Allmänt

Första badet:)

Först, PK måste ju betyda Politisk korrekt Barnsköterska;)?

Nej, jag tror det står för PåbyggnadsKurs.

Minns inte helt, men när vi valde våra broscher så fanns det två olika, en utan PK och ingen bebis i mitten, och så den här. Hela klassen tyckte det var fånigt med PK men vi ville ha bebisen:)

.

Igår fick ju då Jamie sitt första bad 🙂

Jag hällde i lite badolja och jisses vad det skummade! Blev ju värsta skumbadet 🙂

 Han ser rätt nöjd ut 🙂

Nu fick jag använda min gamla ställning till badbaljan åxå, den har stått i garaget i många år, vi har antingen haft baljan på diskbänken, eller så har bebisen suttit i en såndär liten badstol i stora badkaret…ibland har vi haft dem direkt i diskhon, men nu får inte baljan plats på diskbänken.  Den här ger en hyfsad arbetsställning.

Småler ju lite 🙂

Alla småtjejer var med i badrummet, de ville ju titta såklart, så det var trångt:)

Jo man skulle kunna säga att det var en trevlig upplevelse att få bada 🙂

Det har inte alla barn tyckt, vissa har skrikit sig blåa, Corrinda tex tyckte inte alls om det 😉

.

Idag hade vi BVC tid 11.15.

Jag vaknade till vid halv 8, och sen slumrade jag till och från medan Jamie låg bredvid och åt lite, skruvade lite på sig, rapade, åt lite till, vred och grejade och allmänt bara rörde sig och lät, men han sov.

Så somnade jag tydligen om…och vaknade en stund senare, tittade på klockan…..och gnuggade mig i ögonen och tittade igen, det var inte möjligt??

Men jodå, klockan var halv elva .

.

Jag vet att ni är många som tycker jag är en slashas som sover länge..

Men varför är det så fult att vara morgontrött? Ingen klagar ju på den som pigg och alert kliver upp i ottan, men somnar 21 på kvällen?

Det är ju bevisat att det finns olika typer av människor, dels de som är galet morgonpigga och vaknar av sig själva, sen de som är lite småsega men ändå inte har några större problem att komma upp, och så de som är löjligt trötta på morgonen, oavsett när de lagt sig.

Jag räcker upp handen på den sista gruppen..

Vi löjligt trötta 😉 presterar inget vidare på förmiddagar, utan kvicknar till ordentligt framåt 14 tiden, men då jäklar – kan vi uträtta stordåd, precis som de som vaknat tidigt oftast har en svacka framåt eftermiddagen.

Totalt på ett dygn så är alla grupper lika presterande, bara på olika tider.

Men, det anses som sämre att vara så morgontrött..

Det är ju inte så att jag valt att vara trött en viss tid, utan det är genetiskt. Jag kan tvinga mig upp, har ju som sagt jobbat inom vården och börjat 6.45…hu, men jag fungerar betydligt bättre om jag får sova längre.

Syrran är likadan, och vi brukar säga att om vi fick tre önskingar så skulle en vara att vara morgonpigg 🙂

Tänk att få vakna av sig själv i gryningen, och sitta och läsa tidningen med en kaffe i lugn och ro…

Men inte på bekostnad av det kvällspigga! För jisses så trist att gå och lägga sig strax efter ungarna. Jag får så mkt gjort på kvällar och tidiga nätter:)

.

Jaja, det är för och nackdelar med allt, men det är trist att det ska anses som sämre att vara morgontrött!

Tur är det åxå att jag träffade en man som kräver ca 5 timmars sömn bara 😉

.

Om barnen , de små, vaknar så kliver jag upp, men om de sover…så sover jag med 🙂

Och idag höll vi alltså på att försova oss till en tid kvart över elva..

Jordan och Lovelia sover inne hos oss, och båda snarkade gott när jag hastade upp och in i duschen. Jordan vaknade lagom tills jag var klar, men Lovelia fick jag väcka. Hon var vaken en stund i natt, och har ju haft  feber så det var väl därför, och Jordan hade lite svårt att somna igår.

Lite snabbt gjorde jag oss alla i ordning, och sen tog vi bilen, för det regnade. Inte hade vi hunnit gå ens om vi velat, för den delen 😉

.

Jamie väger nu 5,8kg 🙂

.

Bvc sköterskan blev glad när Lovelia var med, och tänkte vara smart och ta hennes 4 årskontroll på en gång, men si det ville inte Loppan. Hon blev jätteledsen och ville inte alls väga sig, och satt och deppade hela tiden sen…

Skyller på febern, och att det blev hastigt påkommet. Hon hade ingen feber idag dock ,men är väl inte helt pigg kanske.

Hon är precis som vanligt största delen av tiden, men så blir hon ledsen och trött ibland.

Virus…

.

Hem igen, och äta frukost/lunch, och snart var det dags att hämta Trixie.

Regnet öste ner, och Jamie sitter ju rätt oskyddat i babyskyddet, jag kan inte dra ner sufletten så långt fram för då får jag inte in armen så jag kan bära det…Men…nu finns en lösning 🙂

Petra på Willvin har designat ett regnskydd till babyskyddet!

Hon skickade ett sånt och ett myggnät till mig när Jamie föddes, vi träffades på Maria Montazami väskminglet i våras och pratade om det, och myggnätet visade jag för ett tag sen, men det här var ÄNNU bättre!

Sitter som en smäck, och har ett urtag så man kan bära det och  reflexer. Jamie fick inte en droppe på sig 🙂

Åhhhh så bra det är!

Jag som ofta kopplar babyskyddet på vagnen kommer använda det massor, förutsatt att det regnar mkt då, men det behöver man ju inte tvivla på  direkt 😉

Om jag förstod Petra rätt på Facebook så finns det här att köpa på Willvin, men det finns inte upplagt i webbshoppen än, men det går att maila och uppge att man vill ha det 🙂

Kostar 299kr. Med reservation för att jag fattat fel:)

Väl värt varenda krona måste jag säga!

Så. slut på reklam 🙂

.

Perra har släktingar som flyttat hit från norr nånstans, och de hade med sig lite tröjor till Jordan:

Fina lusekoftor, den här och en mörkblå.

100% ull….tack för ullprogrammet på tvättmaskinen 🙂

Jordan gillade dem, och jag tycker de är jättefina.

Jag har otroligt svårt för kläder som kliar, måste klippa bort lapparna i nacken på det mesta, och fina stickade koftor som verkar ok i affären är ofta stickiga efter en stund på, och jag kan inte ha dem…men han verkar inte ha ärvt det iaf 😉

Tröjorna sticks ju inte direkt, men är lite sådär sträva..och sånt kan jag inte ha. Mesigt 😉

.

Regnet har hållt på hela dagen..lite uppehåll ibland men mest ett evigt droppande. Så trist.

Vek massa tvätt med Jamie på magen i mei tai sjalen, och lyssnade på Lovelia som babblade massor 🙂

Lagat mat, vi fick två extrabarn till middag idag , och sen röjt.

Perra oh Corrinda var först iväg för att köpa nya basketskor till henne. Hon fick nya i våras, men de är för små. Suck.

Hon hittade ett par som hon gillade för det facila priset 1400kr, men Perra styrde in henne på ett par i 700krs klassen 😉

Kan ju inte köpa sjukt dyra skor om hon växer ur dem på några månader! Det räcker med dyra..;)

.

Efter basketträningen åkte de igen för nu skulle hon köpa mobil! Hon har varit med på marknader och jobbat ihop pengar, hon är den av barnen som insett hur det funkar med inkomst – shoppa loss 🙂 så när hon vill ha nåt så jobbar hon idogt ihop till det. Vänta till jul eller födelsedag har hon inte tid med 🙂

Nu hade de nåt erbjudande så mobilen kostade bara 400-500 med nåt abonnemang…som ju JAG åker på att betala 😉

Men annars hade jag ju betalat kontantkortet så okey. Hon är supernöjd, så då är jag glad!

.

Nu har lugnet lägrat sig och jag och Jamie är ensamma uppe men vi ska väl knoppa snart vi med 🙂

Natti natti

Kommentarer

  1. Viktoria

    Jag är aldrig i säng före midnatt men försöker lägga mig före 01 helst och sen går jag upp 06.30 alla dagar i veckan. Det funkar, men det idealiska för mig är egentligen 8 timmars sömn (fast då måste jag ju lägga mig tidigare och det är svårt när man är pigg sent). Maken sover aldrig någonsin mer än 5 timmar och ofta blir det mindre. Han skulle tvärtemot mig kunna sova till lunch om resten av huset var tomt.

    Jättefina bilder på badande bebis 🙂

    Regnskyddet är superpraktiskt – jag hade både regnskydd och myggnät till babyskyddet för ett antal år sedan men jag fick köpa det i UK då.

  2. antonia

    Jag är morgontrött men en riktig nattuggla som kan få gjort massor efter mörkrets inbrott! Stör mig med på att folk ser ner på morgontrötta…*suck* Så fort man inte passar in i normen så är man sämre liksom. Hatar när det sticks, är jättekänslig jag med. Fattar inte hur folk kan ha stixiga koftor? Men good for them liksom =)
    Jamie är bedårande!

  3. Nettan

    Jag är precis som dig, sover gärna länge på morgonen och har inga problem att vara vaken länge på kvällen/natten. Man får ju som mest gjort sent på kvällen, tyvärr månste man ju vara lite tyst.
    Men nu måste det bli ändring, äldsta barnet börjar skolan så hon ska vara på plats kl.8 varje morgon. Lite omställning då vi nu måste åka bil och behöver vara redo 7.30 mot innan då barnen började på dagis kl.9 och vi bor ca.50 meter ifrån.

  4. Helene

    Klart det finns olika typer av människor, morgon och kväll men när jag har ett jobb kan man oftast inte välja utan man vänjer in sig. Jag är faktiskt både och. Brukar somna runt 24 tiden och upp vid 5.30. Har varit morgonmänniska tidigare och slockat senast 21-22 och gått upp vid 6 utan problem men jag fick ändra mig när jag började jobba till kl 18 och var hemma vid 19 annars fick jag ju ingen kväll. Nu är det skönt när jag har dessa rutiner. Kommer hem vid 17 (bytte jobb så jag har 10 min promenad till jobbet) och lägger mig 24 då har jag 7 hela timmar att spendera hemma varje kväll, helt underbart!!

    min mamma sa alltid ”tidig morgon ger dubbel dag” och det stämmer verkligen. 8 timmar på jobbet och 7 hemma blir som två dagar!

    Sen är det klart att jag inte presterar på topp alla timmar, jobbar bäst på förmiddagen, tar det lugnare och småpular på eftermiddagen, tränar 1 timme när jag kommer hem innan middagen och sen är jag i full fart fram till kanske 21 och sen har jag några timmar att läsa (har ingen TV).

  5. Mamma Till Tio

    Åhh jissus vilken fin tröja….jag som är en sticktok har gjort några stycken i den typen…..och vilket arbete som ligger bakom……man ska helst sitta i lugn och ro när man gör dom där…..därför har det bara blivit några stycken….men i framtiden så hoppas jag kunna göra dom….för dom är så himla fina !!! Ha det gött/Bettan

  6. Gunilla

    Blir faktiskt avis på dig som kan vara uppe halva natten och så sova ut på morgonen. Jag är tvärtom! Spelar ingen roll om det är semester. Tröttheten kommer som ett brev på posten någon gång mellan 21 och 23 (arbetsdagar mellan 21 och 22). Helgerna är jag uppe med tuppen och då kan man ju inte sätta igång med några större ”skrammeljobb”. De andra sover ju så gott! Men det är nog tur att vi alla är olika.
    Kram på dig du goa Carola. Jag älskar att läsa din och Mirkas bloggar! // Gunilla

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting