubbar..)

Vår och grannens brevlåda sitter på samma pinne, utanför oss, och de två vintrar som de bott här så har de inte skottat ett spadtag framför lådorna, nåt jag ledsnade på i vintras , den som läste här då minns kanske att jag skottade framför bara vår låda 😉 Barnsligt som fasiken…

Men när de skottat HELA sin uppfart och inte framför lådan, så blir jag sur.  Vi bad de flytta sin låda i höstas så vi kunde göra om, men det har inte hänt nåt.

Idag så gjorde vi slag i saken, och lådorna skruvades ner, deras låda får de hitta på nåt annat ställe för, och vår sitter provisoriskt just nu. Staketet bakom har vi flyttat in och soptunnorna står nu bredvid grindstolpen:)

När den här hemska bilden, som ger mig rysningar…vill inte ha vinter!!  är ett faktum igen så kommer sopgubbarna att slippa dra den på vår uppfart, och vi slipper skotta ihjäl oss för deras skull..Det räcker ju med att skotta åt postbilen varje  dag 🙂

.

Men, plogbilen eller vem det var, tryckte till vår inte allt för tjusiga låda, så vi tänkte passa på att köpa en ny nu, Perra åkte iväg, men kom hem utan för det fanns för många att välja på, och han ville inte behöva åka och byta för att jag inte godkände den??  Vad han nu fått det ifrån 😉 *hihi*

.

Vi ska åka på brevlådejakt i morgon, men jag tror det slutar med en ful, grön i plast… Vi får se.

.

Piercingen då? Jo, mina tonårstjejer har ju lite otur med sina piercingar.. Janelle tog ju först i naveln, och den läkte fint, men sen blev den infekterad och krånglade lite, läkte och krånglade…tills den inte ville mer och helt enkelt stöttes bort 🙁  Ledsen Janelle.. De tog om den, och det såg bra ut till en början, men så småningom stöttes den bort den med.

Hon har varit hypernoga med att tvätta och skött om den så bra det bara går, men det ville sig  inte.

Jag förlorar stora pengar på det, för den kostade 600kr, sen nya 600kr och sen råkade jag lova henne en tatuering ist….för hon var så ledsen…där känns ju 600 som väldigt billigt…hm..;)

.

Patricia tog en navelpiercing för ett år sen, och den ser fin ut, och sen gjorde hon en i ögonbrynet, och den har nu vuxit ut ….Bah.  Hon vill ju såklart ta om den, och det får hon väl, måste vänta tills det läkt bara, men det ska inte vara några problem.

Jag blir så trött på sånt här, eller jag tycker att det är rätt läskigt i ärlighetens namn 😉  Fint, ja, men jag skulle aldrig någonsin göra en själv! Hu.  Jag skulle hjälpa henne att ta bort staven i ögonbrynet, och kulan satt ju fast så man måste ta i hårt, och fyyyyyyy så obehagligt…brr.

Hon vill ha en tungpiercing åxå, och absolut, gör en du, men inte förrän du flyttat hemifrån!

Isch.

.

Alla barnen försvann på em, Robban var hos en kompis, Corrinda och tre kompisar åkte mellan oss och de andra, Patricia var på stan , Janelle sov – sjuk, Novalie hos en kompis och Trixie och Lovelia satt faktiskt och såg en film, Jordan sov, och Perra åkte och tränade.

Alldeles solokvist satt jag ute under parasollet och läste nya Mama  som kom i lådan idag 🙂

                          

Slumrade en stund åxå, härligt.

Lagade middag, rester av grillad kyckling, så jag kokade tagliatelle och blandade med kycklingen, på med lite grädde och sen åt de så det stod härliga till 🙂

Efter köksröjet och rejäl urskurning av micron ( ja..jag har tråkigt) så satte jag mig för att läsa färdigt, och då kom Zlatan:

             

Han har min tjocka mage som huvudkudde 😉  Solens sista strålar gassade och det blev varmt och skönt….pust 🙂

Jordans outfit:

                                        

Snyggt va??? Ni ser  att gummistövlar var det bästa valet av skor han kunde göra?

🙂

                               

Barbapapabody och gummistövlar….jaja;)

Han har fått tre röda prickar på ena kinden, som jag inte riktigt vet vad det är, det ser ut som nån slags bett, Lovelia hade lika i ryggslutet och de kliade.. vete tusan vad som bitit bara för det är inte myggbett.

Hoppas de försvinner snabbt.

.

I morgon kommer frysreparatören, nån gång mellan 7.30 och 12.00!!! Va?  Perra protesterade, för ingen här har lust att kliva upp halv åtta för att sen få vänta i kanske flera timmar…men det var den tiden som gällde. Till slut fick han dem att gå med på att ringa en halvtimme innan de kommer.

Men vad är det för dumheter? Är det inte vi som är kunder och betalar kanske? Inte fasiken ska väl vi behöva sitta och vänta , alternativt, om man jobbar, stanna hemma en hel förmiddag för att de ska komma?

Skräpdåligt.

.

Sen ska jag till MVC, och så brevlådejakten då, kanske kan vi hitta på nåt med ungarna när vi ändå är iväg och åker, men vädret skulle vara fint så då vill de vara hemma och bada.  Kanske att vi åker till nån badplats och tar ett kvällsdopp? Hm, det kan vara nåt 🙂

.

Nu är det sovdags, jag sover så gräsligt dåligt nu…så det är inget kul att gå och lägga sig för jag vet att det mest är snurra snurra  som gäller.. Faktiskt så gör fogarna ont nu, det har jag sluppit hittills, tackar all träning för det! men nu på slutet så är det väl ok att det luckras upp 🙂 Men svårt att vända sig!   Det gör ONT.  Och så, när man äntligen vänt sig färdigt, snurrat klart och lyckats somna och faktiskt sover gott…..då blir man såklart kissnödig 😉

Och sen börjar man om från början 😀

Men, det är inte långt kvar nu, sen saknar jag det, som vanligt!  

.

Jaja, ha det bra!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Åsa M

    Jag har piercing i både navel (sen -03) och i tungan (sen -04) och trivs bra med båda. Är nu 30 år och har inte funderat på att ta ur någon av dem. Det man måste tänka på är att om man skaffar sig ovanan att dra tungsmycket utmed tänderna (tydligen vanligt) så kan man förstöra sina tänder ganska rejält. Du kan ju alltid förbereda henne på att tungan normalt svullnar till ca dubbla tjockleken under den första veckan, och det är inte ett dugg kul att försöka äta under den tiden.
    Carola: Brrrr, jag vet ju det där med tungan och bara tanken får det att ryyyyyysa 🙂 Samma med tänderna, det är mina två argumen emot, hihi.

  2. Annelie Susanna

    Kul inlägg!! 😉

    Du är duktig du, rensar ogräs när du är höggravid, det gör jag sällan fast jag är ogravid 😉

    Nu är t.o.m jag otålig på att din bebis ska komma =)

    Just det ja, måste ju köpa gummistövlar till min Milo, bra att jag blev påmind. Ha det så gott!! Kram
    Carola: Jag rensar inte heller ogräs specielt ofta …så länge det växer i rabatten kan det växa, men i just den där såg det så illa ut… 🙂

  3. tjej med konstiga drömmar

    Jag hade en så underlig dröm här om sistens, jag drömde att jag läste din blogg och att ni hade fått en liten flicka som hette någonting i stil med Julia, om det var Joline eller Jolina tror jag.
    Carola: Jaadu, man vet aldrig, men snart så:)

  4. Hanna

    Be Patricia att då och då badda piercingen med koksaltlösning sen när hon gjort om det! Det ger piercingen en liten ’booster’.
    Men i vissa fall så är det ju så att kroppen helt enkelt inte vill ha ett piercingsmycke där, och då får man bara gilla läget. Men hoppas att det går bra sen när hon piercar sig igen!
    Carola: Koksaltlösning har använts flitigt av båda tjejerna, utan att det hjälpte tyvärr…men tack!

  5. paula

    ett tips är att INTE pierca sig under sommaren..för det första så ska man inte bada på en längre tid, du svettas, det blir lätt infektioner osv..likdant med tatueringar…
    Carola: nej då, de är gjorda efter sommaren, eller väldigt tidigt på året.

  6. Ullis med fyra

    Hej!

    Min tös har fått tre prickar precis under troskanten på magen. Undrar oxå vad det är för något? Ser inte ut som myggbett precis.

    Ha det så bra i värmen.

    Kram Ullis
    Carola: Jag tror att det är nåt smått skit som finns i gräset som bits…men vet ju inte 🙂

  7. Ida

    Vad härligt att det nu inte är så lång tid kvar innan lilla bebisen kommer:) Gillar att du ofta skriver långa inlägg och att du delar upp texten, gör att det blir väldigt lätt att läsa då. Jordan är lika söt som alltid, han ser alltid så glad ut:)
    Carola: Åh tack, jag ogillar själv att läsa kompakt text, det blir svårt att läsa då. Jordan är glad för det mesta nu, värre var det för ett tag sen, då var han en gnällunge utan dess like 😉

  8. Viktoria

    Vår lilleman har också bett lite här och var nu. Värst är bromsbetten, där ser man ju tom att de har tagit en tugga kött 🙁

    Jag piercade naveln för några år sedan, det kändes ruskigt läskigt i början och jag undrade nästan varför jag hade gjort det men sen vande jag mig och gillade det. Jag tog ut den när vi väntade femman och sen har vi väntat på en sexa, men när han har kommit så ska jag pierca om mig. Förutsatt att jag har fått tillbaka min figur till nästa sommar, men det har jag väl självklart 😉
    Jag är inte förtjust i piercingar i ansiktet, speciellt inte på unga – det är så lätt att man ångrar sig sen (säger jag som har en ful fågel tatuerad på axeln sedan ett infall i tonåren). Piercad tunga är blä, mest av hygienskäl.
    Carola: Självklart är du smal och fin igen till beach 12…..;) du har väl ett halvår eller så på att komma i form;) Ja, naveln skulle jag kunna göra själv, kanske, det tycker jag är väldigt fint iaf, men just det där att stå och dra i ett smycke som jag inte riktigt vet hur det funkar…huuu, och i ögonbrynet…brr
    Tungan fattar jag inte ens att hon vill ta i…sjukt äckligt…;)

  9. Ewa (mamma till 6 döttrar)

    Gummistövlar är min treårings absoluta favorit plagg oxå 🙂 Och ska hon få köpa ny skor så går hon till avdelningen med gummistövlar och står och väljer där 🙂
    Carola: Haha, ja ofta är det ju favoritskorna, måste bero på att det är rätt lätt att få på dem själv, och att det inte gör så mkt att de sitter på fel fot 😉

  10. Sara

    Hej Carola!

    Betten du skriver om kan vara vägglöss, de biter ofta i en triangel med tre bett. Inte så kul men inte helt ovanligt…. Min dotter hade det för ett antal år sedan och Anticimex råd då var att tvätta sänglakan och mjuka saker (typ gosedjur) som kan finnas i sängen. Det försvann och har inte kommit tillbaka sen!
    Carola: Ja, det ökar ju med vägglöss…men det är inte sådana bett heller, tror det är nåt som finns i gräset. Skönt att ni blev av med dem, jag trodde det var värsta saneringen så det låter ju rätt ”enkelt” med tvätt av sängkläder:)

  11. Sofi

    Men ingenting slår post-leveransföretaget DHL, de ringde och sa att dom kommer på måndag mellan 7-17 !!!
    Endast måndag kunde de komma, var jag inte hemma den dagen så skickade de tillbaka paketet, och de vägrade säga ungefär när de skulle komma..
    Tog ledigt från mitt jobb en hel dag (slutar annars 16,30)
    De kom 17,30.. Hade hunnit hem från jobbet och sluppit förlora en hel dags lön..
    Carola: Kul….har samma erfarenhet av DHL….

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting