AllmäntHögtiderTräning

Tack:)

Tusen tack för alla grattis:)

Jag kan ju inte säga att dagen var nån speciellt spännande, tyckte den tuffade på som vanligt, med en jäkla massa tjat om att stänga grinden så inte Jordan kommer ner 😉

Men det var väldigt mäktigt att vakna ( nåja…*ler*) till en hel kör av små barnröster som sjöng Ja må hon leva och så kom de intassande med ett tänt ljus 🙂

Söta söta ungar!

Corrinda hade ställt klockan, hon frågade när och jag tippade på att Jordan skulle sova till max nio så jag tyckte det lät bra, och några minuter över nio hade hon fått upp alla syskonen och då hade Jordan bara varit vaken en dryg kvart, och hade ännu inte kvicknat till ordentligt utan låg bredvid mig och gosade med Jamie.

Presenter fick jag minsann,  ett par raggsockor modell finare, örhängen och sådana där små fusk i fårlurv som sticker upp ur stövlarna…ingen fattar nånting 😉 men jag tycker det är så fint när det sticker upp ur kängskaften.

Sen gick tonåringarna och lade sig igen 🙂 men vi andra gjorde oss klara, och inväntade sen svärfar med fru, för lite fika. Trixie tog på sig sin finaste klänning för ” Man vill ju vara fin när ens mamma fyller år ”  Gullunge:)

Fastnade på bild gjorde hon dock inte. Men den här älsklingen låg snällt där man lade honom och kom inte undan kameran:’

Han har ju kunnat vända sig till mage ett tag nu, men mest blivit arg, för han har inte alls tyckt om att ligga så, men idag så kom han på att det inte var så dumt, och låg länge och grejade i magläge. Här börjar han ledsna iofs..

Håret har blivit för långt för det vill inte stå upp i Tintinfrisyren längre.

Men vad gör det, alla kan ju ha en dålig dag 😉

Det är tur att det finns hjälpmedel 😉

 

Farfar med fru kom och de hade med sig hembakta saffransbullar, längder och en kaka, sånt gillar jag, som inte tycker att det är så roligt att baka, speciellt inte bullar av nåt slag. Det tar ju sån tid, först ska man jäsa en gång i bunken, och då hinner man ju diska undan och torka av bänkar, och sen måste man börja om med att baka ut eländet….för att sen jäsa på plåten, och eftersom jag alltid gör minst dubbel, ofta trippel sats, för annars räcker det ju ingenstans..så står det ju plåtar överallt och balanserar…och sen grädda, grädda, grädda alla dessa plåtar för attsen försöka ställa ugnsvarma plåtar nånstans så de kan svalna…pust 😉

Nej, det är enklare att köpa färdiga. Och jag borde köpa mig ett sånt där ställ för bakplåtarna så man kan trava en tre fyra stycken på höjden.

Ska jag baka ska det gärna gå undan lite, tålamod är inte min grej. Rulltårta tex, tar ju tio minuter totalt.

Däremot ska jag och barnen baka småkakor, det är roligare, och eftersom det är pärlsocker på dem vi brukar göra till jul ,så blir det som snö inomhus 😉

Jag köpte faktiskt ett paket med lussebullsmix…..Janelle tyckte det var helt galet, men jag tänkte att det blir säkert jättebra, jag tror att Robban och Corrinda kan klara av det själva, så jag har en baktanke 😉

Julgodiset är en annan grej vi inte hoppar över, så jag struntar faktiskt i lussebullarna:) det blir hembakt ändå.

 

Middagen sen då, jag hade ingen inspiration alls, var inte ett dugg sugen på nåt alls, och hade då inte heller nån större lust att stå vid spisen, det är ju rätt kul när man gör nåt man gärna vill ha, men inte annars. Jag  tog med tre småtjejer och en bebis och åkte på Ica , tänkte att det  kanske skulle hoppa fram nån mumsig meny där, men nix.

Det blev kyckling och pommes strips. Couscous för födelsedagsbarnet 🙂

In med kycklingfileerna i ugnen med bara lite olja och salt på, och sen in med stripsen efter ett tag.  Gott och helt okey.

Grönkål (nja, sådär halvgott) blomkål, paprika,tomat och gurka i en sallad och så sås till.  Två extrabarn till bordet.

 

Robban kände sig hängig i gårkväll, och vi struntade i tennisen, och han låg mest i tjejernas rum och kollade på video idag, och orkade inte komma upp till middagen, men släpade sig upp lite senare, och då hade han ju lite feber. Han är ganska så lågtempad i vanliga fall så det är lite svårt att avgöra när han har feber, men även om tempen stannade på dryga 37 grader så är det ju individuellt. Det var Robban som ville veta hur varm han var, jag tempar ju sällan.

Han åt lite smörgås med kyckling på, och sen chokladpudding med grädde 🙂

Tjejerna ville köpa sådana där små portionsbägare , men vi vispade ihop och hällde upp i glas här hemma ist. som de sen fick äta framför TV:n nere….Patricia och hennes kompis satt där med dem så det kändes ok.

Patricia  hade jag värsta grälet med idag, ganska onödigt, men ändå inte.

Det handlade om mitt och ditt och om konsten att konversera, alltså tala om vart man ska , med vem och när man kommer hem.

Ganska basic stuff alltså, men inte för tonåringar alltid 😉  Jag tycker inte om att bråka, inte alls, men ibland är det ju svårt att undvika. Även om hon inte förstår det så är det ju hennes bästa jag alltid försöker se till, men även att det ska fungera hemma.

Tonårstjafs å ena sidan, och så Jordan på den andra, jojo, vissa dagar har man det extra bra 😉

Idag tror jag att Jordan trodde att han var en papegoja , för han upprepade allt minst tjugofem gånger…

– Mamma, ja ha vatten? Mamma ja ha vatten? Mamma ja ha vatten? Mamma, ja ha vatten, Mamma ja ha vatten?

Eller:

– Mamma, titta där, Mamma titta där, Mamma titta där, Mamma titta där, Mamma titta där, Mamma titta där…

Svårt att stå emot är det när han säger:

– Mamma? Ja åckå gå nej? Ja titta fim ejjerna, mamma?

Nej, vännen du får inte gå ner, för du sabbar så förbannat…Han plockar av paketet från tjejernas paketkalendrar, klättrar i bokhyllan och häller ut pärlor, samt målar på allt han kan komma åt. Så nix pix, du stannar här 🙂

Han blir ju såklart ledsen, speciellt när alla tjejer försvinner ner…men han tycker om att få hjälpa till, så det är hyfsat lätt att distrahera honom med att be om hjälp att plocka ur diskmaskinen, eller torka av bordet.

Är Jamie vaken så sitter han gärna och busar lite med honom, och det märks att Jamie tycker om det 🙂

Eftersom Jamie blivit så arg när han hamnat på mage så har ju jag gått och vänt tillbaka honom, och det har såklart Jordan uppfattat, så han är väldigt hjälpsam med att snurra runt lillebror:)

 

Perra kom hem vid sju, med en tjusig orkide´och ett årskort på Friskis och Svettis, min nummer ett på önskelistan 🙂

De börjar med julschema nu, och jag hoppas kunna träna lite iaf de här sista veckorna innan jul, men eftersom Syltkrukan står och säljer varje dag från Lucia, så kommer ju Perra behöva packa ihop varje kväll, och det är mitt i träningstider, för både honom och mig. Jag behöver ju ha nån med mig där som tar hand om Jamie, och gärna nån hemma med….Jag kan ju såklart ta med hela bunten dit, men behöver ändå nån hyfsat stor som tar han om bebisen. Kan funka att muta Corrinda eller Robban 🙂 så vi får se.

Annars får jag helt enkelt träna hemma det går bra det med, men är inte lika kul.

 

Nej, nu är det sovdags!

Natti natti 🙂

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Gunilla

    Så himla söta Jordan och Jamie är!! Och vad de växer!! Hör du inte hur det knakar Carola 🙂
    Ibland måste man bara bli osams med sina barn. Du ska inte ha dåligt samvete för det!
    Kram på dig!

  2. Gunilla

    Så himla söta Jordan och Jamie är!! Och vad de växer!! Hör du inte hur det knakar Carola 🙂
    Ibland måste man bara bli osams med sina barn. Du ska inte ha dåligt samvete för det!
    Kram på dig!

  3. J x 10

    Hejsan… O grattis t ett år yngre 🙂 själv så sluta jag fira min födelsedag för mååååånga år sedan.. Så jag är 25 fortf..
    Synd att ni inte bor närmare.. Då hade jag norpat erat kök och bakat åt dig…Bullar i mängder.. Älskar att baka.. Men vi har så litet kök.. Och eran ugn verkar vara en tiopoängare!! Sån vill jag ha i vårat nästa hus..!!!
    Ha det gott .. Nu måste jag tvinga mig ur sängen då ett av våra extra barn ska på karate…

  4. J x 10

    Hejsan… O grattis t ett år yngre 🙂 själv så sluta jag fira min födelsedag för mååååånga år sedan.. Så jag är 25 fortf..
    Synd att ni inte bor närmare.. Då hade jag norpat erat kök och bakat åt dig…Bullar i mängder.. Älskar att baka.. Men vi har så litet kök.. Och eran ugn verkar vara en tiopoängare!! Sån vill jag ha i vårat nästa hus..!!!
    Ha det gott .. Nu måste jag tvinga mig ur sängen då ett av våra extra barn ska på karate…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting