Allmänt

90 årsdagen :)

Först lite svar till er:)

Nån undrar vad jag skulle tycka om att hon skriver brev till mig, och jag blir såklart jätteglad!!

Så skriv gärna, både brev och mail, det är superkul!!  🙂

Nån undrar om vi ska vara med i Familjen Annorlunda igen, och svaret är Nix 🙂

Sen är ni flera som tipsar om bärsjalar, och ja, de är toppen! Jag har flera olika, och älskar dem, men det har varit alldeles för varmt för att jag ska känna för att vira in mig och Jamie i massa tyg….Jag har en som är hyfsat sval, men ändå….nej, det får vänta tills det blir lite svalare. Eller tills alla famnar börjat skolan igen 😉

Det är lite stressande att inte hinna med städandet, men å andra sidan, vem bryr sig? Knappast övriga barn iaf, och det är ju huvudsaken att inte de blir lidande . Städa hinner jag i höst 😉

.

Idag skulle ju då min lilla mormor ha fyllt 90 år om hon fått leva.

Nu fick hon ju inte det, utan dog i februari 03, så hon hann aldrig få träffa Novalie, som föddes i maj samma år,  hon fick heta Karin i andranamn efter mormor. Mormor fick bara träffa de fyra första barnbarnsbarnen.

Hon tyckte jättemycket om dem, och hade velat träffa dem oftare, men det är ju sådär, man anser sig inte ha tid att åka och hälsa på…och det har jag ångrat massor :/

Jag vet precis vad hon hade sagt om att vi fått så många barn 😉 det hade varit ett jäkla skrockande och muttrande, men ändå så hade hon tyckt det varit roligt, och att vi var med i Familjen Annorlunda hade hon tyckt varit superkul och suttit som limmad vid TV:n  samt skrutit om det för alla hon träffade 😉

.

Jag tog med mig Lovelia och Trixie för att sätta blommor på graven, ja Jamie var ju åxå med såklart.

Övriga barn hade massa kompisar att leka med, så de ville inte. Jordan sov middag och Robban och Patricia höll koll.

Vi åkte till Blomsterlandet och köpte rosor, nån jättesöt variant, antingen hette den kvist eller busk rosor, det var snittblommor, som jag nog inte sett förr, eller inte lagt märke till iaf..

Sen till kyrkogården där jag svor lite tyst över att jag glömde hjulen så jag fick bära babyskyddet istf att dra det..jag kopplade nämligen loss liggdelen från hjulen, drog dem till bakluckan på bilen, och sen körde jag iväg… Man får väl vara glad att jag backat in bilen … 😉

Tjejerna hjälpte mig att sätta ihop de två rosbuketterna till en stor och sätta den i en vas:

                             

De här två har aldrig varit på kyrkogården, inte som de minns i alla fall, så de tyckte det var väldigt spännande, med vattenkannor, vaser, vattenpumpen och alla gravar. De undrade hur jag kunde veta vilken grav som var mormors, och det kan man ju förstå 🙂

Men vi hittade rätt 🙂

                                        

Lovelia ser helt galen ut, men man måste tydligen gapa när man får solen rakt i ansiktet , hihi.

De tittade och funderade massor över alla gravar, och sen började Trixie prata om Jesus , hon har ju gått på kyrkis i många år nu, så hon har ju koll 😉

Efter en stund så hade vi hälsat klart på mormor, och åkte vidare till Coop, först köpte vi en supermumsig blåbärsprinsesstårta i konditoriet utanför, och sen gick vi in och handlade middagsmat enligt Robbans önskemål – kebab och en ny variant av pommes frites, skruvar och som chips..

Jag kan inte äta sånt kebabkött man köper på påse, så jag tog ett paket älgskav till oss vuxna.

Jamen… ibland är det JAG som är kinkig med maten 😉  och det är ju en himla tur att jag bestämmer vad som ska lagas…så jag kan undvika det jag inte gillar, alternativt laga dubbelt…  Vuxenprivilegium  😉

.

Jamie, som sovit hela tiden vi var iväg! vaknade såklart och var hungrig, så jag satte Janelle och Robban på att laga maten och småtjejerna på att duka, och sen bänkade vi oss och åt en lite tidigare middag.

Perra kom hem och åt lite innan han gick ut och skruvade på poolen, han hade köpt en ny grej..vad det nu var som inte funkade..och nu sitter den nya pumpen där den ska.

Sen packade vi in de barn som ville med, Robban, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie, och körde till mamma och pappa.

Tårtan var hur god som helst, och eftersom man behöver extra kalorier när man ammar (ehum..) så var jag ju tvungen att äta tre bitar 🙂

..ja, jag mådde lite illa sen 😉

Tjejerna älskar munkar, och hade köpt några på Coop som de delade på: .

Patricia ringde på mobilen, och då var Novalie alldeles jätteledsen hemma, för hon hade sett när vi åkte iväg, och ångrat sig. Hon ville inte följa med först, men när hon såg oss åka så kom hon på att hon nog hade velat åka med ändå…

Jag lovade att vi skulle hämta henne, det tar 5 minuter, och Perra lånade syrrans bil och körde iväg, och kom tillbaka med en glad Novalie.

Våran silverbuss håller på att lägga av….dels är det hål på ljuddämparen..igen..och sen plötsligt så började det låta sjukt illa när vi hade ac`n på, vi var på hemväg från nåt, och Perra sa att det lät konstigt, jag hörde det först inte, men sen när vi svängde in på Ica parkeringen och alla vände sig om och tittade på oss, så insåg jag att det nog hördes väldigt väl… Bah, skit åxå, bilar ska funka och helst inte kosta massa pengar i underhåll.

Nu måste vi ju åtgärda det, vad det nu är. Det är löjligt varmt att åka utan ac ….. I lilla mazdan så vevar man ju ner alla rutor och kör korsdrag, men det funkar inte på bussen för det går inte att öppna fler rutor än de i fram.

Men vi får väl se när det blir.

.

Corrinda ringde på mobilen, och frågade om hon fick åka med sin kompis till Kolmården i morgon, och det fick hon:)

Hon missade ju att åka med den här kompisen till Öregrund i helgen eftersom hon inte hade mobilen med sig och missade alla samtal där kompisen skulle fråga., så det var rätt givet att låta henne åka med nu.

Hon hade nog aldrig förlåtit mig annars 😉

Jag vill ju åxå åka till Kolmården ju! Men, det är bara att inse att vissa ställen är inte så kul att åka till när man har så många barn som vi..bara inträdet skulle gå loss på flera tusen, och sen vill vi inte åka över dagen utan sova kvar, och eftersom min familj vägrar tälta…så skulle det vara  hotell, och det var ju inte gratis , speciellt inte när vi behöver ha fler rum än ett.

Våra barn , förutom Jordan, är inte så förtjusta i djur, så det känns inte som att det vore värt det.

.

Vi spenderar våra slantar på Gröna Lund ist, det älskar alla ungar, även om det blir löjligt mkt pengar där med för oss.

Det knepigaste just nu är att vi behöver vara en vuxen till..

Förra året stod Perra och köade med de tre små tjejerna, till Sagotunneln/kärlekstunneln, i EN TIMME! Bara för att komma fram och få höra att han inte fick ha med sig tre barn i båten..De var 7+5+3 år då, så vem låter man åka ensam?

Ingen, utan de fick vackert gå därifrån, efter en timmes köande, gissa hur ledsna och besvikna tjejerna var??

Karusellen innan hade det varit samma visa, så min man blev ”lite”  förbannad, och gick och skällde på dem i informationen, och ifrågasatte varför det inte stod informerat om att det var max två barn per vuxen ,där kön började?

Nåt bra svar fick han inte, men väl en hyfsad kompensation i form av åkbiljetter.

Men med det i gott minne så behöver vi vara en vuxen till, jag kommer ju sitta fast med Jamie. Min syster brukar komma efter jobbet, men vi behöver någon hela dagen, så Perra ska höra med sin mamma 🙂

Logistiken är knepig ibland .

.

Jag hade tagit med vagnen till mamma och pappa, så övriga i familjen åkte bil, och jag och Jamie promenerade hem, det gäller att passa på de här underbara kvällarna som är nu, snart vill jag inte promenixa för allt smör i Småland, jag ogillar starkt att frysa, och här i Uppsala blåser det småspik mest hela hösten/vintern .

Nu ikväll så var det folk uppe och flög :

                               

Fråga mig inte vad det heter, men de sitter under en skärm och har nån slags motor 🙂 ser rätt kul ut.

.

I förmiddags när jag städade badrummet så kastade jag allas tandborstar rakt av, och hur de letade nu när det var dags att borsta tänderna 🙂

Sen fick de välja varsin ny och det är himla konstigt att det alltid är mkt roligare att borsta med en ny 🙂

.

Nu knorrar bebisen i sin pappas famn, så det är dags för mig att göra mig klar för natten innan han blir alltför hungrig.

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Greta

    Var det inte din mormors 90 årsdag ni firade starxs innan Jamie föddes? Ta det inte som kritik, fattar bara inte.

    Kram från Greta!
    Carola: Jag fattar att det kan bli förvirrande, för visst firade vi en mormor precis innan Jamie föddes:) Men det var Perras mormor, som fyllde 97 år och lever i allra högsta grad !
    MIN mormor var det som skulle fyllt 90 nu, och som dog för flera år sen.

  2. Lena

    Hej Carola!

    Dom gånger vi har varit till Kolmården så har vi bott på Vildmarkshotellet. Ett jättemysigt hotell för barnfamljer. Nu var det rätt så många år sen vi var där. Men vad jag minns så fanns det större rum på nedre våningen, med våningssängar. Hotellet hade då en egen entré till djurparken alldeles i närheten av hotellet. Entrè ingick i priset för hotellrummet. Något jag kan rekommendera om det skulle funka med rum och så för er.

  3. Anette

    Javisst är det sjukt dyrt att åka till nån nöjespark e.d. Vi var just till en sån och för vår familj blev det dyyyrt trots att vi endast är 5 pers… Men vi är tvungna att ta åkarmband själva eftersom alla barn vill ha nån vuxen med sig. Sen är det ju synd att det är så kort säsong på allt i vårt kalla Norden… Allt borde man hinna med under några få månader. Gillar inte vintern jag heller och värre tycks det bli ju äldre man blir. Vad ska man börja hitta på för att klara av kylan och mörkret månntro?

  4. Hedda

    en vuxen till?? funkar det inte att ha med nån av de största då tänker jag främst på janelle och patricia..jag antar att de oxå vill åka men kanske man kan muta de och säga att denna gång får de följa med och agera vuxen och som kompensation får de gå ytterligare en gång med en kompis kanske??

    sen funderar jag hur man utalar janelles namn är de scchanelle eller precis som det skrivs…och hennes pojkväns namn hur utalas det???
    Carola: Nej så kan vi inte göra mot tonåringarna! De älskar att åka karuseller, och vi åker från de öppnar till stängning. Om vi skulle be dem så skulle de ställa upp, men det är taskigt, även om de fick åka en gång till. Vi vill att alla i familjen ska ha kul när vi åker iväg tillsammans:)
    Janelle uttalas som det skrivs, och det gör Justus namn med:)

  5. TrollMorsan, Mamma Till 8 Troll

    Så otroligt fint att fira din gamla mormor trots att hon inte finns hos er. Tårtan ser riktigt smaskig ut! Skönt också med en promenad när kvällarna har varit så fantastiska som dom varit nu i ett par dagar!

    Massor med kramar till dig och din familj!

  6. Jema

    Jag skärmflög innan jag fick barn, dock utan motor. Det är superhärligt men nu är jag för feg 🙂
    Kram!
    Carola : Imponerad..! Du skulle säkert våga nu med 🙂

  7. Linda

    Skriv din kommentar här!
    Hej!
    Såg att man kunde maila till dig. Gjorde detta för en tid sen men vet ej om det kom fram. Var en del frågor så det kanske inte har funnits tid heller. Så har du tid så är jag jätte tacksam för svar.

    Kram!
    Carola ; Jo det kom fram!! Mkt trevligt var det åxå, och jag har för avsikt att svara, men det kom precis när Jamie var nyfödd så jag lade det lite på vänt…men ska ta tag i det 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting