Allmänt

Fiskarna…

Perra har ju två passioner i livet, om man bortser från mig då 😉 som ju förhoppningsvis är den största….. 😉

Det är poker och fiske. Jag tycker båda är aptrist. Om jag måste välja nåt så väljer jag poker för där slipper man vara på sjön, och jag blir sjösjuk 😉

Men han får ju fiska ändå såklart, och han tar gärna med sig barnen som tycker det är kul.

Idag så åkte de till….nånstans, typ Långtbortistan… 🙂 Jag har ingen aning vart de var….men det var en sjö, eller havet kanske:) Äh jag vet inte, men de var och fiskade abborre iaf .

Perra har de senaste åren åkt med en fiskeguide, och det blir minst en gång per år, oftast två.

Idag skulle barnen följa med, och det fanns plats för tre ungar, så Novalie, Robban och Corrinda fick åka. De mindre är lite små än, så de får följa med om några år.

De klev upp i ottan och åkte iväg massor av mil till vart  de nu var, och frampå förmiddagen så började mmsen strömma in:)

Först:

 Deras miner är ganska talande 😉 Jag är mkt förvånad över att se att Robban rör fisken lite, han brukar vägra .

Han ser ut att vara mkt kortare än Corrinda men det skiljer bara några centimeter.

Jag smsade och frågade om inte Novalie fått nåt, och fick det här till svar;

Lycklig tjej som fick massor av fisk, totalt blev det visst 75 stycken!!! Gemensamt alltså.

När jag fick höra det så smsade jag genast att de INTE fick ta med det hem 😉 för det är ju ingen som äter upp det utan de ligger bara och tar plats i frysen och jag såg framför mig hur hela frysen skulle svämma över av abborrar 🙂 men de kastade visst tillbaka de flesta.

Vid lunchdags gick de iland och fiskeguiden har en fräsig wokpannegrej som Perra är väldigt imponerad av, en sån vill han ha:

Den HÄR biten av fisketuren skulle jag gilla 🙂  Fika ute i naturen är ju mysigt.

Novalie och Robban, och fiskeguiden minsann 😉

Vattnet ser ju lugnt ut så jag kanske inte skulle bli så sjösjuk? Men varför chansa när man kan ha tassarna på torra land …. 🙂

Den här bilden har jag snott från fiskeguidens hemsida:

.

De kom hem vid halv sjutiden, och åt lite mat innan de gick ut för att rensa. Perra kom först in med hela säcken full av fisk och jag motade ut honom för jag vägrar ha den hemska fisklukten i mitt nya kök om jag kan slippa…Ja jag är överkänslig, men jag har ett grymt luktsinne och det är jobbigt med lukter jag inte riktigt tål, det sitter ju liksom kvar en evighet…

Det gick ju fint att rensa ute, men nu luktar mitt bord illa…. 😉

Men regnskuren med stort R som dundrade in lite senare sköljde nog bort det 😉

.

I morgon planerar vi för Gröna Lund, om vädrets makter är på vår sida vill säga 🙂

Nu måste jag sova-

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Profilbild
    Elin A

    Ja som en annan skrev så är det en Muurikka och en blogg som jag följer där lagar hon väldigt mycket mat på en sådan:) Så Perra kan ju gå in där och läsa:
    www,kryddburken.se

  2. Profilbild
    Viktoria

    Det ser ju jättehärligt ut! Jag har också en man som gillar att fiska. Jag är uppvuxen precis vid havet (fick min första egna båt när jag var 11) men just fiske tycker jag är så trist. Min man tar också med sig barnen då och då och de tycker det är kul.
    Jättefina bilder!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting