Allmänt

I år igen alltså..

Invasionen är återigen ett faktum…och kampen mot bananflugorna är återupptagen!

Tänk att de förbannade krypen ska behöva nästla sig in varenda sommar.. *hatar*

Nu kom de med en ananas, eller åtminstone så hade de tagit den i besittning för de surrade upp ett moln av äckliga småflugor där.

Jag vet att jag fick massor av råd från er förra året, och de ska jag minsann följa. Nån tipsade då om att dammsuga upp dem, och det funkar , men kräver ju att dammsugaren står beredd hela tiden… men det får väl bli så ett tag nu då.

.

Annars, är det bara bra, jag älskar de här slappa, soliga underbara dagarna! Ungarna leker och är lyckliga och allt bara flyter på.

Vi tog med oss de fyra minsta för att byta den där brevlådan…och köpa marksten. Idag hittade vi en ännu bättre kärra än igår:)

                      

Behövdes när vi skulle lassa på sten. Brevlådan igår kostade runt 800kr, och den vi bytte till 249kr:)

Sen köpte vi sten för ganska precis det vi fick tillbaka så summan blev ändå konstant.

Vi är ju på Bauhaus, och de har en ny avdelning här i Uppsala, där man kan köra in med bilen och plocka byggmaterial, men vi tog kärran ist för vi skulle ju inte ha så mkt.

Det fanns såklart massa olika stenar att välja på….men vi ska ju inte ha dem till att vara snygga utan det ska stå soptunnor på dem, så vi tog nån gråsvart fyrkantig, men sen blev det rosaaktiga kantstenar:)

                                    

Tjejerna ville ha en rosa brevlåda, men det fanns ju inte, utan det blev en svart…och då fick de välja sten ist 🙂

Jordan kollar om det är bra kvalite´på stenarna i den här högen….Eller egentligen så aktar han sig för bilarna som åkte förbi, duktiga killen 🙂

.

Vi åkte och handlade middag på Citygross och sen hem. Lite fika innan vi började med stenläggningen.

Det är tungt att vara stenläggare, konstaterade Perra efter att ha flyttat runt dem i lite olika variationer och håll..men nu ligger de nog som de ska. Fast vi måste ha fler små rosa..fixar det på måndag. Vårt lilla projekt går framåt, om än långsamt 😉

.

I morgon ska vi på 97 årskalas!

Det är Perras mormor som fyller år, och bjuder på middag på restaurang, trevligt 🙂

Vi ska träffas kl. 13 och förhoppningsvis får vi med oss alla barnen, Janelle är fortfarande(!!) risig, med hostan from hell, så vi får se hur hon mår.

Det brukar alltid bli trevligt på de här kalasen, mina föräldrar och syster och Perras pappa och fru är medbjudna, plus vi, Perras mamma och bror med familj. Lagom många för att kunna och hinna prata med alla.

Vädret skulle visst bli lite skabbigt, så då kan man gott sitta inne och umgås 🙂

.

Vi grillade lite blandad kompott idag, kycklingfilé, nån texassteak och kassler 🙂  Potatiskroketter och massa sallad till, och det var gott att äta idag med 🙂

.

Sen satte ungarna igång med sin senaste lek, småtjejerna fick varsin stor studsboll som blinkar, igår, och de gömmer de, en gömmer och de andra letar. Det har de hållit på med säkert hundra omgångar 🙂

Corrinda och hennes kompis och småtjejerna, och ibland nån mer från gatan.

De ville att jag skulle gömma, och jag tyckte jag var superklurig….men de hittade den direkt 🙁 Hihi, de har liksom gömt på typ alla ställen som finns snart;) Perra däremot lyckades gömma dem så de fick leta lääänge!

.

Jordan fick prova vår nya vattenspruta:

                           

Det var ju himla kul 🙂 Först vattnade han alla rabatter, men sen kom ju tjejerna och låtsades att han sprutade på dem, och då fattade ju han att det var jättebusigt att göra just det …. 🙂  så då blev det blött överallt. 

Sen blev han lite trött, och det kan ju inte finnas många mysigare ställen att dricka sin kvällsvälling på än ute på en filt i trädgården, med solens sista strålar som värmer och en bunt syskon som leker gömma bollen som underhållning:)

                                              

Trött mysig kille 🙂

.

Tack för alla snälla kommentarer:)

Det är så kul med er, för även om det sällan kommer elaka kommentarer, så är ni inga ja-sägare som bara nickar och håller med i allt vad jag säger, utan ni är tänkande , kloka människor med åsikter 🙂   *love you*

På vissa andra bloggar när man läser kommentarerna så är det så uppenbart att bloggaren bara godkänner de som säger     ” Åhhh du är bäst!” och som håller med in absurdum, och bara hyllar allt bloggaren skriver , om det så är ren bullshit…

Jag har ingen ”granska” funktion på min blogg, utan alla kommentarer godkänns per automatik, inte de med massa länkar dock, de hamnar automatiskt i ”inväntar granskning” mappen, men jag godkänner dem alltid.

För min del så skulle det kännas oärligt att godkänna vissa och ta bort de som säger nåt negativt, men visst, de som gör det framstår ju som högt älskade och icke ifrågasatta…

Det är inget jag ens behöver fundera över, för jag tror faktiskt att jag har världens bästa bloggläsare!

Ni ger mig era åsikter om det mesta, ibland blir jag sur eller förbannad, men då vill jag bara ännu mer förklara hur jag menar, försöka ge er min vinkel av det hela.  Alla kan inte tycka som jag, och jag vet att jag retar många mellan varven, men för den sakens skull är det aldrig direkt elaka påhopp, utan ni håller en trevlig ton ändå 🙂

Ni är civiliserade 🙂

Det uppskattar jag, för det är superkul att ha en dialog med er! 

.

Ja med det sagt, så ska jag nog gå och borsta tänderna, så man kan sova sen 🙂

Natti natti :

Kommentarer

  1. Marie

    ”det kan ju inte finnas många mysigare ställen att dricka sin kvällsvälling på än ute på en filt i trädgården, med solens sista strålar som värmer och en bunt syskon som leker gömma bollen som underhållning:)”

    Gud va underbart!!!!!!

  2. Madde / Mamma och blivande fröken

    Kan inte låta bli att kommentera när det kommer till småflugor. Själv tog jag strid med dom små djävlarna för två veckor sen. Sonen och jag ställde ut små koppar med honung, vinäger, socker och diskmedel lite överallt i köket. Dom dog efter ett par dagar, jag inser varje sommar hur jag njuter av att se dom små krypen döda. Funderar nästan om jag var massmördare i mitt förra liv 😉 .
    Carola: Då var jag sadist, för när jag blir tillräckligt less på dem så jagar jag dem med tändaren och eldar uppp dem…;) Men det är inte så effektivt..Nu har jag iaf flugrestauranger uppställda….bort bort bort!

  3. Katie

    Oj vad Novalie har blivit stor! =) sötaste, underbaraste lilla Novalie =)

    Hoppas er dag har varit bra!
    Kramar, Katie å lilla Nella <3
    Carola: Ja visst har hon! Växer som ogräs:)

  4. Karin

    Hej! Tack för en underbar blogg med underhållande och givande läsning! Du är klok och har koll så jag tänkte be dej om råd 🙂 har precis fått reda på att jag är gravid med nr2 storebror kommer vara precis tre år när h*n kommer… Som det är nu älskar han att åka vagn och jag går mkt långa promenader. Vad tror du om en syskonvagn? Han är ju ändå stor när bebis kommer. Men gå pw med ståbräda känns som ett sådär bra alternativ 🙂 tack igen för kvällens bästa läsning! <3
    Carola: Grattis!!! Jag ogillar ståbräda, kan inte för mitt liv tycka att det är bekvämt att dra vagnen med en sån ivägen, och får skitont i ryggen av att bara tänka tanken 😉 så jag skulle ju skaffat en syskonvagn även om sonen är ganska stor. Om du är ute och går ofta, och vill ta PW s så är det ju faktiskt ett bra alternativ:) Men, kanske inte köpa en svindyr, för han kommer inte vilja åka så länge i den, utan leta efter en bra begagnad:)

  5. Lena

    Häll lite vinäger blandat med lite vatten i ett glas och så några droppar diskmedel i. Det fungerar på bananflugorna 🙂
    Carola: Ja, eller vin eller nåt annat sött med diskmedel i funkar…men det tar sån tid..jag vill ha väck de igår…!

  6. Johanna:)

    Haha, busiga lilla Jordan 🙂 Så sööt!
    Tyckte tjejerna såg så stora ut på den där vagnen.. Jag var inne och läste igår på din gamla blogg, inlägg från 09.. De var ju JÄTTESMÅ då;)
    Carola: Ja de växer fort… de små rackarna:)

  7. Mirka Norrström

    Vad Jordan ser busig ut där med vattenslangen 😀
    Jag vet exakt vad du menar med att vissa baaara släpper fram de snälla kommentarer och tycker att de bloggarna förlorar mycket trovärdighet då 🙁 Jag har som du vet fått ibland ta mycket negativt men det är ytters få gånger jag har valt att ta bort något och då enbart på grund av att någon annan människa kan bli lidande och då oftast har jag tänkt på våra stora barn som läser min blogg.
    Barnens hjältar: När det blir som du förklarar så är det de som kommenterat som inte har länkat till någon befintlig adress….Ingenting som vi som har bloggen kan påverka 😉

    Kram kram Carola <3
    Carola : Ja, jag tycker ju precis som du där, att de bloggarna tappar trovärdighet! Jag håller med dig i allt:)

  8. Sussan

    Måste bara säga att jag älskar din blogg, du skriver så bra och om eran vardag, både roliga o tråkiga saker, o sånt gillar jag, inte för o klanka ner på nån, du förstår nog vem jag menar, men jag tröttnade lite på en blogg där det skrivs typ:

    gick upp 8.30
    åt
    duschade
    klädde på mig
    uppspaltat rad efter rad, osv.

    Har följt dig sen du va med i fam.annorlunda o kommer göra det i fortsättningen oxå =)
    Ha en trevlig söndag
    Kram
    Carola: Tack, jag tycker ju att det är kul att skriva, och det är så kul att ni gillar det:) Härligt att du fortsätter att hänga med:)

  9. Therese

    Jag ser på dina inlägg att du är en riktig nattuggla 😉 Precis som jag…jag tänker ofta att jag ska krypa i säng tidigare…men det blir nästan aldrig så.

    Jag undrar hur många timmars sömn du snittar per natt? Är lite nyfiken 😉
    Carola: Jag är en nattuggla av stora mått! Älskar att vara uppe på nätterna, och är morgontrött som tusan…oavsett om jag sovit länge. Jag sover ganska många timmar per natt om Perra är hemma, det blir säkert en 8 som minst…inte ostört dock.. 🙂

  10. fanny

    hej , jag har en fråga , ni kanske inte har bestämmt men vad ska bebisen heta om det blir en flicka eller en pojke ? 🙂
    Carola: Det får du veta snart 🙂

  11. Bex

    Åh! Ja, man vet typ inte vilka som läser här i bloggen och kommenterar. SÃ¥, om du vill sÃ¥klart, skulle man kunna skriva lite om sigfsjälv i en kommentar i ett inlägg! 🙂 SÃ¥g att man hade gjort det pÃ¥ en annan blogg och det hade verkligen blivit superbra! 🙂
    Carola: Det var ingen dålig ide:)

  12. Barnens Hjältar

    Jag vet inte om det är jag som är lite dum men ibland när jag läser här så blir jag lite nyfiken på de som kommenterar. Fast det går inte klicka på deras namn för att komma till deras bloggar. Det är likadant på Mirkas blogg tror jag. Är det någon inställning ni har eller är det jag som missar något?
    Carola: Såg att Mirka svarat, men det är inget vi kan påverka, det är den som kommenterar som inte länkar.

  13. Gunilla

    Goaste Carola!
    Om nÃ¥gon skriver negativa kommentarer här, sÃ¥ har de inte mycket innanför pannbenet. Du skriver sÃ¥ härligt och bjuder pÃ¥ dig själv! Dessutom är det sÃ¥ himla kul med alla bilder pÃ¥ er alla. Nu ser jag fram emot bilder pÃ¥ vad ni gjort med alla stenar 🙂
    Må så gott!
    Kram Gunilla
    Carola: Åh så snälla ord:) Bilder på stenläggningen kommer!

  14. Anna

    Hej Carola!
    Jag läste att ni har fått besvär med bananflugor. Vi hade det förut och jag fick tipset från anticimex och hälla ganska söt saft i en midre flaska och sedan hälla på diskmedel i saften. Diskmedlet gör att ytspänningen försvinner och att bananflugorna drunknar. Jag provade detta och det fungerade. Anledningen till att det helst ska vara en flaska är att bananflugorna har svårare att ta sig ur flaskan än om det ligger på ett fat!

    Önskar er all lycka med förlossningen och den lilla bebisen:)
    //Anna
    Carola: mmm, det tipset kan jag…men det tar sån tid att bli av med dem när de väl invaderat…blä, jag vill ha bort dem direkt.
    Tack!!! 🙂

  15. Maria Pettersson

    Hej Carola.

    Jag har läst din blogg sedan ni var med i ”Familjen Annorlunda” . Jag måste erkänna att jag är fruktansvärt dålig på att kommentera. Jag och min sambo har också 8 barn tillsammans, ganska jämn gamla med era. Våra är mellan snart 1 år till 17 år, 4 flickor och 4 pojkar. Jag vill bara önska lycka till med förlossningen och säga att det är så kul att ni blir en 9 barns familj.
    Om du har tid och ork så får du gärna titta in till min blogg om du vill. husetfullt.babyblogg.se
    Önskar er en trevlig söndag / Maria
    Carola: ;Man måste inte kommentera, jag är dålig på det hos andra jag med…även fast jag vet hur kul det är med kommentarer…Jag ska kika in hos dig:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting