AllmäntJamie

Fetmjölk…

Jag kanske inte är så snabb på 60 meter, eller hoppar så långt i längd, eller är speciellt bra på matte… Jag kan inte ens påstå att jag är direkt skärpt eller allmänbildad, men en sak är jag bra på 🙂

Att producera finfin bröstmjölk 😀

.

Jag var och vägde min lilla prins idag, och på en vecka så har han gått upp 600 gram…. Bvc sköterskan bara skrattade 😉  Han har alltså gått upp nästan ett kilo sen han föddes för tre veckor sen.Och då räknar jag inte att han ju gick ner de första dagarna, även om det inte  var mycket.  Hm…vi kan ju kanske hoppas att det avtar lite, för den takten känns inte helt nödvändig .

Han hänger ju fast på mig mer eller mindre dygnet runt, så inte är det så värst märkligt att han ökar i vikt.

Men hur det än är så känns det trevligt att vara väldigt bra på nåt 🙂

.

Jag fick minsann kliva  upp redan klockan 8 idag för då hade Jamie bestämt att vi sovit färdigt. Han har lite ont i magen, speciellt på nätterna….No shit Sherlock, kan lätt bli så när man är glupsk som en blåvalsunge ;)….så där på morgonkvisten var det upp och gå för att kunna rapa, och sen behövdes blöjan bytas. När han kommer på skötbordet blir han oftast väldigt lugn och ligger och plirar, jag pratar och han lyssnar, och det är allmänt mysigt. Ingen annan i min familj fattar det” mysiga ” med att byta bajsblöjor, men på små bebisar är det ju snabbt gjort och inte speciellt otrevligt, och sen är det bara gos och charm för hela slanten. Jag har inget emot att få ensamrätt på det 😉

Efter att han var bytt på och tvättad och fin , redo för en ny dag , så satte jag honom i babysittern och hoppade in i duschen. Han satt på golvet intill och var nöjd tillräckligt länge för att jag skulle hinna fixa iordning mig själv.

Frukost och tidning, och sen var han hungrig igen, så vi satte oss i vardagsrummet, och ammade och sen slumrade vi till båda två. Ingen annan var ju uppe och störde 😉

.

Vid kvart i tio började jag fundera på när det skulle vaknas i huset, och då kom Novalie upp, men jag fick lov att väcka Jordan strax efter tio för vi skulle ju vara på BVC 11.00.

Alla andra barn sov, förutom Novalie så de lämnade jag hemma, Janelle och Patricia fanns ju där, och Robban & Corrinda med.

.

Promenerade till BVC, det tog ca 20 minuter, och sen vägde vi ju, snackade en massa och sen travade vi hemåt igen.

Plankor på en filt ute 🙂 Du som undrade hur plankor går till, och ville ha bra övningar att göra hemma, kolla in hos OLGA!!

.

Där hemma hade ungarna kvicknat till, men satt fortfarande i pyamas…snacka om att vara sega på morgonen, vända på dygnet heter det nog 😉

.

Jordan är snygg idag, med kortbyxor från D&J och tröja från Lindex som legat i tvättkorgen mest hela sommaren…

Och han är som de andra barnen och älskar kaffe!

Han bara måste få en skvätt av mitt annars blir han sur 😉

Precis där han står så dammsög jag noga igår, efter att ha fått en liten jäkla glasbit i hälen…gjorde ont som satiken, och innan jag fick ut den lilla, lilla flisan…*ont*

Corrinda fick en hon med för några dagar sen, så vi har redan sopat och grejat, men de där småsmå flisorna är ju svåra att upptäcka..innan de hamnar i foten vill säga — men nu hoppas jag de är borta.

.

Jag var tvungen att byta blöja på Jordan precis när Jamie somnat i famnen, men som tur var så dök Robban upp med en ledig famn och fick låna lillebrorsan, och  när Jordan var fräsch igen så skyndade han sig dit för att klappa:)

                                            

Lite suddigt…Kolla Jamies lilla body:)

Den passar väl alldeles ypperligt på en bebis som har en farmor som är biodlare va ?? 😉  Gult är ju dessutom Syltkrukans färg, så den är alldeles perfekt. (förutom att jag inte tycker om gult då… *s*)

Grejen är att den är sen min syster var liten 🙂

Jag har alltid haft den i bebislådorna, men inget av barnen har kunnat ha den, för de som är födda i maj var för stora när det var kortärmatväder, och de som är födda på hösten eller vintern har den ju aldrig varit aktuell. Jag tycker inte om att knö på flera lager av tröjor och koftor, annars hade man ju kunnat ha den med en kofta över.

Men nu har vi ju en sommarbebis! Och den är alldeles lagom stor 🙂 Den är i ganska tunn frotté, helt i 70 talets anda , men jag tor det är rätt skönt att ha på sig när det är så här varmt.

.

I morgon är det första marknaden, och iom det så kom Perra hem med massa färska, nyplockade blåbär, som de ska sälja i morgon, men givetvis så har jag norpat in några liter, och jösses vad gott det är!

Nu börjar ju jordgubbarna vara lite trista, men då kan jag ersätta dem med blåbär ett tag 🙂

Nyttigt och supergott.

.

Nu måste jag hoppa i säng, ska bara fixa lite först…

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. lillys mamma

    samma här, ja hade väldigt fet och bra mjölk, min lilla vart som en liten michilingumma snabbt, på en vecka gick hon upp 500gram.. men hon ammade inte så ofta, var 3e-4e timme ungefär dagtid, och mkt mer sällan på natten, fick väcka henne eller pumpa ibland för de vart så spänt..

  2. mettemy

    Före detta mjölkko här! Saknar fortfarande amningen fast det var ett år sen sist….Jag älskar också att byta bajs blöjor på bebisar som ammas, så mysigt å luktar faktiskt inte alls illa, mer åt det trevliga hållet. Tvååringar däremot är en annan femma 🙂 Men mysigt det med bara bajset är borta eftersom att vi alltid har bytt i sängen, då kan man ligga å gosa en stund när ”bebis” är ren igen.Snygg body!

  3. Gunilla

    Vilken häftig body. Den är säkert jätte skön. Det syns att Jamie har vuxit under dessa veckor. Och, som jag skrev för lite sedan, så har Jordan plötsligt blivit så stor 🙂 Tycker fortfarande att Robban blev jätte fin i håret. Alla tre killarna på samma kort. Synd att inte Perra var hemma 🙂

    Kram Gunilla

  4. Mamma Till Tio

    Härlig body !!! Åhh va glad för blåbären….här ute i Funboskogen finns inte ett blåbär….är snustorrt i backen….tråkigt…..brukar alltid fylla frysen inför vinterns pajbak….i år blir det inget =( Ha det gott/Bettan

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting