Allmänt

Svar på tal..

En kommentar om Lovelias klämda finger retar mig lite….

.

”Ursäkta mej men har man inte kärlek nog för sitt barn att åka in till sjukhuset för att kolla så att allt är ok? Sånt här kan skada nerver och märkas i äldre dagar om det vill sej illa. En middag med släkten kan man undvara för sitt barn tycker jag nog allt. Bättre att vara på den säkra sidan än att chansa.
Visst man kanske inte ska åka till sjukhuset för allt som händer o sker men de där är ändå ett ganska känsligt område på ett litet barn.

Förresten kan man få feber utav ansträngning, ett barn som gråter brukar vara ganska ansträngt och kan ge feber.

Du skriver att du läst så mycket psykologi bla. bla. bla, använder du det bara för att tolka andra än dej själv då?”

.

Jag vet inte om det verkade som att jag satte släktmiddagen före Lovelia?

Så är det ALDRIG någonsin nämligen. Behöver vi så åker vi såklart in till akuten och sitter där i en vecka om så är, men grejen är ju att jag inte är den där som åker in för minsta lilla. Ett klämt finger är ju inget att söka för så länge det inte gör fruktansvärt ont när man rör det/inte kan röra det.

Självklart gör det svinont precis när man klämmer det och en bra stund efteråt, men om det sen lugnar sig så är det ju ingen större fara. Varför ska vi sitta på akuten och ta upp plats för de barn som är sjuka/skadade på riktigt?

Lovelia hade ont som gick över och hon kunde röra fint på fingret. Alltså ingen större skada skedd.

Hade det varit annorlunda, så hade jag ju givetvis åkt in! 

Hennes feber beror mest troligt inte på fingret utan var nog nåt som var på väg ändå, hon var seg och trött på förmiddagen, men det var ju jag med och skyllde det på vädret…;)  Ett gråtande barn får inte feber, men det kan ju få högre temp tillfälligt av ansträngning visst, men det försvinner ju sen.

Vad menar du med det om psykologin tro??  Jag har läst mkt, och det intresserar mig, men därigenom så går jag ju inte runt och analyserar folk hela tiden. 😉 Varken mig själv eller andra.

.

Så nu fick jag det sagt 🙂

Barnen går alltid, alltid först, de är innerligt älskade och vi chansar aldrig med deras väl och ve. Det vet alla som känner oss 🙂

Kommentarer

  1. Nicole

    Men vad är i hela friden håller ni på med..
    Låt människan vara ifred, hon vet vad som är bäst både för henne och hennes familj.
    Har ni inget för er eller vad?
    Sluta med skit kommentarer o lägg av med denna lekstugan..
    Hon är en bra mamma, o hade min dotter eller min son klämnt sitt finger, d klart hade jag åkt in till akuten, man vill ha barnens bästa, om d är nu som ni kallar o påstår att hon överdirver , då är d hennes ensak o inte erat..
    Kämpa på , o bry dig inte om sånt skit..
    stå på dig o vi vet att du är en cool, bra mamma..
    Jag hajar på dig
    Kram NIcole

  2. Katie

    Jag klämde, krossade mitt finger i en dörr då jag var fem år då en äldre kille stängde igen dörren. Då var det uppenbart att vi var tvungna att åka in till sjukhuset, det blödde också en hel del som man kanske kan förstå 😉 usch det var hemskt!

    Mamma och pappa såg direkt att vi var tvungna att åka in till sjukhuset, annars är mina föräldrar som du och Perra Carola. Är lugna då det sker något, kollar över situationen och tar beslut efter det utan att stressa upp sig. Enda gången som mamma verkligen stressat upp sig då något av vi barn skadat oss var då jag råkade ut för en svår ridolycka och ingen trodde att jag hade överlevt olyckan. Då skrek mamma som jag aldrig tidigare hört henne skrika! Men hon trodde i för sig att hon precis hade förlorat mig också…… Blir lite skillnad.

    Jag tycker du gjorde rätt! Precis som så gott som alla de andra också tycker här!
    Varma kramar,
    Katie <3
    Carola: Stackars din mamma, att se sitt barn så…brrrr. Och stackars dig, såklart:)

  3. Christina Ström

    Skriv din kommentar här!
    Hej Carola!
    Jag tycker som du att man inte ska åka till akuten,i onödan.
    Är du Barnsjuksköterska???????
    Har jobbat inom vården själv,som undersköterska.
    Hälsningar
    Christina

  4. lena

    Nej, men sluta!!!!! Jag är verkligen en höns-mamma, men att ens barn klämmer ett finger, och inte ens uppe vid naglen. Och som inte så ”värre” ut än Lovelias. Är det något man belasta sjukvården med. Detta gör ju hiskligt ont, men snälla AKUTEN för att få det dokumenterat???…. Fostra på det sätter så får du barn som är ”sjuka” hemma ifrån skolan, jobb för ingenting,,,, Man vill ju värna om sitt barn på alla sätt, men om man klämmer ett finger, det blöder inte och man kan röra det så belastar man väl inte sjukvården. Jag hade skämts.. Is, alvedon och pyssla om henne på bästa sätt. Man har väl bondförnuft, och en tro på sig själv. Skulla jag uppsöka sjukvård för min ena kille så fort något händer så garanterat hade jag behövt stående sängplats!

  5. paula

    jag hade nog åkt in om inte det gått över eller svullnaden lagt sig en eller två dgr efter. Men alla är olika…gillar inte heller att åka in till akuten , däremot ett tips så finns ju ortoped akuten på samariter hemmet, där har de drop in o man kan få tid hos de, lika med husläkarjouren..jag brukar ta jouren när ungarna behöver hjälp,smidigare och bra team av läkare. Akuten gör jag bara när lilleman får sina feberkramper, men då har jag ju inget val…

  6. Ulle

    Alla är ju olika. Jag hade definitivt åkt in och fått det dokumenterat, detta för att i fall att det skulle bli några problem men fingret i framtiden så går försäkringsärendet mycket lättare om en läkare tittat på det från början och dokumenterat, ev en röntgen. Men som sagt, alla är ju olika. Dessutom verkar det som sjukvården skiljer sig lite då jag definitivt inte belastat akuten med det utan sökt vanligt vårdcentral på deras öppet-tider. Men jag måste bara fråga vad ditt yrke egentligen är?? Ena stunden får jag en känsla av att du är sjuksköterska, sen skrev du någon gång att du jobbade administrativt och nu har du pluggat barnpsykologi. Nyfiken bara….

  7. Aneta

    Ignorera sådana här människor. Det finns ingen bättre mamma här i världen för dina barn en just du och att du ska sitta och behöva förklara det för någon stackars människa någonstans är tragiskt. Ni är en helt underbar familj och ni båda verkar vara helt underbara föräldrar.

    Sträck på er 🙂

  8. Carola Nyström

    Ja du, dessa kommentarer, ojoj! Nä du gjorde rätt, bra svar fick du till! Kan säga att jag klämde 3 fingrar på min dotter när hon var liten, hon hade stoppat in handen på gångjärns sidan och jag skulle stänga dörren. Hon skrek och grät. Men jag var ändå tvungen att lämna henne hos sin mormor för att jobba. Idag är hon 17 år och spelar gitarr obehindrat och inte kan jag se att hon har några psykiska men heller av att jag lämnade henne! Nää man känner sin a barn bäst själv!

    Kram på er!

  9. Monica

    Hallå man åker inte in för ett klämt finger;barn är mjuka o ofast skadas dom inte mer änn i sk köttet..våra barn har blivit klämda i dörrar flera ggr av syskon tex o svaret när vi ringt upplysningen är att ha de kallt o går de inte börja på nån dag isf åk in..då jag var tolv år klämde jag mig finger i en bildörr rejält o vi åkte inte in;vad ska doktorn göra?Skruva tillbaks tiden?
    Iof så efter några dagar ville dom som jag var hos då de hände att vi skulle åka in för o punktera naglen då jag fick en fet utgjutelse under den men jag vägrade o de löste sig själv..Tror Carola vet hur man gör med barn efter så många barn…..KRAM till Carola med familj!!

  10. Lisa

    Min dotter bröt sin ena tå och behövde inte ens åka in för de gjorde inget åt det, utan de självläkte men hon skulle hålla sig i stillhet.Till akuten åker man bara om det är riktigt illa med de väntetiderna som finns där. Grattis till nya babyn! Kram.

  11. Gunilla

    Grr, så arg jag blir på dessa kommentar. Kallar det för att vuxenmobba. Du, om någon, vet väl när det är dags att åka till akuten!!! För visst är det så att du arbetat på sjukhuset? Håller med dig, det finns eller fanns säkert barn som var betydligt sjukare än Lovelia.
    Jag minns när jag var barn (100 år sedan) och klämde fingret i bildörren. Det gjorde fruktansvärt, men inte sjutton vände mina föräldrar om och åkte till sjukhuset. Och nu är jag gammal och jag märker inte något av detta klämda finger.
    Ha en bra dag!
    Kram Gunilla

  12. sanna nilsson

    Gud vilken töntig kommentar, det var väldigt tydligt att du brydde dig mer om Lovelia än kalaset…
    Tycker inte ens du ska behöva försvara dig mot sådana bittra-enbart-vill-gnälla-och tolka-in-jävelskap-kommentarer som en del lämnar.

  13. mettemy

    jag skulle inte heller åkt in för det,jag ringde när min lilla klämde sig rejält men fick till svar att de inte gör nåt ändå…

  14. X

    Jag tycker inte ens du ska behöva försvara dig mot: inte kärlek nog för sitt barn bla bla bla feber utav ansträngning bla bla läst så mycket psykologi bla. bla. bla
    Det säger väl bara en del om den som fällde kommentaren

  15. J/flerbarnsmamman

    Du jag kan säga att nu när jag har börjat läsa din och mirkas blogg varje dag hmmmm kväll/ natt så måste man förundras över vissa kommentarer!! Nog för att man själv har fått höra både det ena o det andra… Men ja suck .. Vuxna människor!! Vi predikar för våra barn om mobbing.. MEN hur beter vi vuxna oss åt…?!?! Ska inte vi föregå med gott exempel….?!?!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting