Allmänt

Mitt yrke :)

20110822-125515.jpg

Någon var förvirrad och nyfiken på vad som egentligen är mitt yrke , och jag är alltså Barnsköterska 🙂
Och barnskötare för att förvirra till det men det har jag aldrig jobbat som,.barnskötare jobbar på dagis och barnsköterskor på sjukhus – stor skillnad 🙂

Jag har jobbat på en barnavdelning för ortopedi neurologi kirurgi som barnsköterska innan jag fick barn och sen var jag sekreterare på samma avd. under ett drygt år efter att Janelle och Patricia fötts .
Att jag hux flux blev sekreterare var en slump , jag skulle jobba halvtid som bsk och bara lära upp mig som sekreterare för att kunna hoppa in vid sjukdom , men den ordinarie sekr blev långtidssjukskriven två dagar efter att jag börjat … Så det var bara att lära sig hur allt administrativt arbete funkade via telefonkontakt med henne 🙂
Jag är nöjd med att jag fixade det och rodde runt det hela fint utan nån direkt inskolning , learning by doing återigen 😉
Jag blev gravid med tvillingarna och slutade därför , men jag trivdes kanon .

Efter att Robban & Corrinda fötts ville jag jobba natt och då blev det på neonatalavdelningen , alltså med för tidigt födda / sjuka nyfödda barn och där har jag jobbat natt mellan barnen men inte sen Trixie föddes .

Jag har inte pluggat psykologi mer än under utbildningarna , men ämnet intresserar mig och därför läser jag ju en del hemma:)
Amatörpsykologi typ 😉

Jag är stolt över att vara barnsköterska och yrket är kul men förhoppningsvis kommer jag inte jobba inom vården mer , det engagemanget man har motsvaras inte på långa vägar av lönen man får .. Och eftersom Perra jobbar som han gör så skulle det bli väldigt svårt att få ihop det med två som jobbar helger ..
Jag vill jobba kontorstid med lediga röda dagar och helger !!
Och ha en fet lön 😉

Hoppas jag redde ut lite frågor nu , bra att ni frågar när ni undrar 🙂

Att jag jobbat inom barnsjukvård gör ju såklart att jag har rätt bra koll på vad som är nödvändigt att söka vård för men sen är jag , och Perra, rätt coola och samlade när det händer nåt och stressar inte upp oss.
Vi blir båda rätt handlingskraftiga när det är akut och det tog inte många sekunder innan vi var på väg till sjukhuset med Corrinda när hon bröt benet på skridskoplanen eller när Lovelia slog upp ett fult sår vid ögat som behövdes tvättas ordentligt, dock utan att skrämma upp barnen.

Men småsår , klämda fingrar , stukningar, hög feber osv sånt klarar vi själva 🙂
Det ser ju ofta så mkt värre ut än det är:)

Kommentarer

  1. Neta

    Åh Gunnar A skrev in oss när vi började utreda och hade sen kontakt med oss under många år, va ju rätt chockartat med den diagnosen på dom symtom hon hade. Jag har skrivit ett pm till dig på facebook med lite mer detaljer för jag hittade ingen mailadr.
    Hon opererades -94 så då kanske du var barnledig. Hon fick ett återfall -98 som akutbehandlades på KS så då är det nog som sekreterare jag känner igen dig i efterbehandlingen efter det.

  2. Michaela Lejonberg

    Spännande läsning Carola!!

    Hååler med dig om att lönen inom vården är låga! Men jobbar mycket och under hård pres och stress och får ut en lön som borde vara mycket högre!

    Vad står PK för?

  3. Neta

    Kan det alltså vara från 95 C jag känner igen dig? (förutom TV då men det var ju då jag kände igen dig)

    Då kan ju jag också upplysa om att eftersom vår dotter vårdats för en hjärntumör på den avdelningen att barnsköterskorna var hela vår trygghet, HELA familjens för dom gjorde nästan ingen skillnad på det sjuka barnet o lillasyster som då var bebis. Tyvärr finns ju inga barnsköterskor kvar på barnsjukhuset idag, eller tyvärr o tyvärr idag är dom barnsjuksköterskor hela bunten och det är väl bra men den där nära kontakten man fick med bsk finns tyvärr inte längre.

    Men har man haft ett så sjukt barn att det fanns risk för att man skulle förlora henna då var ni i personalen oumbärliga, ni och doktor Bosse som väl är pensionär numera. Lekterapin förstås som vårdade det friska som fanns kvar.
    Tror ingen behöver oroa sig för att du inte gör det du kan med ett finger heller, du har sett betydligt värre saker än så.

    Min dotter är 25 idag och vi fick ha henne kvar kanske bäst jag skriver, och du borde komma ihåg henne då vi ju va där av o till under 11 år.
    Carola: Ja!! Jag har jobbat på 95c 🙂 Började 89, gick hem och fick barn 93, och var sekreterare 99-00.
    Vad härligt att höra att din dotter klarade sig 🙂 Underbart. Jag hoppas att hon mår toppen idag.
    Vill du så berätta gärna vad hon heter så borde jag komma ihåg er, om ni var inne under de år jag jobbade såklart:)
    Det var ju så när jag började , att vi hade tid att bry oss om…sen blev det indragningar och ännu mera indragningar så man till slut mest stressade runt. Härligt att höra att ni bara har goda upplevelser av bsk:)
    Jag har ingen större koll på vilka som är kvar, och inte heller om Bosse är pensionär., men läkare verkar aldrig bli det, de jobbar på 🙂 Gunnar A, träffade ni honom nåt? Han är kvar iaf, för han undersökte Jamie på BB 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting