Allmänt

Dagens tips :)

20110926-105522.jpg

Dukar på bordet är fint men trist att tvätta och framför allt att stryka . Vi har dessutom ett så långt bord att det är svårt att hitta lagom stora och gör man det är de svindyra .
Jag köper 5meter plysch på Jysk och klipper av i önskad längd 🙂
Kanterna behöver inte fållas utan klipp – klart , så har jag en fin duk med lyxig känsla som alla blir impade av 🙂
Tvätta och häng upp på tork, torkar snabbt och strykning är överflödigt .
Den perfekta duken ! 🙂

Kommentarer

  1. Maria

    Jysk är verkligen kanonbra. Före förra julen köpte jag en 5-metersbunt med tyg i guldfärg för 29.90. Perfekt för festrlig dukning av vårt långa bord. Har största varianten av ikeas Norden och med iläggsskiva i blir det stort…5-metersklipp är därför suveränt!

  2. Viktoria

    Det där ska jag absolut fundera på att skaffa! Jag är inget stort fan av vaxduk, det blir dyrt om man ska köpa någon som funkar både till vardags och snyggdukning och i så många meter som krävs till ett jättebord och då blir jag bara tokig när det kommer tusch eller glitterlim på den sen.
    Vi använder i stort sett bara duk på julen men det håller en eller två måltider och sen ska duken tvättas och strykas…

  3. Neta

    Malin min är också från Jysk. Ja Carola det är just det att den rullar hop sig i maskinen, o så klart att jag tvättar den separat. I tumlarn blir den fluffig o fin men man får göra ren filtret… 😉 jag menar att det blir ludd på den när den ligger på nåt annat i skåpet. La den på en blå bomullsduk, alltså samma färg man hade ett helsicke att ta bort luddet från bomullsduken.
    Nej jag ska skaffa mig en fin midnattsblå linneduk, älskar känslan av linne. 😉
    Carola: Luddar den av sig i skåpet alltså?? Hm, det har jag inte märkt, men jag har ju bara rullat ihop dem och slängt upp på en hylla..:) Däremot så hade jag hjärnsläpp och tvättade de vita dukarna med lite vita kläder, plus en vit/svart body…hahaha, vad tjusig den blev…not.
    Jagtycker att linne är himla mysigt, men eftersom kidsen sölar ner duken direkt så blir det för mkt jobb med dem…men fint är det! Jag har dessutom en mangel så jag kan inte ens klaga på att det är svårt att få dem släta…:)

  4. Anna Hammar

    Dagens tips till dagens tipsare: Stoff och stil har massor med fina färger ( stoffochstil.se ) där söker man på krossad velour och får upp över fyrtio olika färger! Perfekt att sy utklädningskläder av också… 25 spänn metern är ju överkomligt! =) massa andra fina tyger har de också… Livsfarligt när nya katalogen kommer!

  5. Missan

    Bra tips! Både stryka och fålla är ju grymt trist 🙂

    Jag såg i nåt inlägg (på en bild) att ni har skötbädden från IKEA. De där frottéöverdragen som hör till blir ju skitiga på två sekunder, så jag har sytt ett överdrag i mjuk vaxduk. Bara att torka av 🙂

    Vill du ha ett så kan jag fixa! Säg bara vilken färg du önskar så ordnar jag, som tack för en riktigt bra blogg! 🙂 (PS. Inget PR-trick, jag tillverkar inte för försäljning).
    Carola: Vad snäll du är 🙂 Jag vill absolut inte att du ska känna dig tvungen, men det låter väldigt fint:) så ja tack. Men bara om du vill:)

  6. Malin

    Neta..
    Tror du haft någon billig (läs skit) kvalitet.. Jag gör precis som du Carola. Köper – klipper till – har de fint på bordet – tvättar – hänger upp.. Mina fläckar går bort i alla fall och då va det rödvin bla som råkade komma på duken under en fest.. Lite fläck borttagning så va de problemet löst.. Allt som luddar körs ju ensamt så slipper man ludd på alla andra saker / kläder..

    Carola jag älskar dig, din blogg och fina underbara familj <3

  7. Carola

    Neta : ja lite halkigt blir det iofs men inte så det är omöjligt , jag har ju alla ungar runt bordet utan att det irriterar eller åker ner. Tumla gör jag inte utan hänger den bara , den behöver inte ens hänga slätt 🙂 tror tumlarwn gör så den rullar ihop sig för mina kan vara ihoprullade när de kommer från maskinen men det är bara att dra ut när man hänger upp den. Luddar på det man tvättar samtidigt gör den !!! Jag brukar köra dem ensamma . Jag har flera olika färger och älskar dem 🙂

  8. Neta

    Nytvättad rullar den hop sig så man kan bli galen och man får ludd från den på allt som den ligger i närheten av. Sätter igen hela tumlaren. Dessutom kräver den nåt mer på bordet eftersom den är så halkig. Fläckar går inte bort. Jag gjorde också som du för jag ville ha en mörkblå till nyåret men, nej tack! Tvättar o manglar hellre mina linnedukar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting