AllmäntJamie

Vilken dag :)

Åhh så härligt väder det varit idag, varmt och soligt med en liten bris som svalkade precis det lilla som behövdes för att man skulle vara helt nöjd.

Vi sitter här och väntar på Corrinda som alldeles snart kommer hem från Kolmården, hon har smsat ett par gånger på vägen hem : ” Är i Stockholm nu” , ”Hemma om ungefär 10 minuter”  🙂 Hoppas hon haft en toppendag!

.

Här hemma var det rätt gnälligt bitvis, först när det bara var jag och småkillarna vakna så var det ju lugnt och skönt, men sen vaknade gnällfiorna en efter en…De skulle städa upp i trädgården hade jag sagt, i typ två dagar, utan att det hänt annat än att det blivit stökigare, men idag fick de lov att göra det, och det var ju sååååå jobbigt.

Ja just det, det tog dem 10 minuter…så jag förstår ju att det var asjobbigt 😉

Men de fastnade på gnällväxeln så det var bara trist att lyssna på dem, till slut ledsnade jag på att höra dem och stoppade Jamie i vagnen och vi tog en promenad, tjejerna cyklade framför, bakom och här och där 🙂

Vi hittade en…..tja en vaddå?

Pytteliten , bara en knapp decimeter lång, och väldigt stendöd.

Woooow, sa tjejerna och så cyklade de vidare … 😉

Hemma igen så gjorde jag plankor ute på gräset, jag orkar stå på tå i 30 sek nu 😀 och sen kokade jag lite ägg, icke ruttna den här gången…och åt ägg och räkor på lingongrova, tjejerna fick hamburgare som var kvar sen middagen och sen ville de ha ägg de med.

Jag tog med Jamie ut i solstolen, satte oss i skuggan under jättegranen, ammade och sen lade jag upp honom på bröstet och lutade stolen bakåt, och sen slumrade vi en timme eller så , mysigt.

Jordan sov middag och tjejerna hade flytt värmen en stund och satt inne och spelade Nintendo, Janelle låg och solade / sov på en filt en bit ifrån oss, och det var så lugnt och tyst i hela området.

.

När Jordan vaknade var det slut på lugnet 😉 och bara till att masa sig upp från solstolen, men det var ändå på tiden för solen började krypa fram bakom granen och jag hade stekande sol på benen.

Novalie hade bestämt middag idag och det blev Pasta med skinksås. Ännu en rätt jag inte gillar 😉

Jag har svårt för skinksåsen, det är ju bara en vanlig mjölredning med mjölk och grädde och så brukar jag ösa i vanlig riven ost. Ungarna älskar det.  Jag gjorde en vuxenvariant med grönmögelost, men hade i lite väl mkt ost så det blev sådär.

.

Jamie har inte allt för vackra prickar , antingen så är det värmeutslag eller hormonprickar, eller en blandning kanske 😉  Mest under blöjans kant på magen och arm och knäveck, därav värmeutslagsteorin, så jag tog med honom ut på filten och lät honom ligga där och svalka lite. Lovelia kom och pussade lite på honom:

Helt naken orkar jag inte ha honom, för han bajsar hela tiden 😉 men vi lättade på bodyn och vek ner blöjan.

Han gillade att ligga här och kika upp i granen:

Lilla goskrutt!

Susie – ser du snuttefilten? 🙂 Vi använder de hela tiden, helt fantastiska!  Tack igen:)

.

Tänkte svara lite på några frågor åxå:

-Jag är väldigt nyfiken på hur vardagen ser ut med så många barn, hur ni bor och ekonomin?

* Vardagen beskrivs ju här en del, men i stort ser den ju ut som hos alla barnfamiljer 🙂 Vi bor i en villa som är 224 kvm , sex sovrum. Janelle, Patricia och Robban har egna rum. Corrinda och Novalie delar, och Lovelia och Trixie delar. Jamie och Jordan sover hos oss än så länge. Vi har lite möjligheter kvar att fixa flera rum, men avvaktar ett tag till, för då blir vi av med vår gillestuga som vi använder till allt möjligt. Ekonomi brukar jag inte prata så mkt om, folk tycker så mkt och det blir alltid massa påhopp om att vi ju har så stora familjer för att vi lever så gott på barnbidraget…wake up and smell the coffee,  🙂

Jag kan säga att vi iaf INTE lever på några bidrag, mer än just barnbidraget då,:) som ju alla barnfamiljer har,

.

-Kn inte du skriva ett inlägg om hur du gör maten till dom när dom är bebisar? gör du den själv eller köper ni burkmat? Vad äter Jordan, som er?? Dricker Trixie också välling? hur länge tycker ni att man ska få välling? skulle vara kul då jag har en son på 7 månader nu 

*  Jag ammar barnen länge, och hoppar över smakportionerna, de får smaka lite av det som passar ist. Nån mangopuréburk brukar det kunna bli, i första början, för att det är behändigt. När de börjar äta mat så brukar jag mixa våran, jag saltar inte så det behöver jag inte bekymra mig om, däremot är det massa andra kryddor i som de brukar gilla 🙂 Mixar med vanlig mixerstav. Jordan äter som vi. De brukar få sitta med vid bordet från det att de kan pallas upp i barnstolen, och pilla lite med nåt ätbart – majskrokar, majskorn, gurkbitar edyl, och sen får de smaka det de vill. Då blir det naturligt så att de blir nyfikna 🙂  Trixie som fyller 6 snart, dricker välling ibland, men har nog bestämt sig för att det inte är lika gott längre nu. Jag ger de gärna välling hur länge som helst, tycker det är ett utmärkt sätt att få i sig nåt nyttigt. Som längst har de varit 8 år när de slutade:) Vissa har inte tyckt om det alls, och andra har älskat det från första stund

.

– Hur är D&J  kläderna i storlek??

* Jag skulle säga att de är ganska stora. När man går med där så får man skriva in födelsedatum på barnet och placeras utifrån det i en storleksklass, och det har varit utmärkt på alla mina ungar, och de har ju ändå varierat i storlek, Trixie tex var ju en riktig knubbsäl som liten, medan Lovelia var en räka på 2,7 kg när hon föddes. 🙂

Om man är osäker så går det säkert bra att maila dem och fråga!

.

Nu kom Corrinda hem, och vill ha hjälp att ladda över bilderna från kameran till datorn 🙂

Hon har haft superkul!

Härligt. Jag återkommer i morgon, kanske bloggar Corrinda om sin dag, annars kan jag kanske visa några bilder här 🙂

,

Natti natti:)

-++++++++

_____::

Kommentarer

  1. Viktoria

    Ang. det här med ekonomin som en del undrar över så kan jag inflika att om man är villig att prioritera om så funkar det mesta. Vi har fem barn (väntar ett sjätte) och lever på en heltidsinkomst (som är hyfsat blygsam dessutom). Barnens fritidsintressen drar vi inte ner på, där lägger vi lätt 5000:- och uppåt om året och det är heller ingen brist på saker eller kläder till barnen. Däremot reser vi inte utomlands och har inga dyra bilar, köper heller inga designerkläder till oss vuxna. Vi har koll på matbudgeten och lagar så gott som allt från grunden – BRA mat är inte nödvändigtvis dyrare. Jag har aldrig känt att vi saknar något eller måste kämpa för att få det att gå runt.
    Carola: Skriver under på allt, huvudet på spiken:)

  2. mettemy

    Vild gissning men att man kanske får dra in på frididsintressen? Mina två stora kostar åtskilliga tusenlappar ( ridning , dans , fiol enligt zuzukimetod) vågar knappt tänka på vad summan blir när trean växer upp….men om jag vinner pengar så skaffar jag fler bebisar, lätt!!!
    Carola: Vi drar absolut INTE ner på ungarnas intressen, de får göra det de vill , vi har Robban som spelar tennis…3000kr per termin…hua, Patricia tar sånglektioner typ 1500kr för kanske 6-7 stycken.., Corrinda spelar basket 1000kr/termin, Janelle dansar- 1200kr för en termin, småtjejerna gympar och det kostar 600kr per termin och unge. Sen är det diverse annat de vill göra och prova på och det får de åxå.
    Däremot vägrar vi köpa nya svindyra cyklar (som stjäls…) eller Canada goosejackor (kopia från Thailand duger gott) eller nya mobiler i tid och otid.
    Vi har inga värstinginkomster, men det gäller att prioritera, alltid, och vi har valt att ha många barn, och då prioriterar vi dem. Ingen av oss är speciellt intresserad av att dricka fina dyra viner, eller åka på golfsemester osv. Vi lägger pengarna på ungarna 🙂

  3. Tvåbarnsmamman

    Jag är oxå nyfiken på ekonomin med så många barn, inte på något sätt nedsättande, utan mer för att få en insikt i hur det skulle funka, om man själv skulle klara det på normallöner? förstår du hur jag menar? 🙂 jag tror många drömmer om att ha en stor familj (lixom jag) men man vågar inte riktigt för att vara rädd för att inte kunna unna dem all kläder, leksaker, bra mat osv… altså leva normalt men inte behöva snåla 🙂 Tycker du/din man gör ett jättebra jobb med era barn, och du är så vacker! man kan inte ana att du faktiskt fött 9 barn 🙂 🙂

  4. karin

    Skriv din kommentar här!Hej! Måste bara fråga va plankor e??? Har själv nyss fått barn och vill gärna ha tips på träningsgrejer hemma!:) ps hälsa corrinda, hon va bäst i familjen annorlunda! 😀 kramar till er alla!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting