Allmänt

Goda gärningar

 
Goda gärningar ska man göra så många man bara kan! Inget är för litet , för även den lilla kan vara viktigt för nån annan, eller hur?
Mina barn brukar lyfta upp sniglarna ( inte mördarna då utan de med skal) från gångvägen och bära över dem till kanten.
Det kan man ju ibland diskutera om det är en god gärning eller om de tvärtom kanske var på väg från den kant som de blev tillbakalyfta till 😉
Men de slipper bli till mos under nåns sko eller cykelhjul just då iaf.
 
En annan god gärning man kan göra är att klicka på Serlas ekorre här, och nominera ett lokalt projekt.
 
 
Om man vinner, så får projektet 500.000kr  🙂
Jag har nominerat den oerhört sunkiga och nedgångna Kamratgården i vårt område, som vi boende kan hyra. Vi var där efter Jamies dop och den är inte så fin som den skulle kunna vara, så en halv miljon skulle göra underverk, tills nästa gång vi vill hyra den.
Jag har iofs gjort mig osams med gubben som hyr ut, men det är en annan historia, och han kanske skärper sig om min nominering vinner 😉
Haha.
Så gå in ni med och nominera nåt i er närmiljö, kanske en lekplats som behöver rustas, eller lyktstoplar längs en kuslig gångväg, eller vad som helst .
Man kan visst vinna presentkort själv åxå.
 
 
Igår kunde jag inte blogga, för när jag satt mig tillrätta i soffan och Jamie somnat så kom Smulan och gosade ner sig i min famn hon med, och sen satt jag där med en sovande bebis på ena armen och en sovande katt på den andra, och det var så mysigt !
 
Inte gjorde jag så mkt värt att blogga om heller så det var inte så det kliade i fingrarna 😉
 
 
Idag var det skjutsa till Robbans tennis igen, och idag var det lite roligt för Gottsunda centrum har invigning av sin nya del, så jag var såklart dit och kikade, en skoaffär som heterDeichmann    det är en helt ny skobutik för Uppsala, så jag har ingen koll alls på dem, men det såg ut att finnas både det ena och det andra, får kolla mer nästa gång jag är där.
Sen öppnar Lindex en ny butik, och då var det välkomstrabatt 100kr om man handlade för 400kr, så då passade jag på att köpa en ny kofta. Jag bor i koftor hela vinterhalvåret och de blir ju ofta rätt fula när man tvättar dem. Kanske inte de femtio första gångerna, men med en bebis som småkräks på axeln, och en Jordan som torkar näsan där han kommer åt så blir de skruttiga . Ja, Jordan tror nog att det är på mig man SKA torka näsan när man är snorig, för han kommer springande och dissar näsduken jag räcker fram och istället gnuggar han näsan mot mina byxor eller tröja..Himla fräscht 😉
 
Inne på Lindex så stod jag och kikade på tröjor när en tant petade på mig, och sa: Ursäkta? Jag vill gå här, du ska flytta på dig.
Ehh va?
Jamen det är klart att hon inte kan runda bordet som var uppställt, jag stod alltså mellan ett bord med kläder och en klädställning, hade Jamie i vagnen och det fanns plats att gå förbi om man inte skulle ha en jäkla dramatenvagn med sig.
Jag blev skitsur.  Det är inte ofta jag blir det på okända sådär men jäklar vad hon triggade igång nåt när hon sa på det viset.
Jag backade med vagnen, såklart, jag är ju väluppfostrad, men när tanten sen ställde sig med dramatenväskan i den lilla gången ,där jag stått och tittat på tröjor och uppenbarligen inte tittat klart eftersom hon kom och krävde att jag skulle flytta på mig, och därigenom ställde sig ivägen för mig, då snäste jag några väl valda ord om att hon kanske skulle kunnat går runt…Bah, jäkla skata!
 
Skakade av mig det , men en stund senare så kom hon igen, petade på mig och sa : Ursäkta??  Var det nån rabatt här idag eller?
 
Jag avskyr när folk PETAR på mig! Kom igen, så gör man inte.
Jag log ljuvt och svarade att det trodde jag inte 😉
Hon kan omöjligen trott att jag jobbade där, men barnvagnen i släptåg…usch en riktig rugguggla var vad hon var.
Avskyr gamla elaka tanter åxå 😉
 
Gillar däremot den här killen väldigt mycket:
Och som vanligt ber jag om ursäkt å Iphones vägnar över kvaliten på korten…Men killen är söt ändå 🙂
Han ska gå och sova och visar upp sitt nattlinne . Rosa med ugglor på, den är en t-shirt sen jag var liten 🙂
Underbart mjuk och ser ut som om den vore köpt igår.
Robban hade ett nattlinne som han älskade, ville ha det hela tiden och använde det tills det var trasigt både här och var, och Jordan verkar ta efter brorsan. Nattlinne är grejen 🙂 Speciellt när man måste byta en blöja på natten för annars får man bädda rent en kissblöt säng på morgonen.
 
Efter tennisen idag så drog jag på träningskläderna och tog en powerwalk till Ica, jag hade inte köpt cocacola till barnen och sen var mitt kaffe slut. Blev en tung varukorg på väg hem, med 6 liter cola, smör, socker och lite annat .:)
Jamie somnade så jag hann köra lite styrka hemma sen.
Igår powerwalkade jag åxå, samt styrka och jäklar vad det kändes i benen idag, så det fick bli armar idag 😀
Snart kanske det blir dags för cirkelfys på Friskis *längtar*
 
Barnen ville grilla, och eftersom Perra kom hem i hyfsat tid idag så gjorde vi det. Jag tycker att grilla är bland det tråkigaste man kan göra, även om jag KAN. Jag vill liksom hålla på med maten så kort tid som möjligt, och inte krångla med en grill som först ska tändas, sen vänta in den perfekta glöden och sen grilla..och då måste man ju stå där och hålla koll så ingen springer på den och bränner sig.
Nej tacka vet jag mat som lagar sig själv i ugnen 🙂
Men grillat är gott, och det svider ju inte att slippa laga mat 😉
 
Nu har jag bakat en tårtbotten till kalaset i morgon. Det ska bli väldigt spännande att se hur den blir. Googlade marängtårta och fick upp massa recept som innehöll Rice crisp, så det har jag nu gjort.
Äggvita, socker och Ricecrisp. Häpp.
Fyllningen ska innehålla blockchoklad bla, så det finns ju en möjlighet att det blir väldigt mumsigt. Eller så blir det pannkaka av allt och den åker i soporna, vem vet?
 
Vi ska ha kalas för Jordan, Perra, Lovelia, Patricia och Trixie i morgon 🙂
De flesta har fyllt redan, men Patricia och Trixie fyller snart, och det är lika bra att ta allt på en gång.
 
Jag skulle ha städat idag men av det blev det inget alls, så det roliga är kvar..Eller så struntar vi i det och tar det efteråt ist.. det blir ju stökigt igen när det kommer folk. 😉
Jaja, hur som helst så är det sovdags nu, så
Natti natti 🙂
 
 
 
 

Kommentarer

  1. anette

    måste bara fråga om det är på riktigt det där med städningen….alltså att du kan verkligen göra det endast efteråt…isånna fall en stor eloge till dig…önskar jag hade haft lika inställning som dig….eller egentligen tycker jag att det är lite charmigt att folk vågar låta det vara ”stökigt” för då visar det ju att man bjuder in gästerna i sin vardag utan ytputs….men väntas det kalas här med massa gäster så är jag som helvild med trasan och dammsugaren och helt slut efteråt eftersom det inte är endast rent det ska vara utan det ska ju oftast bjudas på mat och hemmagjord fika och gud vet allt….men jag skulle verkligen vilja tänka äh städningen tar jag sen…
    Carola: Ja det är på riktigt 🙂 Det är ju liksom bara känt folk som kommer och de vet ju hur det brukar se ut.. Men vi röjer ju undan såklart, men ingen storstäd.Dammsuger gör vi flera gånger om dagen, inte för att vi är pedanter utan för att det är så obehagligt med smulor under fötterna 😉

  2. Anneli

    Tårta med Rice krisp är supergott, sött och lite segt.
    Tycker du gör helt rätt i att strunta i städningen till efter kalaset, det blir smulor och kladd lite var stans efter ett kalas, så när kalaset är slut blir det ändå att städa igen.
    Hoppas ni får en trevlig dag!

  3. Anna

    Jag förstår inte heller det här med petandet… Råkade ut för det i fredags i en liten butik med dekorationer. Nu stod jag i vägen, inget att diskutera där. Men istället för att säga ”Kan jag få komma förbi?” eller något annat så kör en medelålders kvinna bara in fingret i min rygg och typ ska putta bort mig. Vem fan gör så? Jag blev så förvånad och rent av chockad så jag sa inget mer än till min väninna.
    Det gjorde faktiskt ont också, alltså så ont det kan göra med ett finger med långa naglar på.
    Carola: brrrrr, visst blir man trött? Och paff….

  4. Viktoria

    Nattlinne är grejen! Här sover alla grabbarna utom äldsten i nattlinne.

    Marängtårta med rice crisp låter inte så dumt. Om det blir bra får du gärna förmedla receptet.
    Vad cool du är med städningen! Jag blir skogstokig när det inte är städat och extra mycket när det väntas gäster för då får jag lite smått prestationsångest.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting